Идејата добра.....реализацијата утка! (неуспешно готвење)

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Mygirl, 25 ноември 2010.

1. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    јас и другарка ми лани решивме да правиме ваков десерт
    http://www.femina.mk/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%98%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%9A%D0%B0/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%80%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82
    и наместо сто грама шеќер ние ставивме едно кило шеќер(незнам како ни текна кило :fubar: ) и гледаме после еден саат несака да замрзне ни малку и после кога ни текна дека требало сто грама го истуривме и од почеток направивме :)

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Палачинка од компири, кој ѓавол ме натера да ја послушам другарка ми, за малку ќе ја запалев куќата :tmi:

Го изрендав компирот, убаво го изцедив, додадов рендан морков и зачини и во тефлонско тавче ставив 2-3 капки зејтин, и требаше да излезе како палачинка, ама обидувајќи се да го превтрам ми се растури, компирот се залепи, морковот поцрне :tmi: катасторфа
    на крај јадев пржени компири со сирење и кечап

3. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    9.608
    Па и се има случено на мајка ми да згреши.

4. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Ко помала земав да правам пица, по рецепта од некоја тетратка, ама изгледа погрешно било запишано нешо, пошо се’ ставав по “пишанката” (или утнав нешо во мерењето) и тестото излезе претврдо, едвај се јадеше. (fingers)
    Многу ми беше криво, зашто сакав да ми успее. :):):)

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Во 9то сакав да правам gingerbread cookies и да ги изненадам моите.
    Ставав по ќеф некои мои состојки.
    Испадна вкусно ама беа како шурикен.Заб да искршиш тврди

6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.796
    Допаѓања:
    173.171
    Ќе правев карбонара..
    Занесена од фрижидер земав блага хопла место таа за готвење:fubar:
    Па и лукче во прав и додадов, други зачини, сол така повеќе:rofl:
    Пробувам јас... и:envy: едвај сланината ја прежалив, затоа што правев огромна количина:rofl:

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.105
    пред едно 10год, ја сама дома со другарките и ај ќе ги изненадам ќе им правам ни мање ни више.. торта! и вадам тоа книгата на мајка ми, глеам рецепт за кока кола торта. пишуваше литро кола кола, ја среќа помалце стаив. и ставив тоа се што требаше и го пуштив миксеро со цел памет а глеам тоа течност само внатре. коа фати кока колата да прска :)) и ја упорна уште си матев со миксерот, тоа цела кујна лом. ама најдов една финта нешо памтам со маргарин беше и се опраи, излезе тортата. ја плус си наследив генералка по дома.. и ете 10год не се осмелив торта со пандишпан да напраам :wasntme:

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    66.858
    Правев торта некоја со бадеми, арно ама сум купила солени бадеми, дека сецкани беа не приметив, а не ги ни пробав. :?:Можете да замислите што вкус имаше тортата.

На Salome, cavalli и Dust им се допаѓа ова.
  9. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.619
    Видов лесен рецепт.
    Леб на кришки (Бриош) внатре со парче кашкавал и шунка. Ѓи моташ, ѓи мачкаш во јајце и презла и се пржат.
    Кришките ми се растурија све ми изгоре, цел стан ми беше во чад, прст пред око не се гледаше, Живеев 3 дена со сите отворени прозорци. А плус и раката ја изгорев.

10. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.729
    Не знам дали е соодветно прашањево за темава, но ме интересира , дали замрзнат квасец со поминат рок може да се користи?

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.466
    Допаѓања:
    37.696
    Може. Ако нема мирис и ако не му е сменета бојата. Ама слаби се шансите тестото да стаса.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Може.Јас имам користено.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.234
    При еден од моите први обиди да правам торта, претерав со брашното :tmi: Кога ја извадив од рерна, можете да замислите на што личеше. Не можеше ни да се исече, а не па да се јаде. А цел ден ја мислев, па на крај си купив од слаткарница.

Сол во кафе наместо шеќер на гостите. :tmi:

И некоу други понезначителни утки :lol:

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.220
    Допаѓања:
    26.427
    Кога бев едно 12 - 13 години беше мојата прва утка. Како шо знаете, пораснав без мајка и немаше кој да ме научи да готвам. Една вечер ми се пријаде домашни пуканки. И ставив јас пуканки во тенџерето, не се сеќавам дали ставив и зејтин, и ги оставив да се праат. Мислев дека долго ќе се праат :D:D. И седам јас во дневната и гледам од под вратата од кујната излегува многу чад. :D. Се затрчав, отворам и шо да видам :o:o чад цела кујна, тенџерето црно прегорено!! Отворив да се луфтира и плачејќи излегов надвор на скали седев, го чекав татко ми да дојде да ме истепа.
    Цела недела смрдеше цела куќа. :D

Инаку и многу јадења и ден денес не знам убаво да ги праам. Нема кој да ми покаже. Пред 3 години научив дека во оризот се ставала топла вода а не ладна. :D

15. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    6.362
    Ова за оризов прв пат слушМ и јас.
    Иначе пред некое време правев путер колачиња со аронија и место несолен путер јас солен ставив. Не приметив мм јадеше и едно време вика не можам мн се грди извини ќе ги фрлам. Отпосле сфатив што сум направила, а он пусти да не ме навреди бута во уста :rofl:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.881
    Допаѓања:
    8.547
    Ја на секои два три месеци нешто загорувам :rofl::rofl::rofl:..последно гезвето од металец или кои и да беа тие словенските црвените емајлирани. Јаболко варев за малото. Карамел јаболко станаа на крај. Цел стан смрдеше. За гезвето искрено многу ми е криво. Морам сега друго да купам.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.