Избори за убавина за деца

Дискусија во 'Дете' започната од De-lovely, 22 декември 2010.

1. SABAH

SABAH Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    26
    Најубаво дете? Пф, тоа кутрото цело изнаредено со накит, три кила шминка, вештачки гради и задник, вештачки заби... врка нема што му се случува. Башка што добар дел од американците се ретардирана маса, на крај краева мислам дека мајките се тие кои си лечат комплекси. Ко да им треба некаква потврда за нешто, те дали нивното дете е ‘‘најубаво‘‘ или дека таа се трудела или едноставно и фали некоја даска во главата.
    Секое дете е посебно и убаво а мајчината љубов дефинитивно не (треба да) се покажува на таков начин. Се покажува со (што би рекле) вадење на вистинскиот пат, ценење на вистинските вредности, а не некакво идиотско такмичење.
    И како што знаеме, секое дете е табула раса. Битно е во каква околина живее и што му се ‘‘сервира‘‘ - тоа влијае на понатамошниот развој.
    На децава со вакви родители им нема спас.

На dimoska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dimoska

dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    47

само што сакав да го ставам ова кога го видов се згрозив ова е една искомплексирана мајка која наместо сама да шетни по некој козметички салон ако успее колку толку да се среди таа го мачи детенцето.додуша најпрво и треба еден добар психијатар а на детенцето некој што ќе го научи на нормално и правилно однесување.па уште ако добро разбрав тоа рече оти тој пијалокот што го пие ја тера да се смее и не знам уште што.кратко ја тера да реагира како возрасен човек кога користи дрога.а за однесувањето немам коментар.јас имам ќерка од 4 години и не можам да ја замислам во текво издание.како што видов не само алана туку и останатите девијчиња пиеа нешто не знам што за да бидат весели и да имаат енергија.жалосно е што никој не реагира на тоа пред се организациите за заштита на правата на децата.секое дете има право на здраво и нормално детство а ова е се само нормално не.мене фала богу ме држи уште паметот.и објаснив на ќерка ми дека моите шминки можи да ги користи кога ќе биди возрасна а сега единствено од шминка смее да стави лабело и сјај на уста.

3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    Се гледа оддалеку дека мајката е дебил кој лечи сопствени комплекси, туку жално за детето...

4. dimoska

dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    47
    Кога веќе се спомнува најубаво дете мене лично и моите две анѓелчина а и кое било детенце да го видам најслатки ми се насабајле кога ќе станат од спиење онака поспани преслатки се :lol: а со кило шминка на нив мене лично ми изгледаат грозно.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.869
    Го погледав последното видео, коментарите би ми биле многу слични на се што веќе беше напишано.

Се прашувам само во каква личност ќе се развие тоа детенце кога ќе созрее и ќе свати дека како пресуден фактор за нејзиниот физички изглед се гените на онаа личност која се кажува како нејзина мајка.... дека She will never be a queen
    Лошо воспитување, лоши манира, никаква култура и предвидлива иднина на детето

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.746
    погледнете кој и` е идол на малава во случај да не се сеќавате на аутфит-ов.
    Pretty Woman...озбилно?

Ја не ги сфаќам Американциве и закониве нивни, стварно...

“Дерат“ со дебели казни за пиратерија, а за детскава проституција, нигде ги нема.

Не сфаќам, може и до мене е...ама

ова не е убаво дете...ова е болест

http://www.youtube.com/watch?v=WvCfkejR ... re=related

7. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Овие избори воопшто не ми се допаѓаат.Многу ми е болно ова и после се чудиме зошто децата израснуваат со 300 комплекси.Имам гледано неколку вакви емисии и останав ваква :o Девојчиња од 4 годинки одат во солариум,им прават маникир и педикир,3 тона шминка и фризури како за Виенски бал,а кога ќе изгуват следи корнење на коси.Дефинитивно големо Не за ваквите избори :)

8. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Исто.. чат-пат гледам и се чудам.. :^) На мали дечиња (дури и бебиња) им ставаат крема, пудра, шминка и што уште не.. Ми изгледа многу глупаво. :| Сеуште се мали за шминки и такви глупости! :x

9. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    103
    Поглупаво нешто од овие изборивее АМИН!!Многу греота за децата.Тие ок,врска си немаат што се случува,ама кај им е умот на тоа мајките ?? :fubar: :swear: Не се свесни дека даваат тоолку пари за многу глупава работа.Сигурно барем половина од мајкиве како деца биле малтретитирани исто вака...Ама кога ке ги видам децана..100 кила шминка,вештачки заби,некој фустанчиња безвезни,па и вештачки гради :o :tmi:

10. Cookiemonster

Cookiemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    70
    Инаку прочитав дека награда изнесува од 100$-500$ во зависност на натпреварот и имаше една мајка која кажа дека таа троши над 2000$ за спемање на нејзината ќерка бог да чува за 500$ што не ќе направат -.-

11. Antula

Antula Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    91
    Емисијата е страшна,треба да се забрани но Американците се извитоперен народ па за нив тоа преставува синоним за убавина,гламур и сл.глупост. ДЕЦА се во прашање,па не се нормални та мајките,та комисијата.Ги тапираат,перики,трепки,вештачки заби,ги чупаат,потемнуваат,депилираат и тоа деца на возраст од 4-5годинки.Па после имало педофилија, па ќе има кога мали девојчиња ги прават на сила теткици. Ја тоа родителите се би испоказнила и би им одземала старателство. Па само погледнте,мајките се како носорози имаат по 200 кила и си ги лечат комплексите преку децата. Ужасна емисија :devil: .

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.746
    А тек па да не ги добијат тие 1000 долари, можам да замислам кој ќотек ќе следи...барем според она што го видов шо мајкишта се овие...

Не ми се јасни Американциве, казни бапнуваат на жена ако вози кола по пењоар, а пред вакви работи се замижува...

13. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Страшно, ужасно, грозно ..
    Уште од мали ги мачат со шминкање, фенирање, тапирање, репови, што ли не..
    А пак облеката, чудна почудна здравје. Има некои убави се, али некои претерано бре ! Што родители се тие, да си го мачат детето. Од мало со страв, и стрес. |(
    Сите се мали, грди, одвратни, со многу шминка. Да се укинат овие натпревари што е можно побрзо.

Само затоа што тие родители не си го исполниле својот сон да бидат 1 место на такви натпревари, незначи дека тоа е и сон на нивните деца. :fubar:

14. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    јас искрајно неможам да ги сватам, да го чувам детето за пари да заработувам од него , или комплекси да лечам што не сум можела да бидам убава и слаба па ај дтето уште од година да го насочам дека се е во вештачка убавина, кога ни стават лак за коса целото го трошат шишенце како издржуваат тие деца тоа да дишат а па за шминките вештачки трепки уххх, сите дечиња се убави нема не убаво дете , златни се уникатни кога се природни а ова на што личи па никогаш нема да ми се поубави со ваква шмика коси како во струја да се пипале, колку дечиња се гледа дека се форсирани и од страв го прават тоа, тие мајки незаслужуват такви златни деца

15. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    :puke: :puke: :puke: Бљувотина во боја.

16. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Тоа ако се “МАЈКИ’’ ја кршам глава. Едноставно они се ископлексирани свињи кои се изживуваат на своите деца. Монструми :@

17. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    тетки прави тетки па и тоа вештачките насмевки кога ке му и видиш да ти се згади што не му стават силикони уште тоа да го изработат уште сега му ги горат косите му го упропастуват лицето па ги потемнуват лелее бог да чува

18. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    катастрофа, чист пример за експлоатација на децата :swear: какви родители се тие бе, од децата да заработуваат ?? :fubar: се направиле како крави некои, по 200 кила и ништо не постигнале во животот, па ајде комплексите ќе ги лечат на невини деца :swear: спреј за потемнување, пудра, лепило и вештачки трепки, маскара, која нормална мајка го става тоа на своето дете ??? :fubar: наместо да им кажуваат дека шминката на мали години ќе ги уништи, тие со сила им ставаат.. па дури и косата им ја горат :@ а па да не зборуваме за односот, им се дерат, ги караат, буквално ги влечат на сцена :fubar: а па некои ако "сакаат" да одат на сцена, се разгалени детишта што се дерат и на мајка им, и на фризери/шминкери, и на секој што ќе стигнат.. немаат почит кон никого.. ама не се децата криви, туку нивните "мајки", што незнаат да ги воспитаат како што треба..а па мажите, а бе папучари :!: имам видено во неколку епизоди, "мајките" ги малтретираат децата, а овие си ќутат :x таквите не заслужуваат да имаат деца..

19. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Мене навистина не ми се верува дека има вакви натпревари за деца. :x :x :x
    Мислам,на толку мали деца има ставиле шминка,ги облекле и ајде ќе се натпреваруваат.
    Нели е брутално ова,да се заработува од малтретирање на деца,кои изгледаат 20 години постари???
    А тие мајки што ги пријавиле... :tmi:

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Девојчињава ми се како женчиња, незнам со кој памет мајкиве го прават ова.
    Прва рабора шминка на толку мали деца, лицата им ги уништија, за што?
    Ова се жени кои немаат живот едноставно, дома од лежење станале децава да ги малтретираат.
    Срамота, јас незнам како дозволуваат вакви работи! Ужас! :x