Игротека за дочек на роденден

Discussion in 'Дете' started by noddy, Aug 17, 2010.

1. Easter

Easter Истакнат член

Биен- Аеродром
    Томи- Кисела Вода , вчера бевме , нас ептен не бендиса, штета што нема термин за денот што го сакаме :)

ebola likes this.
  2. kelly.r

kelly.r Популарен член

За околу 50 возрасни само Лавли собира ? Друга некоја за со повеќе возрасни има ?
    Сега на предходните родендени што бев од градинка освен мајките со деца доаѓаат и нивните мажи малце се зачудив,дури една мајка ме запозна и со другото дете што не иде во градинка туку во школо

3. ivani30

ivani30 Популарен член

да собира јас за втор родеден имав 86 возрасни и 20 деца ,имаше пушаци излегуваа си беше ок

kelly.r likes this.
  4. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Игротекиве во склоп на рестораниве немаат девојче што ги гледа децата. Потребно е? Прашувам за славење на роденден, па сакам и игротека во склоп ама дали е безбедно така да се без надзор, освен нели од родителите.

5. butterflly90

butterflly90 Активен член

Пчеличка во К.Вода

kelly.r and Verce733 like this.
  6. Camille84

Camille84 Истакнат член

На роденден на дете од градинка идат и мајки и татковци заедно? Како бе? Ако се блиски по друга основа ок, ама вака сите да им се тупосаме на некој рандом, без веза, особено што игротеките и не собираат многу народ.

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Не само што не оделе двајца родители за едно дете, него и една мајка земала свое дете и едно другарче за да не идат 2 мајки. Дури и кај другарките на ќерката со кои сме се дружеле и приватно пак сама одев на роденден за да не се прави гужва. Јас едвај чекам да дојде момент да ја оставам сама на роденден, а не па и маж да земам со мене во игротека.

dromka, thinkerbell, Bubce38 and 3 others like this.
  8. anngelique

anngelique Популарен член

Јас па не размислувам вака, ако некој сум го поканила на роденден вооппшто не ми смета и е добредојден. Тие луѓе што ми прават гужва не ги канам на роденден, така да многу нормално дека родителот ќе дојде со детето, ако ми испадне многу гости кратам а не да очекувам родителот да не седне на пијачка.

Kolache na mama and KuklickaSk like this.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Ама зборуваме за другарчиња од градинка и училиште. Сите сум ги канела на роденден и кај сите што сме можеле сме оделе на роденден, ама приватно се дружам со 3 мајки, не со сите. Таму седам за да ќерката присуствува, јас и маж ми сме небитни. Јас сум кажувала на родителите ако сакаат да донесат братче/сестриче, ама да дојде плус родител нема потреба. Деца треба да се соберат, игротека е тоа.
    Не е исто кога одам кај мои пријатели или роднини на роденден, кога обавезно одиме сите.

10. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Dojdov da se pozalam od Dream Zone vo Diamond. Katastrofa. Ne ne pustija zosto maloto nema tri godini (facepalm) ok si otidovme vo druga igroteka kade sto primaat deca :!: Tuku na izleguvanje toa sto mi padna vo oko i me zgrozi e sto imase rodenden so nekoi animatori koi gi animiraa decta a na strana, nadvor od igrotekata, na vrata da ne recam, sedese majka so detence so posebni potrebi i gi gledaa samo. Bas vo toj moment koga pominuvav dojde animatorkata i mu rece tebe moze samo balon da ti dadam :x Posle toa bas citav rewjus site negativni i se zalea na istovo. Katastrofa, se somnevam deka dolgo ke traat vaka.

11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Кај нас доаѓале двајца родители на повеќе деца, па и двете деца. Јас немам проблем со тоа. Баш на роденденот кај малото пишав дека се добредојдени братчиња/сестрички. Некој нема каде да го остави детето, а сака да дојде. Секако за плус дете не ми наплаќале.

Инаку јас и маж ни не идеме задно се караме кој да не иде, да олабави малку.

dromka, SuperGirl24 and Camille84 like this.
  12. anngelique

anngelique Популарен член

Кај нас обично одам јас сама но не ми смета кај нас да дојдат 2цата, но не ми паѓа на памет да пратам дете со други родители или јас да земам на одговорност повеќе деца за да не се правело гужва.

KuklickaSk likes this.
  13. ivani30

ivani30 Популарен член

Дрим Зоне е игротека наметнета за деца над 3години,а и со право затоа што не е дозволено родители внатре и се слагам дека е за поголеми деца.Жал ми е за искуството ,ние неколку пати сме оделе и се било како треба.И баш е ок гестот што аниматорката му дала балон на детето

franca likes this.
  14. Camille84

Camille84 Истакнат член

За деца плус, како братче, сестриче па и братучед нема проблем, идат и кај нас и тоа е супер, треба деца да се собираат, ама двајца родители на другарче од градинка е глупо и непотребно.

Butterfly30 and dromka like this.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Реално секаде пишува дека не примаат под 3 години, и ако ти го примат некако да се измолиш, тоа е на твоја одговорност и ќе ти дадат да потпишеш таму еден лист.
    За другото не те разбрав, може детето не ни било дел од роденденот ама сакало да гледа.

Не ги бранам Дримзоун воопшто, одвратни ми се заради понашањето на 19 годишните шо треба да ги гледаат децата.
    А и прескапи за мој џеб.

16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

За родендени во градинка немам искуство, но кај деца од школо оди само син ми. Со мајките се знам, но не доволно да одам и јас.
    На поканата јасно пишува дека славеникот ги кани другарчињата.
    При земање видов дека генерално има малку возрасни, и тоа најблиски.

Не знам зошто би отишле сите, кога, прво не се знаеме, а второ, ќе треба да купам доста поскап подарок ако одам и јас, па и плус, маж ми. Двете страни ќе се на трошок, за 2 часа, а секако само децата се забавуваат.
    Кај блиски секако одиме јас и маж ми, но тоа се или кум, старосват, први братучеди итн.

Camille84 likes this.
  17. Alex*

Alex* Истакнат член

Предлог за игротека за играње?
    Прикладна со играчки за возраст 2 години ?
    Како им се движат цените?

18. lady1987

lady1987 Истакнат член

Моја препорака игротека Штрк во Аеродром

19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Tebe ok ti e gestot sto ne go pustile deteto da vleze vo igrotekata samo zosto e so posebni potrebi? :puke: Bravo, sto drugo da ti kazam.
    Inaku smr bile vo mnogu igroteki kade sto i deca pod tri god igrale bez problem. Ovaa nekako precenata. Katastrofa od igroteka definitivno.

20. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Ne sum videla do sega na niedna da pisuva pod tri godini deka ne primaat. Sekade kade sto sme bile slobodno si igrale i deca pod tri. Eve na primer spored tebe prv i vtor rodenden nesmeam da slavam vo igroteka? :rofl:(facepalm)