Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891

No cock - no romance. :tmi:

На Mishela, Yipman2, Legadema и 9 други им се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    :?: :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На nene88, zhap4e и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  3. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Еееее, може и на други начини. Ни покажале у серијава. Па уште ако е трудна од Ремзи, таман Теон ќе си го изгледа ко свое. :D

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.231
    Допаѓања:
    67.739
    :whew: Интересни епизодиве, добра ќе биде сезонава. Ете и Брен конечно го дадоа. Џон е жив, само да не биде вдиша и да издише следната епизода.:shake:

На Yipman2, the.vampire.girl, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  5. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    enhanced-9159-1461627204-11.png

На Someonespecial, Yipman2, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.069
    Велигден 2016
    - Џон Сноу воскресе
    - Вистина Воскресе

Последна измена: 2 мај 2016
    На Someonespecial, Lella, Mishela и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Лелелелее ненене. Се надевам дека никогаш нема да им текне ваква идеја да направат (lalala) :rofl:

На zhap4e, LollySky и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  8. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Циркуси. У последно време цело време де некој умира, де оживува, шо праат со серијава ако знаат јас име ќе си сменам. Не знам шо им е филмот, ваљда да задржат возбуда и шок моменти али не е тоа тоа.

9. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Од Природен ќе станеш Неприроден? :angel::wasntme::wasntme:

На Someonespecial, Lady Phoenix и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  10. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.005
    Допаѓања:
    10.338
    Бо, бо, бо...не очекував волку динамична втора епизода. Ама редно време е малку да го убрзаат деството, затоа што сите ликови ни ги сервираа до сега, нема простор веќе за многу нови приказни. Конечно пополека стигнуваме до расплетот. Очекувам многу добра сезона!

Во моментов Арја и островот Бравос ми се најинтригантни, едвај чекам нив да ги покажат.
    Ремзи си е тежок психо, ништо ново...очекувано ми беше ова што го направи, онака дури...меех.
    Живо ме интересира и што ќе успееме да дознаеме од минатото преку визииите на Бран, можно е доста работи да се искристализираат со оглед на тоа што многу работи се исечени, скратени или воопшто не се спомнати до сега.
    Серсеи стандард ме нервира од секогаш, инцестоидна злобна кучка. Сигурно понатаму ќе се оствари пророштвото и Томен ќе отиде курбан...како што гледам детево пополека почнува да поприма од се што се случува околу него и не е повеќе малото плачливо дете што не сака да згази на мравка.

Северов е тешко разнишан и како почнаа сите да се убиваат, којзнае каков ќе биде епилогот. Јас навивавм за женската Грејџој, заборавив како се викаше.

За Џон Сноу немам коментар засега. Дур не видам поубаво - не верувам :D Шала на страна, мислам дека и волкот негов беше вклучен во сето тоа, затоа што најизменично го даваа во кадар додека се одвиваше дејството...како да требаше нешто да приметиме.
    Ќе видиме, наредна епизода се надевам ќе стане појасно. Освен ако не решат да го прескокнат прикажувањето на ѕидот, да држат во неизвесност...

На Mishela, Legadema, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јака ми беше и сценава, па кога џинот го смачка стрелецот, а фацата на оној предавникон беше priceless:D
    Ме заинтересира многу и приказната за Ходор, што ли му се случило..?

Последна измена: 2 мај 2016
    На zhap4e, Bender Rodriguez, Giovanna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Or not... :devil: (фацава е на сценаристите на GoT, не мојата. :D)

Не знам дали е ова за спојлер, додуша. :?:

Сега кога конечно не „мора“ да се држат колку-толку до книгите, може да ни го дадат она што сите потајно го посакуваме, а тоа е, секако, Нед Старк да се врати од мртвите. :D Forget Jon Show, Ned is more awesome (awesomer?). Мислам, ако веќе враќаме луѓе од мртвите... Нека биде хард-кор. :D

На zhap4e, Victorian, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Мислам дека бил заљубен во Лијана и можеби од жал за неа, или бил сведок на некоја грозотија.

На LollySky и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  14. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.005
    Допаѓања:
    10.338
    Види сега, ако веќе пребираме јас и Роб да си го побарам назад :P

На Someonespecial, Lella, Legadema и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    се чудев нa репликaтa некoлку минути :D
    Не дoтoлку декa не знaaт штo прaвaт, aли фaкт е декa е пaднaт квaлитетoт.
    Сепaк не мoже дa гo чекaaт Мaртин 4-5 гoдини дa зaврши сo книгите

16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Природен, дај бе не биди парти брејкер. :D Остај да се радуваме и да си фантазираме. Ееее, па ти, колку си озбилен. :P

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Јас мислам дека се завршени книгите, и ни прават фол за да има топ гледаност серијата.
    Break the internet and stuff :emo:

На Annath, Legadema, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Лелеее се изначитав спојлери :D Просто неможев, појако беше од мене!
    Јас сум заглавена во минатата сезона, лани не успеав да ги изгледам ради бебе и замор, па дури сега откако излегоа новиве решив турбо секоја вечер по две да изгледувам за да ве стигнам (fingers)

На Lady Phoenix, zhap4e и LollySky им се допаѓа ова.
  19. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Значи бајаги се издешава во вторава епизода,а сите акции набрзинка,ко ништо да не е.
    Го утепаа Болтон,психопатот Ремзи станува се побетер,си ги мрда границите на лудило.Па не мораше да ги даде жената и бебето на кучињата,арно тој дел не го покажаа,ту мач ќе беше,бебе е во прашање.
    Го утепаа и Балон,ова мислам беше совршен тајминг,Теон да го преземе Iron Throne, сигурно оној што се замислува БОг нема да владее.Иако,и Јара би сакала да ја видам,баш е јака женска.

Серсеи и Џејми ич не ми се интересни,оние Септи ги докрајчија,а ужасно ми се антипатични,посебно оној Свештеникот,не знам веќе како се викаат луѓето,многу народ е :D
    Дејнерис не ја покажаа,уште поарно за мене,ама затоа децата и беа врв.Тирион срцка,си напраи муабет човекот,значи 2 реченици да каже,доволно ми е,само да го има.Ама се исплаши он,иако цврсто си стоеше на земја :D И супер тим се со Варис,се надополнуваат :D

Ми се допадна и што не одолговлекуваа со Арија и слепилото,мислам дека ќе ја вратат брзо во нормала.Туку женски,не ви е симпатичен Џакен? Мене многу ми е привлечен,целиот мистериозен и убав осмех има :D :D

Уште за Брен да кажам,ништо посебно не се дешава таму, јас мислев ќе прооди некако,ама тешка работа.Би сакала да видам што му се случило на Ходор,се гледа бил нормален.

И крајот се разбира,го разбудија главниот,поточно го воскреснаа :D
    Само да не цркне одма другата епизода,да не се радувам премногу :D
    Искрено имам кажано повеќе пати,Џон никогаш не ми бил меѓу омилените ликови,ама е еден од „добрите“,праведен е и со големо срце и не би сакала сите такви да испоумрат,пошто секако многу отидоа.
    А ако враќаа други,можеа и Роб,за Нед е ептен далечно минато :D

На Someonespecial, Legadema, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  20. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Лелеееееееееееее:clap::clap:
    Цел ден избегнувам фејсбук твитер и со пола око гледам да не ми излези некој спојлер. И конечно реков да ја гледам јас одма брзопотезно оти ако видам спојлер ќе отепам некој!
    Прво Ремзи! Алоооо! Значи татко му му беше буквално едната граница на психотичноста хаха. Без него сега мислам дека ќе прави невидени работи. Многу е болен. Она со бебето беше ту мач!
    За Тион ако предвидувам, ако застани на чело на тронот дека ќе му спреми многу вкусна одмазда на Ремзи. Сакам да се врати и пепел да го стори до крај! Мило ми е шо се свести. И сестра му е јак лик скроз. Арја срцка е! Буквално премистериозни ми се со Жакен и одвај чекам да видам кон што цели целиот нејзин труд и се ова до сега. A girl has no name! 8)
    Санса ајде малце нека се доразбуди. Ја чекаме од почетокот на серијата да подзбесни да се засили малце некако. Многу ми е меехх... Се надевам дека ќе продолжи да оди во тој badass контекст.
    Бран конечно се врати во приказната. Глумецот е мноооогу пораснат. Веројатно преку неговиот лик ќе ни објаснуваат многу работи од минатото што се клучни за приказната. Посебно за нас шо ги немаме читано книгите.
    Тирион срцееее моееее! И ај нејќи го после.:inlove: Многу храбро иако се пресмеав ко му рече на онај како се вика дебелиот Варис нешто- Next time I have an idea like that punch me in the face. :rofl: Змејчето многу јако беше му се намести демек ајде и мене ослободи ме. Не ни требаше овие двата да бидат толку долго врзани со оглед на то шо Дрогон праеше само беља. Не ми е јасно тој кај избега минатата епизода цело време чекав да слета од некаде да ја спаси Калиси ама бич.
    Мелисандре во депресија падна. Ама ако. Ако е таа одговорна за Јон Сноу-овото воскресение ФАЛА. Се прерадвав. Одвај чекам понеделник пак да дојди лелееее. Сакам да дознам шо точно се деси тука дали Мелисандре е одговорна или има нешто друго во приказната.

Значи не можам да ги сфатам овие луѓето шо коментираат абе само се убиваат па ги враќаат ее глупости почнаа да снимаат. Шо очекувате? Не е ова вистинска приказна од почетокот е таква серијата со магии, змејој и слични работи и баш си оди во супер правец! Мене сеуште ми е топ 1 серија од сите.

На Someonespecial, Legadema, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.