Мајки, дали во игротека храната е на шведска маса или местите по маси ? Се мислам по маси да се сервира.. Какво искуство имате ?
Сме правеле и шведска и по маси. Мене шведска ми е попрактично, затоа што масите по игротеките обично не се многу големи, па ако ставиш и чинии, храна и пијалоци може да е пренатрупано. Плус на гостите не им е проблем да станат да си земат, затоа што секако ќе станат поради децата . И дел од гостите често си ставаат чинија со храна на средина на масата на којашто седат и заедно си мезат од неа, ако им е така позгодно.
Ние правевме шведска маса и супер поминавме мислам дека подобра варијанта за во игротека е шведска маса,бидејќи масите се доста помали и ако ги натрупаме сите со храна за секој посебно ќе немаат каде пијачката да си ја остават
Zeni eden sovet, za prijatelka da prasam rodenden za 10 god dete, pa i pogolemki predlog kade se zabavuvaat zimno vreme, ako moze linkovi please ama da im e zabavno a da ne e detska igroteka, falaaa
Мами што мислите подобро е дома да се прават родендените или во игротека..Ајде првиот го правевме во игротека ама сега се мислам..Има уште време ама нели жена па си мислам на време..Мм и јас велиме во игротека но од дома свеки вели подобро е дома не е прв роденден..Вие како славевте дома или..?
@blessed.an правете како мислите ти и сопругот, а не како сака свекрвата. Што има врска дали е прв или петти роденден, да биде пресудно која локација ќе ја изберете. Ако имате повеќе дечиња, и малото ви се радува во игротека, зошто да не. Вие најубаво си ги познавате гостите и детето.
@blessed.an зависи колку гости и особено деца имаш за канење. А и дома за таа бројка гости дали имаш простор..
Prviot kafana posle narednite igroteka. Ubava zamisla e i doma zavisi kolku deca imas za vikanje kolku imas prostor i slicno. Vo igroteka si raat od serviranje raskrevanje a i za 2 saati se zavrsuva. Doma moze da nema kraj
Првиот го правевме домашни услови т.е во двор, бидејќи е во јуни. Не се одлучивме за игротека затоа што мислевме дека игротеката е интересна за децата т.е детето. Односно да се изнаиграат. А дете од година дена не разбира и не се радува на игротеката. Плус бевме само најблиските и се на се беа 4 деца со славеникот. Па немаше логика да изнајмувам игротека за 4 деца. Бевме само најблиските пс не постоеше опасност некој да ми заглави до касно. Сепак ти и мт ќе си одлучите. Ако имате дечиња доволно, ако ќеркати се радува на игротеката не гледам причина зошто не би. Баш сега она повеќе разбира.
Мајки, постои ли игротека во Скопје со капацитет околу 55 возрасни, а јадење и пиење сама да можам да си однесам. Ај предложете нешто ако имате ве молам
Jadenje pienje sama da nosis retko kade davaat. T.e. pienje samo jadenje mozes sekade. Kapacitet za vozrasni tolku mm imas vo pcelicka k.voda ama pijackite im se skapi pazi
Drimlend Alumina ima kapacitet. Pijackata od niv,hrana tvoja. I Jungla do Gjorgi Dimitrov ima kapacitet isto.
Jas zakazav tamu. Koga e vasiot? Ako si posle nas ke ti kazam. Ne mi izgleda mn golema ama sinko ja bendisa. Ima del za igranje i plus edna soba za disko pa toa mu se vide interesno a i jas sakav malku da smenime od dreamland sema. Baska ako se pogodu ubavo vremevo ke mozat del od vozrasnite i nadvor. Ne sme bile na nieden rodenden tamu ama mi ja pofalija
Mestoto mi se vide sovrseno zasto imam samo mali decinja, a nekako pogodeno e za pomali, igrackite i prostoorot za igranje.. Inaku na 12ti April e nasiot... do sega ni jas ne sum bila tamu, ama od temin.mk razgleduvav i taa me privlece Neam ni mn vizrasni, ne mi ni treba golema...