Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Џејми не ми се верува да умре. Брон сигурно ќе го спаси.

Туку, почнувам да се прашувам дали Џејми ќе ја убие Серсеи или Арја со ликот на Џејми? Тоа би било awesome.

Ми падна криво за змејот, се надевам нема да умре, а не сакав никој друг да умре. Беше прејако, морам да признаам, ама подобро и покрваво нешто од battle of bastards нема да има. Беше брутално и немилосрдно. Ги имавме двата карактерно најспротиставени ликови пред нас, Ремзи кој обожававме да го мразиме и Џон кој е олицетворение на доброто, кој штотуку стана од мртвите и не сакавме пак да згине. Беше битка исклучиво меѓу луѓе.

Во вчерашната знаевме дека змејот ќе направи лом и е далеку посупериорен од луѓето, така што тука изгуби сцената на вредност. Но сепак, го видовме тоа што го чекаме 100 сезони - змејови во Вестерос во акција.

Се прашувам Бран што уште ќе каже и се прашувам што ќе стане со Бејлиш. Сцените со Бран ми се super-creepy.

Што зборам и јас. Се ежам уште од најавната шпица, а епизодиве како да ми траат се' пократко.

На Giovanna, Victorian, Bender Rodriguez и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Еден од змејовите секако ќе умре и ќе стане како вокерсите...Можно е да е овој на Дени. Значи уште позабавни битки ќе има...

На Bender Rodriguez и theowndemon им се допаѓа ова.
  3. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    А што ако Џон сепак не е син на Лиана и Регар? Некако сите се уверивме во приказната дека Лијана роди дете и дека тоа дете е на Регар, бидејќи е спомнато во книгите и плус Брен ги виде Нед и Лијана во замокот. Меѓутоа никогаш во серијата тоа не се потврди со некаква сцена или разговор меѓу Нед и Лијана. Не ме изненадува режисерите да ја променат приказната и да не остават со подзината уста како и секогаш. Ја имаат слободата да сменат се и да испадне дека Џон сепак си е копиле на Нед и некоја жена. Не се знае дали детето беше машко или женско, дали остана живо или не...Ништо не ме изненадува веќе од филмов.
    Инаку се повеќе почнувам да верувам во теоријата која ја имаше негде погоре дека Брен има моќ да дејствува врз настаните во минатото и иднината, и дека се ова е на некој начин негова режија. Ништо чудо на крај да се врати целата приказна на почетокот и Брен да биде Bran the builder, и тој да го изгради ѕидот и се да почне од почеток. Чудно, ама не и за фантазијата на Џ. РР Мартин

На Giovanna, Victorian, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Во случај да ве интересира како е направена епизодата

(стварно палеле луѓе во живо )

Да, ама може да не е Џејми него Тирион , во секој случај Брон нема ништо метал на него и ќе успее да го спаси Џејми , само прашање е дали ќе ги заробат кога ќе искочат од реката , или ќе си го фатат патот до Kings Landing.

Значи официјално сите 6 сезони ги има изгледано Бран:D

На Someonespecial, Lolipop23, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Џејми ќе живее сè додека Серси живее. :lol: Мене не ми се допаѓа теоријата Арја да ја убие Серси со лицето на Џејми. Работата е Џејми навистина да ја замрази и самиот да се сврти против неа. :D Мислам дека тоа ќе се случи. А Арја може да го докрајчи Грегор, на пример.

Патем, пророштвото на Серси во книгата вели дека ќе биде убиена од страна на помалиот брат, но во серијата тоа не се спомнува. Можеби го чуваат за понатаму. Очигледниот погодок е Тирион, но најверојатно ќе направат ,,пресврт" и Џејми ќе ја убие. (И тој е помал). Ама ќе биде изненадување колку што R+L=J беше изненадување. :D

На Someonespecial, Marossa, Lolipop23 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Значи оваааа сестра ми движечи спојлер е за серијава. Ги прочитала скриптите за епизодите, и само ми кажува по некој детал. И ми кажа за Серсеи дали ќе умре или не. Кој го интересира нека отвори спојлер
    Не умирааа (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Нели имаше теории дека еден змеј припаѓа на Џон и еден на џуџето. :wasntme:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835
    Добра беше епизодава, ама Денерис ми е како некое мало дете, толку импулсивна и цврсто решена да се одмазди веднаш штом ја дозна веста за губењето на сојузниците. Не послуша ниеден совет на тие околу неа, ама па сигурна сум дека му верува на Џон за Шетачите, откако ги виде сликите во пештерата, или што и да беше тоа.
    За Арја верував дека нема да оди во Винтерфел, ама погрешив, но можеби сепак ќе реши да отиде до King's Landing кога ќе се врати Џон (ако се врати).
    Мислам дека Дрогон е само ранет... ама ќе видиме. А за Џејми, не верувам ни јас дека е мртов, има тој уште многу да каже во серијава.

На Lolipop23, Giovanna, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    @Lady Phoenix ова со Арја дека ќе се направи во ликот на Џејми и ќе ја убие Сесри, ти си претпоставуваш или спојлер е?
    :lol:
    Многу јако ќе биде ако се случи така ама ќе ми биде криво оти дознав сега ;( сакам изненадување да биде :|

@Elissa и ти претпоставуваш за земјот дека ќе умре и ќе стане вокер, или прочита некаде?

Ќе ве убијам ако се спојлери :rofl: ;( :lol:

На Someonespecial, Victorian, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    @JollyGirl еве ова го читав лани во номеври 2016 и се излегува така 8-|
    сега копи пасте правам од тоа што сум го постирала
    Почитав спојлери од сценариото некој што го објавил и баш ќе биде интересно ако е така.
    Пишува дека во оваа сезона ќе има појаки дешавки и од Ред вединг и Батл од бастерд.
    Кој не сака да знае пред време нека не чита!!!

За да се одбранат од Најт кинг ќе се спојат Cersei, Tyrion, Jon, Daenerys, Jorah, Varys, Missandei, Qyburn, Euron Greyjoy, The Mountain i The Hound. Џон ќе им донесе еден вокер за да ги увери дека им прети опасност на сите да бидат нападнати. Серсеи и покрај тоа што им ветила помош се предомислува и во последен момент не им пушта војска, со што најт кинг полесно би ги совладал другите и таа би останала да владее. Со оваа нејзина постапка не се согласува Џејми кој и го свртува грбот.
    Најт кинг ќе успее да убие и оживее еден од змејовите кој што ќе стане како нив и сега ќе испушта плав пламен.
    Денерис и Џон не што ќе се сретнат туку ќе завршат и во кревет. Гили ќе дојде до информација дека Лијана била легално омажена со Раегар што значи Џон е наследникот. Ќе се појави и волкот на Ајра. Санса ќе нареди да биде погубен Литлфингер оти тој ќе сака да ја сврти Ајра против нејзе.
    Јорах ќе се излечи. Теон и Џон ќе се сретнат повторно но Џон нема да го убие само оти ја спасил Санса.

На MissDior, Victorian, LollySky и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Untitled.png

На Victorian, Yipman2 и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Мене на нерви ми одат тие што читале скрипти и после си ги презентираат како ,,теории" по сајтовите. :D

Кога ќе ми текне, јас се изначитав теории по интернет, а ќе испадне сум се спојлерисала за навек. :drunk:

На Victorian, Yipman2, LollySky и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Ја сум од оние стрпливите – кога веќе пиратирам, сакам да пиратирам квалитетно :D –па така, вчера ја изгледав последнава епизода.

Да почнам од она што ми се свиѓаше – битката помеѓу војската на Ланистерите и Дотраките беше спектакуларна. Ми се допаѓа што некако успеваат да ја направат војната измеѓу Серсеи и Даенерис доста избалансирана, иако Данерис има факинг змејови!, и што, и покрај (навидум) очигледната предност во воена сила е на страната на Дени, сепак успеваат сите битки да ги направат да бидат неизвесни.

Така беше и со оваа. И покрај змејот и Дотраките, на другата страна ги имавме Џејми, Дикон (#хехе) и Брон, за колку-толку да ги избалансираат работите. Морам да признаам, додека Брон се обидуваше да го нанишани змејот со џиновската балиста, потајно се надевав дека ќе успее да го погоди. Зашто да се разбереме, без разлика против кој се бори Брон, па макар и тоа да е змеј, ја секогаш ќе навивам за Брон.:D

Ако добро сфатив, златото кое го украдоа (запленија?) од Тајрелите успеаја да го внесат во Кингс Лендинг, така? Кочиите кои ги запали змејот беа со житото, кое им требаше за претстојната опсада на градот. Така? Така. Ваљда.:D

Nevermind.

Е сеа, за она што не ми се свиѓаше.

Пред сѐ, многу лесно може да се забележи дека последнава и тековнава сезона не се правени по книгите на Џорџ Мартин, и тоа од три работи: прво, настаните во серијава конечно не се одвиваат со темпо на полжав, второ, сценаристите сега очигледно све поише се раководат според желбите на фановите и трето, почнаа да се појавуваат доста недоследности кои претходно ги немаше.

Да почнам од залихите на обсидијан во Драгонстоун.

За овие залихи на „змејско стакло“ наводно никој не знаеше дека постојат. Сем мораше да ја откопа информацијава од некоја правлива книга од библиотеката на Цитаделата. И кога зборуваа за mining, ја очекував дека ќе копаат рудници во карпите врз кои е изграден градот за да ги најдат.

А уствари, скриените и непознати залихи на обсидијан да ми ти се наоѓале на самата плажа, во џиновска пештера со отвор од десет факинг метри! Уау, стварно не е чудо како никој жив не знаел дека постојат. Не е дека секој човек со барем едно функционално око ќе може да ја примети.

После, она што Џон го најде во пештерата.

Нели е малце too convenient дека баш во моментот кога му е потребен аргумент за да ја убеди Дени дека Вајт вокерите се вистински и претставуваат реална закана за Вестерос, баш во истата пештера во која најде и обсидијан, да успее да најде цртеж на кој се нацртани Фрст мен и Чилдрен оф д форест како се држат за рачиња и се борат против Вајт вокерс? Мислам, кои беа шансите тоа да се случи? Сериозно. Освен ако не се испостави дека Џон и Онион најт ги нацртале самите за да ја убедат Дени, секое друго објаснување ќе ми биде бесмислено и lazy screenwriting.

У однос на умирањето на одредени ликови – мислам дека и тука недостасува раката на Џорџ Мартин. Сегашните одговорни за серијава не верувам дека ќе убијат било кој од навистина главните ликови - ќе ги чуваат до самиот крај. Дури и факинг Џора Мормонт го вратија од мртвите!

Иако се трудат да ги балансираат работите и на публиката да ѝ ја испорачаат очекуваната квота на умрени ликови по сезона, јасно е дека се трудат тоа да бидат што е можно помаргинализирани ликови, за кои никој нема премногу да се потресе. Како Олена или сестрите од Дорн.

Уште една забелешка ми е што приказната за Дорн како кралство воопшто не ја развија, напротив – со последниве настани ги убија у поим и искрено, не ни очекувам дека ќе видиме нешто друго од нив до крајот на серијата. Додека се снимаше според книгите на Мартин, ја дознавме историјата и на вукојебини како Ири и Пајк, а сеа цело едно кралство и семејство ќе ни останат непознаница. Oh well…

Што друго сакав да кажам?

А да. Брен, т.е. Троокиот гавран, како за некој што може да го види целото минато, сегашност и иднина за сеа е прилично бескорисен. Just sayin’. :D

На Someonespecial, Marossa, sweet-cherry и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Во последно време сум МНОГУ против спојлери, дури не се ни препознавам веќе. Откако сите серии и фолмови почнаа да ги ставаат во тие нецели 3 минути што треба да те заскокоткаат, а не да ти го покажат целиот филм, го сменив ставот. Ни трејлерите, ни спојлерите веќе не се тоа што беа.

@JollyGirl јас си претпоставував вчера додека ја гледав епизодата (која, патем, успеав да одолоеам и да не ја гледам кога ја ликнаа). Ама морам да кажам дека подоцна додека разгледував по Фб, некаде видов дека тоа е една од теориите, така што... Не знам што да кажам.

На Marossa, Giovanna, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Епизодава со борбата беше опасна и неизвесна.

Како најсмешни моменти ќе ги издвојам:

1.Брон и Дикон :D

2. Минди и Калиси :$

3. Џејми кога рече дека ќе ги покриваат линиите, a потоа го здогледа змејот. :lol:

Се на се, одлична епизода. Неизвесна и драматична, баш каква што треба да биде. Едвај чекам следна да видиме како преживеа Џејми. :yawn: 8)

На Someonespecial, Marossa, Lolipop23 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    @Elissa само го отворив спојлерот и на почеток читнав, понатаму не продолжив :lol:
    Сакам со подизната уста да гледам :o :o а не да знам |(

Аман во спојлери пишувајте спојлери :!: :punch::punch::punch:

Туку и јас се правев поштена за да чекам вчера да ја изгледам епизодата, и си ја симнувам повеќе од пола саат....КОга ми се симна, ја пуштам снимката катастрофа :^)
    Сум ја симнала таа укадената со лоша слика :rofl: :rofl:

:tmi:

Па поново пак :makeup:

Туку и јас прочитав спојлер...

Џон ќе го убие Теон...САмо не знам кога и дали е точно....Може лага е, пошто нели веќе се сретнаа ама ништо не се деси, а можеше слободно да го убие на лице место

(highfive):?:

На Giovanna, Nigredo Odor, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  17. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
  19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    @Bender Rodriguez мислам дека не беше само житото во кочииите туку и најголем дел од златото. Серси му кажа на тој од банката дека Џејми самиот го надгледува патот на златото. Башка кој би имал доверба така да ги пушти кочиите да патуваат, без војска околу нив...така што има логика.

Инаку јас размислував и за теоријата на богот на светлината. Зошто е очигледно дека постои, двајца веќе се воскреснати од него, дури и Хаунд виде визии во пламенот, што е најголем неверни Тома во серијалов. Дали стварно некој што е Таргеријан може да биде избраниот, кога тие се тотални неверници и ништо такво не им значи? Поради ова мислам дека Дени отпаѓа, ако целото пророштво е вистина.
    Додуша на крај може и да нема железен трон, но сепак некој владетел веројатно ќе остане... и скоро сигурна сум дека тоа нема да биде ни одблизу како што си замислуваме.

На Lolipop23, Yipman2, LollySky и 7 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Пошто Јипи го ставил она со Дотраки... морам да кажам. Не беше фер кон мојот народ:rofl:... така да биде пуштен да изгине, непотребно (освен за мое лично задоволство - да гледам како застануваат на коњите со лаковите :$:D).... кога змејовите можеа да пеплосаат се.
    И некој исто спомна веќе... оти директно да оди кон онаа направијата со змејот. Митот за непобедливоста на змејовите и златушка е благо разнишана. Психолошкиот ефект од тоа дека она има змејови е ослабнат.:!: И Брон сигурно го знае сега тоа. Bloody bastard. А aко не го знае... ја утнаа цела работа со битката. ]:) Некој треба да плати за таа лошо осмислена, т.е. никаква стратегија.]:)

На Victorian, Yipman2, Annath и 4 други им се допаѓа ова.