Идеи за работа од дома (без работа преку интернет)

Дискусија во 'Барање работа' започната од sofce, 22 ноември 2010.

1. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Братучед ми ја користи Freelancer апликацијата и можам да кажам дека убави пари заработува за преведување. Разгледај ја.

На Nate- princeza му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.397
    Дали можеш да го прашаш преку што му вршат исплата?
    Преку наша банка или преку PayPal.

На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.260
    Е како не, мора да отвори фирма. Да ја пријави во агенција за храна (така мислам дека се вика) и да дојдат да проверат дали местото ги задоволува стандардите за производство. @Inana123
    Утре фатиш некоја бактерија од нејзините колачи, како ќе биде без лиценца за работа?
    Тоа што многумина не ги следат законите и ризикуваат, тоа е друго.

На cresa-jagoda, Inana123, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Рече можело и двете опции, до скоро било така не знаел дали има измени.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    @Inana123 Познавам многу кои си работат на овој начин правејќи торти, слатки, макаронс, поховани даски итн. да не ги редиме, имаат само страни или од сопствените профили си се рекламираат и продаваат од дома. Лесно се доаѓа до заработка, посебно ако си добар со украсување на храната деновиве и не треба многу инвестиција, скоро веднаш се исплаќа.
    Меѓутоа, професијава не е лесна во однос на заработка - време. На почеток сите се залетуваат, добар маркетинг и фотки, за квалитетот на храната сѐ најдобро, добиваат повеќе клиенти отколку што можат да услужат, па некои од нив не спијат со ноќи (ова пред поголеми празници, имендени) за да ги исполнат сите нарачки.
    Грешката ја прават од старт, кога не се решаваат да инвестираат средства во "бизнисот", уште повеќе што не се инвестираат себеси во истиот.

Мој совет ти е, АКО си сериозна за работава, работи ја како што треба. Секако е одговорно бидејќи си имаш работа со храна, а и регистрирањето фирма си има свои придобивки во однос на растењето на бизнисот. Плус, ризик јак, мотивирана си да работиш попаметно и поефикасно :rofl: :fubar:

Со среќа

На Noemi и Inana123 им се допаѓа ова.
  6. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Ти благодарам за советот :hug:
    Отварање на фирма не е проблем, туку ризикот ме плаши. Дали ќе тргни работава, дали ќе имам муштерии, како би било со вработени, колку пари треба да се вложат (башка сум со мало бебе) :drunk: Затоа мислев прво да почнам од дома па да видам како ќе тера, ако е се како што треба тогаш иде фирма и продавница - чиста работа.. Затоа и прашав, сакам да биде се како што треба, не сакам ништо на црно што би рекле..

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Некој да бара човек за работа од дома?
    Или пак да ми препорачате нешто?

8. Visab

Visab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Јас моментално работам од дома, предавам англиски јазик на деца од Кина. Lingoturtle се вика страната на која аплицирав за работа а иначе тие работат заедно со фирма од Кина Betakid, која им ги наоѓа учениците. Моментално не примаат веќе али е можно повторно да отворат оглас, само треба да следиш.
    А јас пак како мајка на мало дете, презадоволна сум. Работам само 3 часа дневно, 7$ на час. Плус бонуси за регуларност итн итн.

9. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.943
    Не знам дали ќе има оглас со оглед на тоа што се намалија часовите.

10. Visab

Visab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Викаат дека е привремено но сепак ќе видиме што понатака. Мене сите отворени часови ми се полнат засега

11. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Vo odnos na otvoranje firma, moj sovet, prvo i osnovno da si najdis prostor koj nema da bide kujnata doma - za izrabotka na hrana. Tuka mozi samo sanitaren inspektor da ti kazi kako da go najdis ili obezbedis prostorot. Ako nemas vrska - nema da bidis zastiten i mozat samo da idat inspektori i da te kaznuvaat. Plus, rabota so hrana e delikatna rabota, zatoa site rabotaat na crno, bidejki gi pravat doma slatkite, kiflite itn. Prvo probaj kako ke ti odi, a za firma ubavo rasprasaj se, ima mesecno davacki od min 500 evra samo za da mozis minimalec da si isplatis

12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    8.745
    Сите кои прашуваат за Ипсос и слични агенции кои праќаат анкети, тоа не е работа, уште помалку е плата. Пред повеќе години кога работев во маркетинг агенција ептен ме интересирааа работи како корисничко мислење, работев и статистики, и сум била на доста фокус групи, анкети во живо, и сѐ уште пополнувам анкети за Ипсос. Колку анкети праќаат зависи од клиентите. Секогаш е потребна одредена фокус група (возраст, пол, реон, професија, пушач и слично) и затоа може да се случи и година да помине да не добиете анкета, едноставно не сте дел од статистиката која ја бара клиентот од Ипсос. Хипотетички, ако имаат многу работа со клиенти кои се од месна индустрија, или тутунска, а вие ниту месо јадете, ниту цигари пушите, нема да ви праќаат анкети. Има анкети во кои одговарате неколку елиминациски прашања и анкетата автоматски ве одбива или прифаќа како испитаник во зависност од критериумите. Ама просек, барем со Ипсос ми е можеби едвај еден ваучер, тешко повеќе. За фокус групите, зависи од агенцијата и клиентот, ама се плаќа на лице место, или ваучер или повеќе, јас сум зимала и по 50 евра од фокус група. Ако сакате повеќе пари, можете евентуално да работите за нив како телефонски или теренски анкетар. Да се заработуваа пари толку лесно, со чкрапање анкети, никој немаше на работа да иде, сите ќе работеа за Ипсос :)

На Tanjamm, Cosmic Girl, L.i.n.a.a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lola.Luna

Lola.Luna Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    128
    Дали е потребна лиценца за предавање англиски или ?

14. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    @Visab Дали има за германски јазик вакво нешто ? Може, но и не мора да е на оваа страна.

15. Mucenceto

Mucenceto Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Zdravo dali nekoj ima iskustvo i da objasni kako odi taa rabota od doma primer gledanje videa klikanje reklami .. ili da ponudi nekoja druga rabota od doma (dopolnitelno mi treba).

16. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    176
    Потребна ми е работа од дома,ако може некој да ми предложи нешто од лично искуство.
    Имам познавање од дигитален маркетинг, креирање контент, водење на социјални медиуми, анализи и сл.

17. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    22000 денари е моментално бруто минимална плата.

18. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Epa pridonesite gi plakas i ti se trosok, a platata pak vo tvoj zdeb odi. Ama moras tolku da uplatis, imas dodatoci eden kup, plus 8000 den ti se

19. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Кои се други додатоци?

20. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Pa gazdaricata na kaficot kaj sho rabotev znam deka spomnuvase nesto i za socijalnite slucaevi, ama tocno ne znam koi se