Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Wildling, ту-ду-ду-ду, you make my heart sing ту-ду-ду-ду:D

https://www.facebook.com/UniversalMusicMENA/videos/829086520517056/

Можно ли е да е жив и оној, The Hound? :$ и тој да се врати? Кога веќе се појавуваат ликови од... минатото:D:$ и тој ми фали.:nod:

На Legadema, Elissa, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835

Можно е... оти ние не видовме дека умре... само дека Арја го остави, повреден... ама се сомневам дека е мртов.

На Victorian, Lady Phoenix и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    И јас се сомневам дека е мртов, Анат. И чекав да се врати во некоја од епизодите со Арја. Ќе видиме. Особено сега кога ќе ја бркаат овие „безимените“:$ откако ќе ја сецне со „Иглата„ онаа...:envy: :$:D

На PaLaVa, Victorian, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Жакен... rawr :inlove::inlove::inlove::inlove:

Прикачени фајлови:

На Someonespecial, Marossa, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Just sayin'... :D

FB_IMG_1464978394767.jpg

На Someonespecial, Lella, Legadema и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Жив е Hound и спремен за касапење,брзо му помина мирниот живот.Оној септонот,Blackbeard можеа уште малку да го задржат,а не вака одма го тргнаа,да не се зарадува човек :D
    Инаку имаше повеќе политички моменти епизодава,планирање на стратегии,не многу акција.Старк никој не сака да ги следи,Санса е неподнослива.Таква ароганција и надменост,не знам што се занесува.Џон си е скромен,затоа луѓето го почитуваат,го сакаат и се борат за него.Ама оваа изгледа пак некои мучки ќе му прави позади грб,глупача.
    А срцето ми испадна кога ја избодеа Ариа,знаев дека бабичката е таа кучката што ја тренираше,на прв момент помислив и го пресече грлото,од памет ме извади.Ариа не смее да умре,никако,инаку бунт правам.Греота е после толку борба да умре чисто така,бесцелно.А сестра и нема да ми недостасува,ама баш ич.
    Брон го покажаа,типчето две реченици да има,пак е поинтересен од некои други личности,пример Серсеи,Марџери и Теон со сестра му.
    Тирион фалеше,исто така и Брен,тие дејствија се многу поинтересни сезонава,а серијата сеуште најмногу се фокусира на Ланистер.Уште од прва сезона се центрирани во нивната фамилија,сфаќам дека тие се на тронот,ама нема потреба стално да им посветуваат сцени,посебно пошто ништо не се дешава таму.

На Giovanna, Legadema, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Возбудлива беше епизодава, иако немаше многу акција.

За Арја се скаменив кога ја избодеа. Мислам, очекував такво нешто, ама пак неспремна ме фатија.

Лејди Мормонт беше вистинско освежување. На Старк тешко им оди со војскава, се прашувам дали ќе извојуваат победа ако настапат со моменталнава војска. Ама Санса пишуваше писмо до некого, типувам дека е Бејлиш. Се задолжува кај него.

Со Блекфиш не знам што е поентата, ми доаѓа како вишок. Марџори нешто планира штом вака постапува. Тоа можеше да се процени и од помирувањето на бабата, која, патем убаво и' го исшлапка од фаца на Серсеи.

Генерално добра епизода. Кој ќе чека цела недела сега...

На Giovanna, Victorian, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Прочитав за „The Hound“ сабајлево на The Daily Beast ]:) колку што ме радува што ни исполнуваат очекувања, толку и ме иритира.:envy: :D (love-hate работава испаѓа, врскава со Game of Thrones, мајко мила(facepalm) :D)
    Чекам Дого-то и брат му, чудовиштето на Серсеи - „Планина“ да се судрат! ..тикви и ребра да пукнат]:)

Подоцна ќе изгледам што се дешавало. Мада ги прочитав спојлериве.

Санса ми е чиста злоба, патем. Очекував и очекувам да го видиме тоа... таа тортура низ која мина ќе се одрази некако, ќе и ја доведе злобата на површина...:P Литлфингер и она се баш.. „фин“ пар.:D Го мислев од прв пат кога тие се споија.:D Плус, на сето жалење што го удрија, сето плукање врз ГоТ...на засекираните феминиси и феминистки за што тоа прикажуваат на ТВ преку Санса.... мора да им вратат малкукца на фановите на Санса со ин јор фејс момент(и).:rofl:

На ЈеленаЏиш, Legadema, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Кога реков аман од епизодата ете ти ја прободија Арја. Лелеее нема да ја преболам ама сигурна сум оти ќе преживее а и се мислам оти ќе ја пронајде Хоунд.

Мислам оти време беше Санса малку да се покаже како авторитет доста беше глупача која молчеше и сите ја влечкаа ваму таму. И во право е мора да најдат повеќе војска за да се борат инаку ќе ги снајде судбината на Станис.
    Џон некако ич не ми е амбициозен, пасивен е скрос така како ради реда се движи и оди да собира војска, некако му фали карактер му фали експлозија за сега како мало детенце ми е.

Брен не го дадоа а баш ќе беше добро да видиме некоја визија. Ланистер леле за вака ли беа, кој стигне ги зафркава, сега да видиме Марџери до кај ќе стигне и што и е планот. Ремзи пак го немаше а Теон да се надеваме оти ќе стане човек.

На Legadema, Victorian, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Го предизвика :lol:
    ај уште некој предизвикај за следната епизода :rock:

На Annath, LollySky, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Ептен добра епизода, прво враќањето на The Hound, Санса почнува да покажува заби..интересна сцена со девојчето од Мормонтови, исто така ептен симпатична ми е сестра му на Теон, интересен карактер. Аа, и сцената со Арја...очекував борба меѓу нив две...иначе, што се дешава со Дорн? Ги снема..(не дека се жалам, досадни беа) :wasntme:

На Legadema, LollySky, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    Како тоа Blackfish е вишок?! Јас па баш напротив, мислам дека ќе биде битен лик за некои клучни ситуации во наредниве епизоди. Тој е поврзан роднински и со Sansa и со Littlefinger и со Arryn. Плус тоа Sansa ја прати Bienne да го убеди да им се придружи во битката за Winterfell пошто има поприлично добра војска.
    Според некои теории се мисли дека кога избегал од The Red Wedding, ја спасил и Catelyn и дека таа е сега со него во Riverrun.

Margaery само сака да си го спаси брат и. Сама му вети дека повеќе нема да се противи на High Sparrow и дека ќе ги извади двајцата од таму на поинаков начин. А средбата со баба и беше чисто да и каже дека не и е испран мозокот и дека сеуште е Tyrell, и да ја предупреди да си замине од King's Landing пошто кај и да е, ќе ја уловат и неа фанатицине.

Не е толку досадна сезонава, ова е само подготовка за добри акции понатака. :)

На Giovanna, Legadema, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  13. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Ииии хелоу за првиот лезбејски момент во GoT:party: Ах, Јара, Јара, абе се гледаше уште од прв пат кога се појави дека е поголем муж отколку што Теон бил когаидае :D
    Јаки женски ликови имаше во новава епизода. Малана Лијана беше опасна. Владее со прцул земја и шака војници, ама преговара како да го има пола Вестерос:rofl:
    Санса сфати дека ништо не прават вака двајца без тројца против Ремзи. Веројатно му пиша на Бејлиш да се врати со војската. Како и да е, се надевам нема да го предаде Џон. Блекфиш и самиот е во тесно во моментов, и да сака, нема како да дојде да се бори за Винтерфел. Едино ако има некоја каша со Серсеи во Кингслендинг, па Џејми да отрча да ја спасува. Марџори изгледа и тутна некое писмо на баба и, сепак од онаа септата не можеше отворено да зборува.
    Ах Арја, Арја... Ќе ја мислам до недела.

На Giovanna, Legadema, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Онаа на Теон му е брат или сестра? :D Мажиште брате, оди по курви, се пијанчи, води цела војска по неа, се тепа...браво...да се знае кој е маж во куќата.
    И мене малку ми подрипна срцето за Арја, мислев ја закла и така ќе заврши, ама кога излезе од вода уф се смирив малку.
    Среќа, шмизлата со змејовите ја немаше, мислев цела епизода со неа ќе биде, па кој ќе ја поднесува...сите веќе знаеме колку ја форсираат и дека таа ќе седне на трон. |(

На Mia.MGK, Legadema, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Дојдов само да кажам дека Лијана Мормонт ми е нов омилен лик и дека нејзе треба да и припадне "железниот трон" :rock:

На Giovanna, PaLaVa, ЈеленаЏиш и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    I'll just leave this here... :party:

На Giovanna, ЈеленаЏиш, Legadema и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Според промото изгледа нема да го видиме Ремзи мртов оваа сезона |(
    Знам дека Ланистер(-Тирион) се битни, ама мноооогу се досадни и едвај чекам некој нив да ги реши ]:)

18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Џејми и Бриен се срцки,јас стварно не сфаќам што толку се залетал он по Серсеи,типката се гледа не се замара ни половина за него колку тој за неа :D

На Lady Phoenix, Victorian и LollySky им се допаѓа ова.
  19. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Значи ептен ми се дебилни последниве 2 епизоди. Многу ја успореа приказната и на крај во 2 епизоди ќе направат лом и пак ништо нема да биде докажано. Ама битно се изнагледавме зелена природа. :@

20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    #Thormund dislikes this^^

На Giovanna, Marossa, LovelyGirl3 и 7 други им се допаѓа ова.