Игротека за дочек на роденден

Дискусија во 'Дете' започната од noddy, 17 август 2010.

1. lizaname

lizaname Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    185
    Дали постои игротека каде што ке замупам само просторот и тоа што им е вклучено за деца а јас да сис редам јадење и пиење за возрасни

2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Во скоро секоја игротека има таква опција.
    За Дримленд знам сигурно, тие си имаат тарифа за закуп на простор...ако нешто во меѓувреме не се сменило.
    На нет најди телефон, имаат и веб сајт и прашај си.

3. lizaname

lizaname Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    185
    За таа не прашав ама другите даваат јадење ама не и пиење да донесеш тоа стрикно од кј нив сакаат

Јас сакам да и прославам во игротека заедно со дечиња и да викнам повеке дечиња и да сум обврзана за нив а не за возрасните да ги гоштевам да беше за нив кафана ќе правев

Последна измена од модератор: 22 ноември 2019
  4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.281
    Допаѓања:
    35.354
    На игротеките реално ќарот за роденденски прослави им е пијачките. Чисто се сомневам дека некој ќе ти дозволи само закуп на простор или ако ти дозволи цената ќе ти биде повисока па секако исто ќе ти дојде.
    Е сега од друга страна јас не знам дека некој на детски роденден оди баш за да се гоштева обично сите пијат по една пијачка и толку. Барем така е каде што ние одиме и нас што ни доаѓаат. Реално за два саати и нема многу време за гоштевање.
    Ако не сакаш да гоштеваш возрасни можеш да бараш алтернативни простори пример: ДКЦ, Театар за деца и младинци, кино, Зоолошка, Природонаучен музеј и слично. Зависи од возраста.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Зошто да не и Синеплекс ?!
    (доколку се поголеми да можат да изгледаат еден цртан филм)

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Зависи од бројот на децата, може баш скапо да ти дојде :)

7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.929
    Допаѓања:
    36.816
    Па и не е баш толку скапо. Со клуб картичка е 150 ден карта. За 20 деца, 3000. Класична игротека е далеку поскапо.
    Ова ако оди во сопствена режија, ама не сум сигурна дали клуб картичката има ограничување на број на деца. Како и да е, не е екстремно скапо, во споредба со paintball каде што цена за едно дете е 800 ден.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Мислам имаше ограничувања, плус нели после торта сечење. Не знам, уште сме мали за тоа и не сум се распрашала прецизно, ова од пријателки што сум слушала.
    А 800ден од дете е стварно ектремно :worried:

9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.929
    Допаѓања:
    36.816
    Не знам за торта и како им е процедурата. Ако е организирано од киното, сигурно ќе е поскапо. Јас мислев во сопствена режија, собереш деца, платиш карти... Ама ова мислам за поголемки е, над 7,8 години.

10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Така секако можеш, дури и после да ги седнеш на пица, слаткарница или слично. Ама да, тоа се прави со школски деца, кога си имаат оформен круг на другарчиња.

На Coco31, An-na и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    310
    Ме интересира дали сте изнајмувале маскоти доколку самата игротека не ја нуди таа опција, и од кои сте задоволни?

12. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Здраво предлог игротека за втор роденден. Би имале околу 20 дечиња и 40 возрасни. Првиот роденден го славевме во колорес Карпош задоволни сме, само немаат некако играчки..
    Фала ви :)

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.281
    Допаѓања:
    35.354
    Ние славиме неколку години во Деветка во трговскиот Беверли. Има прилично простор за возрасни што мене ми се доаѓа. За помали деца е исто супер има доволно играчки.
    Исто ми се допадна и игротека Play, таа е ептен нова, чиста и фина за помали деца. НаТеодосиј Гологанов на самата улица е игротеката (во новите згради не знам дали се Импексел или другите ама во тој дел). Само не знам дали има простор за 40 возрасни во зима, ние бевме во лето и се седеше надвор.
    Порано беше убава и Авантура исто кај Беверли во зградите, ама последно кога бевме сите играчки беа испокршени и прљави.
    Имаш и Џунгла мислам дека се вика кај гимназијата Ѓорѓи Димитров, пространа игротека и со прилично играчки ама е во сутерен и есенва на два родендени бевме и на двата имаше мирис на канализација од време на време зашто надвор врнеше.

Ако мене ме прашаш јас би одела во Деветка или Плеј.

На Spidy и hanny им се допаѓа ова.
  14. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Лично искуство немам, ама гледам на фб, секоја сабота и недела по 4 родендени има во Плеј. Дали е навистина толку добро, незнам. Јас би однела дете да поигра еден саат, да видам како е.

15. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    654
    Има некој искуство со игротека Оринџ?Знам дека е мала ама и така нема да имам многу гости.Славел ли некој таму да сподели искуство?

16. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.488
    Предлог игротека на отворено за 2+ годинки деца , за во Скопје.
    Или предлог игротеки од кој сте биле баш задоволни за мали дечиња

17. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Kиндер парк во парк

18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.281
    Допаѓања:
    35.354
    @hristinan12 игротека Play во Импексел зградите. Малку е на улица ама е многу многу чиста внатре и е баш како за помали деца. Сега гледам имаат и замоли на дување надвор до игротеката.
    Кингер Парк надвор е убаво ама за навечер, а внатре е многу голема и е како за поголеми деца и е прљава. ДримЛенд се исто големи ама и тие ми се прљави за мој вкус иако не секогаш.

19. Мравојад

Мравојад Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    3.135
    Грин хаус во близина на парк. Пред некое време бев во Зоолошка, на езерцето има кафич-игротека, баш славеа детски роденден, од страна убаво изгледаше. Сум била во 2 игротеки на Зајчев рид, ама не се сеќавам како се викаа, едната беше баш игротека, другата кафич со дел за помали деца.

Последна измена: 9 јули 2021
    На Iliana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.488
    Во плеј бев пред некое време го носев син ми со уште едно детенце , а типката што седеше внатре за да ги пази,не ги ни погледна,си играше карти со едно девојче (во цела игротека беа моите 2ца и едно девојче,значи вк 3деца) ,детето ми има 2 години и се лизгаше само од лизгалката и се искрши, се на се ужас услуга , мислам немаше никаква услуга која ни ја пружија,а секако ја наплатија.
    Не би славела роденден истотака поради небезбедноста што од врата искачаш директно на булевар, заради тоа што детето замалце не ми излета пред кола,не знам како можат да дозволат вратата да е отворена,3 деца не допазија а камоли 10-15..
    За другите ќе се распрашам и ќе разгледам. Фала ви во секој случај.