Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Мислам дека Варис тргна да склучи договор со Еурон или со Теон и Јара за да и обезбеди нови бродови на Денерис.

И веќе кога тупеа последниве 2 епизоди за се и сешто, од Сем и Гили до Хаунд, можеа повеќе да ги прикажат Ајрон Ајлендс и Еурон. Баш интересен лик ми е.

А најмногу се надевам овие глупости што ги гледаме да имаат значење на крај, не само како непотребни филери. Подобро да е нешто wow, зашто сезонава како што почна бомбастично, брзо почна и да ми тоне.

На Victorian, LollySky, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Веројатно Серсеи мислеше на wildfire. Кога го виде и Томен како и врти грб, изгледа и пукна филмот и сега ќе го пали King's Landing. За Томен зборат дека ќе умре до крајот на сезонава, може и прво тој ќе загине па Серсеи ќе побудале, не знам. И тогаш Jaime ќе ја убие неа, како што и предвидела гатачката.
    Oд опсадата на Riverrun, немам некои посебни впечатоци, некако разочарувачки испадна.
    Најфаца епизодава ми беше Hound, како ги потепа оние криминалцине. А и смешен ми беше "You,re shit at dying, you know that". :D И Подрик и закачките на сметка на неговиот пенис се секогаш смешни :D
    Изгледа Арја ќе испадне вистинскатa Lady of Winterfell. Целата потсеќа на Нед Старк, уште од првите епизоди. Силен и чесен карактер, лојалност кон домот и семејството. Многу ја сакам, не е лигла како Санса. Бар виде некоја корист од слепилото, научи да се бори на слепо. Може идејки накај Westeros ќе налета на Varys, нели и тој тргна натаму.:)
    Edit: И да дополнам, сега го гледав трејлерот за деветта епизода. Заборавив дека таа е Battle of Bastards, значи ќе биде тепачката. Мое предвидување е дека Џон и Санса гадно ќе губат, ама во последен момент ќе им дојде помош од Littlefinger, а и Edmore Tully сосе цела војска. Може додуше разврскава да ја остават и за десетта епизода. Нешто жално прочитав, дека Ramsey ќе го ослободи Rickon, и додека тој оди кон Џон и Санса, ќе го застрела во грб ;(

Последна измена: 13 јуни 2016
    На Legadema, Bloom19, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Досадна епизодава, полна со нелогичности...посебно со Арја (facepalm) 100 пати ја прободе, трчаше така со раната, скокаше, од мост се фрли, по скали се тркалаше, за на крај да си замине безврска. Што беше работата со неа? И Blackfish како умре? Ич не го прикажа како се борел и како умрел... ни пак покажаа како Арја ја убила онаа, сигурно за да не задржуваат толку време, ама битно му го покажаат од далеку "другарчето" на Hound кога се мочкаше (highfive) тоа е побитно (facepalm)
    Инаку Денерис со змејот дојде, а земјот си летна си замина? СТварнооо? Надвор војни се водат, ги нападнаа а земјот си замина? :?:
    Ептен ме разочараа, досадна, глупа епизода,а читам коментари дека скоро сите се разочарани. Мене општо и цела сезона ми е досадна некако, ама се надевам следнава ќе биде подобро.
    Премногу ја форсираат серијава.

На rhcpfan, ines.h, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  4. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Многу сте нестрпливи луѓе.
    Па не е можно сите 10 епизоди да се возбудливи и wow и се нешто да се дешава посебно!

За Арја и Жакен мислам дека има нешто повеќе во приказната. Можеби тоа со no one беше некаков вид на тренинг сепак бидејќи кога му рече A girl is Arya Stark и замина тој се насмеа како со одобрување.
    Чекајте ќе видиме потаму можеби токму тоа требаше и да се постигне.
    Се израдвав конечно Калиси што се врати ќе има јака борба тука!
    Се знае сега дека овие епизоди се припрема за двете последни каде што се случува се најјако.
    Јас мислам дека се си има своја причина зошто е прикажано и одвај чекам другиот понеделник да ја видиме претпоследната, а истовремено и не сакам да заврши сезонатааааа!!!

Seven blessings.

На ...Arthemisia..., LovelyGirl3, rhcpfan и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Теорија (што најверојатно нема да се исполни) :
    Ако веќе одиме на теории за наредна епизода, очекувам Санса да умре во Battle of the bastards. И кога веќе Кејтлин Старк нема да ја видиме како Лејди Стоунхарт тоа ќе биде Санса. Ама пред да умре она ќе го убие/отруе Ремзи (или кога ќе се врати како Лејди Стоунхарт) ]:)
    Џон не верувам да цркне, само што го вратија (makes no sense), затоа my bet e дека тоа е Санса... :tmi:
    Во Мирен дотраките ќе дојдат и ќе ги искасапат "господарите" и everyone happy :$ Даенерис ќе се позадржи во Мирен додека да ги среди работите па ќе остане во место уште една сезона. Ништо од походите ;)

На ЈеленаЏиш, Bender Rodriguez, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.850
    Јас мислам дека последната сезона (да, сезона), која и да биде по ред, ќе биде најжустра и најинтересна од сите, како едно големо финале. Последнава епизода само наговестува каква ќе виде разврската во 6 сезона, ама имам впечаток дека нешто навистина неочекувано ќе се случи (дај Боже да не се лажам, многу предвидливи ми беа некако до сега). Останува да видиме. Чекам на Ремзи да му дојде крајот, ама некако Џон ме разочарува во трејлерот... макар што изгледот знае да лаже.

На Marossa, Giovanna, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  7. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    Дечки во привјуто за следната епизода паузирајте на 42 секунда. Не ви изгледа како некој да доѓа од ридот? Кој би можел да биде? Литлфингер или Вокерсите? Хмммм...

И да, ако не победат сега Старкс, некако целата епизода и борба ке е безначајна и ке нема смисла.Мислам доста е со песимизам околу Старковите. Нека сменат малку, да биде интересно, кога би победиле серијата ке има повеке смисла, вака ништо ново, веке видено.

На 1209, rhcpfan, Giovanna и 7 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Само ќе речам, ми се свиѓаше епизодава, враќање на ликовите..шуш-буш муабети, цело ко затишје пред бура. Се надева ќе се исплати]:) Оти,мириса на големо. Нека да не ја утнат големината затоа.
    Size does matter!:D

На 1209, Giovanna, Bender Rodriguez и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јака епизода. Старкс мислам дека ќе се обединат. Ајра тргна кон дома. Мислам дека ќе направи нешто, или ќе го убие кралот или Серсеј.

На Lady Phoenix, zhap4e и LollySky им се допаѓа ова.
  10. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    епизода 8
    Може јас лично очекував повќе па така некако ми мина епизодата рамнодушно да речам.
    За Арја очекувано беше да се спаси само мислев ќе прикажат како ја решаваа онаа лудачана и кој знае кога таа ќе стигне во Вастерос
    За Серсеи ми е драго, ептен со свој камен по глава Томен па многу мивка ко да не е Ланистерски син
    Ја мислев Црна Риба ќе оди на север а во тој во смрт отиде .
    Каде замина Варис?
    Дали приметивте дека на Џејми многу му трубеа за честа(Бриена, Едмур) , ова она да не изненади тој па тргне кон север...
    Го гледав трејлерот за следната епизода и некако многу војници има Ремзи и ако вистина го убие Рикон отиде уште еден Старк....

Последна измена: 14 јуни 2016
    На 1209, rhcpfan, Giovanna и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.850
    Нaјвaжните Стaркoви ќе oстaнaт вo секoј случaј, Брaн дa не гo зaбoрaвиме. Нејсе, и oвaa бaндaтa нa Берик мoже дa му дoјде нa пoмoш нa Џoн Снoу, меѓу другите. Се си мислaм декa Џејми ќе изненaди, aмa сепaк Лaнистер е...

На PaLaVa, LollySky, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Мене ме интересира што стана со Ходор. Дали избегал, го убиле или станал Вајт Вокер. :worried:

Баш го засакав и мораше такво нешто да му се случи.
    Ќе му пишам сега на фб што му се десило и дали е жив. Ме загрижува.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Има ли потреба од спојлер? Мислам дека не, како што гледам сите сте стигнале и да изгледате и да искоментирате пред мене. :D

Не знам што да кажам – последнава епизода ми беше онака, meh. И тие неколку интересни моменти кои сакав да ги видам, не ги прикажаа. Очекував спектакуларна сцена со борба помеѓу Арја и The Waif, а се што добив беше брканица од 5 минути, за на крај Арја да ја изгаси свеќата.

Очекував и да видам борба со Блекфиш – наместо тоа, ја видов само неговата сенка со меч у рака како се качува по скали. What? Fuck you!

Но, наместо овие тривијални работи, видовме многу побитни и поклучни моменти – како на пример, како дечките од Brotherhood Without Banners се учат меѓусебно како се бакнува дворска дама (со прст у гз, секако!), како се караат со Сандор кој кого ќе обеси, цела сцена од претставата за кралското семејство (по не знам кој пат) во Браавос и сл.

Понекогаш се прашувам дали сценаристите ова ни го прават за инает.

Арја и The Waif се бркаат, се бркаат, конечно ја стигнува и борбата меѓу нив две е неизбежна. Сакате да ја видите борбата? Неее, бе, ај глејте ги Тирион, Gray Worm и женска му како кажуваат вицови. Стварно, сценаристи? Really? Е па, фала ви многу.

Башка што целата приказна со Арја, уште од првите сцени во кои се појавува Жакен пред поише сезони, па патувањето за Браавос, па молбите да ја примат, и целата приказна со no-one и Many Fаced God, итн., итн., завршија некако недоречено и нагло - многу прашања останаа неодговорени, а враќањето на Арја во Вестерос ми делува како одлука која сценаристите ја донеле набрзинка, без да ја обмислат доволно или па да можат соодветно и задоволително да ни ја образложат на нас гледачите. Како и да е...

Во однос на тоа што малите птички на Maester-от му кажале, и ја си помислив дека можеби кажале претходно кај ги праќа и зошто, само ја сум заборавил. Проверив на нетов, ама не било така. Прочитав разни теории, ама ниту една не ми фати око. Теоријата дека бездомните дечиња проверувале нешто во врска со Wildfire ми е смешна и нелогична – Maester-то на King’s Landing кој треба да биде главен и одговорен за вајдфајр у градов не знае дали има или не, па треба да ги прашува птичките и да ги праќа да шпиунираат? Nope, I don’t buy it.

И другите теории, као на пример дека Серсеи се интересирала за тоа дали Даенерис стварно има змејови или не не ми држат баш вода. Не дека тоа е небитен податок, ама не знам зошто би изгледала толку задоволно кога би ја чула таа вест од Maester-от.

Не, ја мислам дека Серсеи толку се израдува затоа што дозна некоја прљава тајна за Септонот – како на пример дека има секс со мали дечиња или можеби дека сака golden showers, нешто у тој стил. Нештошто ќе го поткопа неговиот авторитет и ќе му го уништи угледот, а таа тоа ќе го објави за време на нејзиното судење. Ќе видиме дали сум бил во право.

Иначе, само мене ли ме нервира Томен поише од Џофри? Џофри беше забеган садист, ама барем имаше свое ја, а Томен човече, две реченици да му каже некој, одма ќе го придобие на своја страна. Со сите се сложи и под сечие влијание падна – као Хорхе Иванов е, да му ебам. Божем ќе се бореше за жена му и мајка му против црквата, а сега е прв другар со Септонот. Аман дете, нека ти се спуштат тестисите више и почни да носиш сопствени одлуки, макар и да се ужасни како оние на Џофри.

Го изгледав и промото за наредната епизода, па да дадам прогноза и за тоа – миизгледа дека Џон ќе изгуби као магаре. Ремзи, колку и да е забеган, до сега се покажа како итар војсководец, а Џон го убија сопствените поданици, па сеа вие видете. Освен тоа, Ремзи ја има предноста што е во Винтерфел, со поголема и добро обучена војска. Џон пак, воглавно има wildlings, кои не можеле да ја совладаат дури ни Night’s Watch – збирштина на луѓе отфрлени од општеството, со слаб тренинг и никакво вооружување. Што останува кога се ќе соочат со вистинската војска на Ремзи?

Но, она што мене ми изгледа е едно, а она што ќе се случи е друго. Пошто серијава стана магично стапче за исполнување на желбите на фановите, логично е да очекуваме дека Џон, против сите шанси, некако ќе победи, ќе го освои Винтерфел и можеби ќе го убие Ремзи. Како е возможно да се случи ова?

Па, можеби семејствата кои го поддржуваат Ремзи во последен момент ќе се свртат против него и ќе застанат на страната на Старкови, како вистинските владетели на Винтерфел и на Северот. Ако ништо друго, Џон и Санса барем не се психопати за разлика од Ремзи. Останува да видиме.

Прочитав негде и дека Ремзи ќе го убиел Рикон – е арно де. Рикон не би можел да го препознаам меѓу две деца – ете толку битен лик беше у серијава. Ако го убиваат, јас лично немам проблем со тоа. Искрено, сега би се потресол само ако ги убијат Брон и/или Тирион, а за другиве, право да ви кажам, ич не ми чуе.

Bender out.

На LollySky, Marossa, Lolipop23 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Па ништо.. посебно епизодата,како што сите рековте се обрнуваше многу внимание на небитни работи,тупење буквално.
    Се надевам дека на приказната со Жакен не е ставено крај,не прифаќам дека можеби веќе нема да го видиме ;( Ептен глупаво завршено,необјаснето...Тој како да и одобри на Ариа буквално и искрено пола пола сум.И сакав да замине ама сакав и да остане. Би било добро да се враќа на по некој тренинг :rofl:
    Најмногу ми е жал што така ја скратија борбата со the waif, тоа се чекаше и оп,ништо. И некако многу ми беше невозможно тоа скокање,трчање,тркалање со толку рани и на крај таа победник излезе. Нема врска,среќна сум :D Мене обично ниедна епизода не ми е била до толку гадна, мислам да целата серија е со такви моменти ама дури како да не сум приметувала, оваа ми беше врв со непотребни одвратни работи,да не ги набројувам сега..|(
    Блекфиш,Серси,Томен,Хаунд и останати ме умреа од досада реално,ништо интересно не ми беше.
    Лијана Мормонт ми беше позитивa во целата епизода :D Денерис воопшто не мораше да се мачат да ја е покажат,мислам исто ми е..
    Е сега наредната ќе биде epic. Направете ме луда и ненормална како сакате, но јас не сакам Ремзи да умре од причина што нема да биде забавно без него.Таков psycho дава некој посебен шмек на серијата. А нормално сакам Џон да победи :rofl::$ Знам дека е невозможно тоа што посакувам но како и да е,очекувам epic battle :D

На LollySky, Victorian, Legadema и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Набрзинка ќе ги искоментирам последните 3 епизоди што ги пропуштив.

4x6
    Би дал тука 8ца , Пред се драго ми е што конечно го видов The mad king , драго ми е што го видов и таткото на Сем што испадна голем серко али јбг сите татковци се такви , инаку ако не знаевте татко му на Сем се има борено против Роберт Baratheon во големата војна и го има убаво истепано во неколку битки, али на крај сепак ја изгубил војната, затоа и секогаш лови елени и мечот кој ја преставуваше фамилијата го држеа рогови од елен.
    Штета не ја гледавме гола Марџеру. Друго све небитно.
    Денерис како и по обичај дава изјави и пак после 6 сезони ќе се вртка околу и никако да дојде до тој вестерос

4x7
    9ка чиста , The Hound и Лијана Мормонт ја украдоа епизодата. Толку.

4x8
    6ка.
    Толку имаше HYPE , толку теории и буквално Тhe Hound го извади пенисот и се измоча на сите теории.....
    Затоа и се гневни фановите , епизодата беше ок ко епизода, сепак се спремаат за последните 2 епизоди кој требало да бидат одлични....
    Али сепак мислам дека имаше некој досадни работи, кажување шеги (кој веќе ги слушаме 6 епизоди по ред) потоа последната сцена кога се бркаа не беше толку добро преставена според мене, т.е не ме држеше на нозе како што знаат другите брканици и тепачки да ме држат.
    И фала што го вративте Блекфиш за да го утепате после 2 епизоди.... Позитивно беше тоа што го вратија The brotherhood, се надевам ќе видиме повеќе од нив, можеби ќе се сретнат со Бриана и со Lady Stonehart успат... можеби.

Сега мислам и не се откажувам од тоа дека Lady Stonehearth ќе се појави , мора во 10та епизода !

На 1209, LollySky, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    ова моментално го гледам ме стави на мисла
    што мислите? држи вода Сирио да е Жакен?

уште нешто се мислам од вчера ако Ремзи го покаже Рикон и го пушти кон Санса и Џон и притоа го убие има можност куќите што се од негова страна да се свртат против него ипак Рикон е Старк и наследник на Винтерфел со повеќе право од Ремзи, Санса или Џон

На LollySky, Victorian, PaLaVa и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Кога ќе биде битката со Ремзи, кога со вајт вокерс не ми е јасно. Дали во една епизода сите ќе ги испукаат или пак со вајт вокерс воопшто нема да има битка. За џабе смараа со нив како и со многу непотребни работа. Некои луѓе ги запознавме од почеток а три пати ги дадоа и ги убија за една секунда, како на пример Оша, Блекфиш, ете сега Рикон, па и Ходор цели две сезони го немаше и туку така ајде отиде. Што знам некои работи ми се безврска ептен. Оние што ги обесија на хоунд пријателите ничим изазвани ги дадоа.

На LollySky, Victorian, PaLaVa и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    па битката со Ремзи ќе биде во следната епизода на 19 јуни тоа сигурно е така
    Со шетачите јас мислам во наредната сезона при крај или во последната сезона.
    нив ги спомнуваат за да ни кажат дека таа битка меѓу живите и мртвите (е сега вистинските шетачи не знам во која категорија да ги ставам) би го дала идниот седач на тронот -крал - и серијата би завршила така сега размислувам кој знае што ќе излезе на крај

На LollySky, Victorian, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    :D:D:D:D:D:D:D

На IronLady, LollySky, the.vampire.girl и 6 други им се допаѓа ова.
  20. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Затоа што Бриен се здружи и почна да му служи на Џејми Ланистер и во моментот кога беше фатена од пајташите на Лејди Стоунхарт (Лем Лемонклоак) во себе го имаше Оаткипер (мечот на Џејми, со лавови и рубини) и никако не сакаше да верува дека Џејми си го исполни ветувањето и ја прати Бриен да ги бара Санса и Арја.

На LollySky, zhap4e, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.