Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584

Не знам дали сте го гледале ама гледајте го ако не.
    Ептен јака работа

На Kaetana, HarleyQuinn, Magnolija и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    ^Да, да, го гледав викендов! Многу талентирани се сите! И кога така како обични луѓе ќе се појават еден до друг (да речеме Ремзи и Теон), те фаќа страв и морници те лазат, чекаш да се истепаат. А тие - другари! :rofl: Ама, морам да признаам дека актеров кој го глуми Ремзи и вака делува прилично како психо! :rofl: Интересно е, вреди да се погледне! (y)

На nadja29, Magnolija, omg92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    ^^Ептен е јак,одлично направено.

Интересна епизода..Ремзи е ептен психо,знаев дека Санса нема теоретски шанси да се спаси толку брзо,ама како ја соголи бабичката,страшноо.
    Џон Сноу не требаше да ги остави сами своите луѓе,а се си мислам ќе го зафркнат дивјаците некако и таму ќе си умре.
    Најбитното од се беше средбата на Дејнерис и Тирион и затворањето на Серсеи.
    Едвај чекам да ја видам понижена,посебно онаа сцената на коњот во Дубровник :D

Инаку не знам за вас,ама се си мислам дека до крај најголема шанса за опстанок има Литлфингер.Толку е калкулативен,влече многу паметни потези и има трпение,што е доста битно во околината кај што се наоѓа.
    Истовремено е интригантен,не знаеш за кој работи,што сака да постигне како крајна цел.

На Giovanna, Valerin, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Леле Мароса немој вака, не сакам ни да помислам на тоа, допрва почнаа да му го развиваат карактерот, не верувам дека им е во план да го тргнат.
    Кој глас го извади Сноу, а и песничката е ептен певлива, не може да ми излезе од глава. :lol: Умрев од смеа кога се обиде да и намигне на Игрид, со двете очи одеднаш. :rofl:
    [​IMG] [​IMG]
    Сем во позадина со фаците..:D

Патем, конечно добра епизода, мрднаа работите од мртва точка.

Последна измена: 26 мај 2015
    На Lady Phoenix, Magnolija и Marossa им се допаѓа ова.
  5. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Ауууу оваа Ингрид ми е тооолку одвратна. Сакам машкуданки ама оваа ми е одвратно машкуданеста. Се понаша како цело време да и е срам и незгодно пред камери и колку е слаба мислеш Уајт Вокер е.

Ајде сега на работа...

Оу ем џи... Серсеј, мила, убаво те среди Литлфингер е што, демек овој се налути за Санса?

Маргери не сакам да ми ја допрат, многу ја поштувам оти мислам дека само она ја знае играта како што треба и валјда паѓам на убави девојки, не знам.

Ремзи, што мислите, од кого ќе си го добие: од Лејди Бриен, од Санса или Тион, м?

На anuskaNESTLE, Marossa и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Magnolija Мене ми е кејф Ремзи да умре од раката на Теон.И тоа прво квалитетно да го мачи,со нокти вадење,со кожа дерење,со све :D

На anuskaNESTLE, Giovanna, Magnolija и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Сета надеж ми беше оти Теон ќе го среди и тоа исто ако него што го средија а после да го распне. Ама последната епизода сеуште исплашен се покажа. Лејди Бриен може да превземе некоја акција за спасување за да не и биде џабе патот толку епизоди натаму наваму. Од Санса не очекувам дека ќе мрдне со прст да се спаси од овој освен да чека од другите да и помогнат. Уште не ми е јасно со кој памет дојде овде и се омажи со Ремзи.

На Valerin, Lady Phoenix и Magnolija им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
  9. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Аааааасгјсдвјдсјвсивсдибфи

Дефинитивно најјаката епизода во сезоната!!! Значи се превозбудив почнав да рипам, скокам, пцујам, викам... Конечно нешто повозбудливо се деси! Се преплашив да не не преживеј Џон Сноу аман без него не ми е то то. Крајот беше прекрипи. Осеќам дека следат многу возбудливи епизоди натаму. Серсеи мухаха :devil: карма ис а бич. Кефој сум дека то му се дешава. Ариа се гледа дека станва јака. Одвај чекам да видам шо ќе се деси со неа. Санса мехх кратко ја покажаја од почетокот на серијата чекам да збесни да напрај нешто да се изнервира.. Ќе си почекаме уште. Аххххх кој ќе чека една недела за новата епизода...

На Lady Phoenix и Elena69221 им се допаѓа ова.
  10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Уффф најјака епизода :whew: да се препотиш дур ја гледаш...обично 9тата епизода од секоја сезона е прејака, тогаш некој умира, тогаш се најјаките битки ама ова намерно е направено 8)
    Со секоја епизода се појака и појака станува серијава.
    И јас помислив дека Џон ќе умре ама кој знае каков план скроиле за понатака...едвај чекам....

На HarleyQuinn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Лелеле колку се потресов за Џон, не сте свесни! Не трепнав за време на борбата. :bow:
    Предобра епизода, не само од овој аспект, туку и Калиси стана не-толку досадна откога и се приклучи Тирион. Добар тим се.
    Приказната на Арја полека, но сигурно ги отвара картите. Веќе не е само миење мртовци. Немам апсолутно никаква претстава што ќе се случува со неа, ама сигурна сум дека ќе биде нешто јако.

На Tiki-lolipop, Valerin, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  12. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    861
    Џон ми е срце. :inlove:

13. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Епизодава беше - OMFG! Серсеи, колку и да е одвратен лик, сакам да живее и да ја гледам како страда. Некако не е интересно да умре сега. Од кралот се виде што може да се очекува. Дете. Ремзи... Теон... Санса... Затишје пред бура сакам да верувам дека ќе биде така. Тирион - highlight во секој момент кога ќе се појави. Конечно интересни сцени со Калиси, а сето тоа благодарение на него. Бриен одамна ја нема, изгледа ја чуваат за кулминација. Со Арја работите се одвиваат на задоволителен начин, за мој вкус. Такви настани одамна требаше да има. ОК, беше очекувано малку она што тргна да го направи Џон Сноу и исходот од неговите постапки, ама со Whitewalkers... O, Боже!!! Инвазија. Умреа колку умреа, се издигна многу пати поголема армија!!! Само се плашев Тормунд да не умре, закон лик стана!!! А инаку, уште од првата сезона кога на крајот сезоната заврши така што во кадар ни се појави Whitewalker на коњ - од тогаш типувам дека тој Whitewalker е Бенџен, ако уште некој се сеќава на него. Тој му беше вујко, чичко, некој роднина на Џон Сноу, исто Crow from the Wall. Едно нешто не ми е јасно, би сакала некој поупатен да ми каже ако знае: кога Џон се бореше со Whitewalker-от, успеа да го убие со својот меч. Дали валиријанскиот челик има сличен ефект врз суштествава како и dragonglass-от? Или пропуштив нешто во таа збркана сцена? Или бев возбудена? Како и да е, оваа епизода беше навистина таква каква што и' доликува на серијава, а сезонава беше добра, како што не била ниедна од претходните две, откако ги истепаа сите добри ликови. Се прашувам уште што успеале да спакуваат до крајот на сезонава? Затоа што дефинитивно ова е густо пакувана сезона. Толку настани уште од некаде 4-та епизода, па не прекинуваат, туку се движат по нагорна линија... Таман мислиш, ова е кулминацијата, кога - следниот пат, кулминација на кулминацијата... Јако, многу јако... Изгледа осетија дека доста фанови се разочараа, па решија да преземат мерки. (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

На Tiki-lolipop, Magnolija и s1a1n1d1r1a1 им се допаѓа ова.
  14. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    офф топик:

колку ми е јака :D

На Stark, Kala22, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Мечот на Џон е valyrian steel, меч искован под змејски оган во стара Валирија, постојат само неколку такви мечеви на Вестерост.. Очигледно дека шетачите не се имуни на оган па затоа Џон успеа да го убие.

На Giovanna, Magnolija, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    1.Тирион е бог,како знае да манипулира со зборови и да води политика,абе гениј е,не за џабе ми е омилен.Ме пресмеа со досетките
    Daenerys:You're going to advise me,while you can still speak on complete sentences.
    Tyrion:Advise you on what?
    Daenerys:How to get what I want.
    Tyrion:The Iron Throne.Perhaps you should try wanting something else :D :D

2.Битката со White walkers беше f*king awesome :D И требаше такво нешто на серијава да живне,акција малку.Помислив дека ќе го смелат Џон,ама мило ми е што згрешив,нека остане уште малку,му треба на Северот.
    Оние мртвите кога почнаа да се будат како Шетачи,не да беше морничаво,како Walking Dead да гледам,посебно оној крал ли што им е.
    Тука ќе има уште многу интересни дејствиа,сега барем се здружија дивјаците со другиве,иако сурови битки ќе се водат,овие заледените се повеќе стануваат,а армијата непобедлива.
    На крај ќе испадне сите овие што се борат за тронот да си загинат испоубивајќи се еден со друг,а на тронот да си седне Белиот Шетач :D АМа јако би било така,би не зафркнал Мартин асално.

3.Ова што го прави Ариа ич не ми е разбирливо,додуша не разбирам што е работава со богот со многу лица и ова што го проповеда Џакен.

Леле,само уште 2 епизоди до крајот,па дај нека ја прошират барем до 13 :D

На Tiki-lolipop, Lady Phoenix, Valerin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Леле бе даааа........ Мене сега ми текна дека уште 2 епизоди ќе има само :(;(:worried:(wtf)
    После пак ќе чекаме една година ;(;(;(;(;(;(

18. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Не ни помислив дека овде е крајот на Џон, ама сепак се уплашив кога се бореше со овие.Сега со половина дивјаци направи сојуз другите половина станаа зомби и ќе биде забавно. Калиси мислам дека со помош на Тирион ќе дотурка многу подалеку, баш стануваат забавни. Серсеј готова е изгледа знаат за инцестот, знаат дека го убила кралот јаооо што ли ќе ја снајде и кој ќе седне на престолот од кога ќе се дознае дека децата на Серсеј не се деца на кралот. Како и да е уште две епизоди а никакви сериозни дешавки, според мене сеуште ништо конкретно не се случило. Не знам зошто ама предходните сезони ми беа многу подобри. Остануваме да с надеваме на добра завршница. А и за крај нај јака ми беше сцената џинот кога ги газеше со нозе оние чудовитата хаха.
    Што сакаше да каже пријателот

На Marossa, Lady Phoenix, Valerin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Добро бе мајку му стара, како планираат да направат завршница со само уште две епизоди? Не знам за вас, ама мене ми изгледа како невозможна мисија. Патем, последниве три епизоди ептен ми го задржаа вниманието, особено последната, на крајот кога тој со сините очи ги крена рацете, и сите одеднаш ,,оживеаа'', што автоматски значи дека сега ќе бидат дел од неговата војска. Инаку, знае ли некој што се случи со сопругата на сегашниот крал и нејзиниот брат? Меѓудругото, сеуште мислам дека е рано за крај! Значи сакам уште епизоди и никако не сакам да заврши сезоната.

А да не заборавам, имам уште едно прашање. Значи ова сега е последна сезона од серијата воопшто, или повторно прават пауза па продолжуваат?

20. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Четворица се Мар. Не е еден крал јас колку што успеав да сфатам. Нели еден уби Џон, и другите тројца јавачи останаа на врвот на планината, од кои само еден од нив се симна за да ги крене мртвите.