Вику има на youtube видеа цели, постапно објаснето како да се прават било какви нокти. За матура мислам дека треба нешто по елегантно, ама не премногу кичасто. Еве на рпимер вака: А и не мора којзнае какви нокти. Јас бев едноставно излакирана со темен пурпурен лак со сјај, клот цели нокти, и многу убаво изгледаше.
Јас сега си ги направив со помош на мајка ми,толку едноставни,а убаво изгледаат.Ќе ја објаснам постапката.Е сега,не знам дали се баш за на матура ама морав да се пофалам некаде.Убави се за секој ден важно Прво со селотејп го лепиш ноктот (знаете како нели? ) па делот што не е залепен го лакирате со вар бел лак.Постапката е иста кај сите нокти...Потоа откако ќе се исуши го одлепувате селотејпот и го лакирате целиот нокт со млечно бела боја на лак.Откако и ова ќе се исуши лакирате со лак со светки (само светки) и потоа можете да ставете од налепниците за нокти што се по 30 денари на пазарче на ќошето.Многу е убаво и воопшто не е кичесто Хир дер ар
Од повеќето слики ми се преврте желудац. Се знае, француски само со не премногу долги нокти или еднобоен лак. Уште светљукав фустан некој таков целиот со шљокици во комбинација со вакви нокти и спремни за во циркус. *Нормално едноставен еднобоен црн фустан на пример со некоја интересна шара нокти делува многу штосно. Сепак зависи од фустанот.
Темава е за потребите на оние на кои им треба инспирација како да си ги направат своите нокти. Инспирација што ќе биде преку поставување само на слики од интернет. Слики со еден тип на идеи како инспирација, за шарање на ноктите... Бидејќи стварно се наоѓаат интересни слики од нокти низ интернетов и мислам дека може да бидат од голема помош за Феминките. Па да се Фатиме на работа Спојлер Може ке биде потребно модераторките да префрлат повеќе постови кои се наогаат во темата Туторијали за нокти во оваа тема