Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.858
    Нешто најдобро што имам гледано до сега. ;( :inlove:
    Јас слегов од овде.
    Уште првите три минути липав.
    Криво ми е што три минутки и помалку го има Брендон. Многу ми е криво воопшто во цела серија колку е малку застапен и се надевав дека ќе го има малку повеќе, да не го забораваме дека постои, и кога уште на почеток го претставија, се надевав ќе биди повеќе тука, дека ќе има малку побрзо напредување на приказната, но сепак не се случи ни тоа.
    После тоа неможам да не ја прокоментирам Санса. Пред да почни сезоната, кога умре Ремзи и кога го гледаше и се насмевна, нешто почна да ме тера да мислам дека Санса ќе го смени тимот на играње, во смисла дека ќе стани повеќе како Церсеи, наспроти како останатите од нејзината фамилија. Не знам зошто во оваа епизода, се додека ја гледав неа, се повеќе и повеќе мислев на тоа. Дури и кога Џон ѝ рече дека кога зборува за Церсеи звучи како да зборува со воодушевување за неа. Сакам да верувам во ова искрено и сакам да се случи поради нешто друго на кое налетав на јутуб, можеби има недела- две веќе. Теоријата е дека волците на сите Старк деца претставуваат поврзаноста на детето со куќата на Старк. На пример Санса не е како остатокот, често лажи, уште првата епизода, па дури и тогаш умира нејзиниот волк - и таа ја губи конекцијата со фамилијата од тогаш. На Арја волкот е изгубен, а и идентитетот на Арја беше изгубен (сега зошто си го пронајде идентитетот можеби ќе си го најди и волкот) и сл. И поради ова нешто ме тера да мислам дека можеби сериозно Санса ќе почни да биди поинаква, и колку повеќе ја гледам епизодава, толку повеќе сигурна сум во ова.
    upload_2017-7-17_10-39-6.png
    И со мене некој да флертува со оваа фаца ќе паднам на тоа. :rofl:
    И за крај сакам да го коментирам мојот омилен лик во серијава - the Hound. Многу сум се смеела на негова сметка епизодава. Особено зошто го тераа да гледа во оган па кога рече „It's my fucking bad luck to end up with a band of fire worshipers'' и репликата на тоа ''It almost sounds like divine justice'' :rofl: :rofl: :rofl:
    Кој ќе чекал за втора епизода. :lol:
    Ај бар дур излези ќе ја гледам првата. :angel: :rofl:

На Giovanna, JollyGirl, Bender Rodriguez и 6 други им се допаѓа ова.
  2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Драганееее ногу сум возбудена :D
    Омилениот пејач во омилената серија, вааат. Кога го слушнав гласот на Ед Ширан бев као нема шансииии. Арја прејака, еден од омилените ликови, значи како го изградија ликов алал да им е, кога кажа "Tell them the North remembers. Tell them winter came for house Frey." аууу. Инаку Ед го донеле заради тоа што и е омилен на Maisie и сакале да ја изненадат, затоа и сцената е со неа.

Бриане и Тормунд како се меркаат значи! Ако не ги спојат, скар со серијава :D

Џон ми е прав лидер, и ме нервираше што Санса му се мешаше. Се надевам дека ќе се спојат со Даенарис, навивам за нив како тим да го освојат тронот. Инаку и јас мислам дека ликот на Санса ќе го направат ала Церсеи, и мислам дека нема потреба од тоа.

20170717_102640.jpg
    A сценава врв ми беше, малава опасна. Feminism at its finest.

Криво ми е што многу кратко ја имаше Даенерис епизодава, ама конечно е дома! И сцената од замокот damn колку е убав :inlove: Мислам дека Dragonstone ми е омилен замок.

Инаку ептен го очекувам враќањето на Gendry, едвај чекам да видам што всушност се случило со него.

Солиден почеток, I gotta admit. Се чека сега втората, треба да развие добро дејство.

На JollyGirl, Bender Rodriguez, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Одличен почеток, воопшто не бев разочарана !

Shall we begin ?!
    Знаеш дека сезоната ќе биде прејака кога првата сцена е:

• Арја
    Leave one wolf alive and the sheep are never safe :devil:
    The North remembers!
    Winter came for house Fray :devil:
    Серсеи who?! Арја Старк is my queen :bow:
    Ама како само најлабаво им рече на војниците (who btw were Lannisters) дека ќе оди да ја убие кралицата, а они мислат она се заебава :rofl:
    • Лијана Мормонт
    Лијана Мормонт bad-ass as always :l:
    Жими се само чекам некоја сцена со неа за да стане да им оддржи лекција на сите таму, како само го заќуте лорд Гловер:
    "I don't plan on knitting by the fire, while men fight for me ...and I don't need your permission to defend the North!" и како да не ја сакаш :inlove:
    Санса,Бриен и Давос додека збореше Лијана:

• Еурон Грејџој
    Уште еден win од епизодата беше Euron's proposal to Cersei. Типот беше облечен како рок ѕвезда and acted like one:
    "Here I am, with a 1000 ships and two good hands" и Џејми смени едно 50 нијанси на црвено во тој момент :rofl::rofl::rofl:

Друго битно што се деси:
    - Џон се покажа како одличен водач
    - Санса јадеше бурек пред сите undermining his authority. Сфаќам дека сака одмазда ама porfavor calma tus hormones mujer (She deserved the pep talk she got from John)
    - Littlefinger проба да ја сврти Санса против Џон (but that's not news)
    - Тормунд still :l: Бриен
    - Џора Мормонт е во цитаделата (уште не ми се верува дека идиотов е роднина на Лијана (facepalm))
    - Бран и Меера стигнаа до ѕидот
    - Даенерис стигна до Драгонстоун
    - Кај и да е и the whitewalkers ќе стигнат
    - Ед Шеран пееше

Нај за жалење во цела епизода:
    • Самвел Тарли
    Срце тој, отиде таму меестер да стане а не го*на да чисти (пардон мај френч). Жалниот тој заглавен во the endless cycle of гомна и помија. На крајот најде кај има драгон глас ама приморан беше сам да си ја заврши работата (оти овие го*ната од луѓе во Цитаделата веруваат дека пак ќе се спасат од the whitewalkers).

И трајлерот за наредната епизода:

На Lolipop23, JollyGirl, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  4. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Јас еве ја спуштам епизодата, не можам да дочекам 8)
    Инаку јас септемврито ја изгледав цела серија во 7 дена, сите 6 сезони :D

На LollySky, theowndemon и Victorian им се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Одлична епизода (y)
    @Victorian , @sweet-cherry , се сте раскажале фино, немам баш што да додадам.
    Арја ми е сеуште омилена, you go girl! Jon:inlove:

На sweet-cherry, theowndemon и Victorian им се допаѓа ова.
  6. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Само најбитното :rofl:

Let the memes begin:
    IMG_20170717_121603.jpg
    It's not a spoiler :!:

На Giovanna, Bender Rodriguez, the.vampire.girl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    ја има ли некаде он лајн да ја гледам хеееллпп

8. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    И мене ми се допадна многу. Сите си дојдоа на своите позиции, спремнен е теренот. ^_^

Арја направи Red Wedding 2.0. Конечно си ги добива одмаздите, good for her.
    White walkers имаат џинови? :o И тоа три. Страшно, дури сега ќе успеат да го поминат ѕидот.

Санса уште од првата епизода почна да му се спортиставува на Џон. Литлфигр како се насмевна кога предложи да ги дадат замоците на луѓето од the Vale. Не знам зошто, ама Џон излгеда done, како да не му е баш гајле апсолутно за ништо освен white walkers.
    Also, Лијана е поголема царица од Серси и Денерис заедно.

На Џејми дефинитивно не му е по ќеф што Серси владее, а и во право е. И таа како Станис ќе води царства, а на кој ќе ги остави, прашање е. Еурон каков roast му направи на Џејми, интересен лик е, веројатно ќе ги убие двајцата внуци.
    - You murdered your own brother.
    - You should try it. It feels wonderful.

Џора е во the Citadel. Веројатно со Сем ќе пробаат да најдат лек за болеста. Јас мислам дека ќе умре. А Сем веројатно го бара Castle Black сега. :D Но битно најде Dragonglass, па Џон комотно може да оди да се сретне со Денерис.
    Мене ме изненади што Арја оди во King's Landing, а бев сигурна дека ќе оди во Винтерфел. :( За жал веројатно ни оваа сезона ќе нема Арја-Џон reunion.
    Ед Ширан, океј :D Два збора не кажа. Убаво пееше барем.

Последната сцена беше епик. Let's appreciate the squad real quick. 8)
    upload_2017-7-17_12-50-4.png

Овој кадар ми е прејак. Земјови конечно, по 300 години повторно летаат над Dragonstone. :inlove:

upload_2017-7-17_12-22-42.png

На Giovanna, JollyGirl, Bender Rodriguez и 6 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Вечер, вечер, вечер! :clap: Не отварам спојлери до тогаш.^_^
    Се надевам вреди чекањето што го удривме. И ќе вреди времето што ќе истрошам во гледање, место да правам други работи.:devil:

Последна измена: 17 јули 2017
    На Bender Rodriguez, Versace Btch 24, Lella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Mислам дека едниот е Wun Wun ;(

На Giovanna, IronLady, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Хмм, мислам дека не е. Тие се другите три што умреa во wildling селото заедно со Џон кога се бореа. Wun Wun умре во битката со Болтон, од стрели, не од white walkers. Ако не се лажам. :D

На IronLady, theowndemon, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Ептен ми заличе некако :) Ми беше еден од омилените ликови.

На IronLady, theowndemon и Lella им се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    http://gledajseriju.com/epizode/game-of-thrones-7x1/?player=option-1

ја најдов со превод и мнооогуу ми се допадна епизодата
    соу ексајтинг
    Ајра како ги среди оние а бе закон е, Санса и Џон ми се супер комбинација заедно, Брен конечно стигна до некаде, а Сем ќе открие сега во книгите дека Џон е синот на лудиот крал. И така натаму леллеле јакоо. А двата џина станале вокерси :tmi::drunk::sweat:
    и малку иронија
    20046501_2171448123183960_4247974488094180706_n.jpg

На JollyGirl, Bender Rodriguez, IronLady и 4 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.858
    Нели е на Рејгар син, не на кралот туку на принцот?

На sweet-cherry, Victorian и Lella им се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    На чичкото на Денерис, нели сите луди биле :rofl:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    Неможам да дочекам да дојдам дома и да си ја спуштам новата епизода....... 2 часа то го

На zhap4e и theowndemon им се допаѓа ова.
  17. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Можеби грешам ама нели Даенерис и Раегар се деца на лудиот крал, which would make Даенерис тетка на Џон (If the L+R =J теорија е точна)?!

Според (ова) семејното дрво на Таргеријан, Џон би требало да е внук на Лудиот крал, а син на Раегар. Чичковците на Даенерис немале деца.

But you've got a point there, сите биле луди :D

На Bender Rodriguez, Lella, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.858
    Рејгар е најстариот брат на Денерис, има дете со Лиана и затоа следуваше бунтот на Роберт. Во бунтот Рејгар беше убиен од Роберт. Рејгар првично требаше да се венча со Церсеи ама мед кинг ја одби понудата на таткото на Церсеи, па се ожени тој со друга, ама скте деца и жената умреа во бунтот, сем Џон кој беше земен од Нед и Денерис со брат ѝ кои наводно беа во Бравос. Така да Дени му е тетка на Џон, а и врсници се, јас искрено неќам уште еден инцест ахахха.

На Victorian и LollySky им се допаѓа ова.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Како и да е забавно ќе биде
    Битно ќе се дознае потеклото на Џон и тоа дека е наследник, а бе на некоја сцена како да ги гледав Џон и Денерис заедно седнати 8-| а одамна немало ваква љубовна врска, шпанска серија
    еве го ова што го имам постирано пред некое време го читав од спојлери
    “Денерис и Џон не што ќе се сретнат туку ќе завршат и во кревет. Гили ќе дојде до информација дека Лијана била легално омажена со Раегар што значи Џон е наследникот“

инаку еве за овој
    Принцот Рејгар Тагариен бил најстариот син и наследник на кралот Ерих II Таргариен, кој ја држел титулата Принц од Драгон. Тој беше постар брат на Висери и Даенири Таргариен и сопругот на Елија Мартел, со кого имал две деца: Раени и Егон Цегариен. Сепак, тајно имал и син со Лајана Старк: Џон Сноу, кој бил подигнат од братот на Лјанна, Еддард Старк, како негов сопруг, за да го заштити детето од оние што барале уништување на Куќата Таргариен по побуната на Роберт [1]. Рехагар се вели дека го запалил бунтот по киднапирањето на Лијана Старк. Нејзиниот свршеник, идниот крал Роберт Баратеон, го уби Рхагар во климактичката битка на Тридент. (ова со гугл транслејт е)

Последна измена: 17 јули 2017
    На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Мислам дека цела вечер не можев да заспијам од возбуда:rofl:
    Првава епизода, солидна. На некој начин му дојде како recap од претходната сезона, и како вовед што ќе се случува понатаму.
    Санса ужасно ме нервира, од почетокот никако не можев да ја сварам и уште ми е останата иста.
    Ариа од друга страна, најјака засекогаш!:D Како ги среди сите во еден потег. Наредна епизода конечно ќе ја видиме и Нумерија.
    Еурон е дефинитивно замена за Ремзи, тежок психопат, таман ќе си одговараат со Серси.
    И најјака сцена, пристигнувањето на Денерис во Dragonstone. Едвај го чекам моментот кога ќе се видат со Џон.:D
    [​IMG] [​IMG] :l:

На Giovanna, Bender Rodriguez, melnicanecot и 6 други им се допаѓа ова.