А не коментирате ништо за вториот дел, м ? Или и вас ве разочара малку. Нејсе, јас сакав да прашам дали македонското издание на книгиве е добро во однос на преводот? Сомнителни ми се кога преведуваат вакви книги, се надевам дека не се Ѓурѓа-масло па да си ги дадам парите за куп ништожни редови.
Книгите се од Сакам книги, а ги има во Матица, Три, Топер, Култура и сл. издавачки куќи. Мислам дека цената е околу 400 ден., а преводот им е добар, не сум забележала некои поголеми грешки. Вториот дел е интересен, ама има кратено некои работи од книгата. Мене ми беше дури и поинтересен од првиот дел, одвај чекам некоја подобра снимка да излезе. Ликовите од овој дел ми се подобри од оние во првиот, а некои од нив и во Мокингџеј ќе глумат.
^ Претпоставував, ептен ми е воочливо дека нешто фали и во текот на тие два часа сто пати се запрашав што всушност гледам и до каде е приказната. Многу исецкани делови, некои дури и тотално неповрзани и неразбирливи, па мислам дека подобро би било да си одам по мојата стара школа - прво книгата, потоа филмот. Фала ти, ќе пробам да ги најдам.
Добри се и двата дела според мене и прилично веродостојни на книгите,се разбира колку што се може. Џенифер си е совршена Катнис ама не ми одговара многу во пар со Џош,он ми е ко мало детенце.Додуша и со оној другиот не ми одговара,ич не го сакам,глупа фаца ми е Инаку за ефекти,за приказната и за се друго,прилично добра трилогија
Не е тој ко мало детенце, таа е премногу стара за улогата. Кетнис би требало да има 16 години, а Џош многу повеќе личи на 16 годишен од Џенифер. Ама како и да е, ја вади тоа што е совршена глумица
^Па без разлика на годините во филмот,мене ликовите не ми одговараат како пар,на тоа мислев А Џенифер е стварно одлична глумица.
Само што го догледав вториот дел и морам да кажам дека сум многу изненадена и тоа пријатно! Првиот дел беше беспрекорен! И како што нормално оди во трилогиите, очекував вториот дел да е сепак помалце интересен од првиот. Не! Преинтересен! Одвај чекам третиот дел да излези. Прочитав дека ќе бидат четири дела, оти третата книга ќе се снима во два посебни дела Уште поинтересно! May the odds be ever in your favor.
Ги имам гледано и двата делови и морам да кажам дека се многу интересни филмови. Целата таа приказна, глума, актери и сл., ме оставија без коментар. Првиот дел повеќе ми се допаѓа, ама ни вториот не е за потценување. Третот пак, со душа го чекам да излезе!
Omileniot !! I so dusa go cekav Mockingjay I na kraj koga go simnav me razocara..a 1 I 2 del me ostavi bez zborovi
https://kickass.so/the-hunger-games-mockingjay-thedoctor-epub-t8843610.htmlhtml Mislam ovoj bese,pred dve nedeli go gledav I bas bese ubava snimkata