Печени или пржени тиквички,малку лук ,ситни макарони и пармезан .Друга варијанта со мелено месо,доматен сос,печурки ,кромид и морков
Каков бреин бласт... Ова готвам барем еднаш неделно почнувајќи од сега па се додека има тиквички асално. СЕКОГАШ СРКАМ ВОДА. ✨✨✨ So long, bitches. ✨✨✨
Сакав да направам пилешки стек на коцки, тиквици, модар, шери, и компир пржени во тавче и со малку бело вино додека не испари истото, и потоа да потпечам во тавче, пред крај малку да додадам рендан кашкавал. Нешто налик вака Ми досади класика похован или полнет стек. Некои идеи плус?
Јас обично го правам со бел сос,го пржам кромидот па после стекот на коцки ,во малку вода го динстам и на крај додавам павлака обична и печурки (од зачин што сакаш,класика јас ставам сол и вегета)
@bicycle , конкретно со стек да се идеи? Од видеото погоре често се случуваше да го искористам печениот стек (со лимон) и освен со салата, ориз, да го користам пример пресечен на парчиња, со крем сир, краставица, марула, домат или што имам по дома како пилешки сендвич. *Друга опција за печено пилешко од погоре - салата налик Цезар. Марула, пченка, домат, кубети, некогаш јајце варено и пилешкото. Најчесто ова место вечера. Трета опција - да го измешам со варени макарони и прелив од павлака, како ладна салата, вечера. Додатоци по избор, мене тука ми одат кисели краставички, кашкавал. Следна опција - пилешкото свежо, на коцки пресечено и запржено со кромид, додавам неутрална павлака и кари зачин. Плус често варена брокула и печурки. Ова или со прилог ориз. Или повторно со макарони ама како опција ручек, топол оброк.
Пржи само коцки стек додека да потемнат, додади кари зачин, пропржи уште малце, на крај додади хопла. Тоа со пире ми е најтоп комбинација. Можеш и цезар салата.