Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идејата добра.....реализацијата утка! (неуспешно готвење)

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Mygirl, 25 ноември 2010.

1. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    јас и другарка ми лани решивме да правиме ваков десерт
    http://www.femina.mk/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%98%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%9A%D0%B0/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%80%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82
    и наместо сто грама шеќер ние ставивме едно кило шеќер(незнам како ни текна кило :fubar: ) и гледаме после еден саат несака да замрзне ни малку и после кога ни текна дека требало сто грама го истуривме и од почеток направивме :)

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Палачинка од компири, кој ѓавол ме натера да ја послушам другарка ми, за малку ќе ја запалев куќата :tmi:

Го изрендав компирот, убаво го изцедив, додадов рендан морков и зачини и во тефлонско тавче ставив 2-3 капки зејтин, и требаше да излезе како палачинка, ама обидувајќи се да го превтрам ми се растури, компирот се залепи, морковот поцрне :tmi: катасторфа
    на крај јадев пржени компири со сирење и кечап

3. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Па и се има случено на мајка ми да згреши.

4. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Ко помала земав да правам пица, по рецепта од некоја тетратка, ама изгледа погрешно било запишано нешо, пошо се’ ставав по “пишанката” (или утнав нешо во мерењето) и тестото излезе претврдо, едвај се јадеше. (fingers)
    Многу ми беше криво, зашто сакав да ми успее. :):):)

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Во 9то сакав да правам gingerbread cookies и да ги изненадам моите.
    Ставав по ќеф некои мои состојки.
    Испадна вкусно ама беа како шурикен.Заб да искршиш тврди

6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    172.793
    Ќе правев карбонара..
    Занесена од фрижидер земав блага хопла место таа за готвење:fubar:
    Па и лукче во прав и додадов, други зачини, сол така повеќе:rofl:
    Пробувам јас... и:envy: едвај сланината ја прежалив, затоа што правев огромна количина:rofl:

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    пред едно 10год, ја сама дома со другарките и ај ќе ги изненадам ќе им правам ни мање ни више.. торта! и вадам тоа книгата на мајка ми, глеам рецепт за кока кола торта. пишуваше литро кола кола, ја среќа помалце стаив. и ставив тоа се што требаше и го пуштив миксеро со цел памет а глеам тоа течност само внатре. коа фати кока колата да прска :)) и ја упорна уште си матев со миксерот, тоа цела кујна лом. ама најдов една финта нешо памтам со маргарин беше и се опраи, излезе тортата. ја плус си наследив генералка по дома.. и ете 10год не се осмелив торта со пандишпан да напраам :wasntme:

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    66.429
    Правев торта некоја со бадеми, арно ама сум купила солени бадеми, дека сецкани беа не приметив, а не ги ни пробав. :?:Можете да замислите што вкус имаше тортата.

На Salome, cavalli и Dust им се допаѓа ова.
  9. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.617
    Видов лесен рецепт.
    Леб на кришки (Бриош) внатре со парче кашкавал и шунка. Ѓи моташ, ѓи мачкаш во јајце и презла и се пржат.
    Кришките ми се растурија све ми изгоре, цел стан ми беше во чад, прст пред око не се гледаше, Живеев 3 дена со сите отворени прозорци. А плус и раката ја изгорев.

10. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    2.439
    Не знам дали е соодветно прашањево за темава, но ме интересира , дали замрзнат квасец со поминат рок може да се користи?

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    36.081
    Може. Ако нема мирис и ако не му е сменета бојата. Ама слаби се шансите тестото да стаса.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    904
    Може.Јас имам користено.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    При еден од моите први обиди да правам торта, претерав со брашното :tmi: Кога ја извадив од рерна, можете да замислите на што личеше. Не можеше ни да се исече, а не па да се јаде. А цел ден ја мислев, па на крај си купив од слаткарница.

Сол во кафе наместо шеќер на гостите. :tmi:

И некоу други понезначителни утки :lol:

14. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.320
    Допаѓања:
    21.895
    Кога бев едно 12 - 13 години беше мојата прва утка. Како шо знаете, пораснав без мајка и немаше кој да ме научи да готвам. Една вечер ми се пријаде домашни пуканки. И ставив јас пуканки во тенџерето, не се сеќавам дали ставив и зејтин, и ги оставив да се праат. Мислев дека долго ќе се праат :D:D. И седам јас во дневната и гледам од под вратата од кујната излегува многу чад. :D. Се затрчав, отворам и шо да видам :o:o чад цела кујна, тенџерето црно прегорено!! Отворив да се луфтира и плачејќи излегов надвор на скали седев, го чекав татко ми да дојде да ме истепа.
    Цела недела смрдеше цела куќа. :D

Инаку и многу јадења и ден денес не знам убаво да ги праам. Нема кој да ми покаже. Пред 3 години научив дека во оризот се ставала топла вода а не ладна. :D

15. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    5.626
    Ова за оризов прв пат слушМ и јас.
    Иначе пред некое време правев путер колачиња со аронија и место несолен путер јас солен ставив. Не приметив мм јадеше и едно време вика не можам мн се грди извини ќе ги фрлам. Отпосле сфатив што сум направила, а он пусти да не ме навреди бута во уста :rofl:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    6.943
    Ја на секои два три месеци нешто загорувам :rofl::rofl::rofl:..последно гезвето од металец или кои и да беа тие словенските црвените емајлирани. Јаболко варев за малото. Карамел јаболко станаа на крај. Цел стан смрдеше. За гезвето искрено многу ми е криво. Морам сега друго да купам.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.