Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Има излезено промо за третата епизода?

2. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Го пратам каналов на дечково веќе некое време, и има навистина добри теории.
    Последново видео содржи спојлери, односно цели leaked сцени од претпоследната епизода, плус некои сценички меѓу Дени и Џон.:$
    Не знам дали ќе испадне точно, ама до сега дел од теорииве испаднаа точни..
    Кој сака нека го отвори, само да знаете содржи огромни спојлери.:D

На 1209, Marossa, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Излезено е, одма по завршување на епизодата на youtube го прикачуваат промото за наредната.

4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Не знам што ми текна да гледам реакци за сцената Hold the door на youtube ;(;(
    Тогаш не ми беше толку тажно пошто уште не можев да сфатам и мислев магично ќе се спаси, а сега го враќам филмот и сфатив дека ми недостига ликот.

Не дека беше битен или дека го покажуваа насекое, ама колку беше добар кутриот ;(;(

Па како плачат луѓево кога гледаат, а јас ко камен тогаш си гледав...

Трауми...Жими се серијава е само трауми :!: :bandit:

На Lady Phoenix, ines.h, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  5. hubabuba

hubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    4
    Каде можам да ја симнам 3-та епизода?

6. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.111
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.791
    Допаѓања:
    169.744
    wp_ss_20170731_0002.png
    Не го ставам во спојлер зошто према мене и не е, мислам сепак мајтап е.
    Сакам да кажам дека...
    Откако Денерис дојде Вестерос - виде што е тролање. Не вервам некој вака да ѝ има направено долго време. Малку да се одморам и ќе ја прокоментирам епизодата подетално.
    Денерис почна на нерви да ми гази, а кутри Џон депресијата го јади.

На Lady Phoenix, JollyGirl, the.vampire.girl и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Најмногу ми се допадна досега. Џон-Тирион рејунион. ^_^ Epic Tyrion quotes, The Rains of Castamere, двапати... :inlove: Убаво ќе е на ист начин да ја убијат и House Lannister како што се пее во песната, ама Тирион бе, не сакам да го дадам. :D
    Also, Mycroft Holmes станал банкар. :lol:

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    wtf.png thrones.png
    sam.png
    [​IMG] [​IMG]
    spooky.png

На Lolipop23, Annath, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  9. hubabuba

hubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    4
    На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tiki-lolipop

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Која тензија владее меѓу Дени и Џон... знам дека и е внук, инцести бла бла ама навистина има голема хемија меѓу Кит и Емилиа.
    Средбата помина баш како што очекував, не ни мислев дека Дени одма ќе му поверува за WW и дека ќе ја остави борбата против Серси и ќе полета да му помогне, што реално и така е. Ама барем ќе му дозволи да го искористи dragonglass, што пак испадна фер.
    Она што го приметив е дека уствари двајцата не се разликуваат многу. И двајцата се тврдоглави и имаат поминато преку многу работи што ги прави доста слични. Не ја ни обвинувам Дени дека се понаша и малку поарогантно, и мислам дека баш дека се слични се чувствува малку загрозено од Џон. И двајцата се млади, неискусни и сакаат да постават авторитет, посебно Дени, дека сите уште ја гледаат како мало девојче, несозреано во однос на Серси.
    И мислам редно е веќе Дени да ја послуша Олена, и да ги пушти змејовите, зашто вака ги изгуби веќе сите сојузници, а во војна нема играње фер.
    Жал ми падна за Олена, навистина беше добар лик, ама кога веќе замина, замина со стил, како му го плесна на Џејми, сирот остана занемен.:D
    [​IMG] :rofl: и врвот, Давос:rofl::rofl:

На Lady Phoenix, theowndemon, Lella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Каков почеток на епизодава, прејако. Фацата на Џон Сноу кога ги виде змејовите, priceless, па и цела епизода какви фаци правеше. You'll be ruling over a graveyard if we don't defeat the night king. Ау како и го кажааа ова најјак. Ама смешно ми падна, дека баш она што успеа да донесе змејови и се тоа што го направи, не сака да поверува дека има undead. Ама јак ми беше и моментот Am I your prisoner? Not yet. Прејака и она:D Каков пар би билеее.

Леле кисчиња му праќаа на Euron, не можааам :rofl: Ама му го спопика Церсеи коа му рече ќе си добиеш тоа што сакаш коа ќе победиме :rofl:

Ми се свиѓа bromance-от помеѓу Тирион и Џон Сноу. Двајцата ги сакам како ликови ептен.

И се расплакав коа се видоа пак Брен и Санса, аман ептен softie сум:D Санса се покажува како добар водач засега.

Сем кога успеа да го излечи Jorah :^)

И yay се појави Bronn. Греотка бабава, мене ми беше доста интересна, али е небитна, реално.

Сеа чекам Џон да се врати, и Арја да стигне и да се обединат сите.

На Someonespecial, Lolipop23, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.791
    Допаѓања:
    169.744
    Од каде да почнам со епизодава ...
    Разликата меѓу Денерис и Церсеи ја гледам во тоа што Церсеи е сам себе советник, а Денерис е попретпазлива. Искрено, до почетокот на оваа сезона Денерис ми беше помила, ама веќе почна ужасно да ме нервира, додека почнав да добивам лајкс за Церсеи. Церсеи е опкружена со непријатели од сите страни, а околу неа можиш да најдиш мажи ли мажи кои се спремни да направат секакво валкано нешто кое неа ќе ѝ текни. Марсела е преубава, невина и не заслужуваше да умри и смрта нејзина ме погоди. Мислам Рејгар само се споменува и го нема во серијата и доколку би се појавил би ми бил омилен лик, така и Марсела. Кога на ист начин зеде одмазда за нејзината смрт, неможам да опишам со кое задоволство гледав. Мислам прв пат ја видов со кармин, така црвенкаст и си прам „На најсоодветен начин.“, жал ми е за девојчето кое ќе умри, ама сакам да страда Елариа. После кога дојде Мајкрофт--, ова банкарот, колку само брзо го разубеди дека мора „да се клади“ за неа и на нејзина страна зошто таа „I've drawn first blood'', и од промото за следната епизода се гледа и како нивниот разговор продолжува, а тој изгледа ентузијастично да застани на нејзина страна. Ни Тајвин неможеше целосно да го одплати долгот, ама Церсеи можи и знај дека можи. Кастели Рок ... колку одлично изиграно. Додека Ансолид напаѓаат таму, другите зазедоа Хај Гарден и воедно и Ансолид се во „небрано“ таму каде што се, ја немаат предноста. Овие последни две епизоди за Денерис се најголем трол кој го има добиено во 7 сезони, а ми се допаѓа што Церсеи успеа да предвиди и да изигра како вистинска кралица. Не велам дека Џејми го рече она на лејли Олана со „Кога се ова ќе заврши и кога ќе ги победиме сите непријатели, ќе има мир. Така, на никој нема да му иди грижа како стигна до овој мир.“ и мислам дека ова е вистина, барем таму. Луѓето сакаат мир, а Церсеи го сака тронот. Знај да биди добар лидер зошто дури и банкарот му рече дека е вистинска „father's daughter'', а татко ѝ беше еден од најдобрите лидери, Кастели Рок го среди во најдобрата тврдина и има една од најдобро тренираната војска. Жена која нема што да изгуби е најопасна жена.

Толку почна да ме нервира Денерис, што ова го напишав за Церсеи. Вау.
    Се изненадив од себе.
    upload_2017-7-31_15-12-7.png
    Толку ми беше awkward оваа почета сцена, неможам да опишам. Мислам и во текот на целата епизода си се смеев. Џон и Тирион ми се онака едно од подобрите работи и личности во серијава која сериозно ги сакам поради начинот на однесување, колку можат да ја направат интересна некоја ситуација и слично.
    T.„The bastard of Winterfell
    J.„The dwarf of Casterly Rock
    На ваква комуникација Црвената Кралица би викала ''Off with his head''.
    upload_2017-7-31_15-15-40.png
    upload_2017-7-31_15-16-0.png
    Одамна не ми се допаѓало некое пријателство толку многу. Патем голема желба ми е додека Џон е во Драгонстоун да му стигни писменце од брат му, за неговите родители и вистинско потекло, а да го прочита дур си лежи со Денерис во кревет онака. Е тогаш сериозно ќе се смеам.
    И уште нешто што ми падна во очи сега додека пишувам, си поттерувам во епизодата да не заборавам нешто и Џон вика, додека се движат во Тирион нагоре „But, I'm not a Stark“, и прелетува змеј на него, што патем, со Давос паднаа на змеја и тоа ми беше еден од најинтересните моменти. Искрено се надевам дека ако еден ден застани врз змеј, дека тоа ќе биди оној кој го носи името на татко му.
    upload_2017-7-31_15-20-11.png
    Од каде да почнам ... сфаќам дека мора да биди построга го извор на пријатели и непријатели, знај дека е во предност, но верувам дека веднаш штом дознае што се случива ќе биди таа која ќе го моли Џон за помош, а не како што е ситуацијата сега. Јас хемијата меѓу овие двата не ја гледам, мислам повеќе гледам во Мисандеи и Давос, или пак Џон и Тирион, него Џон и Денерис. Премногу е арогантна, мислам дека грешно ги сфатила лекциите по историја. Нели:
    И тука спаѓа тоа величење на Денерис со едно часовен молк на сите, за да се кажат некои титули кои се верува дека ги носи. Ми изгледа како лик со комплекс на херој, нарцисоидна. Џон дури и ми делува повеќе депресивно од другите епизоди, ама дури и него незгодно му падна, а пак Давос е како да е дел од фанклубот на Џон Сноу. Имав една слика, очигледно неможам да ја најдам низ сликите што велеше дека Давос требаше да речи дека тој е Лорд Командер, Warden of Winterfell, Resurrected, Sworn Brother of the Night's watch, Beater of bastards etc., ако веќе си додаваме, нели.
    Не ми се верува колку ставови ми се сменаа за ликовите последните неколку епизоди.
    Церсеи не ја сакав, а Џон ми беше досаден лик.
    upload_2017-7-31_15-27-35.png
    Кога прв пат се сретнав со овој лик, не очекував ова што го гледам сега. Навистина.
    Не знам дали да кажам нешто добро, дали да кажам нешто лошо, ама буквален ѕвер е, мислам, се бори како ѕвер, крои планови како ѕвер, а и читав теорија во врска со него.
    Теоријата вели дека постои horn, кој е за змејови, и кој ќе дувни во неа, можи да контролира змеј/змејови. Доколу обичен смртник дувни, тогаш умира, па теоријата вели дека додека Јурон си пиратуваше успеа да стани бесмртен. Искрено, од се што имам читано, ова најмногу сакам да се случи. АМА, сега Церсеи ја има предноста и можеби и затоа не би сакала да се случи, а доколку ја немаше предноста би било интересно да се случеше ова за да има колку- толку контрола.
    upload_2017-7-31_15-31-31.png
    Пишав и погоре, Марсела ја видов кратко и изгледаше толку наивно, добро, а патем и беше сосем невина безразлика што нејзините родители правеле. Уживав да ја видам Елариа како страда, но навистина ми беше жал за ќерката. Навистина знае како да се одмазди.
    И за крај морам да ја прокоментирам вистинската кралица:
    upload_2017-7-31_15-33-37.png
    Кралица, во вистинска смисла на зборот. Уште кога ги виде на прозорецот си знаеше, си чекаше. Како само замина еј ... си се напи, си кажа што има да си кажа, си умре. Или бар би требало да си умре ... о,о

Да не се поправам многу ја најдов сликата за што требаше Давос да кажи за Џон.
    upload_2017-7-31_15-35-39.png
    И еве сликички онака да си се насмееме:
    Како требаше да заврши епизодава.
    upload_2017-7-31_15-38-29.png
    upload_2017-7-31_15-38-42.png
    ооо и неможам повеќе слики да прикачувам. Ајде во некое следно мислење. о,о Да не пишувам едно под друго.

На Lolipop23, DzingrlakaDzikica, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.184
    Се согласувам целосно со тебе за Серси и Денерис. Комплетно менување на мислење.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.791
    Допаѓања:
    169.744
    upload_2017-7-31_15-41-8.png
    upload_2017-7-31_15-41-21.png
    upload_2017-7-31_15-43-5.png
    upload_2017-7-31_15-43-20.png
    upload_2017-7-31_15-43-30.png
    upload_2017-7-31_15-43-52.png
    upload_2017-7-31_15-44-35.png
    upload_2017-7-31_15-44-59.png
    upload_2017-7-31_15-45-13.png
    upload_2017-7-31_15-46-15.png

На Someonespecial, Lella, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Screenshot_20170731-172400.png Screenshot_20170731-172420.png Screenshot_20170731-172449.png

На DzingrlakaDzikica, Lella и theowndemon им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Си ги симнав сите сезони, јас првата ја изгледав пред неколку години ама не ја памтам и ја почнав одново.
    Сега сум до 5 епизода 2ра сезона.
    Не знам како не сум ги гледала сите кога ги имаше.
    Премногу ми се допаѓа, а слушам дека и 7тата била прејака.

На theowndemon и Lella им се допаѓа ова.
  17. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Не ми е јасно како можеше ова да и се деси на Калиси кога има 1000 пати повеќе војска од Серси, помудри луѓе околу неа, поголеми allies и змејовите, е стварно не сфаќам. Сепак, мислам дека ќе направи еден comeback и дека ќе престане да ги слуша сите, колку и да го сакам Тирион и колку и да е паметен ама стварно многу чекаа. Искрено почна да ме нервира Дени кога се докажуваше пред Џон, а не знае дека и самиот тој беше никој и ништо пред да го изберат за лидер и крал на северот. Исто така почнува да ме плаши со тоа нејзиното I am going to sit on the Iron Throne no matter what што од епизода до епизода го кажува се поагресивно. Мене Џон Сноу ми е најомилен да кажам од почетокот и од епизодава гледам и зашто, затоа што не се наметнува како јас сум крал ти ќе ме слушаш, повеќе се гледа како помошник на народот отколку како крал, не го интересира ни Железен Трон туку само како ќе го спаси Северот,а и општо Вестерос од шетачите, нема некоја позадина да се фали ја сум овој оној иако уствари има, ама мислам и да дознае дека е змеј нема да се смени како човек. И така Џон си шета наоколку предупредувајќи ги сите за шетачите, на никој не им е гајле они си го гледаат тронот, Калиси запнала да и клекнел за да се осети поавторитетна ваљда, Серси не и е гајле што веќе цело кралство знае дека си се љуби со брат и, а тоа што беше walk of shame и е заборавено од народот ваљда. Јурон ми оди на живци ама стварно, многу го направија семоќен, а Олена Тајрел убаво му кажа на Џејми за Серси кога рече she will be the end of you.

На Someonespecial, Lolipop23, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Епа не за џабе е ќерка на д Мед Кинг, крвта не е вода. :lol:
    Јас сепак сум за тим Дени, оти Џон ми е ко мутлак. :yawn:
    Само не ми е јасно,
    бабата го издаде планот за упадот на војската на Денерис, така?
    Не сфаќам зошто и не сфаќам како успеа за толку кратко време да се најде таму и да го отфикари Џејми. Крајот беше интересен, а бабата многу ми одеше на нерви заедно со внучка Марџори.|(

На Lady Phoenix и theowndemon им се допаѓа ова.
  19. Tiki-lolipop

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Ни мене тој дел не ми беше баш јасен, барем да ја покажеа битката за Highgarden, сепак и Тајреливе имаа голема војска..
    Инаку мислам дека никој не го издаде планот, туку тоа беше очекувано дека ќе го нападнат Кастерли Рок, само што Серси поистактизирано изигра, нели Џејми кажа дека го очекувале нападот, и затоа многу малку војска беше останата да го чува, додека они го завземаа хајгарден.
    Мислам дека вака намерно прават, за да ги изиденачат Денерис и Серси, зашто нели немаше да биде интересно да го обиколеа цел град со огромната војска на Дени и да змејовиве да го запалеа Кингс Лендинг, па затоа сега прават вака, демек Денерис почна да губи, и оддеднаш ќе напраи comeback.

На Someonespecial, Lolipop23, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не ги издаде Олена нив туку Џејми знаеше дека ќе го нападнат Кастерли Рок, и по примерот на Роб Старк нападна Хајгарден, сфати дека КР не вреди во моментот ништо, а нели тој од Ајрон Бенк и кажа на Серси дека Хајгарден имаат највеќе злато. Значи они отидоа таму да го земат златото зашто знаеа дека нема да има никој да го одбрани, и така всушност ќе си го платат долгот во банката. Нели рече Серси на банкарот да и даде fortnight за да плати. Со тоа што сега на Ансалид им го запалија бродовите, и ќе останат заградени во Кастерли рок, ќе треба да наоѓаат начин да избегаат од таму инаку ќе ги испоубијат сите. Мора да се налути малце Денерис за да ја почне војната сурово, инаку ќе беше досадно. Ма да искочија ептен глупави две сезони по ред. Ама, што е, тука е.

На Someonespecial, Lolipop23, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.