Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Wilf Scolding е најверојатно избран за улогата на Rhaegar, според податоците што им ги украдоа хакерите. Devin Oliver ми беше каде каде подобар избор, ама претпоставував дека нема да биде ништо со него.

Последна измена од модератор: 18 август 2017
    На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.184
    Напротив, оној што никогаш не размислувал со ладна глава е Џон. Санса конечно епизодава го кажа наглас она што сите го мислиме и знаеме, а тоа е - дека без она да го натера Литлфингер да дојде да ги спаси од Ремзи, они никогаш немаше да седнат во Винтерфел пак ко лордови. Џон тогаш немаше никаква стратегија и многу малку војска во споредба со Болтонови. Ваљда очекуваше чудо да се случи, а тоа се случи благодарение на Санса. Попаметна е од Џон за правење одлуки, само тоа сакам да кажам, иако може ни е иритантна и не знам каква. Џон е нула од стратег. Разгледај му ги сите борби вака општо кајшто бил, или е спасен од други или се дешавало чудо да преживее, зошто нели, главен лик е.

На Lella, 1209, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Санса премногу драми и е преегоцентрична. Омилено нешто и е секогаш да се става во центарот на збиднувањата во улога на најголема жртва - целиот муабет меѓу сестрите не беше ништо друго освен тоа колку и' било тешко и каков и бил животот кај Ланистерс.
    Само „јас, јас, јас...“ - уреду е лепотице Санса, разбравме, чил.
    А притоа заборава дека сестра и' Арја проживеа многу полоши работи од неа. Скроз сама, гола, боса, гладна.
    Санса единствено пропати од Џофри, Литлфингр секогаш ја имаше под око и и' го чуваше грбот со неговите манипулаторски способности, додека малата успеа скроз сама и не ликува со тоа на истиот начин како Санса. И многу ми е мило што се случи овој разговор, и' требаше малку риалити чек на Санса.
    Престолот сè уште е преголем залак за неа за жал.

На Lella, 1209 и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  4. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.184
    Јас не ја гледам ко драма и само драма. Настрана тоа што те иритира, дали е таа заслужна за тоа што Винтерфел е во раце на Старк пак? Или Џон, кој ќе умреше по втор пат зошто е јак стратег, па Санса да не може да му биде достојна замена?

На Lady Phoenix и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Не, затоа што не ја перцепирам така. Литлфингр можеше да ја извиси, не го стори тоа од корист, затоа што има нешто на ум. Факт е дека таа ја нема решителноста која ја има Џон и дозволува да биде лесен плен за манипулација. Да не беше така, одамна ќе раскрстеше со сите кои и матат мисли.
    Не мораш да се сложиш со мене, едноставно така ја перцепирам целата таа ситуација.

На Marossa, 1209 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    Не можеше Денерис да ја земи цела војска и да стигне толку брзо на помош на Џон. Не може цела војска да ја смести на змејовите, речунај таа стигна до Џон со чартер лет. Ако ја земеше војската ќе требаше пешадија да одат или со бродови, и тоа ќе потраеше месеци, за толку време ќе беа Џон и компанија мртви, вака за неколку часа беше таму. И мене ми беше смешно како Џон замрзнат преживеа. Облеката му беше скаменета а тој не.

На Lella и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Значи под притисоци , пишувам во спојлер , за ваква Македонија не се боревме.... си ги сакаме правата !!!!!

Cough*
    Како и да е ....
    Лошки.

1. Абе ајдеее така тоа се трчало од езерото до Nights watch па до Дани писменце , па змејовите , па да дојде... све тоа за 12-24 саата? Come on.....
    2. Џон сноу во последен момент спасен , 3 пати по ред , што е ова? филм? каде е шмекот на ГОТ да убијат некој главен па сите да плачеме , некако ми е изгубено ова со новите епизоди , све во последен момент се спасуваат сите ... come on man....
    3. The Hound , мислам 7 сезони го билдаат како јак , успешен и див човек , да овдека изгледа како мало детенце. Беспомошно и уплашено , беља да прави насекаде...
    4. Доста само Teasing прават со Littlefinger , ај нека го скинат и да завршиме со сезонава , и така го упропастија ликот , има побитни работи....
    5. NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Змејот отидеее....
    6. ИЗВИНИИИ како стигнавте ланците да ги заковате/врзете на змејот ? па да го вадите од длабоко езеро?????? ХЕЛОООООО ЛОЏИК ????
    7. ИЗВИНИИИИ Џон СНОУ , каков сакаш Таргериен биди , кога ќе бидеш 3 мин во смрзнато езеро и 5 саата патуваш низ смрзнати пустелии мокар , треба да умреш од Hypothermia (мислам дека вака се викаше)
    8. Знаеш Дени , ако пратиш 3те змеја на главниот Шетач да го изгорите , ова све ќе беше завршено .....

Добри
    1. Од самиот почеток до крајот , целиот build up и целата зомби атмосфера беше преубава , одлично изглумено и направено , браво.
    2. Тепачките беа преубави , особено Night King како ги стрелаше , али може барем некој израз на лице да му дадат , не една мртва фаца ....
    3.YEEEEEEEEEEEEEEESSSS шетачите си добија змејко ... ГАЗИ ГИИИИИИ
    4. Јас мислам време е после овие авантури , Дани и Џон да легнат голи во кревет ... време е за инцест.
    5. Пејсажот не знам дали снимале планини некаде , или со компјутер све направиле , преубав , обожавам снежни планини и пустелии.
    6. Арија badass до крај , поштувам.

Толку се на се , 9/10 и давам на епизодата.
    Очекувам следната да биде истотака возбудлива и 10ка ,

1. Очигледно главниот шетач на ледениот змеј , ќе се тепа против Џон на огнениот змеј > Fire and ice<
    2. Серси ќе ги предаде 100% , барем тоа сигурен сум исто.
    3. Прочитав некаде на интернет дека главниот шетач намерно ги опкружил со војската и чекал да дојдат змејовите , оти можел да гледа и он во иднината и слично , све било планирано....
    4. Дани и Џон сноу се новата љубов 100%, како и она со серси , некои работи се гледаат од далеку ... многу далеку.
    5. Kings Landing ќе биде уништено (ова не сум го прочитал никаде) само мислам дека така ќе заврши , во првата сезона нели имаше Дани визија како е тронот уништен и покриен со снег....

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

На Someonespecial, Macufka1014, Marossa и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Нема да ви пишувам за возбудливите и интересни ствари кои ги видовме во последниве две епизоди – нив мање-више сте ги опфатиле веќе – него, како по обичај, ќе мрчам и ќе пишувам за работите кои ме иритираат или не ми се допаѓаат. :D

Прво, за брзината со која се одвиваат стварите.

Не ми се верува дека оваа што го гледам е истата онаа серија која некаде во 4-та и 5-та сезона толку ја отупе што речиси изгубив интерес да ја гледам. Ако тогаш се жалев дека работите се одвиваат премногу, претерано споро, сега морам да речам дека почнува да ми смета обратното – све се случува премногу брзо.

Се радував кога во 6-та сезона конечно се убрза темпото и мислам дека тогаш ја погодија златната средина. Од друга страна, во 7-мава сезона, особено последниве епизоди, се осеќам како да ја гледам со укључен fast forward. Работите се случуваат премногу брзо и траат премногу кратко за да човек може да обрне доволно внимание и емоционално да се инвестира у приказната.

Второ, за нелогичностите. Ах, од каде да почнам...

На Сем му скурчи да го мафтосуваат другите maesters, грабна пар книги од Цитаделата и, со Гили и Сем јуниор под рака фати пат накај Винтерфел. Wait, what?

Целата поента на одењето на Сем во Цитаделата беше да изнајде начин во некоја од книгите од библиотеката за да се поразат White Walkers и The Night King. И целото ова време он дремеше у Цитаделата затоа што: 1) немаше пристап до сите книги од библиотеката и 2) не знаеше у која книга ќе го најде она што му треба. Кога, како и зашто се смени ова? Ако знаеше дека му се потребни само неколку одредени книги, можеше да ги украде уште прошлата сезона и да се врати у Винтерфел. Ако сѐ уште не знае што точно му треба за да ги поразат White Walkers, тогаш неговото заминување е бесмислено и целото време поминато у Цитаделата му беше залудно.

После, за убедувањето на сите кои не се Џон Сноу дека White Walkers навистина постојат. Откако видовме дека змејовите можат без проблем да патуваат и во зимските краеви на Вестерос, многу ствари испаднаа нелогични и претерано, непотребно комплицирани.

Наместо Џон да се мачи да ја убедува Дени со пештерски цртежи со сомнително потекло, можеа едноставно да го јавнат змејот и да отидат отаде Ѕидот. И од безбедна далечина и височина да ѝ ги покаже и да ѝ каже – „Еј, ги гледаш оние милиони луѓе и животни кои безумно маршираат накај Ѕидот? Е па, тоа се живите мртовци кои доаѓаат накај земјата чија кралица сакаш да бидеш“.

Истото важи и за планот за заробување на жив White Walker за да ѝ го покажат на Серсеи. Зашто да се мачиш и изложуваш на ризици и опасности, кога имаш факинг летечки змеј кој може да те однесе на било кој крај од Вестерос, ем брзо, ем безбедно? На крајот на краиштата, прилично сум сигурен дека не би му бил проблем на змејот со канџите да џапне еден вокер у лет и да го донесе у Кингс Лендинг.

Океј, доста за ова. Идемо даље. :D

Морам да прокоментирам за најновото откритие дека Џон (можеби) е легитимен наследник на лозата на Таргеријан, полегитимен и од Даенерис. Give me a break. Дали некој стварно мисли дека легитимноста игра некаква улога во тоа кој ќе биде наредниот владетел на Седумте кралства (или било кое кралство кое некогаш постоело у рл)?

Владејачките лози и легитимните наследници се измислени само за да нема војни за превласт после смртта на секој можен крал. Арно ама, ако веќе дојде до војна за престолот, тогаш сите claims за легитимност паѓаат у вода.

Таргеријани се наметнаа како владетели на Седумте кралства со помош на змејови и сила, Роберт Баратеон им ја одзеде власта со сила, Серсеи ја одбрани власта од Станис и Роб со сила, Џон и Даенерис се обидуваат до дојдат на власт со сила. Како што гледаме, клучниот збор за доаѓање до престолот и задржување на него е „сила“, а не „легитимност“. :D

Така ќе биде и сега – владетел на Седумте кралства ќе биде најсилниот – освен ако тој самиот не одлучи поинаку. Совршено е небитно кој е копиле, кој е благородник, а кој е плод на инцест.

На Kitten, Giovanna, Tiki-lolipop и 13 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.731
    Ќе ги тужам.

10. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287

Јас зборев за ако не отидеа воопшто сами на лудава егзибиција, зопто тој дел не ми е океј

11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Од збор до збор се сложувам со Бендер.

До 4-5 сезона (кога одеа по книгата) беше друга серија, а сега е газ преку глава (не ми ги бранете!! :envy: ).
    Овие што ја прават серијава го знаат само крајот, а не го знаат текот на настани како што си замислил Џорџ, и затоа си одат според нивни теории и глупости.

Дијалозите од глупи полупи....Какви реплики имаше во 4 сезона, какви има сега.
    Тирион не знае кај тера, а беше еден од најпаметните луѓе.
    Арја изеде бурек наголемо, а ми беше омилен лик.
    Литлфингер беше најмистериозен човек, а сега уште на почеток на сезонава му кажа на ЏОн дека ја сака Санса (facepalm) (facepalm)
    Џон ја нарече Денерис Дени и двајцата се кикотеа ко зелени...Абе мрш таму.

Џорџ продаден газ за пари.

Сега малку за епизодава.
    Им се исплати што умре змеј за на Серси да и докажат дека постоеле зомбиња? Тргнале 10тина души да бараат зомби, помеѓу милиони зомбиња... а за тоа време можеа да ги нападнат со змејовите и ЦЕЛА вјска што ја имаат Џон и Денерис.
    Ама нееее...На Денерис и било страв да го остави југот, за да не ја нападне Серси :!:
    А да не правиме муабет што Серси нема војска и што сепак Денерис го остави југот :?:

Друго, зомбињава ко бааѓи паметни ми се гледаат...Беа брзи, напаѓа од зад грб, стоеа пред мраз за да не паднат....а немаат мозок да раазмислат ^_^
    А на крај кој го врзал умрениот змејот со синџири?? Зомбињата без памет отишле под вода и го врзале :rofl::rofl::rofl:
    Абе ај....Логика :o:o:o:o

Да не биде само мрчење, пошто ми се свиде епизодава, но многу нелогичности ми има цела сезона.

Жал ми е за земјот....А на глупата тинејџерка Санса нека и го покаже некој местото што е можно побрзо.

8)

На Giovanna, Lolipop23, Yipman2 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Прво, зомбињата се глупи, зашто се мртви. А не знам дали приметивте, ама Белите и Најт Кинг управуваат со колективната свест на зомбињата. Тоа се виде кога еден од Suicide Squad-от го уби белиот, па со него унреа и мртвите кои очигледно ги претворил во зомбиња. Така да, има логика.

Има логика и тоа што Калиси не сакаше со војската да го напушти Драгонстоун. Тоа ќе траеше долго, а местото ќе беше незаштитено. Не заборавајте дека Серсеи уште го има Еурон и неговата флота која не е мала и слободно би можела во таков случај да го заземе Драгонстоун. Од друга страна, Калиси со летање на змеј брзо отиде зад ѕидот.

Ако каранициве меѓу Арја и Санса немаат неное подлабоко значење, во смисла да го намамат Бејлиш во стапица, да го разоткријат пред неговите лојални и слично, стварно Санса ќе нема никаква поента во серијава.

Патем, пак ќе кажам, мене не ми смета што оди со брзо темпо серијата, зашто сакав да се откажам кога веќе ги гледав 4та и 5та сезона. Буквално ништо не се случуваше. Само дијалози и дрвење. Епа време беше за акција мислам. А акцијава е и поише од добра. Жално е што испадна севкупно неизбалансирана серијата во тој поглед, ама пак е една од најдобрите што постојат.

Сакав уште нешто да кажам, ама заборавив.

На buba4e89, Giovanna, Lolipop23 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Знам дека е најавена осма сезона ама (си правам филмови) замислете следната епизода да не изненадат со финале од два часа. Се согласувам со сите вас, избрзаното темпо воопшто не ми се допаѓа. Во врска со нелогичностите, се трудам да не цепидлачам. Да уживаме во она што ни го сервираат, остана уште малку до крајот.

Ова со ланците, веројатно The Night King им наредил на останатите да нурнат под вода и да се жртвуваат (и онака ги има одвише :lol:).

Туку не знам дали забележавте дека стариот Night King (претежно CGI) и новиот (претежно шминка) не личат воопшто. Овој новиот изгледа помудар, ready to fuck shit up. Личи на актерот што го глумеше првиот White Walker во визијата на Бран. На некои пак им личи на постарата верзија на Бран. Што мислите вие?

едит: убедена сум дека бременоста на Церсеи е лага - уште еден обид да манипулира со Џејми.

На Lolipop23, Yipman2, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    И јас сакав да речам дека Тирион не ми е веќе Тирион. Кој и да му ги пишува дијалозите... нека престане. Џуџето не ми е секси веќе заради него. :envy: Ко изгубен Германец го направија. Ај Милисандре ми ја одсексуљавеа и и' ја убија моќта, сега и ова...:envy: и оваа љубов...жар што гледам се раѓа во златушка по Сноу. Не знам дали сакам да ја/го гледам. :D
    Пета изгледана синоќа.(fingers)

На Lolipop23, Yipman2, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.731
    @zhap4e Тирион ми изгледа како константно каран и казнуван да е. Депресии како да го фатија и ужасно ме нервира тоа ... Ама ете ... :worried:

На 1209, Yipman2, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Не издржа срце јуначко. Бидејќи се удавив во спојлери последниве денови. Уште од фрижидер да ми излезеше гифче. Посакувам да го избркаат од работа директорот на HBO Шпанија што по грешка јадниот ја пуштил епизодата. А барем и копилињата што дозволиле да се ликнат скриптите, you ruined my life. ;( Иако не сум ги ни читала.
    Како и да е... :D

Прво, епизодава требаше да е 71 минута, но мојата од замунда беше 66 минути. Yay pirate life. :| Мислам дека се забележа дека не сум задоволна што се ликна, океј, stop bitching about it. :rofl:

The Hound е цариште, се изнасмеав кога ги гаѓаше со камења. :D Исто така се изнасмеав кога Џон рече „how about my queen?“, бидејќи в глава веќе ми се појавуваат сите реакции по твитер на ова.
    „Теоријата“ за ice dragon се покажа како точна, се надевам дека „генијалците“ што ја измислија теоријата ја имаат својата слава кончено и се среќни со нивното постигнување. Seriously fuck you.

Сте кажале веќе сѐ, јас само ќе коментирам за Санса-работата.

Иако девојката беше лигава и глупава, и уште е лигава да се разбереме, не знам што очекувате од неа. Да, сите ги сакаме the badass ladies како Арја и Лијана, но Санса апсолутно е најнапатениот лик во серијава, ако не ја сметаме Дени, да речеме. Како firstborn lady на Старк очекувано е од неа да склучи некој полезен брак кој ќе ѝ помогне на куќата. Секако, на почеток сите ја мразевме бидејќи беше бескорисна и глупава, ама исто така беше и единаесет години со некои филмчиња да стане кралица, што е апсолутно нормално, особено за средновековна првородена девојка. Кога порасна во текот на серијата сфати дека животот не е како во песните, особено откако Рамзи ја силува. Мислам дека тоа беше turning point и оттогаш почна да гледа само за себе. Колку и да е добар, обожаван и храбар Џон, не размислува подолгорочно од Санса.

Епизодава беше многу неимпресивна за сите спојлери кои ги изначитав. Искрено се надевам дека нема да ја ликнат седмата, бидејќи ќе имам mental breakdown. :D Ќе ја гледам пак епизодава во понеделник, на поасална снимка, оваа кочеше цело време.
    Патем, многу сте дискретни дека ќе се појави Регар. :D Нема да бидам намќор за ова, ќе скокам ако се појави Регар. ^_^ Реков ако, не сакам ништо друго да знам, pls. (lalala)

На Giovanna, 1209, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Па и баш треба да се глупи зомбињата пошто немаат памет и треба да одат низ вода, низ мраз, низ огин... А не да стојат пред мраз исплашени.
    Ама не ми текна дека оној главниот ги контролира.

Денерис можеше пола војска да земе и два змејови, а другата половина војска и плус едниот змеј нека седеа дома.
    Плус цела војска на Џон ќе беше таму, и ете ќе ги средеа зомбињата... Немаат потреба од Сесри.

Има логика тоа што пишуваш, ама некако не ми е истата серија како што беше на почеток.
    Многу поинаку се одвиваат настаните за разлика од порано.

Како и да е, не остана уште многу од серијава.
    Се надевам ќе се деси барем една логична сцена и ќе има убав крај.

На Lady Phoenix, Yipman2, Bender Rodriguez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    :inlove::inlove:
    :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
    :inlove::inlove::inlove:
    :|:|

На Someonespecial, Elissa, Macufka1014 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.453
    FB_IMG_1502914908272.jpg
    :rofl::rofl::rofl:
    FB_IMG_1502458532434.jpg FB_IMG_1502914828971.jpg

Прикачени фајлови:

На Someonespecial, Yipman2, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781

Тоа е проклетството на интернет-ерата.

Милиони луѓе со вишак слободно време ја гледаат GoT и споделуваат свои теории и идеи на форуми за тоа како би се одвивала приказната (како и ние овде, де :D). Меѓу нив ќе се најде и некој аналитичен и интелигентен ум кој ќе смисли солидна, издржана теорија која ќе биде многу блиску до намерата на сценаристите. Или идентична со неа. Или дури и подобра од нивната идеја. :ninja:

Набрзо, портали, групи и фан-страни ќе ја рашират теоријава и soon enough, серијата е спојлана за сите кои ја прочитале теоријата - иако тоа што го прочитале технички не е спојлер.

И ради ваквите луѓе, сите веќе знаеме како ќе заврши GoT, и тоа одамна, уште пред да протечат скриптите. :D

На Lady Phoenix, Yipman2, DzingrlakaDzikica и 5 други им се допаѓа ова.