Јас не сум запамтила, ама очигледно има луѓе што будно пратат или ги гледаат од почеток старите епизоди. Разговор помеѓу Бејлиш и Серси за судбината на Санса и Винтерфел. Ако испадне вистина, онда е убав спојлер, не си расипувајте ако не сакате. Од 2:30 почнува интересното.
Не бе, пак ќе речам, sneaky bastard Littlefinger е господар на Winterfell сега. Сеедно што Старкови се таму. (уствари не се, Џон е Сноу, а Санса е Болтон, или Ланистер беше... како што кажа Лијана Мормонт ) Еве да речеме Џон и Санса сакаат сами да владеат. Скоро никој од север не ги поддржа, а дивјаците скоро сите загинаа. Друга опција, Санса уствари да го има ова планирано, да загинат дивјаците за да нема кој да го брани Џон, затоа не му ни кажа дека ќе дојдат овие од Vale па да почека малку. А и мислам дека Littlefinger исто посматрал од страна да се испотепа војската на Џон со таа на Болтон, па на раат да си дојде и да победи. Значи, Санса+Littlefinger(евентуално Робин) во Winterfell, a Џон пак извиси. Друго нагаѓање ми е дека Littlefinger ќе му ја намести на Робин Лијана Мормонт, па тие двајца да владеат со северот( секако тој преку нив). Секако, ако му текне, може шизик на ризик сам лично да проба да владее, како претставник на Серсеи лично. Врти-сучи=Littlefinger.
Зашто толку ја хејтате Санса бе, баш си е добро девојчето. Санса знаеше дека Рикон ќе умре во моментот кога го доби писмото од Ремзи, од тогаш беше помирена со смртта на брат и, затоа не реагираше никако кога умре. Стварно ли некој мислеше дека ќе преживее Рикон, значи Ремзи девојката си ја даде на кучињата, маќеата и новородениот брат, а не па еден Рикон. Јас мислам дека ќе се дознае другата епизода што deal направиле Литлфингер и Санса, да не ја потценуваме толку, барем ја мислам дека не е за потценување. Неможе многу да се очекува од Санса наеднаш, да ги земеме во предвид сите работи што ги има преживеано и каква беше на почетокот, многу голема разлика има. Сигурна сум дека е трудна, па и сигурно осамена се чувствува, после толку работи тешко дека може лесно да се ослони на некој, затоа и мислам дека нема да биде толку наивна со Литтлфингер.
Ja хеjтам Санса уште од кога се трескаше по Joffrey во прва сезона, па дури и против Арja сведочеше за да си го брани него. Што да правам, злопамтило сум
Бизнис инсајдер бе Ама, ама... can't wait! "A source close to HBO confirmed with Tech Insider that we'll definitely know who Jon Snow's parents are by the end of season six, which means the finale episode will contain the big reveal." http://www.businessinsider.com/what-is-rlj-2016-6
А што ако Р+Л≠Џ Знам дека таа теорија ја има уште од почеток (и се укажува на неа) ама не е прв пат да не зезнат
Малку тешко тоа, Лијана баш и не би прифатила такво нешто... девојчето си знае што сака, а сигурна сум дека нема да прифати брак со Робин, во никој случај. А со сложувам дека Литлфингер има некаков план, тоа дефинитивно.
Vo knigata pisuvalo deka Rob go naznacuva Dzon za naslednik I go naznacil kako legitimen sin na Ned, seto toa go napravil pismeno. E sega dali i vo serijava se sluci takvo nesto? Kolku me drzi secavanjeto jas mislam ne. A bas bi bilo interesno od nigde nekad da izleta takvo pismo. Ke vidime se e mozno vo Got. Drugo sto sum vo iscekuvanje e reakcijata na Lanisters, potocno facata na Sersei . I sekako potekloto na Dzon.
Работи кој ги очекувам во 10та епизода 1. Сечење на 2 глави минимум 2. Горење на Kings Landing 3. Lady Stoneheart 4. Голи жени 5. Планината да прави масакар 6. Денерис конечно да заплови за Вестерос 7. Lyanna Mormont да дава опасни погледи.
Да, пред Red Wedding, Роб го напиша тестаментот (не е точно кажано кој е наследник во тестаментот). Претпоставуваме дека го именува Џон како наследник и го легитимизира како Старк, а тестаментот го потпишаа Умбер, Мормонт, Гловер, Вестерлинг, Малистер и Едмур Тали. Сите освен Мормонт и Гловер се затворени или мртви, а јас си мислам дека писмото е кај Гловер, а тој е во потрага по Хауленд Рид, кој беше сопатник на Едард во Dorne, Tower of Joy. Верувам дека Рид го знае потеклото на Џон, плус тестаментот дека е Старк и Крал на Северот... Вуала
Во колку ќе може да се симне вечер последната епизода? Читам нешто дека ќе се давала околу 9, али не знам колку е точно.
21:00 ќе се дава во Америка , тука ќе биде емитувана во 03:00 саат сабајле отприлика на HBO, а на замунда ќе ја има во 6-7 саат.