Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    За жал ;( И јас се надевам дека некако ќе го врати ако не се врати нема да ми е иста серијата без него..А цело време додека траеше тој момент чекав нешто со очите да му се случи ама ништо -.- Ме подлажаа со сликата,само да се надевам :@

За Серси
    11537720_903578156347064_1512538334114024708_n.jpg

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Ова е од форумот што коментираат , имај на ум дека сеуште има малце материјали останато што не ги прикажаа во 5та сезона и највероватно ќе ги стават во 6та.

Џонибој 2 дел теории
    Напочетокот вештицата викаше дека видела во огнот како горат Болтон , и таман пред битката да почне ,си избега во Castle Black , знаејќи дека Станис не е тој што ќе победи и дека била грешка , друго Аемон викаше на џон да го утепа момчето за да се создаде мажот(така нешто беше) , и на крај дотолку Џон се врати од мртвите , бидејќи умрел и неговата стража е завршена , ќе може да си шета кај сака , а плус ќе има 5 илјади wildlings кој ќе го следат , и погоди кој замок ќе биде прв на листа за освојување .

А друга теорија е дека пред да умре wargnuva (нели го презема умот на друго животно) во Ghost , и таму се задржува се додека Мелисандре не го оживее .

И да најдоброто нешто што се случи според мене и што ми го разубави денот , Varus i Tyrion повторно заедно , дуото од 2ра сезона , ако некој од нив утепаат е епизодата кога стварно ќе престанам да гледам серијава...

Последна измена: 16 јуни 2015
    На Lady Phoenix и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Мислам дека претераа со овие сериите да се чека цела година, сега ако има 10 сезони 10 години ќе чекам, абе ај.

На Lady Phoenix, the.vampire.girl и Kala22 им се допаѓа ова.
  4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Најдобриот дел од целата сезона според мене.

На Mishela, Kaetana, Magnolija и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Компилација од Смешки за Game of Thrones од последната епизода.

На Kaetana, the.vampire.girl, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Ееее, драга моја, ние мислиме само со GoT не' мачат, ама кога ќе размислиш, со повеќето серии кои сме ги следеле порано, исто било. Ама еве, не одете подалеку, сетете се само дека пораснавме (е сега, не знам кој која возраст е баш, ама еве јас конкретно) со Dr. House, на пример.

А дека е многу да се чека една година, факт е. Али шта чеш кога си зависен од некоја серија. А замислете јас што следам повеќе серии паралелно, па до оваа година излегуваа отприлика во исто време, па месец ипол-два имам исполнета недела гледајќи ги, а после 9-10 месеци чмаам и се нервирам :rofl:. Како и да е, после Red Wedding си ветив дека нема да дозволам веќе серијава да ме става на страдање заради ликовите и засега добро ми оди :rofl:. Ама како што сум непомирлива по природа... Не знам колку ќе издржам :rofl:.

Јипи, јаки зафрканции си ставил погоре. Трололоолоооооо! :rofl::rofl::rofl::rofl:

На Marossa и Kala22 им се допаѓа ова.
  7. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Ме потресе смртта на Џон, и само ако се кретени нема да го вратат во живот. :nod: За Серсеи пак ми беше искрено малку жал. Ептен деградирачки е онака да те понижат. А богами и за нејзината ќерка Марсела, не заслужи девојчето да умре никако. Сепак ми останаа недоразјаснети две сцени. Првата со Калиси. Кои беа оние на коњите што ја опкружија? :^) Дали тоа значеше дека оној кој го уби не беше вистинскиот, туку само го претставуваше своето друго лице, и зошто ја ослепеа?

8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Мене за Серсеи може би ми било жал кога ќе дознае дека ќерка и умрела (освен ако не ја спаси татко и на брод, ама не верувам баш)...неа никој не ја спомна, тотално заборавија сите на неа а и таа кутрата е греотка. Ама нели тогаш кога била девојче Серсеи таа гатачка, или што и да беше, и кажа дека ќе се омажи за крал и ќе роди три деца ама сите ќе умрат пред неа...значи и Томен ќе умре. Таа прави лоши работи ама на децата им се враќа.

9. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    @Valerin

Тие со коњите беа Дотраките, а што ќе и' направат - ќе видиме. Во спојлери погоре имаш теории.
    Ако мислиш на Жакен, тој не се самоуби, туку и' приреди лекција на Арја. Очигледно е дека уби друг човек кој го носеше неговиот лик, па Арја ги вадеше лицата и кога наиде на своето - ослепе. Најверојатно ја ослепе за казна и можно е дека ќе и' го врати видот кога ќе си ја научи лекцијата. Мене ми е многу веројатно и дека Жакен е the Many-Faced God или нешто блиско до него, затоа што е главен во целава работа.

На anuskaNESTLE, Valerin, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Арја уби погрешен човек?

11. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Ако мислиш на тој педофилот на кој му ги ископа очите и го закла на крај - според мисијата што и' ја даваше Жакен, да, уби погрешен човек. А инаку генерално, воопшто не е погрешен човек, зашто тој беше првиот на нејзината листа за убивање. Ама очигледно, според проценката на Жакен, не беше спремна да си ги остварува своите мисии, туку сеуште да ги следи неговите. Можеби и затоа ослепе на крај, како еден вид симболика за тоа што му го направи на Pedo-bear.

На Marossa и Valerin им се допаѓа ова.
  12. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Уште треба во спојлери да се пишува?

Инаку не знам дали тој што ја зеде Серси е Моунтајн. Тој командите ги зеде од докторот: се сеќавате на таа сцена кога тој чуваше човек во неговата лабораторија? Жив човек кој почна да мрда? Мислам дека направил нешто со него, го мутирал, експериментирал. Затоа е целиот во оклопи, да не се гледа дека е чудовиште.

13. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
  14. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    На Edie.S и sanja.burgundy им се допаѓа ова.
  17. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Не, не сакам да чекам цела година. Сакам да се случи некакво чудо, за веднаш да излезе шеста сезона. Бетер од оние недозреани тинејџери сум со серијава, ама стварно ми прирасна за срце, и ми разбуди силни емоции. Би го прегрнала продуцентот, мајке ми. :D

На Lady Phoenix и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Супер што ќе снимаат во Македонија , одма се пријавувам за статист.

На Lady Phoenix и Kaetana им се допаѓа ова.
  19. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Во случај да ти одобрат, и учествуваш, слика or didn't happen. ;)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607

Читни ги книгите. Јас така од што не можев да издржам отидов ги купив и во еден здив ги прочитав. После (и сеуште) пекав за следната книга....

Инаку, оваа сезона во споредба со другите ми е најлејм. Извинете, ама така е. Ок, се радував на "паралелните приказни" и "дивергенција" од книгите, ама сето тоа е направено без имагинација. Сувопарно, на моменти желни за рејтинг со насилие и слично.

Да не го тупам ама она што го има креирано Мартин како свет и фабула, е грандиозно во споредба со обидиве да се вдахне "нешто ново и интересно" во серијава.

Секоја чест за битката со Вокерите.

На do-re-mi и Magnolija им се допаѓа ова.