Zaпочни ја Ун диетата, сега не е баш брза, ама има извонредни резултати, за околу 3 месеци ке симнеш околу 15 кг, баш колку што ти требаат
висока сум 162 а имам 60 кила не изгледам многу дебела ама имам 2 гуми на мешето која диета да започнам за да имам рамен стомак?
Зависи како сакаш да изгледаш Јас сум 178цм висока и до пред некое време имав 67кг, а сега се симнав на 60/61кг. Кога имаше потреба држев килажа, сега сакам да изгледам по слабо, а не дека со тие 67кг изгледав дебело, мене сите ми имаат кажано дека таа килажа најдобро ми стои ама јас сакам да сум по слаба За идеална тежина, да изгледаш "здраво" може да се каже некаде околу 67кг.
висока сум 175 а според последните мерења бев 62 кг и тоа додека имав.. се обидувам да достигнам тежина од 55кг , ама тостовите и брзата храна не сакаат да ме остават, многу си се љубиме
Zdravo. Sakam da ve prasam jas sum visoka 167 a sum teska 75 i mi treba da oslabnam 2o kila dali moze nekoj da kaze dali toa ke uspee dokolku ne jada leb i blago .SOVET!!
Можеби има понапред за пресметување на индекс на телесна маса, т.е. bmi, каде има 4 категории,но и ако има, еве повторно: неухранети- so bmi помал од 18,5 кг на метар квадратен нормални-со bmi од 18,5 do 24,9 прекумерна тежина- bmi од 25-29,9 дебели- bmi над 30. Се пресметува, така што килограмите се делат со височина изразена во метри, на квадрат. Пример за мене би било 58/1,75 x 1,75 = 58/3,06 = 18,95. Во превод, грев гревосан Шала на страна, пресметајте, видете во која категорија сте...
Да бееее,ја неухранета нема шансиии 17 и неш ми испадна,не е точно,нц нц Висока сум 170цм,тешка 53кг,и не изгледам за неухранета
^ Абе добро, овде е земен у предвид само односот меѓу висината и тежината, но не е земена во предвид градбата на телото и распределеноста на килограмите на одредени делови, што игра и те како голема улога...