Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Discussion in 'Серии и емисии' started by Yipman2, Apr 22, 2011.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Добра ти е идејава Кат. Но, каде да ги купам? И дали мислиш дека би можела да се водедам во ситуација да следната сезона не ми се допадне, токму поради тоа што ќе ми се расипе впечатокот со оглед на тоа дека ќе знам што да очекувам? Тебе како ти беше?

2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Ги има во Икона во сити мол.

Иначе, не знам ни јас што да очекувам за се, затоа што се делат од сториите во книгите. И за мене имаше некои "спојлери" со дешавкиве што ги видов сезонава. Во секој случај, какви и да се, јас никогаш нема да се откажам да ги гледам..

Четврта и петта сезона ги гледав а при тоа знаев во главно што ќе биде. Екстаза ми беше да видам работи на екран и да ги споредам со мојата фантазија. Пример, the Viper vs. the Mountain, беше така добро доловено, што кога ја гледав епизодата, знаев што ќе биде, ама пак бев таква наежена и на штрек, и толку емотивна што рикав...

Lady Phoenix and Valerin like this.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ех уште вистинска да беше веста дека во Македонија доаѓаат....убаво ќе беше не викам не :)
    Не поверувавте ваљда во тоа.

4. Водолија

Водолија Истакнат член

Znae li nekoj koga ke izleze 6 ta sezona i dali se snima

5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Следната година во април ќе излезе, исто како и сите сезони што излагаат.
    Инаку уште не се почнати со снимање, сега летово ќе почнат може за месец дена :)

6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Компилација трет дел .

Mishela, Lolipop23, Kaetana and 3 others like this.
  7. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

На овие ако не се изнасмееш, нема на што:

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Ги изгледав сите 5 сезони во две недели, вчера последната епизода и така дур уште ми е тазе да си пишам еден така подугачок пост
    За Џон Снежниот, срце ми се искина кога го избодеа на таков педерски начин, бар да си умреше во борба со вајт вокерите поштено...Има теории дека ќе се врати, оваа вештицава дека ќе го оживее или Брен со тие од шумата, сигурно има некоја приказна позади него, не е разјаснето неговото потекло дали е стварно бастард или е пола Таргеријан од сестрата на Нед и Регар, не може да го скинат туку така.Брен и Рикон нигде не ги дадоа, освен кога враната му рече на Брен дека ќе може да лета сега наместо да оди.
    Санса и Риик сигурно се живи у 3 метра снег рипнаа ама Ремзи пак ќе ги упеца сигурно и ќе ги мачи.Од Санса по глуп лик нема како жива остана до сега не знам, освен ако Бријен не ја видела свеќата и да ги спаси.Станис не верувам дека е мртов, ама Мелисандре дека утна со ќерка му, утна се си мислам дека нејзината жртва ќе го спаси Џони, и дека ради тоа оваа се врати ради тоа во Кесл Блек.
    Калисиво многу глуп лик стана, 4 сезони го тупи у 3 града досега со 3 змеја требаше да го освои КингЛандинг више, па и последнава епизода во ливада ја оставија со Дотраките, пак некој говор мотивационен ќе држи, сигурно ќе дојдат овие со неа во војна.Џора више ептен у френдозоне дај нека се спанџаат и онака ќе умре овој кај и да е.
    Серсеи пак се спаси ама убаво и го направија тој срам во следна сезона ќе му ебе матер на цел град со тој франкештајот.Жал ми падна за Мирсела, не верувам дека ќе ја спасат, сигурно и Томен умрел ама не го прикажуваат уште.Арја не верувам да е мртва, слепа евентуално ама со тие фаците кој знае што ќе и се здеси.
    На крај краева ако сите од последнава епизода се умрени останаа Серсеи, Џејми, Калисито, Арја, Тирион, Варис, Белиш и вештицата нема смисла само со нив да се тера серија.

Marossa likes this.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ја завршив сезоната конечно, не знам ниту дали да пишувам во спојлери, се` сте напишале веќе, ама речиси сум сигурна дека нештата кои ги напиша @Yipman2 ќе се случат и тоа сигурно.

Мелисандре ми е омилена од негативците - ако можам така да ја наречам. Уште кога се појави и замеша прсти, знаев дека е посебна.
    Да видиме што ќе понуди следната сезона, стискам палци и се надевам дека ќе дадат одговор на сето она кое го оставија да лебди во воздух до следниот април. (fingers)

Lady Phoenix likes this.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

@Yipman2 што мислиш дека ќе се случи со Денерис и овие што ја кружеа?
    Една теорија читав (нема везе со ова прашањево туку општо Денерис и Џон)
    Џон ќе се борел против Денерис, со тоа што ќе бил на страната на Вајт Вокерс и ќе имал негов змеј, ќе ја ректнел и така ќе завршела серијата. Што знам од сите на оваа најмалку и верувам ама па со оглед на тоа дека е ГОТ не би ме чудело и ова да се случи.

14. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Сигурно ќе се омажи за новиот Кал или како и да се викаат тие главните на Dothraki , и после со змејовите и еден куп војски ќе иде да се тепа со шетачите и ќе дознае дека Џон Сноу и е брат и заедно ќе седнат на тронот и ќе владеат со цел свет.

Тоа е мојата теорија :D

а други теории има милион , така да ќе чекаме да видиме која ќе се оствари следната сезона....

Marossa, Lady Phoenix and x.Daisy.x like this.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

16. male

male Истакнат член

Не сум ја гледала серијава. Поточно не сум филмоман, но знам да загледам некое добро филмче. Во целава оваа збрка, згода и незгода во врска со последната епизода ми се чини минатиот месец, сфатив дека сите зборуваат за серијава. Еве дојде време и да почнам да ја гледам, Арно ама, уште првата епизода, уште првите 10 минути имаше сцени кои јас не ги обожавам... ;( цел филм ли е со такви убиства, колења и слично? Да знам дали да се откажам уште пред почеток ако е така, не планирам да не можам да спијам со денови после тоа :( (таква сум јас, после се тоа ќе ми се причинува во околината) :D

17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Да, така е, и полошо има некогаш.

male, Elena69221 and Lady Phoenix like this.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Па првите 2 сезони се крв ,кавги и цицки , 3 и 4 сезона се убивања , мачења , прскање на глави и цицки , и 5та сезона е лабаво.

blackwave, mims-89, male and 3 others like this.
  19. male

male Истакнат член

Изгледав три епизоди од првата сезона, ќе видам до кај ќе терам :) Сега за сега е добро, се издржува ( со исклучок на првите 10 минути :D )

20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Mishela likes this.