Ноктиве се мои и никогаш ништо не сум им правела, сеа имам значаен настан па би сакала да одам да ми ги подсредат. Во бои не ги сакам, дали француски (мислам дека се вика така) би можело да ми се направат на моиве само да ми ги скратат малце бидејќи ми се многу големи? Фала
Мој совет? Ако не сакаш да ти се уништи ноктната подлога излакирај си ги со лак сама. Инаку за правење има секако. Штом ги чуваш рачунај ако ставиш гел или акрил ќе се уништат при вадење на истиот. Евентуално гел лак мада и тој се струга.
@lost123, имам другарка која прави нокти и вика дека ако не продолжиш потоа да ставаш гел многу се уништувале ноктите. Не значи дека кај сите е така, јас досега не сум се осмелила да ставам зошто и така имам многу меки нокти кои се кршат, ама би пробала од љубопитност. Најдобро нека ти направат само форма и налакирај ги во некоја nude нијанса или направи си француски маникир. Или пак ако сакаш да си направиш нокти, еве неколку идеи.
*не знам во која тема да пишам, ако не е за овде преместете. Женски за нова година ќе носам розевкаста маичка и црна суќна најверојатно, ако до тогаш е готова. Би можеле да ми дадете предлог какви нокти да правам?Се мислев за црни бидејќи се најуниверзални и што и да носам дека ќе ми се слагаат, или сакав некоја бебешко розева, или бордо боја.
Девојки како го правите или како ви го прават омбрето на ноктите? Многу често гледам вака ги носат како на сликата која ја прикачив, но никако не можам да ги направам толку совршено да се преливаат. Пробав со повеќе типови на четки, но сепак се познава.