Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Ајде уште 2 саати:inlove:

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Па различни се, не се толку исти, боите ги издаваат воглавно иако зависи нели каква е снимката/осветлувањето.
    Дрогон ми е омилен како си ја брани Дени, да не беше он одамна ќе ја преболевме мислам. :D
    Патем, Дрогон е најтемниот, Рејгал е зелениот и оној на В мислам беше е најсветлиот. Запази им ја бојата на внатрешната страна од крилјата, така најлесно се распознаваат кој е кој, тоа сум приметила. Дрогон има црвеникави крилја, нема шанси да го промашиш. :)

На JollyGirl, Lady Phoenix, Lella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    @Mishela Вајсерион е кремасто-златниот :) Тој што го именува по брат и Висерис..
    Инаку да змејовите се разликуваат, во историјата на Гот нема ист змеј, сите се сами по себе уникатни со единствена комбинација на бои и шари..
    maxresdefault.jpg

На Yipman2, theowndemon, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Ја има ли некаде за гледање новата епизода :worried:

5. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
  6. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Епизодава беше досадна но доста напната...
    Прво, јупиии Гендри се врати. По спојлерите што ги исчитав до сега не верувам дека ќе има некоја значајна улога но сепак, јупии. Може ќе го спојат со Арија :wasntme:
    Зборувајќи за Арија, не ве разочарува малку од малку? Ако еден Литлфингер успеа да ја изигра, како ли тогаш планираше да ја убие Серсеи? Според промото за наредната епизода дури и ги сврте една према друга со Санса... Што лик ќе беше, ме нервирал од самиот старт на серијава. Пропаст на куќата Старк е тој ама ајде...
    А Сем, зошто замина од градот? И што беше со делот што го читаше Гили за Регнар? Осеќам нешто битно беше, а тој будала не обрна внимание... :worried:
    Уште колку епизоди останаа, 1, 2? Бргу поминаа...:doh:
    Едит: А Џон со змејчето, а а а што имате да кажите за тоа ^_^

На Lolipop23, Lady Phoenix, Lella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    5 епизода
    Епизода без акција ама многу договори. Сите некако се во контакт и знаат еден за друг што им се дешава. Змејот го сака Џон оти се роднини, внук од тетка му е змејчето :rofl::rofl: . Гили дозна дека Раегар го има прекинато бракот со првата жена и е оженет со друга. Ќе им текне сигурно тоа, Сем ми е надежен лик во расплетот на историјата и дешавките. Литлфингер нема да помине така, не се веќе наивни Старк женските, ќе го средат. Најт кинг ис каминг, навистина каминг. Леле уште две епизоди и што попрво, безвеза. Можеа 10 да направат барем, цела година чекавме :shake:

На Giovanna, Yipman2, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Серси е трудна со дете од Џејми. Сега не верувам дека пророштвото ќе се исполни и дека он ќе биде тој што ќе ја убие.
    Арја беше изиграна од Литлфингер, искуството го прави своето.. 8) ама се уште се надевам на некој пресврт тука.

Иначе, со кој памет Џон оди да се соочи со Армијата на мртвите, сите мисли да ги потепа? Во промото на наредна епизода видов дека се борат и на крај трчаат, најверојатно накај ѕидот. Малку неорганизирано (или пошто се брзаат сезонава па као ај демек се организирале). Сите имаат со нив меч од Valyrian steel?

Ми се допадна моментот со змејот и Џон и сознанието дека Раегар и Лијана се венчале.

Winter is here. Yay

На Giovanna, Yipman2, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Не читам веќе спојлери - сите спојлери прочитани!:rofl:
    Значи не е фер, до сега сите видеа испаднаа точни, тоа значи дека скриптата што ја leak-наа уште пред да почне сезонава била вистинската.
    Епизодава ми беше океј, немаше акција ама затоа имаше reunions.
    Малку awkward ми падна кога Дени го гушна Џора пред Џон, и после како го загледа кога Џон рече дека ќе оди кон Eastwatch, погледот што и го упати Џора, always in the friendzone.:rofl:
    Џон и Дрогон:l: Си осеќа змејчето Targaryen blood. Баш сакам во иднина и Џон да лета еден змеј. Сега конечно со откритието на Гили, дознавме дека Џон е законски син на Регар и Лиана и по правило он е наследникот на тронот. Ама тоа дури во 8 сезона ќе го открие, не верувам сега.
    Гендри сум го заборавила како изгледаше, доста пораснал и набил мускули:D Ама врвот ми беше Давос со "I thought you were still rowing", yes indeed, сите тоа го мислевме.:D
    И малку ми беше смешно, колку брзо стигнаа во Еastwatch, да не беше претпоследна сезона мислам дека дури после 2 епизоди ќе стигнеа, а не вака, знам дека ги забрзуваат работите, ама можеше наредна епизода така да почне, сепак Драгонстоун и Eastwatch се на различни страни.

10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Кхм... :wasntme:
    Знам дека напнав со теоријава, ама дали приметивте?
    bronn1.png bronn2.png

Just sayin' :D

Се сеќавате на муабетот што го правевме кога излезе првата епизода, за тоа дали Џон би имал подобар claim за тронот од Денерис ако е bastard? Ете, се потврди дека не е битно, бидејќи е highborn. ^_^ Туку, кога ќе чуе Денерис за ова којзнае како ќе реагира. Јас мислам дека првичната реакција ќе ѝ биде end him, ама Тирион ќе ја разубеди да се омажи со него. Ама тоа веројатно при крај на последната сезона ќе се разоткрие, што значи дека можно е Џон и Денерис да се сплеткаат пред тоа, па отпосле да дознаат. Интересно би било. :lol:

Мислиш братучед? :lol:

Сем реши да фати пат од библиотеката, wow, многу паметно, грабни пет-шест рандом книги и надевај се дека ќе го спасиш светот со нив.

Литлфингр во негов стил ги изигра Арја и Санса. Крајот на овој plot го гледам во тоа ептен да се испокараат тие две и на крај да сфатат дека тој е крив и да го убијат. Но додека Денерис не се согласи да ги пушти змејовите горе Литлфингр ќе живее, бидејќи неговата смрт значи дека the knights of the vale ќе ја остават Санса, а засега тие им се најголемата војска против мртвите.

Не знам како стои пророштвото на Серси го „добрите“ вести, мислам дека не треба да има уште едно дете. Јас мислам дека го манипулира Џејми бидејќи знае дека не може да ја поднесе веќе.

Новиот план на Тирион ми е втф, како ќе ја убедат Серси за што било, нема шанси да поверува. Туку прво нешто што ќе направи е да пушти неколку assassins на северот.
    Не отидоа да ги убиваат, туку само да успеат да извлечат еден, за да ѝ го однесат на Серси и таа да поверува, па да се свести за вистинската опасност како што викаат. Ама не ми се верува дека сите живи ќе излезат од таму. 90% сум сигурна дека Торос и Берик ќе умрат, а 60% за Џора. :D

Also, Тормунд, sassy. :rofl:
    Исто така, Џон си најде бести. Се надевам дека Гендри нема да умре пред да се сретне со Арја.
    Еепизодава веројатно беше последна од оваа сезона пред пак да ги видиме Џон и Денерис заедно. :d:

unburnt.png
    jorah.png jj.png gen.png
    [​IMG] jon.png

П.С. Ако уште некоја „теорија“ се потврди од извесни скрипти, fuck all of y'all. :D

Последна измена: 14 август 2017
    На Elen4e_sonce, Giovanna, Yipman2 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Што ви реков за Сем? Значи знаев дека ќе ја покраде цитаделава и ќе кидне :D

Сега се дозна дека уствари Jon Snow има повеќе право на тронот отколку Дени, ама во сликата спаѓа и Gendry пошто и он е наследник од страна на Роберт.

Кога Џон го погали змејчето многу ми беше слатко:inlove:

Littlefinger типичен сплеткарош, се знае дека таква му е улогата, редно беше нешто да направеше сезонава ]:)

Многу брзо летаат епизодиве, уште 2 и кој ќе чека после пак ;(

На Elen4e_sonce, Giovanna, Yipman2 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Се утепаа од давање на знаци за Џон Таргериен и веќе и досадно ми стана, ај барем веќе знаеме дека не е бастард, да чекаме да дознае некогаш и да се прекине со овие знаци, подзнаци.

Гледав видео каде што дечково ја знае скриптата што ја ликнаа уште на почеток и скоро све се исполни, и рече дека во 7ма епизода
    Брен со помош на Семвел ќе дознае уште многу работи за Џон и ќе слушне што Лиана му шепнала на Нед, а тоа било да го крсти бебето Aegon Targeryen.
    Многу голема грешка и беше на Дени што ги уби Тарлиевци, од една страна можеше подруго да изигра, на нејзин начин,а од друга страна не треба да ја осудуваме што ги користи змејовите да убива затоа што Серси да ги имаше, немаше само луѓе да гори, туку цели градови. Како и да е, Калиси не е никако the rightful heir затоа што Џон Таргериен, а вака кога гледаме од лозата на Роберт Баратеон, по мое мислење Гендри е бебето на Серси И Роберт што Серси викаше дека го изгубила кога и кажуваше на Кејтлин и значи Гендри е исто така the rightful heir. Ама како што запнале со Џон и Денерис ќе ја омажат Денерис за Џон и така ќе се случи чудо и ќе бидат и двајцата на тронот затоа што почнаа да исполнуваат желби на фанови.

Ќе биде интересно ако Арја стварно наседне на игрите на Литлфингер, а Санса му ги открие злобните намери и испадне попаметна од Арја, затоа што Санса нели беше таа глупата и неталентираната.

Семвел Тарли ја обели епизодава иначе ќе беше total waste.

На Elen4e_sonce, Yipman2, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    Не разбрав нешто...Писменцето што го скри Литлфингер, што пишуваше во него има некоја врска или блефира за да ги скара сестрите?
    И зошто го вратија Гендри, што битна улога би можел да има. Син на Роверт е, но е копиле.Ниту го носи неговото име, ниту има право на престол.

Коначно дознавме дека Џон не е копиле на Регар. Па така тој има најголемо право на престолот.
    Моментот кога го галеше змејот ми беше многу емотивен, се наежив, најдобрата сцена во епизодата :inlove:
    Змејот ја надушка крвта на Таргеријанс:clap:

Сем ми станува се поинтересен мислам дека тој ке ги разјасни многу работи. Мислам дека со Гили и синчето се упатија кон Винтерфел.Сега од како ги убија татко му и брат му тој останува единствен наследник на куќата Тарли.
    Прочитав еднаш едни спојлери и досега се се случи како што пишуваше...Прочитав и за последните две епизоди :@ Сега ми е криво што читав, али пуста радозналост (facepalm)

На Elen4e_sonce, Yipman2 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Омг! Омг! Омг! Pardon my french, ама свршавам додека ги гледам новице епизоди!!! Да имав пенис, константно еректиран ќе ми беше од возбуда. 8-|

Предобри, прејаки и поминуваат дур да трепнеш. Е не, ќе се заебаваме, една сезона = патување од едниот до другиот град. Подобро да има побрзо темпо и да трае помалку сезони, отколку да го тупат, па да се чудам што сум гледала лани.

Погоре све сте кажале, инаку. Многу трогателен ми беше моментот кога Џон го галеше змејот. Исто и кога Серсеи кажа дека чека дете. Ама не верував дека Џејми ќе продолжи да ја слуша сестра му. Што љубов ќе беше?... :D

Моментот кога Гили го прочита она за Регар - priceless! 8-| Ама сепа не очекував Сем да ја напушти Цитаделата.

За Бејлиш не знам што да кажам, само знам дека Арја ќе му го најде крајот, зашто му фрли пик уште одамна. А и за Санса не знам што да мислам. Не сакам да верувам дека се заљубени со Бејлиш и дека коваат завери.

Нњ ја гледам целта Серсеи да ја убедуваат дека има walking dead на Северот, мислам дека баш и' е гајле. Ама доволно е Дени да ја уверат и ќе мириса на печено месо.

Мило ми е што се појави Џендри. :D Време беше. А и како се испосретнаа сите... Лудница.

Туку, од каде испадна теоријата за Џендри дека не е копиле? Дали јас нешто сум пропуштила, дали е теорија само или е од книгите?

Леле, многу сум возбудена! :D

На Giovanna, Yipman2, Lolipop23 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.732
    Game of Thrones - S07E05 8706438.jpg

Game of Thrones - S07E05 8707417.jpg
    Game of Thrones - S07E05 8717645.jpg
    Game of Thrones - S07E05 8712487.jpg
    Game of Thrones - S07E05 8713526.jpg
    Game of Thrones - S07E05 8716877.jpg
    Ми се смееше дечко ми дека за Џора сум плачела. Во глобала не многу интересна епизода.

На Someonespecial, Giovanna, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  16. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    Џон во една епизода тргна и стигна на sидот а мртовците никако да стигнат до него, а веќе колку епизоди маршираат кон sидот? Во 6та сезона тргнаа.... Џон ќе ги најди ќе земи еден мртовец, ќе се врати во Драгонстоун и во Кингс лендинг ќе го прошета а мртовците уште нема да стигнат (facepalm) IMG_20170814_225403.jpg Мислам ок е да го забрзаат дејството ама не под услов да го направат нелогично.

На Giovanna, Victorian, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Си видела ли колку бавно се влечкаат? Зомбиња се, they need their time. :D

На Giovanna, Victorian, Yipman2 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Јас како што сфатив од трејлерот за 6та ќе се доближат ептен до ѕидот, така да мислам дека би требало во 7ма епизода и да си влезат во Вестерос. :D Иначе негде читав дека
    тоа морето околу ѕидот е замрзнато поради доаѓањето на зимата, а порано не беше и јасно се гледа на мапата и имаше теорија дека The Night's King го чекал тоа за да преминат околу ѕидот. Имаа кажано дека во ѕидот е вградена магија за да неможе да поминат шетачите, до сега имаат влезено еднаш така да не знам.

На Victorian, moon1 и Lella им се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Изгледа само јас не сум ги прочитала спојлерите од украдените скрипти :makeup:
    Не ни сакам да читам :!:

Интересна епизода, но не толку интензивна како претходната (ама не може секоја да биде со акција хехе) 8-|

Баш ме интересира што планира Литлфингер да прави...Знаев дека не е толку наивен и знаев дека ја примети Арја како стои зад него.
    Само мислев ќе и влезе и тој во соба и ќе и рече: Ова го бараш? :^)

И прави некоај стапица, ама може да се зезне...Арја е непредвидлива.

Битно Џофри џуниор ќе се роди :angel::angel::angel::angel::angel::angel::angel::angel: (ако не ја убијат Серси во меѓувреме) :hai:
    Како може од брат и сестра толку здрави и лични деца да се родат?
    Посебно Томен и сестра му беа лепотанчиња, а инцести се (waiting)
    :drunk::drunk:

20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.732
    @JollyGirl се лошо во Џофри ојде па после се натаму лепотанчиња. :lol:

На Lella, Annath, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.