Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Олена нема причина да ѝ помага на Серси, баш напротив. Затоа и ја советуваше Дени да не прави планови туку да нападне со змејовите, логично, сака одмазда. Можеби Серси пресметала кај ќе нападнат, навистина паметно изигра оваа епизода, но планот беше all Jaime.

Како што кажа Тики, ги изедначуваат за да биде пофер, па Серси не само што ѝ ги уби сите allies, туку и справа за убивање змејови има. Ама следната епизода веројатно ќе има битка сосе змејови, така што можно е тие да дојдат од запад, а Дени со змејовите и Дотраките од исток.
    Патем, не можам да кажам дека не ми оди на нерви што плановите на Тирион секогаш паѓаат во вода иако му се фантастични. Уште во битката кај Blackwater, како си ја имаше испланирано, а сепак се извлекоа некако, па како да не е доволно тоа, Тајвин to the rescue, gets all the credit. |( И сега малку ми е глупаво што не успеаја на Тирион плановите, па ајде змејовите се единствено решение.

Инаку, во оваа епизода го видовме Брон за првпат сезонава. И ми текна на една теорија која ја читав одамна и која може сега да се одигра. Знаеме за бунтувањето на House Reyne против Lannister и тоа што Тајвин ги убил сите до еден. Теоријата е дека Брон всушност е од Рејн е единствениот кој успеал да преживее. Тоа се случило во 261 год., а сегашните случки се 304-5, ако не се лажам. Брон е околу 50 и нешто години моментално, значи тогаш бил околу 6-7, можеби 8 години.

Во втора сезона, осма епизода, Брон ги убива сите крадци од King's Landing, бидејќи при опсада на град, крадците најмногу проблеми правеле крадејќи ја храната. Им раскажува слични работи на Тирион и Варис, а тие не се запрашуваат од каде Брон знае толку многу за опсади. Сега ќе звучам како теоретичар на заговори, ама во истата сцена Тирион го „кара“ зашто не носи gold cloak, а е главен на сите Goldcloaks. Можно е да не ја носи бидејќи сиџилот на Рејн е црвен лав на бела основа, а на Ланистер златен лав. Океј, ту мач. :D
    Следната епизода од оваа, веднаш пред битката кај Blackwater, Брон се забавува со другите војници и ја пее Rains of Castamere. Кога го прашуваат од каде ја научил песната, вели drunk Lannisters. Можно е да ја научил кога ја слушал како се пее низ улиците и кафанчињата за победата на Тајвин.

Брон првпат се појавува уште во првата сезона, во крчмата каде што се среќаваат Кетлин и Тирион и Кетлин го зема како заробеник и го носи кај сестра ѝ. Оттогаш се вртка со Тирион, демек за пари бидејќи е sellsword, ама според теоријава, сака да ги убие сите Ланистерс, особено Тајвин. Само, ако е така, би требало да сакаше да се бори за Тирион на combat-от против The Mountain, за одмазда, исто како што сакаше Оберин да се бори. Сепак, мислам дека има нешто повеќе во неговата приказна отколку интересен sellsword само за да не' забавува.

Сепак, сите ликови кои се живи уште од првата сезона имаат higher purpose, а не само пополнување место. Па мора и неговата приказна некако да ја расплетат. И мислам дека погодно би било да направи некоја мучка сега, бидејќи се мота околу Џејми. Може во последен момент да ги издаде и да ги уништи, сосе војска, и да си ја добие одмаздата.

Или само си правам филмови бидејќи многу ми се допаѓа песната и мислам дека би било ептен епик да ја пуштат додека умира House Lannister.
    In a coat of gold or a coat of red, a lion still has claws. And mine are long and sharp, my lord, as long and sharp as yours. Get it? :D

На Lolipop23, Bender Rodriguez, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Олена да останеше жива, го заслужи тронот :lol:
    Најјака....Знаеше дека ќе умре, прво се осигура дека нема многу да пати, па и испрати поздрав на Серси :lol:

Ќе ме боли ова?
    Не?
    Дај да го испијам...Не сакам да страдам ко син ти...Успат поздрави ја Сериси и кажи и јас го убив Џофри...Бај бичес 8) 8)
    Нека пукне од мака Серси.

Инаку се надевам Џон нема да и клекне на Денерис....Ме нервира премногу девојката аууу...Титули, титули, титули си редела ти се чини Господ се симнал :?:

Искрено Денерис ми е некако ко детенце, убаво Џон и рече дека се ко дечиња...А Серси е жена...Жениште...Да ја фати Денерис ќе ја седне на змеј и ќе ја испрати од кај што дошла :lol:

За Бран и Санса жал ме фати.
    Таа плаче и го гушка, а тој застанал ко дрвце..Ни емоција, ни бутур, а после 100 години се гледаат.
    Што е финтата со човеков?
    Па уште ја потсети како ја силуваа :?:

Арја не ми ја прикажаа...Кој знае кај се изгубила низ шума :punch:

п.с. Помеѓу Серси и Џејми знаев дека има уште хемија, ама не мислев дека пак ќе ја прикажат нивната предигра :x :envy: :!:

На Lolipop23, Bender Rodriguez, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Серси е психопат, какво жениште не зафркавајте. Тежок пациент е оваа, штом стаса да ликува со фактот што си се работи со брат и и да парадира наоколу, отсекогаш ми била пациент со тапија.
    Дени и Џон се деца, ама имаат шанси доколку се обединат и станат сојузници...единствено жениште беше бабето, иако ми одеше на нерви ама пред вистината и боговите молчат. Сите други ми се некако мехх.

Јас типувам дека на крај жртва ќе биде еден од змејовите на Дени. Не знам зошто, не читам теории од фанови и спојлери, моја претпоставка е тоа само. Затоа толку ја погодило Санса додека го читала сценариото. Тоа што е плачка и ми е нерелевантно нејзино мислење е друг муабет, ама...:D

На Someonespecial, Lolipop23, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.740
    wp_ss_20170801_0001.png

На Someonespecial, Bender Rodriguez, JollyGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Дали добро разбрав или Бран индиректно призна дека си ја гледал сестра му како ја силуваат на свадбената ноќ?:D

Со оваа сезона сум задоволен како иде , особено ми се допаѓа тоа што ги забрзаа епизодите,нема веќе влечење и мувла сцени.. штета за битките што ги скратуваат , али највероватно бидејќи ќе има една голема битка и сите пари таму ги потрошиле, можеби и затоа масакар направија на пола споредни ликови:wasntme:
    Еурон ми е еден од омилените , прав командир и психопат , измислен за средовековни војни ,особено што ги утепа тие Sand Snakes , и така беа лоша глума и мувла, ако продолжи вака може ќе почнам за него да навивам...Само се наведам следните епизоди нема да прави некои мачења и сечења на Yara

Жал ми е за Санса , сите во фамилија се или мртви или се со натприродни моќи само она бескорисна шетка наоколу.....

И да мислам дека трофејот за нај нај badass момент пред умирање ќе припадне на Olenna.
    Се надевам ќе ја прикажат горчината која Серси ќе ја чуствува кон Олена што не успеала да ја казни.

На Someonespecial, Lolipop23, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  6. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    Трета среќа
    ситуација на ратно поле .... карамбол драги гледачи карамбол. Лавче осваја ружа (избори у мк преде нколку година ) сарма од лозов лист ( унсолид) осваја лавчева дупка успут ќе го јаде од октопод.
    Волчко добива дозвола за копање руда а државни порез се поскап и поскап.
    Некако многу лесно ми ги заземаа позициите и сојузниците на Денирис се ми мириса дека има прва виолина(свирче) околу Денерис и се накако мислам дека е ќелавиот дебел унсолид ванна бе.
    Дени и Џон се борат за иста цел и тоа ќе ги нарпави одлични сојузнзици и храбри во битките, до сега Џон ниеднаш не се откажа и идеше до крај верувам дека ќе има одлични сцени си храбри потези и мотивирачки мотиви со нив. Малце ми е чудно што никој сеуште не го спомнува потеклото на Џон. Сем демонстрира храброст сега пак ќе го јаде Стапот ќе изиграва фотокопир ама па се докажа пред мастерот, очекувам многу да им помогне против ундеад.
    Ова е Денерис бла бла бла бла лба лба ба од блалблаблалб со блабалблал ако ја запознавам во дискотека има да се начукам додека стигне до 1/3 од додавките .
    јас сум цот ...... Мелничанецот кралот на креветот, ослбодител на зелени, флавен дегустатор на благо, елиминатор на пиво итн итн итн
    Гледав најава за четвртата сезона и се резервирам следниот понеделник да не правам ништо.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
  8. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Од каде тоа дека се борат за иста цел? Баш за различна цел се борат. Дени сака само да седне на тронот, за разлика од Џон на кој тронот на крај памет не му е. Ептен ми е депре Џон, се надевам ќе живне кога ќе дознае кои му се родители.

На Victorian, theowndemon и JollyGirl им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Баш Серси дека е психопат е опасна и непредвидлива.

Еве во последнава епизода се виде колку добар план имале....За жалот на сите, засега таа води во војната...ги заеба останатите.
    Нормално не го смислила сама овој план, ама и таа е јак лик.

Децата и се убиени...Сурова е кон сите...Нема што да изгуби веќе гајле и е за се.
    Немилосрдна.

Денерис ми е ко средношколка шмизла.
    Била родена да владее? Аман немој :tmi:
    Се покака со тие земјови...А да немаше змејови? Ќе ќутеше.

Инаку актерката што ја толкува Денерс (Емилија Кларк) ми е срцка.
    Секогаш гледам интервјуа со неа и ми делува ко многу мило и откачено човече :inlove:
    Се смее дека никој не ја препзнава со нејзината оригинална коса :lol:
    И кога ќе ги сретнеле фанови по улица (таа и уште некои актери), и го давале нејзи апаратот да ги слика :rofl:

А Џон?
    Многу поштен и на крај ќе си го извече подебелиот крај :drunk:

На Lolipop23, Victorian, LovelyGirl3 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.740
    Во врска со Олена ... Џејми ако ѝ кажи на Церсеи, дури и да е тоа последна желба на Олена - за Церсеи да знај, можи само самиот проблеми да си направи зошто не ги искористи методите за убиство кои таа ги предложи. :lol:

Мислам дека си најдов омилен јутуб канал. :wasntme:

На melnicanecot, Lady Phoenix, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Толку беше:D:D

На Someonespecial, Bloom19, Victorian и 10 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
  14. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
  15. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134

Гледајте ако сакате да се посмеете малку :wasntme:

На JollyGirl, buba4e89, the.vampire.girl и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Луѓе, leak-ната е 4 епизода, ја има на торент сајтовите, можете да ја симнете.
    Не е со добра снимка, и нема превод ама кој не може да издржи до понеделник може да ја гледа.:D

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    ^секоја годинава истото им го прават на HBO :D Нестрпливи.
    Јас ќе си почекам, сакам на убава снимка да гледам, видов скриншотс оваа многу матна некако е.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Најдобрата епизода оваа сезона :x

Не издржав да дочекам до понеделник, но мој совет чекајте да излези со HD резолуција бидејќи ваква епизода греота е да се гледа со снимка како од дигитрон (п.с. јас се покајав што не се стрпив) :(

На theowndemon и Victorian им се допаѓа ова.
  19. Melodie

Melodie Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    318
    Јас ја гледав новата, 04, епизода и можам да кажам дека е најдобра од оваа сезона. Квалитетот на сликата е ужасен но не можев да чекам до понеделник. :D

Кога сме веќе кај смешни слики.

20641669_10212222005403405_686702314_o.jpg

На buba4e89, theowndemon, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  20. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Новата не ја гледам, ве молам ќутете до понеделник за спојлери.
    Мене без везе ми е беше третата епизода. Може како читач на книги поинаку гледам на работите.
    Продуцените премногу брзаат, премногу моменти испуштаат и се надевам дека ќе се дообјаснат некои работи, зошто вака изгледа премногу лејм. Како Џејми стигна до Харенхал? Од каде Харенхал изгуби кога имаат поголема армија од Ланистер? Од каде Ланистерс победија кога немаат ни пари ни бутур? Од каде Серси му кажа на банкарот од Бравоос дека ќе му ги вратат парите одма? Зошто децата од Уганда се мачат за вода? Ќе успее ли Заев да ја опраи државава? Вистинити ли се пророштвата на Баба Ванѓа?

На Mishela, LovelyGirl3, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.