Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Оваа епизода ми се допадна повеќе од првата. Најпрво, Денерис. Некако добивам чувство како да нема поим што прави, само е нетрпелива да го земе тронот. Единствено Тирион засега ја контролира некако, но како минува времето ми стои како да ќе се испокараат за нешто. Можеби и во следната епизода, ако земеме предвид дека лом ѝ ја направија флотата, и тоа непланиран непријател, а Дени е поскржава од Влав. :D

Денерис не му верува на Варис, но овој веднаш ја убеди. Олена is back. Сега прашањето е, дали Дени да им се појави како Мојсеј или да им ги пушти змејовите? Не знам, ама да ја прифатат туку така не ми се верува. Не се работи за робови во Јункаи, овие имаат историја со Таргеријанците и единствен начин да владее ѝ е како Aegon the Conqueror. Како што вели Олена, не може учтиво да го побара тронот.
    Јара уште од трејлерот знаев дека ќе умре, или можеби и не умре. Ќе си претпоставам дека умре, и онака не е нешто битна. Еларија го обвинува Тирион за смртта на Оберин, а реално, тој не се ни интересираше за Тирион и дуелот го загуби поради својата глупост. But there is that.

А да, Мелисандре сака да им биде стројник на Џон и Денерис. :D Џон, очекувано, тргна по dragonglass-от со Давос, што значи дека ќе се разминат со Арја... :| Hot Pie исто така се појави, а и Нимерија. Патем, кога Арја ѝ кажа That's not you, убава паралела имаше направено со првата сезона, кога Нед ѝ кажуваше дека ќе се земе со некој lord и синовите ќе ѝ бидат витези и таа му кажа That's not me. Значи, да не очекуваме дека Нимерија ќе ѝ се придружи некогаш на Арја, ќе остане да си ја води глутницата.

Изразот на лицето на Литлфингр кога Џон ѝ кажа на Санса дека таа ќе го води Винтерфел... Cringe! Не знам што му беше целта во криптите, ама ако беше да го разлути Џон, ја постигна. Патем, има теории дека тој знае за потеклото на Џон, а од каде би знаел не знам. Има повеќе логика Варис да знае отколку тој. А и што е со Хауленд Рид, таткото на Мира и Џоџен, на Бран другарите, тој што се бореше со Нед пред the Tower of Joy, сигурно видел дека Нед излегува со дете оттаму и знае дека не е негово. Не знам само дали е жив.

Сем е решен да го спасува Џора. Не знам како ќе ја завршат на Џора приказната. Ако не го излечат, ќе скапе во Валирија, ако го излечат, ќе оди кај Денерис, или што? Подобро да се врати дома кај Лијана. Без да ѝ ја земе позицијата, thank you very much. :D

Sand snakes се толку чудни, од една страна ми се интересни со начинот на борење како Оберин, од друга пак не можам да ги поднесам, многу се лигави. Колку што сфатив две умреа, една остана, заедно со мајка ѝ право кај Серси. Good. :lol:
    Исто така, видовме дека Тион всушност сѐ уште е Рик. Јас бев сигурна дека ќе умре во оваа епизода во биткава, ама ете. За него пак не гледам друг спас освен the Night's Watch, ако остане нешто од нив по битките со White Walkers.

image.jpg image (1).jpg

@Bender Rodriguez да каже до кога да ги ставаме новите епизоди во спојлер и дали воопшто да ги ставамe. :D

На Yipman2, JollyGirl, CutePanda и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Интересна епизода ама првата некако појака ми беше..
    Значи како се најдоа сите за се здружат, Денерис се живо собра кај неа, 1 фор ол, ол фор 1.. Сега јако ќе биде кога ќе се видат со Џон Сноу лелелее ќе летаат искри и партали на сите страни. Брен не го дадоа а и Најт кинг, а колку се моќни сцените кога се појавува со војската.. Инаку Џорах ќе оздрави, а Tеон ќе се сретне со Џон Сноу. Туку што бидна со сестраму на Теон, преживеа ли? Тој лудиот дојде да ја грабне оваа за да и ја однесе на Серсеи, за да и се освети што ја отру ќеркаи.

На Change. и IronLady им се допаѓа ова.
  3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    И официјално борбите почнаа сезонава. Дури една епизода беше мирна :rofl:

Ау не знаев дека овој Euron е толку јак и забеган. Али мислам дека нема да ја убие Yara. А за Theo знаев дека ќе си избега, уште е пореметен така по малце.

Jon Snow се си мислам дека грешка направи што ја стави Sansa да го заменува, сто посто нешто ќе заебе оваа :D Инаку кутри Davos коа ќе ја види Мелисандре ќе му се стемни :D Греотка чоекот се со нејзе се расправа. Али едвај чекам да ги видам Џон со Дени заедно.

Сцената со Арја и Нимериа ми беше многу добра, моќна. И со дебелоно дете се виде :D Не очекував дека пак ќе се појави.

Дени ми изгледа многу наивно. Од толку луѓе околу нејзе не знае кого да слуша, и мислам дека на крај нешто непромислено ќе направи.

Инаку сликана со Сам и House зајдов, врв е. Али мислам дека ќе го спаси Јора, ќе украде некои книги од цитаделата и ќе му ја кидне со него правец кај Дени. И сто посто ќе има некоја најважна информација за the white walkers што ќе биде клучна за да се спасат сите.

На Yipman2, JollyGirl, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Супер епизода! Значи тоа бил подарокот за Серсеи, Кобрата и едно Песочно Змијче.
    Му се вратија траумите на Теон кутриот, ама мислам дека ќе се врати да ја спасува сестра му.
    Јас да бев на место на Џон, ќе го земев Литлфингер со мене, на непријателите мора постојано да се држи око. Можеби некаде по пат ќе се сретнат со Арја. Мило ми е што се врати Нимерија, мислам дека во некој клучен момент ќе и го спаси животот на Арја.
    Падна и орален секс оваа епизода :D Не ви кажувам кој, гледајте си!

На Yipman2, Bender Rodriguez, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.797
    Оф, како се обидувам да не притиснам „Спојлер“ :lol:
    Отворам Твитер, се бранам.
    Отворам Фејсбук, се бранам.
    Отворам Јутуб, се бранам.
    :rofl:

Тука барем сум повеќе заштитена, а ќе ја гледам до крај на денов, овој пат ќе бидам добра и ќе го почекам дечко ми зошто за претходната епизода откако догледав во малтретирав цел ден дур не седна да ја гледа зошто неможев да доќутам што се случува. |( :lol:

На Yipman2, Bender Rodriguez, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Ја кога пишував лани у темава, ставав наслов на спојлерот според епизодата, на пример, S07E02 и решен проблем.

Така, ем секој одма ќе знае на која епизода се однесува спојлерот, ем ако касни со гледање на серијава, ќе може да си ја отвара темата и да си чита, без страв дека ќе се спојла несакајќи. :)

На Yipman2, Lolipop23, Lianna Anna и 6 други им се допаѓа ова.
  7. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    If you ever betray me, I'll burn you alive"
    Жива и здрава нека ми е Дени :D
    Конечно Арја дозна дека Џон ги победил Болтонс и дека е крал на Северот.
    Се израдува душичка, реши да се врати дома.
    Моментот кога беше сама во шумата, кога почна да шушка нешто си викам готова е оваа.
    Ама..амаа Nymeria is back :D
    Колку емоции имаше кога им се пресретнаа погледите, тоа е неопишливо.
    Ама штета, кога ќе се врати дома само Санса ќе ја затекне.
    Имам осеќај некаков дека Санса нешто ќе заебе, едноставно не ја бива толку многу за да раководи.
    Теон и да имаше муда, пак ќе беше без муда човек.
    Ја остави сестра му на цедило еј...:doh:
    Ама очекувано беше тоа од него.
    Плашливко, кукавица е .
    Се надевам дека ќе умре, секако ништо не прае.
    А, па онаа што ја отру ќерка и на Серсеи, нели знаеше да се тепа порано??!!
    Мене не ми е јасно сега зошто ни со мал прст не мрдна, туку ќерка и ја бранеше.

And finally Џон и Дени ќе се сретнат :clap:

На Yipman2, Bender Rodriguez, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.797
    Покрај тоа што плачев и добив еден долг и солиден напад за повраќање, епизодата е феноменална.
    Да почнам со ред, почнува се со Денерис, многу е строга. Јас сфаќам зошто не би верувала на baldy, ама во мој очи тој е лик баш онака како што се опиша - така би го опишала долго пред сам да се опиши. Тој секогаш, секогаш се грижеше што е добро за луѓето и го обожувам поради тоа. Не ми се допаѓа колку е ладна, порано и не беше толку ладна и така беше поприкладна за кралица, сега ми делува арогантно, па ако продолжи вака нема Санса да ја споредувам со Церсеи, туку Денерис.
    Моментот кога Церсеи стрелаше во главата од змеј, абе ми идеше да заплачам. Јас сум сепак на страната на змејовите, многу ми се убави, многу ги сакам. Неможам да се помирам ако умри некој од нив, а пак се сомневам дека сите живи ќе останат ...
    Добив напади за повраќање што буквално одма го затворив лаптопот кога Сем на Џора му лупеше греј скел. Секоја чест за обработеното. Едвај се додржва. Ама многу сакам Џора да се излечи. Претходниот пат кога Денерис му рече да оди и да најди лек, липав како мало дете. Колку и да имаше лоша улога и да беше отпадник на почеток, порасна како лик, знај за што се бори и мислам дека причината зошто сака да живее е Денерис и ништо друго. Заслужува човек како него покрај себе.
    Е сега да почнам на што плачев. Има многу.
    Плачев кога Џон го остави северот во раце на Санса додека оди да се најди со Денерис. Добро не плачев, ми се насолзија очите. Многу.
    upload_2017-7-24_21-19-16.png
    Нешто иста реакција имавме.
    Ама липав на:
    upload_2017-7-24_21-19-47.png
    upload_2017-7-24_21-20-9.png
    Многу, многу, многу сакав да си продолжат заедно. Неможа да се помирам дека барем за сега, Најмирија замина. Липав кога се сврти да си оди. Еве уште се надевам дека мали волчиња ќе ѝ донеси да ги види Арја, инаку едноставно да си замини - неможам да се помирам.
    И за крај, Јурон, мора да го пофалам. I have a thing about bad guys, ама барем сега никој нема да можи да ми пререкува за Ремзи ... не дека Ремзи е цвеќе ама барем личен е. Исто како да гледав ѕвер како се тепа, како да живеел надвор од цивилизација и ете сега виде што чудно, нешто што мрда. Сепак неможам да кажам дека не сум се смеела кога ја пушти даската со скали и кога отепа еден чоек уз пат.
    upload_2017-7-24_21-24-10.png
    Барем си одржа збор, донесе подарок.

Последна измена од модератор: 25 јули 2017
    На JollyGirl, Bender Rodriguez, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Мене ми се приповрати минатата епизода кога го даваа секојдневниот живот на Семвел :D
    Денешнава сцена ја премотав, беше too much.

На theowndemon и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  10. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    Вторава епизода е одлична наравоучение чим има секс има и крв.
    Старкава што ја советуваше денерис не ми се свиѓа и сесни некако премногу го тупи ама сакаше власт еве и дадоа.
    Јас не би претпоставувал веќе бидејќи ќе ми ја уништат убавината на мојата фантазија .
    Сега останува да праксирам трпение до следната епизода.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Едвај ja чекам средбата меѓу Денерис и Џон:D Мислам дека Дени ќе му дозволи да го искористат dragonglass во замена за неговата поддршка и војска спрема Серсеи. И сигурно ќе побара доказ дека WW постојат, инаку зашто Џон и компанија ќе одат да фатат wights.
    Оваа епизода заврши со битка, а исто и наредна епизода се очекува битката за Casterly Rock. Серси има да полуди кога ќе и го превземат замокот.

И не знам зашто толку ја хејтаат Денерис по нетов, океј у реду е, малку претерува со тоа I was born to rule the seven kingdoms, ама кога ќе видиш секој што сака да го превземе тронот, мора да се бори прљаво. Така било и со Роберт. До некаде и држеше вода советот на Олена. Барем кога Серси е во прашање, воопшто не бира начини и брутално напаѓа. Дури и мене ме изненади како одма не им ги пушти змејовите да ја запалат Серси како она што ја дигна криптата во воздух. До сега барем како постапи во Есос, не се сомневам дека ќе биде како татко и, башка со Тирион на нејзина страна.

На Yipman2, Bender Rodriguez, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    I am back, people! :D Ова специјално за серијава, многу ми фалеше. Душата ми се полни кога ја слушам уводната шпица :D
    Си направив комбинација од двете епизоди, ми се допадна како првата беше повеќе рекап и анализа на ликовите, а втората си се врати во старото светло, крв и голотија :D
    Серсеи ми е одвратно суштество, ако ја мразев порано, сезонава ми е неподнослива, најозбилно не знам како Џејми останува покрај неа, ама ќе му се потроши трпението многу брзо, така ми стои. Додуша не знам и како воопшто собира сојузници, мада и тие што се со неа, саде психопати. Еурон манијак прва класа, добар поклон богами ќе и однесе.
    Инаку читам погоре дека Јара не е мртва, а оти јас си мислам дека обесената на бродот е Јара, а онаа прободената е таа од Дорн? Двете сојузнички на Дејнерис, мртви, директно спрема Кингс Ландинг? Можно е и да сум грешка.
    Стварно штета што и го срушија планот на Дени, не траеше долго, а баш ми се допадна алијансата, а Тирион им направи одлична стратегија. Не за чудо ми е омилен човекот, навистина ги кажува правилните работи во правилно време.
    Само Дени се надевам нема да ја изгуби довербата во него, или да и прекрати од воени стратегии и да пали и жари како и татко и, гледам многу лесно натаму може да отиде работата, можам да замислам колку ќе биде лута. Ама од друга страна, втора опција е Џон, штом веќе прифати да отиде да се сретне со неа. Многу ми е иронично што тој е крал на северот, а баш е таков топол, добродушен човек, додека таа е оган, ама за мене ми е ладна мраз. Можеби намерно така ја наредиле :D :D
    Зборувајќи за Џон Сноу, многу си го засакав, а знам колку пати имам коментирано дека не ми се допаѓа воопшто, мада му дадоа муда откога воскресна :lol:
    КОј ми остана?.. Арија се разбира, срцка ми е, немам многу да коментирам, омилена ми е до крај. Иако би сакала да се види со брат и, ептен би ми се направил кејф таа да биде што ќе го забоди мечот во Серсеи, или каков и да и е планот за убивање. Си направив филм, да си стави маска на Џејми и да ја убие, која ќе биде фацата на Серсеи кога ќе го виде предавството :devil:
    Санса за крај, не ја сакам ич, нема да ја засакам што сака нека направи. Добро е што барем го поддржува Џон сега за сега, ама кога е сама, не ја бива и знам ќе ја заеба работата, ќе падне под влијание на Литлфингер. Како и да е, искрено престанав да ја мислам.
    АА и го заборавив Брен, оти не стигна до Џон тој? нели го преминаа ѕидот, малку чудно ми е како до некои локации се стигнува веднаш, а некои треба толку многу време, иако ако ја загледам мапата, не е баш така :x
    ПС: Ед Ширан си го обожавам најмногу на свет, ама не е за ГоТ тој. Воопшто.
    Одјава :bow:

На Yipman2, Bender Rodriguez, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Мене начинот на кој беше убиен Оберин ќе ме прогонува засекогаш. :sweat: Затоа и на језиви сцени од типот на try not to scream challenge-от на Џора не реагирав доследно на одвратноста. :D Кога ѝ ја покажав на сестра ми денешната сцена, не можеше да ја гледа, а на transition-от во питата излезе од соба. :lol:

Патем, насекаде низ интернетов читам исмејувања на Теон, кукавица, нема муда да си ја спаси сестрата, ова она, и искрено, не ми се допаѓа. Прво, забораваме дека има трауми од Ремзи и дека тоа што не тргна да ја спаси Јара не е од обичен кукавичлак. Да, апсолутен dick беше кога го предаде Роб, ама ако гледаме оддалеку животот му е ептен fucked up. На 12 години татко му крева востание во кое му ги убиваат двајцата браќа, а притоа го земаат него како заложник. Добро, Нед го третира нешто како син, ама сепак е заложник. Десет години сака да се врати и на крај кога се враќа дома татко му го третира како ѓубре, иако е негова вина. И потоа следат непромислените одлуки кај Винтерфел и авантурите со Ремзи. Значи далеку е од состојба на здрав разум.

Второ и поважно, дури и да беше во здраворазумна состојба, што требаше да направи, да земе меч и да се втурне во прегратките на Еурон? По постапките на многу храбриот Џон Сноу што ни малку не размисли пред да тргне по Рикон? Што дека ќе тргне да ја спасува сестра му демек кога и онака двајцата ќе ги убиеше за неколку секунди. Вака можеби ќе ги потцени и ќе ја остави Јара, што не ми се верува. Сепак, и да умре таа, Теон останува жив, ќе има кој да ја извести Денерис за што точно се случило, со оглед на тоа што не ми стоеше како да има други преживеани.

Патем, се вртат теории дека нашиот профи-веслач Гендри ќе го собере Теон и ќе го направи долгоочекуваниот камбек. Изгледа ќе го однесе назад на Драгонстоун каде ќе се соочи со Џон. А тој со Давос и Мелисандре. Reunions everywhere... :D

На Yipman2, Lolipop23, Bender Rodriguez и 8 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.797
    @Lella за Оберин, не дека не ми беше грозно ама бев премногу „зафатена“ да гледам како го прицка. :rofl: А таман го засакав Оберин, пред тоа ми стоеше за многу арогантен и не го мирисав многу. Го сакав едино кога видов како се тепа. Ама ... (n) Толку беше. :rofl:
    Ама последните две епизоди со Сем имам мака.
    Сериозно од следната планирам да почнам со скокање неговите делови, а не да се измачувам.
    Прво, на претходниот спојлер зошто епизода 1 имам напишано е сеуште нејасно. Ако можи модератор нека ми поправи да не зафркнам некој да мисли за прва епизода чита, а јас да го наполнам со информации за втора. @Bender Rodriguez
    Делот кога од тоа гној ли беше, што ли беше, премина во јадење, веќе уште повеќе почна тоа грозното да ми се крева. Ама искрено грозлив човек сум само кога се работи со пробивање, кубање и уништување на кожа, друго нешто, како ете - прицкање на главата на Оберин, не ми беше грозно толку, туку онака.
    Туку ми притекнаа работи мене. :lol: Кога Теон скокна место да оди по Јара, тоа искрено беше паметна одлука. Прво за него. Тој е истрауматизиран, Ремзи од него парче напрај. А и што би постигнал ако се трчнеше кон Јурон? Само не ја убиеше Јара тој, а веројатно и него, а вака има шанси Јара да остани жива, а Теон и не се знај како ќе доплива на добро место сем ако не го спаси некој.

На Bender Rodriguez, Lella, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Планот на Тирион баш не загреа сите на почетокот, се додека не се појави оној Еурон.
    Океј, ги зароби Јара и таа од Дорн и ќе ги носо кај Серсеи. Она што ме мачи е, како знаеше Еурон дека баш тогаш и баш таму ќе ја најде Јара?

Моментот со Арија и волкот беше баш морничав и дури откога се разделија сфатов зошто Арија и рече така it's not you.

Сега да видиме Санса што глупост ќе напрае со Бејлиш. Едвај чекам :D
    Теоријата со Сем и Џора што ја прочитав погоре ми држи вода. Дека Сем ќе го излекува Џора и заедно ќе си тргнат кај Данерис.
    Која патем, што е толку дигната во облаците? Сите ги гледа подмолно некако... Како на игли да седев кога Мелисандре и рече "You have a role to play, as does another".
    Гррр е да видиме што ќе биде наредна недела пошто Данерис му рече на Тирион во пораката да стави и to bend the knee, а таа што ја доби Џон тоа го немаше. Хм хм хм ќе биде интересно...

На Mishela, JollyGirl, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Литлфингер ќе се обиде да ја сврти Санса против Ајра, ќе прави сплетки и поради тоа ќе го загуби животот. За Теон се чудам нели го држат толку сезони жив мора да има некоја цел неговото опстојување, мислам оти ќе помогне на некој нешто. Ќе се сретне и со Џон ете. За Денерис ми беше муабетот, па стварно нема став некако, се чека некој да и каже пред да донесе одлука. Сем толку го омаловажувавме порано а ќе излезе клучна фаца во разврските. Од змејовите еден ќе се повампири, ќе стане под команда на Најт Кинг. Едвај ја чекам битката со вокерсите.

На Yipman2, Mishela, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Првата епизода не ја коментирав, беше прилично straightforward, без некои неочекувани моменти, нешто како увертира во новата сезона.

Вторава епизода, on the other hand… :D

Во однос на Даенерис – не сум сигурен како ќе одвиваат работите. Од една страна, делува решена да стигне до тронот на што е можно попацифистички начин. Од друга, советите кои ги добива од сојузниците од Вестерос се контрадикторни, а и таа самата сега се наоѓа на нова и непозната територија и мислам дека војната за престолот ќе биде доста поинаква од оние војни на кои таа до сега е навикната. Советот на Олена не ми се виде лош или поматен од омраза кон Серсеи, напротив. Доста е наивно од страна на Даенерис да верува дека ќе може да завладее со кралствата без крвопролевање, а уште понаивно е тоа што мисли дека нејзиното владеење конечно ќе донесе некаков долготраен мир.Иако секогаш се труди to do the right thing, и во минатото слушала лоши совети и правела свои непромислени одлуки, па не би ме чудело да направи такво нешто и сега – да ги ослободи змејовите во Вестерос откако ќе чуе за уништувањето на нејзините бродови. :)

Џон ми делува како доста пореален и попрагматичен – се има сретнато со Вајт вокерс и јасно му е дека е тие се единствената вистинска закана за седумте кралства. Сѐ останато – борбите за превласт за тронот и дворските интриги е небитно во споредба со тоа.

Санса делува огорчено и како да го мрази цел свет (што не е за чудење после све низ што поминала), ама мислам дека одлуката на Џон да ја остави нејзе како замена за владетел на Северот ќе се покаже како лоша. Ми се чини дека ќе направи нешто избрано и непромислено. Литлфингер само го сука мустаќот цело време, очигледно е дека и тој има некаков план.

После смртта на Џофри и Ремзи, очигледно е дека Еурон треба да биде новиот лик кој би требало да сакаме да го мразиме. Сепак, типот барем има добра смисла за хумор. :D Нападот на бродовите на Јара беше (не)очекуван, ама како и да е, не е којзнае каква загуба за страната на Даенерис. Бродовите беа празни, немаше војска на нив, па таа всушност само ги загуби бродовите и приврзаниците на Јара во биткава. Од друга страна, Дорн се сега целосно без владетел. Прво умре Оберин, па женскиве го преебаа старецот, а сега и самите тие испогинаа или паднаа во заробеништво. Како ќе се одрази тоа на учеството на Дорн во претстојната војна, ќе видиме.

Не мислам дека Еурон ќе ја убие Јара – мислам дека неа, со преостантиве преживеани од Мартел семејството ќе ѝ ги однесе на Серсери, како чеиз. :D У секој случај, повеќе му вредат живи отколку мртви.

Баш затоа што сѐ нѐ наведува да го презираме Теон како кукавица, мислам дека понатака ќе одигра клучна улога во серијава. Сакаат да нѐ убедат дека е целосно бескорисен, за после да нѐ изненадат со него како џокер. It’s the oldest trick in the book. :)

Џора, lord of the Friendzone, очигледно ќе оздрави – не верувам дека ги прикажаа сцените у кои Сем го љупи како пиперка за ајвар за џабе – ништо чудно и тој да се врати у изненадувачки битна улога, кога најмалку ќе го очекуваме.

Се појави и Hot Pie, се појави и Нумерија, се појави и Мелисандре – скроз се слагам со @sweet-cherry, осеќам дека Давос ќе попизди кога ќе ја види – мање-више, сите ликови од претходните сезони се појавија (тие што останаа живи, де :D).

Сега само чекам да се појави и мојот омилен лик – Брон – за да видам на чива страна ќе се бори, со Тирион или со Џејми. Со оглед на тоа што секогаш е на победничката страна, не би ме зачудило ако застане на страната на Даенерис у финалнава битка за престолот. :D

П.С. Кога веќе се одлучија Ед Ширан да има камео, they could’ve have the decency да го убијат на ужасен и брутален начин у истата епизода – така ќе имаше по нешто и за неговите фанови и за неговите хејтери. :D

@Marossa, можда не е за GoT, али мислам дека одлично би се вклопил у универзумот на Толкин како хобит, покрај Фродо и Сем. :D

На Yipman2, black-angel, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.797
    upload_2017-7-25_18-3-9.png
    :lol:

На Marossa, Tinna.xD, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Мене ми изгледаат ко премногу да брзаат и да ја форсираат серијава.
    Ете без книга одма се осеќа разлика.

Пример...
    Во една сцена Тирион му паѓа писмо на Џон преку гавран, во следнава сцена Џон чита... Кога стигна гавранот?
    Ко порака на мобилен да му прати.

Ај тоа ок, да речеме дека после некое време прикажуваат, ама која доверба си имаат тие двајца меѓусебе.
    :sweat:
    Тирион за Џон само пофални зборови има, а Џон рака сече за Тирион... Човече божјо, па само еднаш се имате видено од каде олку доверба?
    Може Тирион е сменет и е лош, злобен, одвратен... од кај знае Џон каков е?
    :o

Ко ептен да брзаат за да се сретнат.
    Газ преку глава оди серијава.

Туку, многу романтични моменти имаше :inlove: (додуша и непотребни).
    Со Сивиот Црв и таа како и да се викаше... :wasntme:
    Кога веќе почнаа да се соблекуваат, зошто и ние не го видовме целосно гол Сивиот Црв? :envy:

Или жените што си почнаа акција на водење љубов во бродот пред да ги нападнат 8) што не ги оставија до крај да тераат? :hai:

П. С. Теон бе :doh: ја остави сестра му да ја убијат :sweat:
    Си се фрли со цел памет, се исплаши, што му стана одеднаш? :|
    Ме разочара... Се надевам добро ќе се искупи на крај и ќе биде од корист.

На Yipman2, Lolipop23, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.797
    Guest appearance of Reek беше тоа. :lol:

На Yipman2, Marossa, the.vampire.girl и 4 други им се допаѓа ова.