Мене многу ме интересира дали потпалила и некој Дотрак. Ако не, втф? Ако да, замислете му го изразот на лицето кога горел.
Видовме богами една таква фаца...оној, кутриот што го бркаше Брон... од таков моќен лик, за секунда ми го замени Кал Дрого дури,престана да ми недостига (Демек) ... испадна захефтан ко бубашваба на инсектариум. Жал ми падна. Го сакам Брон, ама мајќе ми,сакав и да го сецнат малку
Некои велат ке има осма сезона, некои не...Имаше официјална изјава од некој од тимот? Инаку ја покажаа кочијата со злато запалена, коњот побегна со неа, а каде ке стигне и кој ке го најде ке видиме.Неверувам дека ке стигне во Кингс лендинг. Spoiler Некаде прочитав дека Серсеи ке остане бремена од Џејми, но ке го изгуби бебето.
Јас мислам дека ќе има зошто кога прв пат ја читав веста пишеше дека седма и осма сезона ќе имаат помалку епизоди, но со побрзи настани нели, зошто дали на режисерот или писателот им било замисла серијата да биди приказна раскажана во одреден број часови, пример 70. Ова од ракав изваена бројка ама нешто така пишуваше. А и уште три епизоди ако има од сезонава, ако нема уште една ептен збиено ќе дојди се. Така да си се надеваме ни останва.
Ќе има осма сезона потврдено е уште одамна. Ќе има само 6 епизоди од кои неколку од последните ќе траат колку еден филм.. Но не се знае точно кога ќе излезе сезоната, а према гласините најверојатно ќе е крајот на 2018 и почетокот на 2019.. Останува да чекаме.
хахахахаха како се изнасмеав па стварно бе тие другите змејови што се, или они не беа во составот оваа утакмица
https://www.buzzfeed.com/crystalro/...n&ref=bffbmain&utm_term=.cbNqePBg9#.bkpGBXobv Bronn's Own Mailman Won't Even Talk To Him After The Last "Game Of Thrones" Episode
Ме потсети на еден од карактерите кога пијан го фатиле како вози и полицаецот му кажал нема да му пише казна ако каже како ќе заврши серијата Се прашувам колку тешко им било на глумците како Џофри и Рамзи
Секој Таргариен во животот смее да јава само еден змеј/со кој истовремено ќе оформи поблиска врска.. Денерис е приврзана за Дрогон бидејќи тој е последното јајце кое се "испили" ако паметите кога излезе од огнот Дрогон стоеше на нејзиното рамо, што значи Дрогон ја избра неа а и таа него.. Од друга страна најверојатноне дека Денерис верува дека тој е реинкарнација на Кал Дрого, и дека всушност крвната магија која ја направи Мири Маз Дур врз Кал Дрого - неговото тело преживеа но ја изгуби душата односно таа премина во еден од змејовите - Дрогон.
Стварно ги разликуваш или се зезаш? Инаку јас дури сега сфатив дека Дикон (што го зезаат за името) му е помал брат на Сем Зборавив дка татко му го неќе Сем за наследник, пошто не бил борец, туку си го стави помалиот син на негово место Заборавив и презимето како му е Всушност презимиња ич не памтам освен Старк и Ланистер п.с. ВАЖНО! ВАЖНО! Интересен податок: - Актерката Мејси Вилијамс (Арја ) всушност е десничарка, но според книгите Арја е леворака, па актеркава долго време се вежбала да јаде, пие, да се мечува со лева рака...Посебно и било тешко мечувањто....Од режија и викале дека нема врска, може да си ја користи десната, ама таа сакала да ги испочитува фановите на книгата и преку ноќ станала леворака Навистина во сите сцени ја користи левата рака. Срцка ми е стварно