Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Нема никакви индикации дека има таква крв, него фановите прават сеа теории колку сакаш. Али сепак сигурно ќе јава некој од змејовите, а Бран уште кога почна да warguva се "знае" дека во последни епизоди од серијата ќе си земе некој змеј да потепа наоколу тоа шетачите.

Друго , почнаа со заебанциите:D:D:D:D

На Mishela, Tiki-lolipop, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Во книгите се спомнува за „заладениот однос“ помеѓу Тајвин Ланистер и Лудиот Крал, и има инсинуации дека Лудиот Крал ја „онадел“ жената на Тајвин, и заради тоа се родил Тирион со деформитет.
    Но антагонизмот може да биде и последица на тоа што Тајвин ја стокмил Серсеи за Регар, а тој ја зеде Елиа од Дорн.
    И на самата смрт на Тајвин, кога Тирион го застрела седејќи на шолја :rofl: последните зборови на Тајвин се:
    You're not my son.

И уште една дилема ме мачи - ако R+L=J, тоа значи дека Џон Сноу е првороден син на Регар и легитимен наследник со поголемо право од Денерис.
    Но, нели Железниот Трон му припаѓа на тој што ќе го освои?
    Во случајов, Џејми Ланистер го уби Лудиот Крал - што значи Тронот би требало на Ланистер да припаѓа.

На Bender Rodriguez, Giovanna, the.vampire.girl и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    за змејовите
    според петте излезени книги има тројца живи Таргариени ( Денерис, Егон и Џон Сноу) и логично е тие тројца да ги јаваат змејовите а теории на фанови има и за Тирион и за Брен останува да видиме како тоа го скоцкал Џ.Р Мартин

4. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    @ЈеленаЏиш и мене ме мачи тоа дека може Тирион да биде Таргариен и така никој од Ланистерите не го почитуваа како Ланистер башка тоа рамислував и јас дека му иде Џон да е првороден на Регар, тој првин ја сакал сестрата на Старковите ама нели бил ветен на Серсеи па ја обљубил неа а ја зел Елиа од Дорна значи тие децата од Елиа се помали од Џон и Џон легитимно е наследник на тронот

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Да, во книгите пишува дека Егон е жив, што значи дека и тој има повеќе право на тронот од Денерис. :lol:
    Но ако се сеќаваш, во книгите додека пловеа по таа реката, Егон и неговите помошници и тутори беа нападнати од Камените луѓе, а во серијата Тирион беше нападнат од истите.

Не знам дали е тоа паралела, мислам дека серијата драстично се смени од книгите, мислам дека има сосема друго сценарио.
    Исто така, која е улогата на Џејн Пул маскирана како Арја Старк во Винтерфел, оставена на милост и немилост на Ремзи, а Санса е безбедна во Високата кула во Ири со Литлфингер.

Останува да чекаме. :whew:

На the.vampire.girl и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Ништо чудно Џон и Дени да си се земат, заедно да си владеат па и детето нивно да го наследи тронот :)

На Lady Phoenix и Elissa им се допаѓа ова.
  7. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Ама Џон би и бил внук од брат на Денерис. :lol:

На Lady Phoenix и LollySky им се допаѓа ова.
  8. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    е добро де кај нив и така се земаат меѓусебно за да остнат на тронот ;)
    инаку серијата ептен отиде од приказнта во книгата дали за да заврши побрзо па многу работи одмакнаа или сметале дека не се интересни за публиката или пак нешто друго е во прашање ни останува да чекаме...

На Lady Phoenix и LollySky им се допаѓа ова.
  9. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Да, ама Џон е сепак повеќе Старк, а тие не се земаа роднински.
    Леле, ја развлековме долга и широка, а врска немаме.
    Можеби нема ни да преживее Џон Сноу до крајот на сезонава. :rofl:

На Giovanna, Lady Phoenix и LollySky им се допаѓа ова.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Мора и ние малку да си правиме филмови :D

Не сум ги читала книгите, ама на интернет имам доста читано за некои работи што ме заинтересирале. Се чини дека тоа што е во серијата не е ни една десетина од книгите, па очекувам да направат некој спин-оф во кој би се обработиле и некои други настани од историјата на Вестерос.

На Victorian, zhap4e, Legadema и 2 други им се допаѓа ова.
  11. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    И на крај, како тргнал Мартин, ќе седне на тронот некој што ни на крај памет не сме го помислиле, како на пример Samwell Tarly. :D

Искрено и повозбудливо ми е да гледам такви jaw-dropping сцени во серијава, кога се случува нешто неочекувано, нешто што не го знам пред време. Книгите се стварно прекрасни за читање и изненадуваат во иста мера ама после еве вака се разочаруваш кога ќе се снимат нови сезони. Па знаеш што ќе се случи, па не се случува исто како во книгата, па зошто оваа сцена ја нема, зошто овој не направи вака...
    Замислете плус да излезе и последната книга и да знаеме се, и кој ќе владее со Вестерос на крајот. После ќе биде залудно да се гледа серијава.

На Bender Rodriguez, Legadema, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Јас овие денови од што немам стрпление почнав пак да ги гледам првите епизоди од прва сезона. И едвај ја чекам новата :tmi:
    13140504_10209565519121210_618219973_n.jpg

На LollySky, the.vampire.girl, Legadema и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    А јас почнав да ги пречитувам книгите пред спиење. Мажот ми веќе ме прогласи за изгубен случај. :lol:

На Elena69221, Lady Phoenix и Elissa им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Доста зборувате за книгите. ]:) Ќе ме натерате да се расчитам :tmi: Првата стои на компјутеров веќе. Пар страни само прочитани.:D Ме нервира што цела недела треба да мине за да видиме нова епизода. Ама, ме вежбаат бар..може вака ќе почнам да ги гледам сите серии. Ко сите нормални луѓе..една серија неделно. А не..цела сезона во еден викенд. :|

На Bender Rodriguez, Lady Phoenix, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Дечки книгите ги симнувате ли на нет, или ги имате купено. Се мислам дали и јас да пошнам да читам или ич да не си ја фаќам бељата после 5 изгледани сезони.

На Lady Phoenix и Victorian им се допаѓа ова.
  16. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Јас ги добив на подарок од мм за роденден.
    Ги порача од ebay, од Британска книжарница мислам дека беше.
    Не сакам да читам англиска литература на македонски, преводите се ужасни, па затоа сакав изворно да ги прочитам.
    http://www.ebay.co.uk/itm/A-Song-of...hash=item27fe9498f5:m:m2IqovLTYg0VoC-GGqLrJdg
    Во овакво паковање беа, поново издание, но поефтини беа бе. :^)

На LollySky, Lady Phoenix и Elissa им се допаѓа ова.
  17. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    FB_IMG_1462525103580.jpg
    И кога веќе зборите за книгите, да не знаете некој торент од каде ќе можам да ги симнам?Ептеееееееееееееен многу сакам да ги прочитам!

На Someonespecial, Bender Rodriguez, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Book 1: A song of Ice and Fire :$ 553 странички... Другите не сум ги барала.:tmi:

Тоа што во оваа верзија фали е мислам, мапа на кралствата..и некои плус додатоци со објаснувања за фамилиите. Тоа овие што прочитале повеќе можат да не упатат.

На Victorian, Elissa и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  19. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Е во комплетот што го добив, има цела мапа на Вестерос и Есос и само се мислам кај да ја залепам, а мм не ме остава. Ми вика реквизити од Game of Trolls не сакам да видам по дома, читај си, гледај си, ама не јавно :rofl:

На MayDiamonds, Bender Rodriguez, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Ќе го искористиш второто тајно оружје на сите жени. Разговорот.

Ти ќе сакаш реквизити од Гот , он нема да сака реквизити од Гот, ќе имате разговор и на крај двајцата ќе одлучите дека најдобро е да се има реквизити од Гот по дома.

На Someonespecial, Mishela, MayDiamonds и 6 други им се допаѓа ова.