Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Може и 5. пред време, ич не се бунам :wasntme:

На theowndemon и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Сега кога гледав по втор пат , ми падна жал за војската на Ланистерс и за Дикон (не знам зашто ама ок лик ми е овој иако е непријател) како гореа до смрт и целиот хаос што настана со змејот.

Ми се допаѓаше што конечно децата на Старкс се заедно после 7 сезони , Како сите се сега со моќи и имаат потези да те убијат како сакаат (освен Санса, Санса е бескорисна.....)

Останаа уште 3 епизоди , се надевам ќе гледаме уште некоја Awesome епизода како оваа.

На Someonespecial, JollyGirl, 1209 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Епизода врв! Имам чувство како сезонава да сме постојано под висок напон. Нема веќе пасивни дејствија и не знаеш што ќе удри следно.
    Инаку иако целиот покољ со змејовите беше фасцинантен и долгоочекуван, сепак многу ми беше нелогично што Калиси се упати директно до тој топот со стрелата да го уништи, кога многу едноставно можеше тоа да му го направи од зад грб. Направата е толку гломазна што не верувам дека еден човек ќе можеше побрзо да ја сврти (ако воопшто се врти) него ли змејот што ќе прелеташе. Дефинитивно најнелогичен чекор ми беше тоа во цела епизода.

Мило ми е што децава Старк се заедно, иако секој веќе пораснат и видно изменет откако последен пат беа заедно. Имам некое чувство дека Арја ќе му пресуди на Литлфингер. А ако човек подобро размисли, Литлфингер е крив за најголем дел од работите што се случуваат и за сите луѓе што пропатија, особено за фамилија Старк. И време му е веќе да го скинат, не е дека има уште многу да понуди.

Од целото дејство најматно ми е сето она со натприродните моќи. Уште не ми е јасно што се е способен Брен да направи и колку може да влијае на настаните во денешницата. Не ми е јасно како точно е изграден ѕидот и како се пробива таа магија. Што била целата приказна со децата од шумата и зошто ги создале шетачиве. Зошто шетачите се толку гневни и дали има некоја подлабока приказна таму од сето она што ни е прикажано. Што уште треба да направи црвенава вештерка и зошто баш некои луѓе се одбрани да бидат воскреснати од богот на светлината. Се надевам дека последниве епизоди ќе видиме малку материјал и од таа страна. Мислам дека ќе се потврди она што го рече Џон, дека сите се мали деца што се грабаат за тронот во споредба со оној непријател кој доаѓа од северот.
    Можеби кажале нешто во минатите сезони, ама искрено на толку дејствија можно е и да не сум обратила целосно внимание. Треба еднаш да се изгледа серијалов од прва до последна. Се мислам дека ќе го направам тоа пред да почне осмата сезона да ми се поклопат поубаво приказниве.

На Someonespecial, 1209, zhap4e и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Дали Серсеи ви иде во живци со таа вилицата нејзина како зборува, ептен се величи нешто. Порано не збореше така, сега ептен вештачки глумење. И Денерис во првата и втората епизода ми забегуваше со гласот и изразувањето ама некако се оправи она.
    4 епизода
    Конечно добра битка, колку јака сцена кога се појави змејот и ги запали војниците. Одамна немало таква возбудлива сцена. Ајра дома, редно време беше, сите на едно место се собраа радости. Џон ете се сретна со Теон како што и читав уште лани, значи точни беа тие теории. Ајде вокерсите нека се појават па, ќе заврши сезоната.
    @Giovanna
    http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Children_of_the_Forest
    еве линк за децата, пред некоја сезона добро имаше објаснето за нив, преку Брен. Оти нели тој се врткаше таму во шумата и ги сретна ама ние повеќе на Џофри и Ремзи бевме сконцентрирани изгледа па не сме обрнале внимание на нив.
    А Брен е сменет, не е веќе тоа мало дете тој виде и знае најмногу од сите. Се соочи со Најт Кинг, знае за потеклото на Џон, знае сите што планираат што прават и слично.

На 1209, Bender Rodriguez, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Me: Не ми се верува како можат вака да крадат епизоди предвреме, немаат ли никаква почит за парите и трудот што го вложуваат овие од HBO, smh
    Also me: *симнува торент три дена подоцна*

Damn... Roasted Lannisters. :D Прво, да кажам нешто небитно за Брон.
    Кога збореа за замоците Џејми му рече „Ser Bronn of the Blackwater, formerly of whatever nameless shit heap you're from...“, и Брон не изгледаше многу среќен поради тоа. :lol: Исто така (ме мрзи да барам гифови) Брон му рече на братот на Сем „Well men shit themselves when they die, didn't they teach you that at fancy lad school? Well I learned it when I was five.“ Зошто мислите дека го спомнаа ова, а исто така го спомнаа и пред претходната голема битка во која учествуваше Брон? Досега не дале никаква позадина за неговото детство. Ако за време на бунтот на Рејн бил 5 години , сега е 49, според моите пресметки. Совршено се поклопува, зарем не? :)
    Литлфингр се испотресе кога сфати дека Бран знае сѐ, а тој сѐ уште „мудро“ молчи. Не сфаќам зошто наместо да каже важни работи, тој пак филозофира.
    Арја знае дека тој го предаде Нед колку што се сеќавам, се надевам дека ќе му го забие ножот во грло, ама не сѐ уште, интересен лик е. Има уште една далавера да направи пред да му дојде крајот. Ми фалат нивните разговори со Варис. А да, сите ѝ се смееме на Санса што нема магични моќи како другите, ама да не заборавиме дека баш Санса е заслужна за тоа што сите се во Винтерфел. Мене не ми е најомилена Санса, имам околу 15 омилени ликови пред неа :D ама дека е бескорисна, не е. Дури и покорисна е од останатите, бидејќи сите четворца поминаа низ хорори, и сите успешно се вратија, но само таа успеа да направи нешто продуктивно покрај тоа. (Убивањето на сите Фрејови е badass, но не е продуктивно) Е сега, тоа го направи во соработка со најподмолниот човек во цел Вестерос, ама нели... details. :D
    Btw, трите Старк деца што останаа се конечно заедно... Убава глетка, ама јас уште сонувам за Џон-Арја рејунион.
    Борбата меѓу Арја и Бриен ептен ми направи ќеф. Потсеќа на таа на Оберин и The Mountain. Некои велат дека била малку нереална, бидејќи со толку мал меч Бриен би ја смачкала Арја. Но сепак, Арја е мала и брза, па може да ги избегнува ударите, а тоа што неколкупати успеа да ја победи мислам дека се должи на тоа што Бриен не очекуваше да биде толку добра. Уживање е да се гледа Арја како се бори, во тој Braavosi стил, како Сирио и Џакен.
    Едит: Малку беше тажно што мечот на Бриен (Oathkeeper) е дел од познатиот Ice, кој го разделија на две и направија два исти. Арја всушност се бореше против Ice на Нед. :(

Џон и Дени во пештерата... Мене не ми е јасно од каде Children of the Forest на Драгонстоун? Нели тие живееле во weirwoods кога дошле првите луѓе, а нив ги има нешто појужно од ѕидот, на запад од Винтерфел? Или и таму ималo weirwoods? И како овие деца од Драгонстоун, дознале за настанувањето на White Walkers, што беше на север ако не се лажам. Како и да е, не знам дали од премногу memes, ама се пресмеав кога Дени кажа I will fight for you... when you bend the knee. :D
    Исто така, што е работата со Давос и Мисандеи? Патем, Давос сѐ поомилен ми станува, се надевам дека нема на умре наскоро. А да, и ова... :D
    И фајнали, ми се оствари желбата уште од првата епизода, да ги видам The Dothraki screamers во битка. Кога се качија врз коњите... I'm not disappointed. Далеку од тоа, не можам да одлучам меѓу оваа или Battle of the Bastards, фантастична беше. Имаше еден дел кога едно тело се претвори во пепел како што стоеше и го однесе ветрот. Cringe. Инаку, Џејми е стварно глупав. Дали мислеше дека ќе ја убие Дени исто како татко ѝ, а таа со толкав гуштер до неа?
    Сега ќе има интересни сцени со Тирион и заробениците. ^_^
    Патем, еве memes:
    kermit.png
    dickon.png

Последна измена: 7 август 2017
    На JollyGirl, 1209, Bender Rodriguez и 8 други им се допаѓа ова.
  6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Јас дочекав, и каква епизода ауу! Мислам дека ми е една од поомилените!
    Конечно се собраа во Винтерфел, уште Џон да дојде и ќе ми се исполни душава :D

Инаку јас гледам многу хемија помеѓу Дени и Џон, језда е инцестоидно ама тоа е нормално у серијава. Зајдов кога збореа Џон и Давос и кога Давос рече: I noticed you staring at her good heart :rofl:

Брон ми е интересен ко лик пошто реално он е на страна на оние кои ќе му понудат нешто добро, не дека му е гајле за тронот. Сто посто он го спаси Џејми на крај кога го фрли во водата. Што мислите ќе преживее?

Битката прејака беше, али не сакам да ја прават Дени the new mad king. Се надевам ќе ја оправат до крај на сезонава, дека ќе се опамети.

На Someonespecial, Victorian, Lolipop23 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Нема многу да филозофирам, само сцената кога Дејнерис ја направи пепел војската на Ланистер.. goosebumps!

На Yipman2, 1209, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    А Џејми остана ли жив?:?:Жал ќе ми биде некако ако не е...
    Серси иако е (тро појќе) забегана, единствена е што нема некаква натприродна сила на помош, до тука стигна само по нејзина заслуга, за тоа има респект.

На Marossa, Bender Rodriguez, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.732
    Јас не сум во состојба да напишам нешто паметно зошто сите ликови кои ги сакам беа против сите ликови кои ги сакам.
    Стигнав до состојба да велам „Нека го убијат змејот само не Брон“ и „ЏЕЈМИ ЗАСТАНИ ДА ТИ ЕБАМ СЕ ЗАСТАНИ ЌЕ УМРИШ ТЕ САКАМ НЕ ОДИ“ дур си ја гушкам перницата и плачам на кревет дур гледам, нешто како на гифчето. Ништо друго неќам да коментирам, премногу ме боли се. Очекував Џејми да му текни на Тирион и да се понуди на Денерис, колку и да не ја сакам, за змејот, атер за Тирион зошто мислам и знам дека длабоко во себе Џејми го сака Тирион повеќе од Серсеи само е лут ради Тајвин (да, се сфаќаме тука Џејми, и јас го неќам Тирион зошто Тајвин ми го уби).
    И повеќе од ова неможам да коментирам, се е небитно само ова е битно.

На Someonespecial, Kitten, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Нема читање спојлери за 3 и 4 епизода
    Кој ќе издржи до петок ...;( ахххх.....не е хумано ова :doh:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Џејми

Нема шанса Џејми да умре сега, туку мене ми е интересно како сите се испоколија изгореа а тој сам си се вртка како мува без глава меѓу сите и никој не го чепна 8-|:smirk:А Денерис за колку време стигна кај Џејми, со чартер да не беа во 6 сабајле тргнаа кај 9 стигнаа

12. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    Последните 10 мин. од епизодата беа најдобри и заврши на најинтересното :(. Не е фер, јас не сум навикната така да седам и чекам во неизвесност додека излезе следна епизода. Серијата кога почнав да ја гледам се емитуваше 4та сезона и си ги изгледав сите епизоди од почеток за еден месец. После кога почна 5та чекав да излезе цела, па ја заборавив чекајки, па излезе и 6та и пред 2 месеци му текна да ја гледам ама ја имав подзаборавено и ај пак од почеток и таман ја завршив 6та сезона за два дена излезе првата епизода од седмата, таман ми се погоди времето, добар а неиспланиран тајминг. Кога почнав да ја гледам по втор пат појма немав кога почнува 7 мата сезона и ете си се поврзаа епизодите.
    Жал ми падна за Џејми, си реков мртов е. И не е лош Џејми. Колку само е добар и разбран кога не е до Церси. Друг човек е кога не е до неа, размислува и дејствува со своја глава. Очекувам да му дојде преку глава од Церси и да премине на страната на Денерис. И за Брон ми беше жал. Цело време очекував дека ќе се видат Тирион и Џејми за време на борбата и дека Тирион ќе го предомисли Џејми. Ако не друго очекував барем Тирион и Брон да се видеа, сепак Брон најпрво му служеше на Тирион. Ај можеби ќе биде тоа следната епизода.
    И се си мислам дека ни Денерис ни Церси нема да седнат на тронот после војната, туку Џон, а Џон како Џон ќе го одбие престолот и ќе си оди на север и ќе го остави југот на Денерис или па Winterfeel ќе биде новата престолнина... Еднодтавно не можам да го замислам Џон да седи на тронот и да владее до крајот на животот во Кингслендинг, не ми е таков тип што би живеел таму, таквиот живот не ми се поклопува со неговиот карактер. И се повеќе и повеќе личи на Нед Старк, почнувајќи од косата бо репче, облеката, држењето на телото, одењето... абе ист како него. Прав Старк е, ништо нема ни во него ни на него што наликува на Таргеријан.
    Screenshot_2017-08-07-01-38-21-411_com.instagram.android.png Screenshot_2017-08-07-02-44-03-049_com.instagram.android.png Screenshot_2017-08-07-02-44-24-496_com.instagram.android.png Screenshot_2017-08-07-01-43-25-434_com.instagram.android.png Screenshot_2017-08-07-01-43-09-742_com.instagram.android.png Screenshot_2017-08-07-01-42-35-169_com.instagram.android.png Screenshot_2017-08-07-01-42-01-677_com.instagram.android.png Screenshot_2017-08-07-01-38-38-314_com.instagram.android.png Screenshot_2017-08-07-01-38-31-845_com.instagram.android.png

На Someonespecial, Marossa, MissDior и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Јас си се расплакав само за Дрогон, нека го убијат и Брон и Џејми само змејчето нека ми биде живо.
    Не дека го мразам Џејми, он ми е баш како лик ама без карактер, цел живот го следеше татко му, сега па ја следи Серси. Сигурна сум дека не е мртов, зашто нели треба да се исполни пророштвото дека Серси ќе умре од раката на сопствениот брат, знам дека ќе сфати какво чудовиште е сестра му и мислам он ќе биде тој што ќе ја убие. Битката беше одлична, ја изгледав сигурно едно 10 пати, моментот кога Дени ќе рече Дракарис, ежењеее.

Не ми се верува дека има уште 3 епизоди, наредна ќе биде пристигнувањето на Џора и Гендри во Драгонстоун, и баш ме интересира како Гендри ќе го вклопат во приказнава, каде бил цело време.. и заминувањето кон Eastwatch by the sea. Знам дека Дени ќе им дозволи и како ја градат врскава помеѓу неа и Џон, погледи во пештерава, па допирање, па совети, сигурна сум дека заедно ќе завршат до крај на сезонава, плус ако се вистински спојлерите дека она ќе ги спаси од Шетачиве, Џон ептен ќе се затреска у неа.:D

На Marossa, Victorian, Lolipop23 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    Наидов на нешто многу интеррсно т. е. од каде Мартин се инспитирал за да го напише ова феноменално дело (од кое друго место би можело да напише една цела фиктивна историја за еден фиктивен и фантастичен свет ако не од вистински историски настани) . Кој ум луѓе, да измислиш цела светска историја до такви ситни детали и сето тоа да биде совршено поврзано и складно во една целина. Му се воодушевувам на човекот. Нека учат писателите на лесни и плитки приказни.
    Еве ви линкче
    http://www.kafepauza.mk/zanimlivost...la-pobrutalna-od-tv-serijata-igra-na-tronovi/

На theowndemon, 1209 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Ѕидот е Голи Оток?:?::D

На Someonespecial, Victorian, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.603
    Допаѓања:
    43.165
    Како Џејми ќе исплива од водата со толку метал на него?
    #прашањакоимемачат

Наредна епизода Серсеи ќе биде онаа која ќе блуе оган од нервоза.:D

Немам што да додадам се сте опфатиле, многу моќна епизода, се ежев секоја минута, дури и солзи на очите ми идеа од возбуда.

На Marossa, Victorian, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Македонија е како Дорн? Небитна и досадна? Accurate. :D

На Victorian, the.vampire.girl, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.732
    Премногу е напреден Дорн за нас. :lol: :rofl:

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Нема шанси да е мртов Џејми, допрва треба лично тој да ја убие Серси :drunk:

п.с. Денерис му се напна на Џон за да и клекне :lol: :lol: :lol:
    А на Џон ко да почнува да му се свиѓа родената тетка :makeup: :lol::lol::lol::lol:

Уште еден инцест на подвик?

п.с. 2. Замислете Санса уште колку шокови ја чекаат....Едниот брат се врати од мртвите, другиот брат тврди дека е птица, а сестра и си менува фаци :?: :bandit::bandit::bandit::bandit:

На Someonespecial, Marossa, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ништо чудно на крај Санса да се разбуди од сеанса во канцеларија кај некој психо-терапевт и да рече "ит уаз онли џаст а дрим, деммит". :D
    Мора да има некаква цел оваа нејзина неефективност.

На Someonespecial, Victorian, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.