Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Јас како на игли да седев цела епизода, подписнував потскокнував.. И дури сеа не можам ни да го претпоставам текот на серијата. Сешто може да се случи. Hold the door, жално...

На Lady Phoenix, Bender Rodriguez, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Се потресов после 5тата епизода.Сум изгледала мал милион натприродни серии и филмови,ама овие White Walkers од памет ме вадат.
    И моментот...
    Hold the Door-Hodor. Goosebumps.

На Tiki-lolipop, PaLaVa, Giovanna и 7 други им се допаѓа ова.
  3. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    На Lady Phoenix, Bender Rodriguez, Marossa и 2 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    :nod: теорија е само, за сега :clap: ќе видиме како ќе испадне.8-| с
    Спојлерите не ги отварам. Синоќа не успеав да ја изгледам. Филм гледав .ме изморија филозофиите :D

На Lady Phoenix и LollySky им се допаѓа ова.
  5. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Незнам што да искоментирам од епизодата. Освен Брен, Ходор и вокерсите ништо немаше. Ремзи не го дадоа ете ми недостига човекот :x нема кој да прави глупости. А што беше финтата со Теон сега кај заминаа со сестраму.

На Lady Phoenix, rhcpfan, Legadema и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Најголемиот шок беше Ходор и Брен.

Меѓутоа покрај нив имаше многу други случувања што навистина ме замислија. На пример, зошто Санса го излажа Џон? Кои му се планевите на Литлфингер? Прво се однесуваше како мало искарано детенце за потоа да и влезе во главата на Санса и скроз да и го поремети умот. Интригантен човек навистина, и во книгите е таков, ама скорз ист.

Друго, сега има две црвени дами. Едната тврди дека Џон е Азор Ашаи а другава дека Данерис. Работава излезе навистина Song of Ice and Fire, едвај чекам да видам што ќе излезе на крајот.

Трето, каде замина Теон со сестра му и што планираат? Некои велат заминати се во Кингс Лендинг, но јас повеќе мислам накај северот дека се тргнати, кај Џон и Санса....

Многу, многу работи ме оставија во прашалници, дури ни бум кадарот со машките гениталии (што мислам дека беше тотално непотребно) не успеа да ме изненади толку многу колку на пример Ходорче. Жално пак ќе речам.

Инаку, интернетот се крена против Брен. Моментално сите го мразат по малку за тоа што му се случи на Ходор а и приметив дека на многумина не им е јасно што и како всушонст успеа Брен да се воргне (дајте подобар збор за ова глупаво ми е :D ) во Ходор па се измешаа и сегашност и иднина...

Леле леле, дај пак по грешка нека пуштат 6та епизода...

На PaLaVa, sia.bella, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    епизода 5
    леле цела ноќ сонувам бели шетачи , колку се само крпи и семоќни го допре Брен преку тоа вагување
    Се дозна зошто Ходор е Ходор и како првите деца ги создале шетачите, а јас мислев како повеќемина дека тој враната ќе му помогне на Брен преку тие патувња во минатото да ни раскаже за Старковите и потеклото на Џон а сега како ги нападнаа овие зомбиња-шетачи и засолништето им го уништија отиде и ходор и страховолкот на Брен, не знам како тие двајца сами ќе се спасат низ таа ледена пустелија (може ќе се појави стрикото Брендон )
    зошто Санса не кажа за Лителфингер? добредојдена ќе им беше помошта од долот
    Арја -платен убиец како оној филмот со агентите без коса што се(ме поремети епизодава не ми текнува како се вика филмот)
    Теон и Јара како му ја киднаа од островот , белки ќе одат накај северот да помогнат на Санса и Џон
    многу оствија простор за размислување сега кога ги нема книгите да се читнат од каде пак се појави црвена свештеница кај Дени ? таа агитира за Дени , Мелисандра за Сноу , опасни се и тие ајде нека пуштат 6та

Последна измена: 23 мај 2016
    На sia.bella, Lady Phoenix, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Сега јас си правам филмови, Брен да се сретне со Санса и Џон оти нели и тие тргнаа на пат. Теон да се здружи со Санса и Џон па да одат во Винтерфилд сите и најјако ќе биде ако дојдат во борба со Калиси некогаш оти она ги сака сите кралства да ги врати.
    И сега заборавив кој го имаше убиено лудиот крал, да каже некој ако знае.:wasntme:

На sia.bella, Lady Phoenix, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Џејми Ланистер, го прободе во грб.

Еве и една интересна теорија за Лудиот крал, што некако и ми има смисла.
    https://www.reddit.com/r/gameofthro...thing_tonights_implications_on_the_mad_kings/

На sia.bella, Giovanna, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Многу интересно, ќе излезе на крај оти не бил луд човекот, џабе муабети му ваделе.

На Lady Phoenix, Legadema, Bloom19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Мене најјака ми е теоријата дека Брен е Бог,некои мислат богот на Светлината,ама некако мене ме асоцира дека може да биде Many-Faced God,бидејќи нели ја има способноста да ворга,па да се појави во секаква форма.
    А кога ќе ми текне дека во првите сезони го мислев небитен :D

И ова од книгите:
    Thousands and thousands of years ago, Brandon the Builder had raised Winterfell, and some said the Wall. Bran knew the story, but it had never been his favorite. Maybe one of the other Brandons had liked that story. Sometimes Nan would talk to him as if he were her Brandon, the baby she had nursed all those years ago, and sometimes she confused him with his uncle Brandon, who was killed by the Mad King before Bran was even born. She had lived so long, Mother had told him once, that all the Brandon Starks had become one person in her head.

Само да ми објасни некој зошто ги создале Шетачите,бидејќи јас ја гледав епизодата предвреме, а превод немаше,па некако не сфатив.
    И оној Заледениот Крал,очигледно има некакви натприродни моќи,како успеа да го чепне Брен.
    Најголем plot twist, тоа да е Брен од иднината. :D

Мартин е мозок невиден,да креираш ваква сторија треба да си просто генијалец :D

На Someonespecial, ЈеленаЏиш, Victorian и 11 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Епизодава беше предобра, луѓе! Не само емотивна, не само напрегната атмосфера со Шетачите,кои чекавме да видиме до кај се, што прават..разбравме и како се создадени,останува оти..? толку многу хинтови:x прашалници... :D им дадоа материјал на сите за нови теории за тоа: што ќе биде. Го живнаа серијало, човеци:)
    Го видовме чичкото, на Теон...му ги видовме намерите. Чекавме да се појави. Потенцијален сојузник на психото Ремзи, ми се чини. И јас се надевам Теон и сестра му одат кај Џон и Санса... видовме малкуцка од скриените намери на Литлфингер. Бува у уво и стави на Санса со идејата да има своја воиска и да не се потпира на таа на ПОЛУБРАТОТ;) ќе ги сврти ли еден против друг.? борба за трон,ејјј!
    Леле голупчичите Бриен..како ја гледаше,кутриот,како и се радуваше:rofl: а она пустата, нели заљубена у Ланистер убавецот:rofl: со ова диваа градба сега,као..фаца:worried::rofl: Ох Ходор,ох...;( Одлична ми е теоријата за лудиот крал. И вторава свештеничка чекав да изникне. По ќејф ќе ми беше друг лик да избереле..не ми зрачи таква енергија ко Мелисандре,мада фин и беше осмехот под брк кога се сврте да си оди по муабетите..

Последна измена: 23 мај 2016
    На Someonespecial, Victorian, sia.bella и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Значи втор пат како Брен не ги слуша постарите и како неговите глупости прават Chain of events кој завршува со убивање на неговите најблиски.... БРАВО БРЕН.

9/10 за епизодата , многу убава и тажна приказна особено за тоа како станал Ходор... највероватно двата карактера се поврзале минато и сегашност и настанало некое психичко пореметување и фактички цел живот на Ходор му било била таа една реченица....
    Бидејќи тоа се случи откако умре црниот гавран додека биле во минатото и он веќе неможел да ги контролира времињата каде што така настанало поврзувањето на Ходор
    Што значи Бран е крив за пореметувањето, за шетачите , за војните , за све. Добро ај за шетачите се криви овие децата што ги создале да се одбранат од луѓето.

AND JESUS , STOP KILLING THE DIREWOLFS , PLEASEE I BEG YOU !!!

На Someonespecial, Victorian, PaLaVa и 12 други им се допаѓа ова.
  14. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Јас колку што разбрав затоа што на children of the forest им требала заштита од јунаците, но не очекувале дека толку ќе се изопачат...

На s1a1n1d1r1a1, Lady Phoenix, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

На Victorian, PaLaVa, ЈеленаЏиш и 9 други им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Силна епизода. Баш се разјаснија доста работи. Освен тоа што го спомнавте, други интересни моменти ми беа и разговорот со Литлфингер, како само глуми лудило као појма немал дека Ремзи е шлакнат. Најголем сплеткаџија ми е, дефинитивно, секогаш знае да сврти накај што дува ветрот. И покрај тоа што Санса го откачи, мислам дека ќе дојде со војската во Winterfell. Ваљда нема сега да му текне да оди кај Ремзи да му каже што спремаат Санса и Џон.
    А оној па Еурон Грејџој, ок, го зема престолот на Железните Острови, ама си лета со паметот дека Дени ќе го одбере баш него.
    Позитива на епизодава ми беше Тормунд, како ја гледа Бриен, а она нешто као му превртува очи :D

На Someonespecial, Victorian, sia.bella и 6 други им се допаѓа ова.
  17. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Ау страшно ме потресе епизодата, крајот...
    Никогаш повозбудлива не ми е била некоја епизода до овој степен мислам крајот ми беше највозбудлив.Ходор жалче ептен ме фати жал кутриот тој.;(;(;( Фала богу the walkers ги вратија и малце открија како настанале и сето тоа,ама не ми беше очекувано дека оваа ќе го направат. Бран како ли ќе спаси жива глава не знам ама ми беше себичен.Не ми е јасна намерата на Санса. Тион позитивно ме изненади и кој знае кај ли ќе одат со сестра му,не верувам дека ќе се сретнат со Џон и Санса.. Тормунд ми е ѕвер, како и се смешкаше на Бриен :rofl:

На Victorian, sia.bella, Giovanna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604

На Someonespecial, Lella, Victorian и 10 други им се допаѓа ова.
  19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

На Lady Phoenix, Bloom19 и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    212
    Ова е најубавото објаснување за Ходор
    Hodor was born for this one purpose, to hold the door; hold the door to the world of the living while death itself is trying to break through. To save the last greenseer, the only person who can stop the world from ending. He may have been broken mentally, and never had a life of his own, but through this sacrifice he allows others to have the life he never got, to enjoy things he never will, and survive winter. RIP Hodor.

На Someonespecial, Lella, Victorian и 14 други им се допаѓа ова.