Идеи за работа од дома (без работа преку интернет)

Дискусија во 'Барање работа' започната од sofce, 22 ноември 2010.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Фирма нема обврска кон социјалните случаеви.

2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Imas zakonski dodatoci na plata shto se plakaat, a nikoj nema da ti gi kazi pred da osnova firma. Tuka se golemi troshoci od gledas 6 ili 7 iljadi denari

3. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Па тоа се придонесите на твојата плата и се дел од бруто платата.
    Во придонеси спаѓаат пензиско, здравство, додатно здравство, придонес за вработување, плус е персоналниот данок.
    Придонеси и перс. данок 7000 + нето плата 15200= Бруто 22000

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    13.621
    Се помалку плаќаат и за теренските. Јас порано работев за нив и фатив добри времиња. Потоа почнаа со некоја строгост невидена, па ми најдоа утка, не ми платија цел сектор, односно цела улица со 7 анкети. Оти така е правилото, ако ти најдат грешка нема пари, те казнуваат. Тие што сега работат многу се жалат. Ги крадат, де некој прашалник не ти платиле, де патни трошоци заборавиле и велат „еееј друг пат реагирај со време, готово, таа исплата заврши“. Или ќе им текне, „имаш грешки во 3 анкети, оди преработи, најди нови испитаници, а всушност од тебе 3, од друг 3, и ете им како за еден анкетар плус работа ќе завршиш, за исти пари. Со еден збор веќе не се исплати со нив да се соработува.

5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    8.745
    Е тоа не знам, за фокус групи и ваучери биле секогаш коректни. Пишав дека е бесмислено од штракање анкети кои траат буквално две минути да се заработува, секако е попаметна теренска или телефонска работа. Во таа бранша сите се врзани, колку помалку плаќаат клиентите, толку помалку и агенциите ги плаќаат анкетарите. Многу работи се сменети низ годините за жал.

На tina2018 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    13.621
    За жал на полошо се сменија. Порано се знаеше, одиш, си сработуваш за една недела или најдоцна месец земаш хонорар и готово. Сега исплата има по најмалку 1 месец. Дури ако им фали човек за анкетирање, да не даваат ваучер, не се глупи, ми вртат оти ме знаат, и ме анкетираат. Сигурно анкетираат многу луѓе така по лични контакти. И џабе луѓето ќе штракаат онлајн, нема заработка од тоа.

7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    8.745
    Телефонски веројатно си имаат датабаза. Порано телефонското анкетирање се работеше на дневница или на саатница, не на завршена анкета. А анкети сам да пополнуваш онлајн, немаш ќар, освен ете ваучер или ако ептен ти се посреќи два, во годината. Затоа и напишав, ниту е работа ниту е плата ниту хонорар, едноставно ете, колку да почастат со нешто.

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    13.621
    Сум работела и телефонски. Вртиш на трефка, ако ти треба Охрид, се знае 046..... Или евентуално во златна книга ќе бараш што ти треба. Сега можеби имаат и база. Тешко е и тоа. Не секој го може и тоа.

9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    8.745
    Стварно??? Јас сум работела во Италија тоа, во студентските денови, си имаш датабаза, системот сам си ги врти броевите, после неколку ѕвонења сам префрла на друг број и сѐ така додека некој не ти крене, правиш анкета и така. Чиста работа. Тука ете ко што викаш не се изгледа многу организирани.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    13.621
    Во Рејтинг правев телефонски. Ова пред 10 години, дури работев во главниот град. Вртиш на трефка, ако е Куманово се знае 031.... Ако ти треба село, ќе видиш во Именик, златна книга, ако ти треба конкретно некое село. Добро сега има гугл, па таму ќе видиш и вртиш. Инаку ок беше дневницата тогаш. Даваа 10 евра, а се работеше 4-5 саати, зависи колку брзо ќе завршиш, плус даваа оброк, кафиња, сокови, можеш да станеш да си земеш. За ИПСОС сега од дома си снимаат и прават. Модерна технологија.

На tina2018 и Abel им се допаѓа ова.
  11. kalimero1000

kalimero1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Zdravo,dali ima nekoj iskustvo so anketi kade se najplateni i kako e nacinot na prijavuvanje za anketar ili taen kupuvac?kako bi mozela vo rejting da apliciram?

12. ан4е1021

ан4е1021 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Zdravo, dali nekoj iskustvo so ovie ili nekoja izmama e?

Прикачени фајлови:

• aaa.JPG
      aaa.JPG
      Големина на фајлот:
      58,3 KB
      Прегледи:
      105
  13. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Kako odi predavanjeto? Jas predavav na nativecamp nekoe vreme ama nekako mi se vide mnogu maltretiranje za malku pari. So deca iskreno najubavo si pominuvav, cak mi se cinese deka decata pobrzo sfakaat od vozrasnite. Lesno e , imas se napisano ama 1.5$ po cas isplakaat. Ako studentot ti ostavi negativen fidbek, ni toa ne go zimas. I se otkazav, pa te molam ako ne treba nekoj sertifikat za tamu ako sakas da mi objasnis kako idat predavanjata.

Devojki zdravo na site. Ve mola dokolku imate nekoe iskustvo kako i kade da rabotam od doma, imam rabota megutoa ne se iskaca na kraj so trosoci, maz mi ne odi na rabota vo celava kriza pa so edna plata i kredit ne se vrvi. Angliski dobro poznavam, nekoi prevodi da rabotam ili barem pisuvanje statii za nekoj portal. Ili jas da si otvoram portal i sama da si pisuvam. Se registrirav na fiver ama nikako ne se snaogam sto i kako treba da ponudam. Vi blagodaram.

Последна измена од модератор: 17 март 2022
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    И мене ме интересира истово. Студирам англиски, блиску сум до дипломирање, ама ич не знам да се снаоѓам по интернетот за да најдам нешто за работа.

15. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Здраво. Ве молам итно работа од дома каде можам барем дневница да извадам..

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Прво нешто што ми текна е Телеперформанс, ако ти иде добро германски пиши им.
    https://www.pazar3.mk/oglasi/rabota-biznis/rabota/rabota-od-doma
    види и овде нешто.
    https://www.vrabotuvanje.com.mk/Ves...2/sortby/modifiedAsc/resultsperpage/20/page/2

кол центри види
    или по фб групи

17. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Може да ми пишиш порака?

18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.835
    Допаѓања:
    11.809
    Здраво, дали сѐ уште работиш со предавање?

19. Makedonistka

Makedonistka Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво барам работа од дома имам перфектни познавања на германски англиски, исто така македонски можам да пишувам есеи итн… Било што да е се можам да работам доколку некој има некоја информација нека ми пише. Многу ми треба дополнителна работа од дома бидејќи имам мали деца. Ви благодарам однапред

На SummerGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Зачлени се на некој сајт за преведувачи и на попопуларни сајтови за фриленсери, штом знаеш германски, сигурно за брзо ќе најдеш работа.

На SummerGirl12 и Makedonistka им се допаѓа ова.