Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игротеки

Дискусија во 'Дете' започната од moli.mk, 1 декември 2018.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.982
    Дали може да се отиде во игротека било кога за детето да си игра? На пример, ме интересира специфично за таа во Капиштец кај Беверли и за таа во Лиса.

2. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Еве јас за таа во Лиса ќе ти кажам...да, може да отидете за да си игра детето. Секако исклучок е ако има роденден и барале славениците да биде затворена игротеката за други деца.

На JoyJoy и MissChievous им се допаѓа ова.
  3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    5.184
    Сериозно ова го напиша? Дај бе осет малку и со зборови и со постапки. Треба да реагираш кај родителите, а не да префрлаш туѓо дете преку ограда. Замисли некој тебе да ти го земе детето во раце (facepalm)
    За тоа никакви во фаците.. нема ни да коментирам. За деца..

На Heidi, zuto, KuklickaSk и 8 други им се допаѓа ова.
  4. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Реалноста е таа, од секогаш била за жал. И пред 10 години и сега има (и ќе има) родители кои игротеката ја сметаат за место каде што можат да си пијат кафе на раат и буквално два часа да не го погледнат детето.
    И моите биле туркани, им биле земани играчки од раце, скубнати, итн... А секогаш сум била внатре со нив без исклучок до 4 годишна возраст. Кога почнав да ги оставам сами пак бев внатре само не веднаш до нив, па по некое време надвор од оградениот дел ама секогаш под надзор.
    Ќе се најдеш уште Х пати во такви ситуации, некогаш само ќе превртиш очи, некогаш ќе ти дојде и со некоја мајка да се расправаш ама со детето... нема поента. Прво ти не си таа што треба, а ниту ниту ќе успееш да го научиш детето на добро однесување за тие два часа, а друго физички контакт со туѓо дете е недопустливо. Ќе го земеш твоето и ќе го тргнеш на страна.
    Ако си ентузијастична како мене на почетокот ќе зборуваш полека и смирено како не е убаво така да се прави, дека треба да се дели и заедно да си играат...и ова нели на твоето дете, а не на тепачот. Можеби во една од сто ситуации ќе упали, најчесто нема.
    И да изреагираш на родител е џабе, таа мајка ниту е во тек со ситуацијата ниту пак ја интересира, а дека ќе отиде да објаснува на нејзиното дете или ќе го остави кафето за да го пази... малку потешко.
    Затоа дистанца - тоа е она што можеш да го направиш за да не си правиш стресови понатака.

На JoyJoy и Bebac им се допаѓа ова.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Не.

6. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Во право си. Секоја ти е на место.
    ;)

7. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.919
    Па не може да очекуваш во игротека полна деца дека на твоето дете нема да му се земе играчка или нема да биде турнато. Во тој случај треба дома да го чуваш. Зашто и другите се деца и тие сакаат да играат а и во невнимание може да бутнат, турнат..
    А јас како би постапила? Па две годишно дете ќе го носам во парк, во природа а не во игротека. Зашто во игротека свесна сум дека ќе се случи тоа.

На Sofi.ja, KuklickaSk, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    20.228
    Не знам шо ќе постигнеш со ова ама знам дека ако некој шо не го познавам ми го земе детето во раце, ќе ја кренам игротеката во воздух.
    Се разговара со твоето дете и со родителите на туѓото дете.

Било турнато, му земале играчка. А очекуваш од деца да седнат на маса и политика да бистрат?

Кој како и да си ја сфаќа игротеката, дали ќе го остави детето само и ќе пие кафе и ќе ѕвери у телефон или ќе влезе внатре и ќе си игра со детето, исто така не е твоја работа. Си платиле, шо сакаат ќе прават. Ако не можеш да се справиш со секакви карактери, не знам зошто би го носела нареден пат во игротека.

На IRBBB, Sofi.ja, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.641
    И мене ме здоболило кога гледам како детето ми го турка некој или му дрпа играчка, а тој дреме, ама да одам да оправам туѓи деца не ми текнало. Ниту ќе воспитувам родители ниту деца, а нема ни ко полицаец да стојам во делот со децата, ако осетам таква потреба подобро ќе го носам по паркови сам негде нека трча.

На IRBBB, CareTee, KuklickaSk и 3 други им се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.930
    Допаѓања:
    26.167
    Озбилна си? И твоето дете ќе дојде ред да бутне некое друго, случајно, намерно не знаејќи кои се последиците. И твоето дете ќе земе играчка од друго. И пак ќе си ги фати рацете, ќе падне... Деца се, не се роботи.

И во градинка исто се случува, прашај педагог колку деца проаѓаат низ фаза на буткање.

Ако мислиш сите детски расправии ти да ги решаваш или секогаш твоето дете да ја има играчката што тоа ја сака, чувај го дома изолирано.

И онака најдругарски, со кој памет напиша какви биле децата во фаците???

На Mother of 2boys, lillypad, JoyJoy и 9 други им се допаѓа ова.
  11. lillypad

lillypad Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16
    Здраво, дали некој има славено роденден во бедрум во центар? Имаат игротека мала па ме интересира искуства дали има задоволни

12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    25.015
    Има ли некоја игротека низ Скопје, освен овие што се фул со родендени?
    Препека дете да игра,нема кај да се однесе....
    И да,освен таа во Џамбо.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.175
    Допаѓања:
    18.276
    Во мојот свет често одевме за игра.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.586
    Допаѓања:
    35.013
    Во Ист гејт игротеката

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.175
    Допаѓања:
    18.276
    Мајки сте ги носеле децата на работилниците во Кидер парк?

16. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.951
    Ние идеме во Кидли често.
    Игротека на место, чиста со супер играчки
    И Авантура, до 12 е слободна, мислам дека после 12 им почнуваат родендените

17. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    980
    Контакт некој да не има од игротеката во џевахир ?
    Сменети ни се патичиња...

18. Silvi00

Silvi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    30
    Дали има некоја игротека во Аеродром каде детето може да си игра. Неколку пати поминуваме покрај Lovely секогаш има родендени.

19. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Мојот свет - блиску е до Лавли ама не е толку зафатена за родендени. Заследете ги на Инстаграм, пишуваат дали се слободни за игра скоро како и сите игротеки.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.594
    Може да се отиде во Кидли за играње или е само за работилници? Има некој познавање каков е концептот? Се плаќа влез за детето, може да се нарача кафе, сок..?