Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Значи лудило.Јас Ремзи не го мразам нешто посебно како што знам да мразам одредени ликови од дно на душа :D, ама овојпат не очекував дека ќе направи нешто до толку лудо,значи психо скроз. Mислам воопшто не го мразам,исто ми е кога го гледам.Но она со бебето..Санса стандардно досадна заедно со Денерис,не се приметуваше многу нејзиното отсуство. Змејовите ептен срцкасти и сцената заедно со Тирион,многу возбудлива особено како едниот змеј му се намести да го ослободи :lol: .
    Џакен ми е ненормално секси со целата негова појава и мистериозност,и самиот глумец ах :inlove::inlove:. Се надевам на повеќе сцени со него и Ариа. Онаа глупо дете Оли како се силеше,не можам :rofl: И знаев,знаев дека некако ќе го вратат ! Не знам дали е до Мелисандре само туку како да имаше некоја конекција со волкот како да претчувствува дека тој се враќа или нешто сосема друго,не знам не е важно само да биде како што треба.Ептен ми беше жал за Гоуст кога лежеше така тажен покрај неговото тело,сега се надевам се ќе се смени. :D

На LollySky, tanja manja, Legadema и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    А кај пропадна Лидлфингер? Тој ми фали некако сезонава.

На Giovanna и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Уште не ја изгледав епизодата. Ама, затоа пак, штом се прибрав по целодневна ексурзија,прво ги испопрочитав спојлерите, синоќа.:clap: :D Can't wait да видам што е оваа џева за епизодава. :P

Последна измена: 3 мај 2016
    На Giovanna и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Кое клише за Џон. Немаше некој што не знае декс ќе воскресне. Не ќе беше лошо да променат нешто.

5. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Ќути,барем еднаш погодивме.
    Греота е,нека живее чоекот :D

На Lady Phoenix и zhap4e им се допаѓа ова.
  6. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    хо хо хооо
    Конечно да се мрдне од мртва точка. Епизодата беше топ. Ремзи дефинитивно е психопат на психопатите, повеќе сакал син единец да биде па го среди и таткому. Неможам да замислам што би и се случило на Санса доколку би ја фатил пак или на Теон каква смрт ќе ги чека.
    Ее ама нема веќе сега јас мислам дека нај јако од се ќе биде Санса да стигне до зидот кај Џон, Теон да го наследи таткому и најмногу би сакала ноќната стража или пак војската на Теон да се судри со Ремзи, па да го фатат и Санса и Теон заедно да му ја скројат судбината.
    Супер е што се појави Брен после една сезона, ќе има интересна приказна во него. Од џуџето се изнасмеав, се стресе кутриот од змејовите али каква храброст имаше топ. Сега мислам оти време е да одлетаат тие и да ја спасат Калиси која воопшто и ја немаше во оваа епизода.
    Џон ете воскресна и мислам ајде веќе нека почне забавата. Ме интересира што ќе биде со Оли, а исто така одамна немало такви експлицитнаи сцени како онаа кога му ја пукнаа главата на почетокот на пијаниот, а исто и Ремзи кога го избоди таткому, ничим изазван.
    Ааа ми текна и за кралот синот на Серсеи, си викам сега Џофри да беше на негово место сигурно ќе ги испоколеше сите таму, и судот и стари и млади и се по ред.

На LollySky, Yipman2, Tiki-lolipop и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    епизода 2
    каква епизода луѓе
    конечно го прикажаа Брен и се надевам дека преку него ќе се раскаже приказната за Старкови и потеклото на Џон Сноу, време е да се дознае чив син е :) и добро навестија дека Брен ќе излезе од пештерата...
    За Белон Грејџој беше очекувано дека ќе замине кај Утопениот Бог нели Мелисандра му предвиде на Станис дека сите самопрогласени кралеви што се против него ќе погинат ,
    Ерон Грејџој дојде во право време, Аша нема никакви шанси да стане кралица на ајронците тешко дека ќе изберат жена да ги води...или Теон ако стигне навреме интересно ќе биде кај нив
    Се плашам само за Санса ако не стигне навреме на ѕидот ќе ја снајде нешто страхотно од Ремзи (дефинитивно го мразам повеќе од Џофри) леле пак тој очекував дека ќе направи некое големо злодело ама она со бебето ептен беше , едвај чекам некој него да го реши.
    Арја брзо ја викнаа мислев повеќе епизоди ќе ја тренираат да стане никој
    Тирион срцка која храброст ја покажа ослободувајќи ги змејовите. Со Варис се добар тандем.
    Серсеи веќе не е интересна а Дени ич не ја покажаа и Маргери
    Единствено очекувано се случи воскреснувањето на Сноу , и јас мислам дека тој беше влезен во страховолкот и Мелисандра само го ослободи од него бидејќи беше многу разочарана што богот на светлоста не комуницирал со неа и сега дали џон ќе биде како што треба или не ..
    се на се многу добра епизода со нетрпение чекам следна

На Marossa и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  8. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Обично кога враќаат некој од мртвите, повеќе не е ист. Само се надевам нема да го отупат со тоа, го оживеаа нека си се врати каков што беше без испади, визии или некои глупости.
    И аман нека се деси веќе нешто со Денерис и змејовиве, сакам акција!:D

На the.vampire.girl, Marossa и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Зашто нема правило дека после 2-3 дена веќе нема потреба од Спојлер тагот, ме мрзи да стискам цело време Open spoiler....

Него епизодава би и дал 8/10
    Со оглед дека имаме уште 20тина епизоди до крајот на серијата, Денерис би требало да се реши да тргне накај Westeros. Али уште од сега викам, значи шетачите ќе нападнат и Денерис со змејот ќе ги побие, не гледам друг начин да се уништи брза и неуморна зомби војска...

Ерон Грејџој, Wellcome another tv show psychopath. Али како го преставија и дијалогот беше одлично.
    I dont fear the storm, I AM THE STORM.

Друго џинот во Castle Black , како си го зема човекот и си го тресна беше еден од најдобрите убиства кој ме насмеале, прво место е во 4та сезона кога џин со џиновска стрела утепа еден од чуварите.

Болтон ми е драго што го утепаа, тоа е резултатот кога имаш психопати со кучешки фетиши во фамилија, сцената со кучињата не беше гадна , оти сум навикнат веќе на гадотии од шоуто. Повеќе шокиран бев кога ги видов градите на бабана

Се на се добра епизода, им треба буџет за следната голема битка да ја снимаат, и решија да скратат доста ликови.

Последна измена: 3 мај 2016
    На Someonespecial, LollySky, Mishela и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    И сеа до недела шу праиме....:(

На oblace1 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Една работа само... е стварно не ми се свиѓа што ја направија црвенушкава таков слабак. Ај ок, ја видовме ко старка што ја видовме, ама оваа ужалена вдовица фаца, ко сите бродови да и потонале.. аман.]:) Brace yourself woman! Па и конверзацијана... fuk everything дрн дрн..ау,толку длабог дијалог, мале,мале. Фино иначе, фино. Сноуи! Џуџето си го љубам се ушче...that's how i do things, i drink and i know things:D или како и да беше кажал точно. Шо друго да зборам, сé сте испишале.

На Someonespecial, the.vampire.girl, Giovanna и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Џуџето истотака кажа да немал п*нис ќе пиел многу. Теоријата зашто мажите пијат е откриена хехеххе

bad joke i know, како и да е @zhap4e па и потонале сите бродови, толку се фалеше со тој богот на огнот дека ќе растура, дека Станис ќе гази све , жртвуваше, палеше и ништо од тоа, си остана сама, дури на крајот си го покажа лицето вистинско, мораше дури и покрај огнот да си легне, покриена со јамболија, веќе не се фали како во 5та сезона дека не и студи и дека богот на огнот ја топлел.

На Someonespecial, Giovanna, LollySky и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Нај јакиот муабет во епизодата беше тој на џуџето, ама и кога рече тој не кажа за мене што сум мал ама сигурно го мисли тоа :rofl: :rofl: :rofl:

На Someonespecial, Bender Rodriguez, LollySky и 5 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Знам,Јипи, ама ипак. Нека да има пет минути самосожалување и никој нек не ја гледа тогаш,освен ние...и го видовме тоа во првата епизода. После треба да е па огин бре]:) да извади сабјата,во нејзин случај да спали некој:rofl: на клада. Мачка секогаш треба да паѓа на нозе8-| :D

За џуџето:rofl: како и да е, I still love'em. Forever and ever.:makeup:

Интересна беше епизодата. Интересно ми беше враќањето на Бран во минатото..кога татко му и чичко му и тетка му биле деца.Пак и Одор. Баш да видиме оти тоа враќање тогаш..
    А и ви реков ли да не го заборавате Планината. Ауч.

На Bender Rodriguez, LollySky, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    John is back !!! :sun::muscle::party:^_^

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ај објаснете и' на плавушата, зашто малку не можам да сконтам зошто ја прикажаа Мелисандре како старица?
    Мислам, чуму таа трасформација? :?:

Јас си поврзав некако, демек нејзиниот дух оди кај Џ.Сноу (мислев дека толку ќе биде од неа), ама кога се покажа пак во „стара постава“ во новава епизода, си велам - шуќур, никако да разберам. :lol:

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Затоа што сакаа да прикажат дека Мелисандре има моќи од Р'лор, огнениот бог или како и да се вика на македонски :rofl: и всушност е стотици години стара, а со помош на чокерот од рубин околу себе ствара аура на младост, жештина итн итн.
    И веројатно сакаа да ни стават до знаење дека Мелисандре иако разочарана од развојот на настаните, смртта на Станис, на Џон Сноу, се уште ги поседува моќите, како што и се покажа во втората епизода.
    Единствена беше Селисе, жената на Станис беше вистински верник и можеше да ја види онаква каква што е.
    Во четвртата сезона ако се сеќаваш, Мелисандре се капеше во када, и не го носеше чокерот и Селис ја гледаше со израз на вчудоневиденост и пасија, можеби?

На Someonespecial, Lady Phoenix, Legadema и 6 други им се допаѓа ова.
  18. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    Добар почеток на сезонава, осеќам дека ќе има добри дешавки до крајот. :)

Баш ми е мило што се врати Бран во игра. Ходор знае многу работи и ќе разоткрие многу нешта околу целата приказна за Старкс и потеклото на Џон Сноу.

"GRRM has implied that giving away the reason why Hodor only says 'Hodor' would be giving away a major plot point." :)

А инаку за змејовите, еден спојлер...
    Според некои теории ако Тyrion и Snow навистина имаат targaryen blood, тогаш двата други змејови им припаѓаат нив, поради тоа и Daenerys не може да ги контролира. Друга теорија е дека едниот змеј му припаѓа на Aegon, синот на Rhaegar и Elia Martell (што се смета за умрен) а другиот пак, ќе го "лета" Bran со мислите. Али сепак, ова се претпоставки на фановите, ќе видиме како ќе се одвива целата приказна со змејовите. На крај краева не е интересно ако се знаат сите тие работи пред време, поради тоа и не ја објавуваат последната книга. :)

На Kitten, the.vampire.girl, LollySky и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    јас имам слушнато според некои теории оти едниот змеј му припаѓал на Тирион а другиот на Брен, па ајде ќе видиме.

На Lady Phoenix, Bender Rodriguez и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Чекајте малце,јас имам нешто пропуштено.ОД каде Тирион да има Таргериен крв? Се има спомнато во книги или во серијата?