Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.007
    Искрено, не гледам која е поентата што брзаат толку со дејствието. Можеле убаво се' да прикажат со нормално темпо, па ако треба нека има и 15 сезони. Битно, да не биде набрзинка напикано/убрзано/измешано, па да се прашуваме за многу работи "е како сега ова?!".
    Се' на се', последнава сезона на моменти ми беше спора, а на моменти многу брза. Има пар сцени што беа вистински интересни, но во глобала ништо не можам да издвојам што беше шокирачки или претерано возбудливо. Или послаба ми беше сезонава или премногу предвидливи беа нештата.
    Иако предвидливо, најмногу ми се допадна тоа што Најт Кинг си доби змеј, бидејќи инаку премногу лесно ќе беше за Дани да ги среди мртвите. Освен Санса, горе-доле сите ликови останаа исти, нема некои позначителни промени.
    Ај еве еден bet за наредна сезона:

Многу јасно е од муабетот за останување трудна плус сексот, дека Дани ќе затрудни од Џон. Тоа ме тера да мислам дека нивното дете ќе биде (машко) вистинскиот принц кој ќе завладее со сите царства (а не Џон, како што мислел татко му). А тоа ме тера да мислам дека Џон ќе умре жртвувајќи се за син му, односно ќе го убие Најт Кинг во некои услови од кои нема враќање назад, а убивајќи го него, ќе "исчезнат" повеќето мртовци. Веројатно и другите поглавни мртовци ќе бидат убиени од тие што имаат валеријан стил, а тоа се ако не се лажам: Џејми, Бријан, Сем и Ајра?
    Ако заврши серијата без да ја убијат Серси ќе можат да направат друга серија, нешто као The battle of the incest children. :lol:
    П.С. Ако умре Тормунд, можда Бријан ќе заврши со Џејми? Сепак замина Џејми да им помогне, башка Серси целосно го предаде, таман може да ја батали засекогаш. Дури сумљам дека можеби Џејми ќе ја убие Серси, ако Тирион не го претрка.

Како и да е, очекувам многу акција во наредната сезона и се надевам дека се' биде реалистично прикажано и дејствието ќе се одвива логично. Не сакам да се разочарам на крај.

На Bender Rodriguez, theowndemon и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Па и мене ми нема логика... Некој што ја нема почнато серијава ќе застане да ги чита последниве страници?

Кој сака да не се спојлне воошто нема да влегува, и јас кога ја почнав серијава, одбегнував теми поврзани за неа да не прочитам нешто.

Ама ако решиле така да биде, нека биде... Не може еден член да смени.

Затоа има многу други форуми и страници за дискусија, не мора овде да читам.
    Едноставно ми се губи смислата отворајќи спојлер по спојлер, затоа ќе се воздржам од следни коментари.

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.110
    When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives.:inlove:
    Океј, прочитав за ѕидот, значи Брен може да оди во минатото и сегашноста, но за иднината е нејасно, досега само една визија имал. Значи ми пропаднаа надежите, the shit is happening.:worried:
    Серијава направи човек океј да е со инцест.:D ете ти перење мозок.
    Ама газето на Џон...:smirk: :lol:

@Elissa еве за косата нешто.
    https://www.vanityfair.com/hollywood/2017/08/game-of-thrones-why-is-cerseis-hair-still-short

На Someonespecial, Lolipop23, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
  5. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    I just came here to rant about
    How fucking ugly was Rhaegar!!!!!!!

Раегар требаше да биде лепотан, совршенство, најубавиот маж у Вестерос... а не факинг копија на Висерис со крив нос!!!

Спиздев, епизодата беше океј... Ама Даенерис/Џон сцената + Раегар и спиздев!!!
    FB_IMG_1504011703705.jpg

Толку од мене!

На Someonespecial, the.vampire.girl, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Го имаше некаде дечково,актерот. Без перикава изгледа океј. Не е чак мај кајнд оф најубав во Вестерос, ама...океј е. :D Скроз мала инвестиција во косичката требало. Ко да ги мрзело за минутка-две снимање да го разубават.

7. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Актерот се вика Wilf Scolding. Жапче, ако си гледала Skins оттаму ти е познат. Не е толку лош, ќе помине. :)

Еве ви инстаграм линкче за манијачење: https://www.instagram.com/wilf.scolding/

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Типот е descent looking irl, ама далеку е од најљепши муж у Вестерос.
    Реално кога читаш за Раегар имаш на ум Леголас тип на маж, не ова... Disappointed.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Перфектна серија. Многу и се радувам. Следна сезона за година дена ? :/

На zhap4e и oblace1 им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Тнх, Џингрлака :D јас повеќе ја набљудував жена му, косата :inlove::D

Последна измена: 29 август 2017
    На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.007
    Спојлери директно од актерите на GoT. [​IMG]

12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.720
    Тоа е кога од алиекспрес си го нарачале. |( :lol:
    Јас како го чекав дечково на првата слика, иако си знаев дека шансите се мали да е тој, се тешев дека ќе биди некој поубав од него, а не овај. ;(

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    На zhap4e и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Доцнам со гледањето и да, беше тешко да се исклучиш од сите social media на два дена. :D
    Не знам дали бидејќи сум уште под имресии, ама епизодава ми беше фантастична од почеток до крај. Почна со легендарни reunions, на чело со Clegane reunion и дали тоа наговестија дека ќе има cleganebowl? ^_^ Уште од крајот на шеста епизода се прашував каква ќе ѝ биде реакцијата на Серси кога ќе ѝ го пуштат вајтот. Морам да кажам дека беше прајслес, и Лена е извонредна актерка. Се изнасмеав на реакцијата на Јурон, ама после кога кажа дека било испланирано... :| Како тоа бе, од кај знаеше што ќе ѝ донесат? Дали пропуштив нешто? Туку, Џон како Џон, ако не оплеска нешто бива ли? :lol:

Како и да е, не помислив на работата дека Тирион склучил договор со Серси, вниманието ми беше насочено кон тоа што кога се врати со себе ја понесе и Серси и Маунтајн и толку red cloaks, сѐ со помош на своите исклучителни дипломатски способности. Спласнав кога прочитав дека е можно да не било до тоа, туку со скриен договор, особено бидејќи ми е омилен лик уште од самиот почеток и тоа е некако out of character. Не би требало зад грб да ѝ работи. Но со задоволство би ја прифатила оваа варијанта, отколку да излезе дека е заљубен во Денерис. No thanks. Тоа ми е уште повеќе out of character.
    Исто така, на момент помислив дека Серси навистина ќе го убие Џејми. Иако Џејми ми е меѓу омилените ликови, потајно се надевав дека ќе го стори тоа бидејќи ќе беше плот твист што навистина ѝ е потребен на серијава.

Многу ќеф ми направи завршницата на plot-от на Арја и Санса. Вистинско уживање беше да се гледа Литлфингр така очаен и победен, за првпат без тој smug израз на лицето. Сепак, останува како еден од најдобрите ликови во серијава и убедливо најдобар играч на играта. Не значи дека сум го сакала, туку едноставно го има еден од најразвиените карактери во шоуто, како што имаше и Рамзи.

Бран наеднаш му истресе сѐ на Сем, плус и тој знаеше нешто, ги споија делчињата, сѐ откри „скриената“ приказна зад востанието на Роберт. Јас мислам дека беше слатка сцената на венчавката и очекував повеќе од Регар. Не од актерот, туку од времетраењето, многу беше кратко тоа, во споредба да речеме со тепачката меѓу Тион и оној рандом Грејџој. (Патем, good for him, Тион е една од оние промени кои со задоволство ги гледам, одличен character development)

Инцест! Уште еден. :D Баш ми е мило, сега се постави сцената за следната сезона кога ќе откријат кој што е, мислам дека тој момент ќе ми биде еден од омилените во цела серија. :D А да, името на Џон. Ми се допаѓа, како Aegon the Conqueror, поубаво е од Jaeharys, како што се шпекулираше.

Иако многу ќе ми беше жал ако умреше Тормунд, нема смисла да го чуваат. Толку главни ликови испоубија во минатите сезони, Тормунд досега требаше петпати да умре. Како и да е, морници ме полазија кога го дадоа Најти како го јава Висерион, многу моќно изгледаше. Мене ми стои дека вака змејот е многу побрз, полесно се движи и помоќен е. Одвај ги чекам битките со него, а веројатно и со Дени на Дрогон и Џон на Регал. Тоа ќе биде повеќе од епик. :D

Патем, најдобро за сите е да поминеме преку инцестот, бидејќи во серијава се случуваат многу други сексуални актови кои не се консензуални па не се крева голема фама за тоа. Да, крипи е, ама поминете преку тоа и уживајте во кадрите од Џон. :D

Утре ќе ставам memes, кога ќе го исчешлам интернетот.

Тоа беше тоа, I need more. :(

На Someonespecial, Lolipop23, Bender Rodriguez и 8 други им се допаѓа ова.
  15. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    И јас вака...
    FB_IMG_1504076223859.jpg

На Someonespecial, the.vampire.girl, Lolipop23 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
  17. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121

На Someonespecial, the.vampire.girl, sweet-cherry и 8 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    На sweet-cherry и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  20. Сherry.girl

Сherry.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    258
    Јас пак кога сфатив дека Џон и Денерис се всушност роднини ама буквално почнав да плачам од среќа. уште од почетокот ептен го засакав Џон таков стабилен, паметен и тотално секси ми е и баш ми иде со Денерис. Ми се допадна последната епизода ептен.
    Иначе мислам дека ќе затрудни од него пошто нели у нивното семејство и така ги мажеле што се крвно сродство и детето што ќе се роди на крајот ќе биде кралот на сите Седум Кралевства