1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    [​IMG]ај од мерак и ова

На Legadema, s1a1n1d1r1a1, Giovanna и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    ^
    да се надоврзам :D:D:D:D

На Legadema, s1a1n1d1r1a1, Giovanna и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    хахахаахахахахахаах а баш сакав да те повикам да се произнесеш малку повеќе. :sun::sun::rofl::rofl::rofl:

На s1a1n1d1r1a1, Lady Phoenix и Yipman2 им се допаѓа ова.
  4. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Па можам слободно да кажаам дека беше најдобра епизода до сега, за сите овие 6 сезони :clap:
    Секоја чест за епизодата навистина,задржување на повеќе битните работи.Почетокот со Денерис спектакуларен,мислам редно беше да ги искористи змејовите и да покаже заби малку :D И средбата со Тион и Јара беше супер, Јара какви погледи и праќаше :D:D:inlove: За Рикон знаев што ќе го снајде ама додека трчаше се надевав дека мооожеби некако ќе успее ама ништо. Искрено најмногу напната бев за Џон и Тормунд,мислам за Џон знаев дека шансите повторно да умре се многу мали, ама за Тормунд бев ептен напната.За џинот ептен ми падна жал ама и тоа беше очекувано. За времето на битката повеќе се потресував за јадните коњи кои што така паѓаа и умираа,отколку за луѓето ;( Сепак се беше фантастично направено. Ах бе Ремзи :D Се сложувам дека беше кукавица,но играше добро и паметно на некој начин бидејќи мислеше дека има сигурна победа, но сепак изненадување :D Знам дека сум од лудите бидејќи малку жалам по него :$,но сепак си доби тоа што си заслужи. И јас сеуште мислам дека Санса испадна себична,можеше барем да му каже да не идат така директно во смрт знаејќи дека имаат минимални шанси.

На PaLaVa, Legadema, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Овој Ремзи Болтон може да се иживува само врз невини деца и жени, а денес се виде колкава е неговата храброст во биткава. Си избега како маченце со подвиткано опавче. Си ја доби казната што си ја заслужи, изеден од сопствените кучиња.
    Дефинитиво една од најдобрите епизоди до сега, ја вбројувам во топ 2.
    И епизодава сe покажа малку womens power. :DДолгоочекуваната сцена до Денерис, подобро од што ја замислував дури, со сите змејчиња(шта) на окупу, конечно дојдоа бродовите и мислам наредна епизода ќе заплови кон Вестерос.
    Санса, браво исто добро постапи што му се обрати на литлфингер, и убаво му покажа на Ремзи, кучињата кога се гладни па и не се толку лојални.
    Не сакам да дојде финале зашто тоа значи пак чекање една година.;(

На PaLaVa, 1209, Giovanna и 7 други им се допаѓа ова.
  6. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Браво за Џон, храброст, лојалност, сила!!! Човеков е звер бе!!!
    Санса фрла задници, ама добро испадна со Литлфингер, ги спасија Џон, Тормунд и останатите војници.Сега ќе видиме ваљда која е позадината на Литлфингер, веројатно ќе сака да ја ожени Санса.

Денерис конечно ги ослободи змејовите, жешки сцени :sun:
    Сепак Тирион мислам дека погоди в центар кога ја потсети дека и татко и имаше налудничави идеи за палење градови, мажи, жени, деца....
    Изгледа ќе гледаме битка меѓу Џон и Денерис во некоја од наредните сезони.

На Giovanna, Lady Phoenix, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Ако не ја гледаш серијата што пишуваш во оваа тема? Си има посебна за книгите, можеш таму да си пишуваш.

Епизодава:o
    За битката немам зборови, одлично прикажана, не трепнав додека ја гледав, маестрално, една од најдобрите сцени во серијава. Џон, ах Џон, солзи ми потекоа Рикон кога го утепа кукавичкото копиле скапано. мислам дека неи Џофри кога умре не уживав толку. Се размавтав со рацете и јас, да можев ќе влезев да фрлам некој удар.:punch: Соодветен крај, сакав само да му го исече Санса, тоа уште посоодветно ќе ми беше.
    Одлична епизода, серијава си останува една од најдобрите дефинитивно. И спорите епизоди се интересни, се гледаат резултатите понатаму.

На Legadema, Giovanna, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    42.263
    Дојдов само да ви се пожалам, и да ви кажам дека ве ,, мразам ,, оти сте приливегирани. :rofl:

На Lady Phoenix, Bender Rodriguez, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.728
    Одлична епизода, чиста десетка од мене!
    Ми се исполни срцето кога го испружија банерот на Старкс, после толку години (сезони) конечно Winterfell е вратен.
    Напната но спектакуларна битка! Иако се знаеше дека Сноу ќе добие помош и ќе го победи Ремзи, сепак бев 50-50 цело време. Овој Мартин не поремети со неочекувани пресврти, сешто очекував да се случи. :D
    Санса ги спаси сите, но некако сомнителни ми се и она и Литлфингер. Или ќе бара тој нешто од неа и Џон, или пак она ќе се здружи доброволно со него и ќе се сврти против Џон. Не знам зошто но мислам дека премногу и влијаеше тоа што и ја наполни главата дека Сноу не е нејзин брат, плус тоа сега кога го нема и Рикон... највероватно ќе добие идеја сама да владее со Винтерфел.
    Но, Арја и Брен се сеуште тука, ќе почека малку за такво нешто.

И Дени конечно покажа заби, јас да бев до сега во мал милион ситуации ќе ги искористев змејовите на оној начин. А и Тирион па и кажа за wildfire и кај го чуваат и се. Ќути тука, тоа е нуклеарна бомба во серијава ќе почнат војни ако дознаат сите. :D

На Legadema, Giovanna, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    13450959_959946597456360_2903510804425928314_n.jpg

На Legadema, oblace1, Giovanna и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Само да бидам реален, иако е погано човече Ремзи беше многу подобро тактички спремен, прво го навлече гневот на Џон, им ја скрши целата тактика и лесно ги обиколи противничките војски, да не дојдеше Littlefinger ќе беа сеа храна за кучињата.

Него промо од следната епизода

Littlefinger пак ќе биде крипи со Санса.Кутрото девојче неможе да добие слободен ден.

На Legadema, rhcpfan, PaLaVa и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Гледам повеќето сте пишале тоа што и јас го мислам, ама пак да не останам покусо. :D
    Епизодата прејака, уште кога почна со Дејнерис и змејовите, како у 5 минути ги ставија во ред сите мастери со змејовите и си добија флота гратис. Исто така ми се допадна сојузот со Теон и Јара, ептен мудар разговор направија, се надевам ќе се реализираат и ќе настанат промени во начинот на живеење на Вестерос. Само се надевам дека Дејнерис нема да го замени татко и, бидејќи не и треба многу, затоа и Тирион ја предупредуваше.

И сега, најголемата битка стварно ми ги задоволи очекувањата. Се согласувам комплетно со @Yipman2 , Ремзи беше многу повеќе спремен и се гледа дека е паметен војсководец, настрана тоа што е кукавица и избега во секундата кога стана густо. Не само што ги имаше војниците, многу добра стратегија имаше и секако ќе победеше.
    Ама сосема очекувано ми беше да се појави Литлфингер, да ги испотепа сите со војската на Ајрин и Санса да го фрли Ремзи на кучињата. Иако не можам да ја поднесам Санса, морам да признаам дека е многу попогодна за водач на еден народ, на чело на Винтерфел, отколку Џон. Тој освен што го испотепа Ремзи, беше како изгубен и беспомошен во текот на целата битка. Да, се бореше додека го држеше сила, ама едвај издржа, и ја нема потребната цврстина да размислува логично, во голем дел од ситуациите го водат емоции, а не иде во полза да те водат емоциите кога одиш во битка. Санса уште од почеток знаеше дека Рикон ќе биде мртов, можеби животот не беше фин за неа, ама ја исчеличи ненормално, искрено во неа гледам голема суровост, и многу повеќе ми наликува на Catelyn отколку на Ned Stark. Само се надевам дека Литлфингер нема пак да и замати ум и да ја сврти против брат и, бидејќи натака ми одат работите.
    Сега уште Ајра и Брен да си дојдат дома и совршено заокружена сезона.

На Legadema, rhcpfan, PaLaVa и 6 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Потполно во право сте да се лутат сите што ги читаат книгите пошто оној дебелиот го позлатија со еден куп паришта и газот би си го продал а не книгите. Дозволи да се спојлнат сите негови фанови кои верно ги читале неговите книги тооолу години. Парите го вртат светот. Одвратни сите.

За епизодава, добра беше. Знаев дека тоа ќе му се случи на ремзи, ама мислев ќе го изеде волкот на Џон. Во глобала гледано една од подобрите епизоди. И кога Џон го потиснаа, му се качија на него, кога не можеше воздух да земе и јас не можев да дишам искрено. Кај шти гледав се мачи и јас не можев до воздух да дојдам

На PaLaVa, Giovanna, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Oдлична, одлична епизода, се сте кажале веќе :)
    Мене мисливе веќе ми летаат кон следната, за жал, последна епизода годинава. Следуваат разврските по дешавките од деветта епизода.
    За Winterfell... еве не знам. Џон и Санса секако ја немаа поддршката од големите куќи на Северот, плус и војската им ја испотепаа, така да, за жал, малку ги има сега Littlefinger во рака. Се ми се чини дека тој ќе сe прогласи за крал, или евентуално SweetRobin, во било кој случај секако со Санса како жена за посигурно. Сирот Џон ионака како копиле нема големи шанси. Сепак, за да не усреќат, можеби ќе се открие потеклото на Џон, па ќе имаме на што да се надеваме до следната сезона.
    Што се однесува до Дени, ваљда конечно ќе ги спакува куферите и ќе тргне кон Вестерос. Мислам дека и Арја ќе и се приклучи.:)
    И Серсеи доста седеше мирна, сигурно ќе направи некоја збрка во Kings Landing.
    Колку што едвај ја чекам следната епизода, толку и ми е жал кога ќе ми текне дека е последна од оваа сезона.

На Legadema, rhcpfan, PaLaVa и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Zosto mislite oti litlfinger bi ja ucenuval Sansa.Taa veke ne e sama be decki drugo bese koga toj ja maftase vamu tamu koga bese sama kako gluvo kuce.Nema sansa da mu svrti grb na Dzon nitu pak toj bi dozvolil nekoj da se zafrkava so niv.

16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас лично заради тоа што Littlefinger си е LittleFinger. Не влегува тој во било што ако не проценил дека ќе има корист. Реално Санса и Џон немаат сега кој да ги поткрепи, најголемиот дел од војската им загина а семејствата од Северот ионака беа за Ремзи Болтон, ако му текне на LittleFinger, со кој е војската на SweetRobin, може да ги исфрли Старкови од Winterfell како партали.

На Legadema, Giovanna, PaLaVa и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Јаката ќе биде ако Санса се венча со Литлфингер :D
    Инаку луѓе. оти јас мислам дека Санса е бремена и дека ќе го одгледува детето како Старк, за да не се продолжи името на Болтон?

На Legadema, rhcpfan, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Така и јас мислам, бремена е, ептен веќе на неколку пати нафрлија двосмислени муабети во таа насока. И во најновата епизода Ремзи и рече дека во неа има дел од него што нема да умре, а таа му одговори дека името ќе му биде заборавено...
    Можеби е ова начин Littlefinger да ја притисне, ќе ја уцени со бременоста да се омажи со него, и секако би рекол дека е негово детето.

На Legadema, PaLaVa, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Предобра :clap: Се испопотресов за Тормунд. Помислив ќе умре:whew:

Последна измена: 20 јуни 2016
    На Legadema, rhcpfan, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Епизодава беше интензивна!

Ми беше премногу жал за џинот, за Тормунд бев извадена од памет, а богами и за Џон. Не можев да дишам додека го газеа. :sweat:

Со Калиси конечно се придвижија работиве. За Рикон беше повеќе од очекувано дека ќе умре. Ремзи не оставаше туку-така жив некој. Ама искрено не верував дека на крајот ќе умре.

Искрено, Санса ми беше малку сомнителна зашто толку лесно уште однапред се помири со смртта на Рикон. А и не ми се допадна кога стоеше со Бејлиш и гледаа како напаѓа војската и наеднаш се појави Џон и компанија. Како да не и' беше многу гајле пред тоа дали Џон е жив или не.

Бејлиш ќе видиме како ќе си го наплати ова во иднина. Тој од добродушност ништо не прави. А Санса, да, можно е да е бремена.

И имам впечаток дека следната епизода ќе биде каша-попара. Мислам дека набрзина ќе набутаат многу дешавки како за во една епизода и ништо нема да биде доволно добро разработено. А вреди да се обрати повеќе внимание на некои детали, поединечно.

Аххх, после цела година измачувачко чекање... (facepalm)

На Legadema, Bender Rodriguez, rhcpfan и 6 други им се допаѓа ова.