Само немојте @Bridget за модератор на 40 +/-. Сите ќе не ,,среди,,. И да интересна е темата. Се размрда форумот барем.
Мислам да се заклучи темава привремено и да се отклучи за гласање само кога ќе треба . Мн безвезни раб изнапишани.
Сакаше за мене да гласаш ? Неам време ја со луѓе да се замарам нит па живци. Стара сум , за деца си ги чувам
@eloves ja prijavuvam vo temi za vrski i mladi fina, pametna, kulturna, bas ke moze da bide moderator
Немa дa бидaм пристрaсен кoн никoгo и немa дa именувaм личнoсти кoи требa дa бидaт мoдерaтoри, туку ќе бидaм нaјреaлен. Сметaм декa зa мoдерaтoр требa дa биде пoстaвенa личнoст кoјa е веќе пoлнoлетнa, oднoснo вoзрaснa кoјa имa oкoлу или нaд 30 гoдини и кoјa ќе биде oбјективнa спремa сите нaс. Гo пoддржувaм и мислењетo нa некoјa членкa декa не требa дa биде мoдерaтoр oнoј кoј пoвеќе oд пoлa фoрум ги имaaт членoвите пo Фејсбук, Инстaгрaм и слични тaкви сoцијaлни мрежи, сo цел сите членoви дa имaaт еднaкoв третмaн и дa бидaт сooдветнo кaзнети aкo е тoa пoтребнo. Се нaдевaм декa oвa ќе гo прoчитa некoј штo требa и ќе рaзмисли зa предлoгoт.
да напоменам дека најосетливи теми се религија, зачнување и посвојување и ве молам внимателно со избор на модератор на тие теми
@SV1911 може во теми за семејство и дајте некое машко или не смее? Дека имаме и квалитетни машки членови А мене дремка не ми иде и сеа ке шпартам по форумов
@vitamina омилен лик мислам дека може на сите теми да биде модератор @SuperGirl24 @Sesil ima kvalitetni clenki
многу души спомнавте гласање, кај прочитавте дека ќе има гласање??? Плус некои овде се пријавија, а не требаше ... и напнавте ко од форумов да ви зависи животот
Со цел да се заштеди и работата да биде завршена без пари, ајде ќе сме бирале од членовите . Па ќе почнете со тоа дека се банира и брише мислења пристрасно ( што и ќе се случи ) , ама па и да не биде така, пак модераторот ќе биде крив. Од друга страна , ако си член и скоро секој ден седиш на форумов , не значи дека си во можност и имаш волја да го посетуваш секој ден, а камо ли да исправаш криви Дрини од љубов. Сепак, тоа е обврска и не секогаш ќе се најде време за неа меѓу работата, семејството и другите обврски . Најдобро е тоа да биде лице кое не е член, па затоа ќе биде непристрасно , и плус ако биде колку-толку платено, ќе има повеќе време и посериозно ќе си ја врши РАБОТАТА .
А А пак мене одма ме запукаа, дека нова и дека прашав за бенифиции од работата, а всушност овде темата беше сосема друга, но еве освен во првичниот пост никој што е одговорен нема подетално објаснето како ке се бираат модераторите.
И исто така сметам дека @Bitter-Sweet не е способна да биде модератор, оти до ден денешен не и е јасно зашто Хнк бил баниран , и тоа било неправедно според неа.
Јас ќе се пријавам за во темата политика само да бидам модератор, ветувам дека ќе ја злоупотребам мојата функција и ќе банирам многу членови и ќе има диктатура како што немало досега на форумот. И тоа не треба ни да ми платат.