Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    Најверојатно објаснувањето за настанувањето на Белите шетчи ќе следи подоцна во последните епизоди ако не и во следната сезона сега дадоа малку колку да се покрент нови теории, и така повеќето паднаа во вода
    Сега не ми текнува во детали (нека ме порави некој што тазе ги читал книгите) Сем го уби шетачот со змајстакло кај Крастер (тој беше бел шетач или зомби шетач?) а децата на шумата од исто змајстакло создале шетачи???
    или децава на шумата ги создале правите шетачи да ги штитат од луѓето а овие еволуирале повеќе од очекуванто? ептен побркано
    Ноќниот крал е многу интелегентен и очигледно многу моќен тој .има некоја цел и знаење пошо ми се виде кога го погледна Брен пред да го допре како да го препозна и Џон како го гледаше поинаку (може само мене така ми се причинило почнав секоја секунда да ја анализирам )

На Giovanna, Bender Rodriguez, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Не, Legadema, во право си за ноќниот крал..за погледот кон Брен и Џон. Има таму нешто што допрва ќе го видиме. И намерно е така направено за да се развие некоја теорија за врската помеѓу него и Старк. Кој беше уствари тој пред да стане тоа што е сега? Имаше ли нешто за него, сум пропуштила или се уште не се знае?
    Не ми е проблем што не ми ги одговорија сите прашања за шетачите, оти очекувам дополнително да ги одговорат. Мартин си игра едноставно со нас:D и џабе ви е сето хејтање и парти пупање, според мене :D Не истресе од чевли:D со епизодава... исто се дрдореше и за огинот и шетачите, како се плашеле од огинот, дрн дрн... па како овие белите шетачи влегоа во огинот, демек грешка е ....(беше тоа во онаа исто добра епизода кај шо ја видовме битката:)со Џон и шетачите) па излезе објаснување за разликата помеѓу зомби и бели шетачи. Така мислам и со овие ќе излезе нешто. Секако самите се креатори на сето и си имаат бујна фантазија да ги пополнат дупките и ќе ги пополнат. Уз пат, ни стискаат дугмиња и те како:D
    Огнените топки и мене ми беа комични,ама... ги имаше и во прошлите епизоди уште, кога Брен доаѓаше кон локацијава..

едит: http://mashable.com/2016/05/25/hold-the-door-stoppers/?utm_cid=mash-com-fb-main-link#XRrBUAg2xmq4 :rofl: :tmi:

Последна измена: 25 мај 2016
    На Giovanna, Marossa, ЈеленаЏиш и 4 други им се допаѓа ова.
  3. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Мислам дека не е исто, Сем го уби со Dragon glass a со тоа што ги создале повеќе личеше на дрво,иако ништо не спомнаа.Можеби грешам не знам ама се надевам ќе разјаснат повеќе.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Сем уби Шетач со обсидиан, а Џон запали едно зомби. Подоцна во Hardhome во петта сезона, Џон уби Шетач со мечот од valiryan steel. Магијата на ковање мечеви изумрела со изумирањето на последниот змеј, но откако Дени ги изведе трите, сите магии се вратија со стара сила.
    Исто така и алхемичарите забележаа дека магиите за правење wildfire успева, и тоа тогаш не ни знаеја дека Дени има змејови.

За Night King викаат дека е некој Lord Commander of the Night's Watch, кој пребегнал и се оженил за некоја Шетачка, а по потекло Старк.

На Giovanna, Annath, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  5. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    "Dragonglass is a common name in Westeros for the substance known as obsidian, a form of volcanic glass. Along with Valyrian steel, it is one of the two known substances capable of killing White Walkers. It is also responsible for transforming men into White Walkers, first performed during the Dawn Age.

Large amounts of dragonglass can be found on Dragonstone."

http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Dragonglass

Значи копјето што го употребија во последнава епизода беше од Valyrian steel.
    Мора да постои некоја причина зошто овие беливе се толку лути што убиваат се што ќе им се најде на патот.
    Од друга страна пак, може не го бркаат Брен за да го убијат. Толку лоцирање, барање за на крај да го убијат?! Сигурно им значи нешто и тој и Џон...
    Mind blowing се во секој случај.

На Yipman2, Giovanna, ЈеленаЏиш и 6 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ми текна на приказната, да, Јелена:) Фала ти.

На ЈеленаЏиш му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Night king нели е чичкото на Џон Сноу, со којшто тргна кон ѕидот во првата сезона.

На Lady Phoenix и Victorian им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Тој мислам дека беше оној што јаваше коњ со долгата коса и брадата, ама згина од поодамна.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    каша попара стана филмот :worried::wasntme:

На Marossa и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  10. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Извинување на продуцентите на GoT за Ходор... :D

На Yipman2, Marossa, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    За wildfire тешко дека има врска со магија, зашто Лудиот крал сакаше да го запали цел град со тоа, а тогаш не постоеа змејовите.

12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Стварно ептен им е plot hole моментов дека шетачите немаат гајле од оган, во првата сезона Џон го запали зомбито во Castle Black, а и постојано повторуваа дека мртвите мора да се палат за да не се вратат како white walkers.

13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Има, како не.
    Во втората сезона (книга) алхемичарот му кажа на Тирион дека нешто чудно се случува и магиите за wildfire работат повеќе и побрзо од вообичаеното. Тоа беше пред битката кај Blackwater со Станис

На zhap4e, Lady Phoenix и LollySky им се допаѓа ова.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    #1 Hold the door
    #2 Elevator
    #3 At School
    #4 Hotel
    #5 At home

На Lella, rhcpfan, Yipman2 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Ги немам читано книгите, ама некако не ми се совпаѓа тоа дека има магија во нив. Ама имам читано на оние страните што се нешто како википедија за ГоТ и ова пишува: The alchemists refuse to divulge how wildfire is created, claiming that it is done with magical spells (a claim dismissed by others, particularly the maesters). http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Wildfire
    И секако, не тврдам дека ова е точно, само зашто некој го напишал, а јас сум го прочитала, но ми има повеќе смисла од другото наведено.

Друга работа од сериите што не можам да ја разберам, како човекот на дрвото е Night's king? Најверојатно првиот White Walker што е создаден е пред да биде изграден ѕидот, а за Night king се вика дека е 13тиот лорд.

16. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Ако станува збор за Бенџен Старк (братот на Нед), тој нели исчезна ама се уште не се знае ниту дали е жив ни мртов, од каде тоа дека станал еден од белите? Тоа е само претпоставка, освен ако во некоја епизода не било кажано, а јас да не се сеќавам на истото?

17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Абе ви викам јас Заледенко е некој од Старк,ако не и самиот Брен,се е можно :D

Инаку не знам зошто ве чуди како алатот со кои се создадени Шетачите е оружјето што може да ги убие,мене тоа ми е логично :D
    Штом нешто ја има моќта да создава,може и да го уништи создаденото со истата сила и моќ.Нивен криптонит.Барем јас така си размислувам :D

И не знам кој спомна,ама не е лоша идејата да си почнам од почеток и да си ги анализирам епизодите,еве гледам некои од вас се памтат,кој каде заминал,кој како умрел ,изгорел,па како памтите такви детали,не ми е јасно.
    Мене ми се бледи првите сезони,дали дека не бев толку навлечена,не знам што е работата. :D

На rhcpfan, Yipman2, Legadema и 8 други им се допаѓа ова.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не памтам дотолку, aма баш ја гледав денес таа епизода :D Фатив да ги гледам отпочеток сите сезони, дури чекам цела недела за нова епизода, последна што ја гледав сега е таа кога оној Џофри кретенот нареди да го убијат Ед Старк, а Кал Дрого е на умирање ;(
    Ептен уживам во репризиве, запазувам некои работи кои не ми биле толку битни тогаш, а од денешна гледна точка се важни, колку се мали Арја и Бран, Роб е исто срцка, па Тирион генијалецон, а и плус there's never too much Jon Snow :inlove:

На Legadema, Marossa, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Леле веќе избледени ми се од првите сезони случките, тој што го однесе Џон на зидот, истиот еднаш реши да оди од зидот не знам по кој повод и причина ама човекот излезе и знам оти го фатија вокерсите одма. Е сега тој ли е или не врска немам, ај ќе видиме.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Ми фали човеков у серијава. Whatever happened to him?

На ЈеленаЏиш, donnalia, Legadema и 4 други им се допаѓа ова.