Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Серијата е апсолутно прекрасна!
    Ја обожавам.
    Од глумци и приказна до амбиентот. Се е совршено.
    Ногу е крвопролиќе и секс за моите млади очи ама се трпи! Се останато е супер.
    Откако Денерис го изеде срцето немам јадено како човек за жал... :angel:
    Oмилен лик?
    Серсеи Ланистер. :)
    Мислам дека ништо неможе да ја надмине во bitchiness и злоба! :rofl:

На Sephora му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Серијата ме воодушеви малку е грозна не можев онај Ленстер ко го дереше коњот блајк :| Кралицата е најјака дефинитвно ама и Хаиши мислам дека се викаше она со змејчињата
    според вас шо мислите кој ке го освој тронот?

3. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
    На Shoshanna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    На cinderella5 и 1209 им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.581
    Допаѓања:
    43.099
    Aко верувате ми се насползија очите од возбуда гледајќи го трејлерот.Ќе биде предобра сезона.

На Miss-Angie92 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Серија и пол!
    Одлична тематика, одлични актери, се` навистина е воодушевувачки. Започнувајќи од местата на кои е снимана серијата, стајлингот на ликовите, и се` останато, прават една "stunning" комбинација, која остава без зборови!
    Сега, нетрпеливо се очекува почетокот на третата сезона. :)

7. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    ја почнав синоќа и изгледав во еден здив 4 епизоди мислам дека ќе се расплачев на 4та епизода коа заврши ептен ме возбудуваат такви, работи-лојалност патриотизам, мажественост :D

фасцинирана сум од серијава ми влезе под кожа, различна динамична, веднаш завземате нечија страна ги браните ликовите, ги засакувате па ги мразите ... ве крева во височина од возбуда па ве шокира .

едвај чекам да си одам да си ги пуштам пак :inlove:

8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Лик кој очекувам дека ќе му заврши животот оваа сезона

На Neytiri, Ema.Sk, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    Одлична серија! Ја препорачувам на сите што ги познавам и многумина ме "искараа" што ги заразив. :D Самиот факт што крена рејтинг 9.4 на IMDB си го кажува своето.

Почнав неодамна да ги читам и книгите ама некако... нешто ме натера да прекинам со читање. Иако настаните не се целосно прикажани, сепак, некако ми е страв да читам понатака после тоа што се случи со мојот фаворит Нед. Инаку омилен лик ми е Jon Snow, сега засега ми е најфер и најискрен и би сакала да напредува понатака, да им докаже дека да се биде копиле не значи неможност да се биде озбилен противник. Имам неверојатна способност да се приврзувам за карактери кои се отфрлени од другите, некако си се пронаоѓам во нив, можеби затоа што сум се нашла во слични ситуации.

Деновиве почнав да ги гледам маратонски првите две сезони, веќе долго време чекаме нови епизоди време беше за мало потсетување. :)
    and now brace yourselves, third season is coming! ;)

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

Не, не несакам. Одличен негативец ми е. Кога го гледам сакам да му врзам еден шамар*. Ќе фали ако го нема, мада ми фали
    и Нед Старк и Дрого ;(
    ама тоа е тоа, без тие убивања и умирања на такви омилени ликови серијата не би била тоа што е.

*браво за дечкото што го глуми

Него Арија душа, што ја чека.
    Се надевам Калиси сеознава ќе го премине The Narrow Sea, да видиме што ќе се дешава од другата страна. Се надевам на повеќе борби.

Него да видиме сега прво the white walker шо масакар ќе прават :)

11. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    прва сезона ја завршив. вечер почнувам со втора. шокирачки крај, неочекувано барем за мене. ликовите што ми прираснаа за срце ги снема... ;(

морам само да кажам дека многу чуства ми буде серијава, од гадење до недоумница, па солзи па среќа... веројатно тоа е показател за добра серија.

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Конечно се врати серијава. Премалку се десет епизоди годишно, стварно се премалку за серија од овој калибар. Инаку не трепнав додека ја гледав епизодата, уживав во секој изговорен збор.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Уф која свиња е овој, не ми се верува колку се гади од неговиот син, дури не го ни смета за син, а Тирион има најголем дел од него.
    Денес баш на антена5 слушнав дека торентот го симнале над милион луѓе во првиот ден од емитувањето на епизодата, се поставил нов рекорд. :)
    А ја обновиле серијата и за 4та сезона. :)

На AhThatFemaleProblems, 1209, Sanniii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Едвај чекам сега да излезе новата сезона и да ја гледам, една од најубави серии некогаш направени. :wasntme:

14. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^
    Излезена е првата епизода, уште од понеделникот. :)

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Фино почна сезоната, приказната убаво се распредели, се надевам нема како минатата сезона да забегаат во секое можно дупче - и пак да не се каже ништо. :(
    Јасно е дека книгите се обемни, меѓутоа треба да се сконцетрираат според мене на есенцијалното, како вчера.
    Мило ми беше што Џон Сноу го покажаа најмалку, најантипатичен и непотребен лик ми е. :yawn:

И жал ми падна за џуџето. Каква злоба е татко му значи.
    Дали оваа мутавата Санса со цел памет остана кај Џофри? :^)

Арија не ја покажаа, се надевам во следната епизода.
    :)

16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Арија би требало да биде еден од главните, клучни ликови во сезонава. Стварно се изненадив што ја немаше, али ај, имаме уште 9 епизоди :)
    Јас уствари видов дека се имам испозаборавено па си ја почнав од прва сезона. Ќе ја завршам прва и втора, па пак ќе ја гледам новава епизода.

Џон Сноу мене ми е многу убав :) ефектите со џинот беа одлични.

17. BlueHeart

BlueHeart Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    469
    My nipples still hurt. ;(

18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Ја изгледав и втората епизода и мора да напоменам пак ја нема Daenerys т.е ретко ја прикажуваат.

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Втората епизода ... па не беше лоша. :)
    Не беше ни екстра сјајна, ама задржува внимание.
    Најголемо освежување - бабата на Марџори (патем, не знам што плеткаат двете, и што всушност сакаат од Санса, дали да ја заштитат, дали да ја насамарат и предадат, девојката значи е малер невиден, наивка и глупчо).
    Девојката на Тирион (на Санса придружничката) не е на пример толку убава, ама има најсилно присуство од сите жени во серијата, покрај Денерис и Серсеи.
    И борбата помеѓу Ланистер и оваа машкуданката... :rofl: го смачка, го натепа поштено.

И крајот беше добар. Ариа е многу интересен лик, каде каде поквалитетен и поизграден од сестра и` Санса.

Чекам некој да го убие Џофри, навистина чекам... :?:

На Neytiri и najubava2010 им се допаѓа ова.
  20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Незнаете колку ми е криво што темава е помалку активна од теми за турски серии и слични глупости. Мене GoT ме е најбоља серија ever, во иста група со Friends и до негде Spartacus.
    Првата епизода од сезонава беше по ефектна, но ни вторава не беше воопшто лоша.
    Многу ми се допаѓа серијава, омилен лик уште од стартот ми е Денерис, најомразен Џофри, морам да признаам дека и самиот физикус на актерот доста допринесува за одбивноста но и одлично ја доловува ужасноста на ликот.

Сеуште е рано да си оформам теории по втора епизода, само знам дека ужасно љубоптно го чекам моментот кога Калиси ќе се појави во пуно светло, како ќе напредува Старк со освојувањата, како Џофри ќе паѓа, патешествието на Ајра, Санса и све, све, све.

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.