Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Луѓе,сите желби ви ги исполнија :D
    Еве го Бенџен,знаев дека е тој на коњот уште кога почна да мава,само не сфаќам како го спасиле.Ако се спасуваа сите така убиени од Шетачите,немаше да има толку мртви.
    И Брон го спомнаа,претпоставувам ќе го покажат следната епизода со Џејми,ќе освојуваат замок.Јас скроз заборавив на Волдер Фреј,ни знам што сакаше,ни од која куќа иде.Всушност само Red Wedding ми остана во сеќавање поврзана со него.
    Дејнерис се качи на змејот,многу сакам конечно да стигне во Вестерос :D
    Имаше многу сцени во Кингс Ландинг и кај Сем,не ми беа посебно интересни.Битно му го испраа мозокот на кралот,онака баш фино :D
    АА и да не заборавам,мислам дека Арија конечно прифати дека она е Арија Старк,не може да биде No one,сакам да се здружи со нејзините,таму и е местото.Цела сезона во тренинг отиде јабана :D

На Legadema, Giovanna, rhcpfan и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Ејј чичкото конечно се појавиии, уште поинтересно сега и тој ќе се бори за Винтерфилд, ептен ќе ојачаат Старкови. Арија мислам време и е да бега од таму оти ќе и летне главата кај и да е. И лудиот крал значи свативме оти не бил луд, таман си бил на место човекот ама ете никој не знаел што има во главата. Денерис ептен фаца е сега меѓу дроговите, само Санса и Џон како можеа да не ги дадат не ми е јасно, и Ремзи одамна го нема. Ремзи, Теон, Санса и Џон тие се тие фаци што се занимливи а цела епизода без нив помина. Овие Ланистер веќе затупеа и кралчето две чисти нема, ама не е криво детето кога е мало и нема изградено мислење за себе и светот. И ме интересира која е приказната со Сем, зошто го даваат сеуште сигурно ќе има нешто не би го давале инаку за џабе. Сигурно ќе тргне и тој да го бара Џон.

На Legadema, Giovanna, rhcpfan и 6 други им се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.603
    Допаѓања:
    43.165
    Јас не знам дали сакам уствари Денирис да дојде до Вестерос, оти со нејзиниото доаѓање сигурно ќе има и некоја смрт на ликови кои иако се злобни не ги сакам мртви, зошто се моќни. Имам многу заблуди пример ако дојде таа на тронот што ќе се случи со Ланастери, каде ќе ги стави сите тие разбацани мужи и жени во така културен град:D Не знам некако се ми е испомешано.:whew:

На Victorian, LollySky, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781

Освен деловите со Сем и Гили |(. Знам, знам, најверојатно и он ќе има некоја клучна улога у дешавките што следат, but for the love of God people, get to the point already!

На Legadema, ЈеленаЏиш, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Hollaaaa! :rock:

Ако Џорџ Р.Р. Мартин утепа све живо, овие ептен одат по паметот на фановите! ^_^

Мислам дека барем оваа сезона можеме со возбуда да ја гледаме, а без страв дека ќе згине некој што не треба. :rofl:

Што да кажам. Арја сега каде и да отиде ќе мора да се пази многу. Со Бран работиве се :smoke:. Бенџен бев убедена дека се претворил во шетач. Додуша, делумно сум била во право.

Ако приметивте, фацата му беше бела. Инаку, за членот што прашуваше како го спасиле - епа го спасиле Children со бодеж во срцето со dragonglass. :nod:

И јас како @Elissa како да забележав на почетокот, кога Бран се најде пред армија од шетачи, дека извика да ги спалат, па тука се уфрли и сцена од лудиот крал. :whew:

Марџори заедно со Томен мислам дека изигра многу паметно. Допрва ќе видиме какви последици ќе има од сето тоа. (poolparty)

Сем не знам каде ќе оди со Гили пак. А за Џон и компанија треба повеќе внимание. Едноставно не одеше да го стават во епизодава.

И за крај Калиси. Ќе заплови ли конечно до крајов на сезонава? Или може новиот крал на Ајрон Ајландс ќе ја пресретне на Есос...

Аххх... Како нова серија да гледам. Е вака се гледа ГоТ:

FB_IMG_1464636609765.jpg

Cheers друштво!

На Elena69221, Legadema, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Мене супер ми беше епизодава. Ликовиве и нивните приказни значи се толку сложени, што секоја од нив буквално може да има своја серија.
    Мило ми е што се врати Бенџен Старк, каков и да е. Оној првион дел со халуцинациите на Бран ептен беше пуштен на убрзано,треба човек да го пушти на ееептен успорено за да изанализира што се има внатре.
    Арја ми е срцка. Се надевам ќе ја истепа пред одење онаа козата што едвај дочека Арја да се откаже. Па уште и ќе ја убивала сега пффф.
    Убава ми беше и приказната на Сем. Се надевав дека татко му добро ќе ги прифати, ама ептен идиотски им се испонаша. Арно што му го украдоа мечот.
    Брееј, Марџори. Попрефригана испадна од Серсеи. Што убаво го смота Томен, ги исполажа врапцине, алал да и е.
    И на крај и од оваа епизода како и сите, candy for eyes. Пораснал Дрогончо, па Дени им покажа на дотракијцине who's the boss. Си останаа хипнотизирани. :D

На Legadema, Giovanna, rhcpfan и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    sam.jpg

Значи ептен ми е жал за Сем, што има такво говедо од татко „бил дебел не бил маж“ |(, е не тој поголем маж е од него:swear:. А Сем колку само тажен беше ;(, ако не почнеше Гили да збори и да го брани ќе го скршев компјутерот. Инаку мислам дека е битен мечот, пошо нели нагласија дека е правен од Валиријан Стиил, па може ќе го видиме Сем у борба со white walkers.

Oчекував масакар во Кингс Ландинг оваа епизода, не очекував дека Томен ќе забега и ќе се сврти откај врабецот.
    Знаев дека Арја нема да ја убие глумицата, многу нормално кога а girl has a Stark name. Сега сакам Арја да ја среди оваа плавушата, на живци ми иде. Арогантно створение, цело време сакаше да ја убие Арја а сега конечно има дозвола од Жакен (сцената каде тој сецираше лице ми беше одвратна :puke: )

Бенџен is back, полумртов ама битно се врати :rock:. Едвај чекам да видам што ќе се дешава понатаму со него и Бран. Благодарение на Бран го видовме Лудиот Крал, ама сакам веќе еднаш да ги видиме Раегар и Лијана (да видам што лепотани биле) :lol:
    Кога сме веќе кај визиите на Бран, да не знае некој што беше тоа зеленото што го преместуваа од еден сад во друг ?! :^)

Даенерис ме нервира, само збори а ништо не прави, и тоа говорите и се копирани од кал Дрого :lol: ! Нека живне малку и нека тргне кон Кингс Ландинг веќе!
    1.jpg

Ми фалеа Џон и Тирион дури и Ремзи, ама у глобала добра беше епизодата :clap:

На Someonespecial, Legadema, ЈеленаЏиш и 7 други им се допаѓа ова.
  8. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    @Victorian па wildfire, течноста што не престанува да гори. Лудиот крал не стигна да ја употреби зошто беше убиен а Тирион ја има употребувано против Станис. Бран виде дека некој ја спрема и највероватно наскоро ќе ја запали во King's Landing. Јас се мислам дека Серсеи ќе го направи тоа...

Инаку епизодава по малку досадна. Пола епизода беше како да гледав филм со Сем и Гили, се надевам спремаат јак момент со нив и со мечот.
    Арја ме изненади, мислев ќе успее да стане no one. Ама подобро е вака, сега и се разбуди северната крв. Уште да се најде со нејзините... :)

На Legadema, zhap4e, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604

Тоа зеленото беше Wildfire, последните моменти од животот Лудиот крал сакал да го дигне во воздух Кингс Лендинг, и го дадоа Џејми исто така како го убива во флешбекот.

На Legadema, zhap4e, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Може е досадна и нема акција ама Денерис ги има најмоќните говори во серијава. Онака слободно кога се осеќаш депримиран или демотивиран пушти на youtube некои од нејзиниве говори и одма добиваш сила.:D
    Аман овие Ланистерови се ужасно досадни. Дури подосадни ми беа и од пола епизода со Сем и Гили. Што просто дете ќе беше овој Томен, до сега Џофри да беше имаше сите до еден да бидат обесени на плоштадот. И Серсеи се изгуби скроз. Порано цело време правеше сплетки, планови, сега како да се исплаши од овој свештеников, ич не ми се интересни и овој high sparrow е жив давеж. Многу досадна storyline до сега.

На Someonespecial, Legadema, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  11. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Млитава малку епизодава бе...

Иако развлечени непотребно сцените со Сем и Гили, ми беа интересни и сакам да видам што имат испланирано понатаму. Татко му на Сем ме изненади, во книгите е опишан дека не си го сака синот ама што беше тооаааа малку си дебел па уште ќе ми јадеш? Стварно очекував Сем да изреагира некако...

Визиите на Бран не ги запазив многу но како што приметив фан теориите полека полека се остваруваат, да ти е страв сега и претпоставки да читаш. Ме интересира стрико му како преживеал до сега на северот. Ок го нападнале white walkers го спасиле children of the forest, да лицето му беше бело и рацете црни, но што е сега пола човек пола white walker?

А Данериииис 6 сезони збори и збори и само збори. Со толкава војска 6 сезони седи во место, па нека си владее таму, кралствата и така се распаднаа таа додека да одлучи да тргне накај Вестерос.

За Арија посебно се израдував. Таа е Старк, не е никој. Ѓаволка права. Само што ќе се случи со неа сеа ќе почнат да ја бркаат овие faceless...

Промото за следната епизода ме израдува повеќе од епизодава, едвај чекам.

На Someonespecial, Legadema, Giovanna и 6 други им се допаѓа ова.
  12. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    No Ramsay, no fun :D
    Мех дали сум единствената што сакаше да ја види Ариа како no one, баш ќе беше badass.Џакен ептен разочаран а онаа лудава едвај чекаше. За Бенџен буквално предвидено,не ме изненади воопшто.Давежи ми се Ланистерс моментално и Томен јадно дете,ептен го изманипулираа.Ме интересира што беше тоа што му даде Бенџен на Бран да испие,јас не сфатив, мислам зошто му го даде.
    И со Денерис предвидено ми беше некако дека змејот ќе се појави,ама и таа сеуште тапка во место.Се надевам на повеќе акција во наредните.Посебно се чека 9та епизода :D

На Legadema, zhap4e, Tiki-lolipop и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Ремзи ремзиии, се надевам до крај на сезоната оти ќе го решат винтерфилците

На Someonespecial, rhcpfan, Legadema и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    еоизода 6
    не може секоја епизода да биде wow премногу ликови се ама и оваа не беше лоша
    Брен мораше некој да го спаси од толку многу шетачи-зомби и ете како што се претпоставуваше се појави чичко Бенџен , сега сум во дилема што е тој? Децата го спасиле да не се претвори во зомби-шетач, тој сега е полушетач? сигурно не е бел шетач-оригинале со змајстакло во срцето, ме зачуди зошто му даде на Брен да пие крв од зајак?
    флешбековите не Брен ептен брзо одеа морав стопати да стопирам за да видам што било.
    Арја го зеде мечот што му го даде Џон најверојатно да се одбрани од онаа што ја тренираше со краткана коса знае дека не ја заврши задчата, не стана никој баш ми е драго таа е Старк највише од сите (многу си ја сакам)
    Греота Сем со таков татко, знаев дека е за никаде ама до толку ли ? Битно го зеде валирискиот меч .
    Кингс Лендинг досадно Серсеи мивка станала а каква сплеткаруша беше претходно, Томен изигран од врабецот (facepalm) мислев војскава на Тирели и Џејми ќе ги реши тие пилците
    И Дрогон се појави многу пораснат е сега Дени има војска ама како ќе ја пренесе до Вастерос од каде илјадници бродови?

На Giovanna, Bender Rodriguez, rhcpfan и 3 други им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Најнепотребни ликови се Сем, жена му и детето. Џабе време губат со такви сцени.
    Абе што и да им се случи нема око да ми трепне, толку што се небитни... Ко семафор во ГТА :D

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Абе, не бидете такви:$ Мене баш ми се слатки:inlove: :D Сем,читачот ќе има некоја улога..плус,ваљда и татко му требаше да го видиме конечно.Ќе се дешава нешто со нив. Не може Ремзи 24/7:D(ме сеќира вашата симпатија кон психото:P)
    Ок беше епизодава. Се надевам не ќе тераат предвидливо и по наши очекувања,туку ова беше малку да пофлертуваат со нас ради Холд д' дор:rofl: моментот,или..ради други битни умирачки во иднина:clap::D
    Ариа,рокс. И не требаше да остане таму, само требаше да се навежба:ninja:Старк не би бил Старк ако трпи онаква неправда,како..да убие невин човек,ради нечија љубомора па и да ќути и не прашува,ошто-пошто]:)

Последна измена: 1 јуни 2016
    На Someonespecial, Giovanna, Bender Rodriguez и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835
    Мене мнoгу ми се крaтки епизoдиве некaкo... штo се викa, вчерa пoчнa, утре ќе зaврши.... и пaк ќе ни oстaне гoдинa денa чекaње и теoретизирaње... бaрем пo 15 епизoди дa имaше вo еднa сезoнa, aмa пa тaкa ќе гo зaтупеa...
    Oвaa епизoдa ми беше зaтишје... ќе видиме кaквa ќе биде бурaтa... и дa, едвaј чекaм некoј дa му пресуди нa Ремзи.

На Giovanna, Bender Rodriguez, PaLaVa и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    леле лелее хахаа
    13269302_1199070846783766_2224580269589836024_n.jpg

На Legadema, kanella, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    На Elena69221, LollySky, Giovanna и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Ако ова од линкот е стварно точно, едвај чекам 9та епизода "the battle of the bastards" ]:):devil:

На oblace1, Lady Phoenix, ЈеленаЏиш и 1 друга личност им се допаѓа ова.