Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Не мора уште 5 сезони, брзо ќе се сретнат. Има како. Само да се појават Вајт Вокерс и ќе видиш како ќе се сретнат. Џон Сноу веќе се борел против нив, така да ќе бара сега сојузник, зошто со таа војска што ја има на Ѕидот, нема да може да ги порази.

2. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Јас прочитав негде дека ќе има 8 сезони од кои 7мата ќе има 13 епизоди а последната 6. Колку е точно не знам ама на повеќе места ја сретнав информацијата.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас прочитав дека че има 7-ма и 8-ма сезона од кои ќе бидат по 6-7 епизоди.

4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    :D:D

Се на се ок епизода, сепак беше поставување на темелите за 6та сезона. Добри сцени и глуми во Castle black и Kingslanding, Sand snakes пак WTF глума и дијалог, ќе треба пак да се разголи таа за да заборавиме колку лошо се направени нивните ликови во оваа серија, плус како се телепортираа од пристаништето до бродот појма немам. Можеби сум пропуштил нешто.
    Јас би дал 7/10 за епизодава, се надевам ќе ги видиме и Greyjoys следните епизоди...

Оваа сезона би требало и повеќе да видиме од белите шетачи, истотака со нетрпение ја очекувам битката за Winterfell.

На Marossa, zhap4e, Bender Rodriguez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    ја гледав вчера на HBO
    некако многу кратка ми се виде а многу убиства се случија, ептен се надевав(се уште се надевам) дека Мелисандра ќе го оживее Џон Сноу, убиствата на принцот и син му во Дорна некако одеднаш се случија заборавив колку е сурова серијата, и Мирсела отиде на Серсеи и остана уште Томен. Арја ја тренираат верувам дека ќе биде многу јака и ќе се врати во Вастерос, за Дени нема што да кажам ќе оди таму каде седат вдовиците :D, нели таа еднаш беше и мислам дека избега сум заборавила . ептен ми е драго што се спаси Санса се плашев она ѓубрето Ремзи што ќе и направи доколку ја најдеше (изгледа повеќе го мразам од Џофри што го мразев) не лошо како за прва епизода се надевам дека настаните ќе се предвижуваат малку побрзо и конечно шетачиве да се појават, овие грејџоите ич ги нема и братот на Дени редно е да се појави

На Victorian, zhap4e и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Првава епизода од 6-та сезона ми беше океј – видовме по нешто за секој од главните ликови, и имаше од се по нешто, во однос на класичните GoT trademark моменти – убиства на (маргинално) важни ликови, тепачки со мечови, интриги, само уште секс-сцена фалеше. Добро, додуша добивме full frontal nudity моменат со Мелисандра, сцена која верувам дека со својата трансформација од секси-милфица у стара бабетина остави многу ерекции ширум светот на пола копје и многу машки збунети и загрижени за својата сексуалност.

Џон Сноу е мртов (засега) – останува можноста да се врати во некаква зомби-повампирена варијанта со помош на Мелисандра. Претпоставувам дека сите се фаќаме за сламкиу моментов. Можда ќе се врати у evil варијанта, као The Mountain. Или у brain-dead варијанта, као Дрого. Како и да е, мислам дека било која од варијантиве ќе биде боље од сегашнава wimpy-мајка Тереза верзија на Џон која сите ја знаеме. Па и да умрел за стално, чудо големо. Нед Старк умре, па никому ништо, сеа ќе се потресувам за Џон. Како да не.

Санса ми е толку никаков лик, зошто сеуште постои – не знам. Не знам што е полошо, нејзината трагична судбина или нејзиното константно плачење и лигавење. Ми се чини сите најлоши женски стереотипи се собрани у неа. Апсолутно сум незаинтересиран за нејзиниот живот и за тоа дали ќе преживее или не. Надеж ми влева што сега е со Бриен, која ми е многу кул лик, па се надевам дека ќе ја префати малце и неа. За Теон/Рик немам мислење. He lives, he dies, who gives a shit?

И за Доран немам некои посебни чувства – океј беше типот, ама очигледно во кралствата на GoT нема место за пацифистички настроени чичиња. Откако умре Оберин, изгубив интерес за Дорн, некако, мада очекувам дека работите ќе станат поинтересни сега откако женска му ќе го преземе воланот.

Даенерис – благи ужас. Побесцелен главен лик немало одамна. Само се шутка натаму-наваму, де Калиси ќе биде, де ослободува робови, де осовојува градови, де чекај сега, не идам у Вестерос, малце trial верзија да му направам на владеењево, да видам дали ќе ме биде – а бе, катастрофа. Па сеа успеа и да се изгуби со змејов и да ја заробат. А да – и бродовите и ги запалија, така да, не се надевајте дека и оваа сезона ќе стигне до Вестерос. На кој му е гајле за Мерин и за робовладетелите и робовите и нивните егзистенцијални проблеми? Аман, жено, стигај више у Вестерос, таму е журката!

Тирион и Варис се alive and well – тоа е најбитно; тоа што не прават ништо посебно е помалку битно. Можеби ќе спречат пуч во градот, можеби ќе ја укакаат работата. Дали спомнав дека не ми е гајле за Мерин?

Инаку, @Marossa, во право си – не ја позна сегашниов Кал, а и никој друг од Дотраките, што мене ми падна чудно, затоа што не помина толку многу време од кога таа им беше кралица; дали е можно ниту еден човек да не се сеќава на белата плавуша која беше жена на претходниот Кал? Не е дека е баш незабележителна меѓу Дотраките. Како и да е. Муабетот беше, Калов сакаше да ја перне, ама кога дозна дека е вдовица на бивши Кал, рече „Нема перкање, ни ја, ни никој друг“, затоа што по адетите вдовиците на Каловите идат у Пичкесиматерине Дотрак (некое светилиште или што и да беше) каде тажат и чекаат да умрат.

Кој ми остана уште?

Серсеи као да го изгуби паметот заедно со косата (а Џејми со раката), спремаат некаква одмазда, иако морам да кажам без Тајвин кој ги држеше у правец, овие двајца што би можеле да смислат и направат, не знам. Ама, не сум голем оптимист дека ќе биде успешно. Некако ми делуваат изгубено и безидејно – као гуски у магла. Едно време се надевав дека Џејми ќе куртули од оваа, ама очигледно нема спас од Серсеи. Освен ако не умре. :devil:

Арја – иако The Faceless Men ја оќоравеа, очигледно не се откажале целосно од неа; тренингот продолжува. Којзнае, можда ќе стане некоја мала, женска варијанта на GoT Daredevil на крај. Ќе видиме.

Бран не го видовме; не се сеќавам дали воопшто се појави и минатава сезона. Неговата приказна беше благо интересна и интригантна, ама искрено, веќе не се ни сеќавам што беше. А после толку време, не ми е баш ни гајле.

И White walkers ги немаше; се прашувам, уште колку им останува додека да стигнат до ѕидот? Аман, нека побрзаат, пред серијава пак да западне у монотонија. Go, White walkers! Keep on walking.

На Elissa, Yipman2, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    После Нед Старк, ништо важно не е...:music::D
    Туку, Cercei го има The Mountain, жив е нели? :wasntme: Sparrow ме нервираат.. и не ја заборавајте кралицата во затворот. Има бунт во неа. Ако ја преживее таа калуѓерицата... оти ко уплашена стои кога се приближува. :rofl: И таа приказна со баба и' треба да се развие.:D Сите вријат и никако да пукнат.:D
    Пук! Ајде:clap:

На Yipman2, Legadema, Giovanna и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781

На s1a1n1d1r1a1, Marossa, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Важно од голотија , сезонава видовме градите на 90+ годишна старица како изгледаат.
    Следно на листа е од оние white walkers гола жена да видиме и таман да сме со серијава и голотии.

На Elissa, 1209, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Луѓе, на пајратбеј има торенти за 3 епизоди, зафрканција некоја е или ист случај е ко лани? :lol:

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Дали уште некој со нетрпение ја чека новата епизода? 8)

FB_IMG_1462168706599.jpg

На Mishela, the.vampire.girl, kanella и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    и јас со нетрпние ја чекав конечено се симна епизодава ајде гледајте па да споделиме импресии

На zhap4e, Bender Rodriguez, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Ајде, давајте торенти :)
    На KAT не можам да најдам.... :sweat:

14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    На zhap4e, Bender Rodriguez и ЈеленаЏиш им се допаѓа ова.
  15. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    На Bender Rodriguez, LollySky и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Љељељељееееее! Бомбастик, људи мои! :clap:

Ојојојоооо! Се радувам како мало дете. Епизода полна со предвесници за тоа што не' очекува. Како да гледавме 9та епизода, а не 2ра. :o

Епа, не очекував Теон да си оди, ама ми има логика сега после смртта на татко му. Братот на татко му што си замислуваше дека е бог не ми е јасно од каде се појави. Не се појавувал до сега, ако не се лажам.

Не очекував ни дека Ремзи ќе го заколе татко му. Тој како да му беше единствен авторитет, ама сега ми се чини све ќе отиде по ѓаволите со "дипломатијата" на Психо.

Со Бран не видовме пак ништо интересно. Додуша, може ќе го донесе одговорот за тоа чие дете е Џон Сноу, ама каква полза од тоа?

Арја конечно се враќа назад во акција. Уште прв пат кога се појави Жакен, ми беше закон лик. Има нешто интересно и енигматично во чоекот и едвај чекам да видам зошто Браавос е толку посебен.

Со змејовиве којзнае што ќе биде. И тоа ме интересира. И уште еднаш сјајно се истакна Тирион. Со дебелиов (заборавив како се вика, возбудена сум) се дрим тим. :D

Серсеи веќе не ми е интересна. Септонов или како и да се вика ги утепа скроз. Немам веќе интерес, како што немам ни за Калиси.

Туку, пресврт во Блек Кесл. Се очекуваше нешто КОНЕЧНО да се случи со Џон Сноу, само сега мистерија ми е дали е благодарение на Мелисандре или на кучето, нешто...

Се' на се', зачетоци на многу настани, само сега да не го надрват максимално во следниве епизоди за сметка на настаните во оваа. (y)

На Legadema, rhcpfan, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781

На Legadema, rhcpfan, zhap4e и 11 други им се допаѓа ова.
  18. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Мислам дека е заради Мелисандре, го врати Џон Сноу кој по смрта се warg-оваше :rofl: во кучето.
    Инаку првиот црвен свештеник кој успеа да врати некој од мртвите, беше Торос од Мир, кој го враќаше Берик Дондарион дури 7 пати. А тој конечно се откажа од животот за да ја врати Лејди Стоунхарт - Лејди Кетлин Старк, која бара одмазда за нејзиното семејство. Зошто не ја покажуваат во серијата, не знам.
    Верувам во теоријата дека R+L=Ј, ќе видиме како ќе се одвиваат работите понатаму.

Инаку најдов торент со поквалитетна снимка, ако сака некој, бујрум.

На Legadema, the.vampire.girl, Marossa и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Цела мината епизода го утупев со тоа каде е Лејди Стоунхарт, ама изгледа Џони ќе ни биде. :D

Како и да е, кул што го вратија, зашто сите ги испоутепаа. И ја сум за таа теорија. (y)

На Legadema, Marossa и ЈеленаЏиш им се допаѓа ова.
  20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас некако замислував да го запалат телото, па и Џон да воскресне како Денерис од оган, како прав Таргариен :D
    Тирион ми беше фаца со змејовите, си направи муабет ама си кажа после дека срцето му отишло во петици.
    Теон и Санса ми беа слатки, гледам овде шанса за романса, хммм. Само да не испадне трудна од Ремзи :doh: А Ремзи како Ремзи, си остана луд до крај.

На Someonespecial, the.vampire.girl, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.