Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Доста работи сте напишале, да не се повторувам.
    Мене епизодата ми беше генерално ок. Не сакам да избрзувам со заклучоци дека некои работи ги даваат беспотребно. Сигурна сум со оглед на тоа што минутажата во секоја сезона е доста ограничена, дека позади секој маубет или сцена што првично изгледа безвезно се крие некоја подлабока поента. Или ај, не сум сигурна, ама така се надевам и им давам време да го докажат истото.

Во приказната помеѓу Арја и Жакен мислам дека се крие нешто многу поголемо, но понатаму ќе ни се разјасни. Не мислам дека тука завршува приказната со "no one". Не ми е криво што не ја дадоа тепачката помеѓу Арја и Waif, напротив ми се допадна моментот со свеќата. Само не ми беше реално магичното заздравување на Арја...па мајката, малку повеќе да претераш со стомачни, па ќе пазиш како стануваш од кевет наредните 2 дена, а не да те прободат крвнички, едвај да преживееш и оп без никаква мака да си станеш од кревет, да се тркалаш по пазари и да си станеш. Од целиот тој момент, само ова ми пречеше.
    Инаку не бев желна за повеќе крвотници. Мислам дека добар процент од епизодата беше посветен на корнење глави и отцепување скротуми со секира, за да ми дојде желба да видам како умира Waif или Blackfish. За Waif стана јасно од крвавите очи дека нешто језиво биднало. Моментот беше дека привременото слепило и помогна на Арја да се избори како што треба во тотален мрак и самото претставување на таа идеја ми беше многу подобро него ли да гледам некоја крвничка сцена што дефинитивно не е дефицитарна во серијалов.
    За Blackfish исто се беше јасно...мислам, човекот отиде сам да се мечува со цела армија. Многу јнормално дека тоа не е ништо спектакуларно за гледање. Без проблем можат да го расецкаат на парчиња. Поентата се постигна, се илустрираше нековата гордост и тврдоглавост и тоа е тоа. Да преживееше ќе беше премногу добро за Џон и Санса, а нели, нема да е интересно да им тргне од рака :D Моја претпоставка е дека ако они било како спасат глава наредната епизода, тоа ќе биде скроз изненадно, а не затоа што они стратешки постапиле многу добро.

Исто така, претпоставка ми е дека шетачиве ќе ги дадат во последната епизода и дека нешто доста јако ќе се случи за да не мачи мислата цела година.
    Ситно броиме, милион претпоставки се вртат, ме интересира дали ќе биде толку спектакуларно како што си замислувам :)

Последна измена: 16 јуни 2016
    На Buttterfly, rhcpfan, Melodie и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781

На Legadema, Kitten, IronLady и 7 други им се допаѓа ова.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    13442377_10209306154841503_8841419856269850446_n.jpg

На Someonespecial, Lella, blackwave и 18 други им се допаѓа ова.
  4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    @LollySky Хахахахах лелеле ама ме насмеја со сликава, јака е...Биг лајк :rofl:

На Lady Phoenix, LollySky и zhap4e им се допаѓа ова.
  5. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @LollySky Умрев :D :D :D :D :D :D :D

Инаку прочитав некаде дека следната епизода, The Battle of the Bastards, била најскапа и најголема акција од цела серија, еден куп луѓе биле ангажирани, па имам големи очекувања, се надевам нема да се разочарам.

На LollySky, Giovanna, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Се спремиле дечките за битката.

На Marossa, LollySky, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  7. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    ^ И гледаш, сценава трае само 2 минути. :rofl:

Очекувам спектакуларна битка, се надевам дека ќе ни го приредат тоа задоволство. Заслуживме, после толку скратени битни моменти (особено со Арја).
    Инаку, не ми изгледа Сноу како да е поразен на трејлерот, некако му се гледа горка победа во очите. Не би ме чудело да се оствари убиството на Рикон.

На IronLady, 1209, Bender Rodriguez и 7 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
  9. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    На oblace1, the.vampire.girl, PaLaVa и 5 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Логично е дека има нешто повеќе зад таа сцена (дали ова, што е во линкот или нешто друго,кујзнае), затоа и не го дадоа тој момент - убиството. Не е дека до сега не штедеа од крвави и грозни сцени:D во кои и самата Арја беше вклучена....не би и ускратиле такво задоволство на публиката. цц А, баш дека ни одеа по ќејф со многу работи, хм...
    Затоа, верувам дека we know nothin'.:D (во спротивно, ја утнаа работата ц)
    Ќе видиме што ќе испадне на крај.:clap:

На Legadema, PaLaVa, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    И ја мислам (т.е. се надевам) дека има нешто повеќе во сценава. Картман-моментот „Screw you guys, I'm going home!“ на Арја, после поише години посветени на приказната со Faceless Men некако ми е апла тапа.

На PaLaVa, LollySky, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    И јас во одреден момент си помислив дека Waif го зела лицето на Арија, ама нејкам така, тоа би значело дека таа е мртва, факт што не сум спремна да го прифатам :D

На Legadema, Giovanna, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Мене не ми се верува дека Арја е уствари мртва. Еве се обидувам да си разработам некоја теорија во глава, ама не можам да си ја склопам до крај. Вртев и некои дијалози од претходните епизоди и сезони помеѓу Жакен и Арја ама ништо не ми светна. Прво мислев дека и остана должен со едно име ( од трите што и ги вети), кога уствари му нареди да се самоубие, за да на крај последната реплика пред да замине кон Бравос му биде дека Жакен е мртов и во тој момент го смени ликот со некој друг.
    Следејќи го пак ова, логично е дека Жакен мора да е некој друг и само го носи неговиот лик...така што тек понатаму ќе дознаеме кој всушност се крие позади. Теоријата за Сирио и те како ми држи вода, затоа што и он беше од Бравос и доста беше посветен на Арја.
    Друга работа...Жакен кога и ја даде сребрената паричка и кажа дека ако ја покаже на било кој од Бравос дека ќе ја однесе до кај него. Кога му ја покажа Арја на тој морнарот овој дури и се поклони. Можеби и затоа никој жив не ги перцепираше овие двете кога се кршеа од мавање на сред град, веројатно локалните знаат за што станува збор и не се мешаат.

Тепачката со The Waif немаше како да се прикаже затоа што беше потполн мрак. Можеше само звуци да слушнеме и ништо друго, но како поинаку би разврзале милион теории :D
    Инаку ми нема логика Жакен да и рече на Waif дека конечно станала no one (според теоријата од линкот на жапче), затоа што она мислам дека веќе е no one. Барем така сфаќам според еден дијалог, кога The Waif и рече на Арја дека никогаш нема да стане дел од нив...што значи дека она е веќе дел од групата на faceless mеn.
    Наредна епизода тешко дека ќе ги дадат нив, повеќе внимание ќе се сврти кон биткава, а ужасно ме интересира што се крие позади се ова, Арја ми е еден од омилените ликови и стварно сакам да успее.

На Legadema, 1209, Marossa и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    После 8мата епизода ја повеќе не се држам ни до теории ни до предвидувања, ништо веќе

Имаше и теории дека Серси/High Sparrow ќе го запали Kings Landing и ќе ги утепа сите , И дека Варус е лидерот на Харпите , и дека веслачот од 3та сезона ќе биде новиот крал и дека госпожа Стоунхарт ќе искочи и ќе гази све , дека Грејџој и Мартел ќе бидат со Денерис....

Ништо веќе, ништо. Само ќе си гледам епизода по епизода и ниту се надевам , ниту веќе верувам на некој теории...

Имав и се надевав на некој теории и серијата се измоча на сите нив, ме повреди духовно, психички.
    Крај со теории за мене.

На Victorian, Marossa, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    He's good meat, feed him to the hounds :clap::clap::clap::clap:

Искочи точна теоријата за Рикон, иако ми беше небитен пак ми падна жал.

На Legadema, Giovanna, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  16. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Сцената со Рикон и Џон срцево ми го скрши. Цела епизода во исчекување кој ќе победи ама на крај конечно се врати куќата Старк. Ремзи која кукавица испадна, на крај ај ќе се бориме и мава со стрели. Оваа епизода беше дефинитивно најдобра зашто ги даваа највеќе Денерис и Џон, овие од кингс лендинг се премногу досадни дури ги премотувам некогаш.

На Legadema, Giovanna, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    9 епизода ајдеееееееееее
    Конечно и Џон и Санса после 6 сезони ми ја наполнија душата. Макар што Санса одигра најдобро што го повика литлфингер, незнам зошто ја ругавте арогантна предавник ова она. Таа најдобро го познаваше Ремзи и убаво кажа оти со таа војска ништо не прават. Џон бравооо, конечно покажа сила и величина за тоа си ти а не за дремење по тавани. За Рикон ми е жал, после толку талкање можеше да си биде со својата фамилија ама ништо. Сепак некој мора да е жртва. Екипа снова Џон и Санса сега во последната уште Ајра и Брен да стигнат. Винтерфилд ис бек :muscle::muscle::muscle:
    Ахааааааа конечноооооо Ремзи не е за радување отепувачката ама заслужи и повеќе. Колку ја угнетуваше Санса, сега виде оти таа има позадина и кој да ја брани и сака и секако да ужива во неговата смрт. Мислам оти уште Теон фалеше да го гледа тоа, заслужено му беше. Криво ми е за џинот ептен се трудеше и знаев оти нема да преживее оти најмногу стрели ќе јади тој. Треба споменик да му изградат.
    Си претпоставувам Брен преку визија да види дека Џон е син на Лијана и на лудиот крал и стигне во Винтерфилд и им каже на сите колку убаво...

Последна измена: 20 јуни 2016
    На Legadema, Lady Phoenix, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Рикон е тип на човек што кога ќе бега од возот ќе трча право наместо лево или десно од шините.

Епизодава чиста 9ка , одлично направено, и битката и дијалозите и кореографија и све , драго ми е Денерис што е со Грејџој и што ги нахранија кучињата , мислам срамота 7 дена да ги држат гладни.
    На џинот му беше пишано да умре оти змејовите пораснаа и треба буџет за нив повеќе :D:D:D

На Legadema, Giovanna, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  19. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    Само што ја изгледав епизодава и уште сум под импресии.
    Најбоља, значи од мене 10ка, повозбудлива епизода во серијава немало.
    Мајнд блоуинг ми беше, на моменти ми се дури и вриштеше :D.
    Епски, епски...

На Legadema, Giovanna, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Лани во рок од еден месец ги прочитав сите книги ( отприлика 2400 страни ), и до ден денс не ми е јасно како му требале на тој дебелиот ( нервозна сум, затоа го вреѓам |() 20 ГОДИНИ да напише 5 книги, и како дозволи серијата да оди пред книгите.

Да не беа книгите, и верните читатели серијава никогаш немаше да бидне. И барем од почит треба да се потруди повеќе за барем една книга да издаде годинава, а не да ја преместува за наредната година ! (n)

Инаку, серијата не ја гледам оти книгите се подобри ( стандард муабет :yawn: ), ама затоа сите спојлери ги знам...

На Lady Phoenix и JollyGirl им се допаѓа ова.