Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Известувања за нови колекции, попусти, распродажби, промоции

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 25 октомври 2010.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    ^^Нема врска, H&M имаат бааги големи попусти во Шведска, споредбено со Грција... :) Во Грција не најдов ништо под 10 евра таму, а во Шведска купив бааги работички по 2-3-4 евра од таму. Лакчињата за француски маникир беа 3 евра, а во Грција годинава беа 5.99 ако не се лажам, чисто правиме муабет. :)

Како и да е, тие не отвораат кај нас додека не влеземе во ЕУ. Таква полиса имаат, само во развиени земји отвораат. :doh:

Јас би била потполно среќна со нова колекција на Бершка, не мора таа од пред 3 години да ја праќаат. :worried:

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Роси погоре убаво кажа.
    Нормално е цените на увезени брендови да бидат поскапи кај нас одколку во некоја земја која е дел од ЕУ.Трошоците за царина се високи токму поради тоа што не сме дел од ЕУ.
    Трговците таа ставка мораат да ја вкалкулираат во цената.
    Па, затоа Зара во Србија е поскапа од Зара во Грција.
    Што се однесува до попустите...
    Да ја земеме Зара за пример...Ако во еден милионски европски град со уште толку туристи кои секојдневно циркулираат има Зара бутик- нормално е дека тој дуќан остварува екстра профит.Кога ќе дојде времето за попусти,тие веќе ја оствариле зацртаната добивка за таа сезона и нив ги интересира само да ја ,,исчистат,, старата колекција по секоја цена.
    Кај нас е малку поинаку.Со ваков стандард и мал прилив на луѓе,далеку се од тоа да го остварат и минимумот.Затоа не можат да си дозволат дури и за време на попуст, драстично да ги намалат цените.Мораат да рачунаат на барем некој ќар и за време на попуст, кога веќе не го извадиле ќарот во регуларна сезона без попуст.

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Зависи дали брендот е донесен директно од производителот (како Мотиви кај нас) или е франшиза (како Манго). Затоа Мотиви насекаде во светот има исти цени (за директните продавници зборам), и во ист момент секаде започнуваат попусти (со менување на window dressing - потполно еднаков за сите).
    На франшизите им се предлага, но не може да им се наложува, па затоа им ставаат само горна граница на максимум цена што може да ја имаат, за да не се „забега“ па да се добие погрешна претстава за брендот.

На eleni23, rossonerka и maja8 им се допаѓа ова.
  4. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Феминки да ве известам дека спроти Бисер во зградата на Скопски пазар има новоотворен турски бутик и се е по 300 денари. Не можев да влезам, сеуште не беше отворено ама од она што видов на излог, убави ми изгледаа работите. Има интересни фустанчиња, свечени болера, маички со натписи, панталончиња...

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13

Лелеее веќе и да сакаме нешто салам да најдеме во иднина нема да можеме од тие 200-300 :) се зезам, ако ако нека отвараат да се облекуваме за евтини пари :D

6. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Ауууу во таа турската 90% од робата е катастрофално кицерајска,али ок секој со својот вкус а за квалитет сигурно е тоа тоа и во другите продавници по Бисер и посироко.

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска бев во Бебел фешн, карши универзална и морам да признаам многу убави работи има по ептен ниска цена. Блузички фини по 280 ден, сакоа по 550 ден.. Јас си купив една маичка праска боја 350 ден и сако ептен убаво 550, некоја си темна лила боја.

Видов симпатични блузи со интересни натписи, али бројче ко за беља немаше. Ја дека ко трактор сум и ништо не ме собира. Тоа ти е.

Иначе ташни исто има, ептен ми се свиѓаа али парите ми беа планирани за нешто друго, така да ги оставив за некоја наредна прилика.

Мислам дека секој по нешто ќе си најде таму :)

8. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Вакви ланчиња на сребрено и златно по цена од 290 денари во Ботони :)

9. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    А каде се наоѓа Бебел фешн? :)

10. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Вакви ланчиња на сребрено и златно по цена 100 денари на Битпазар :) :lol: :lol:

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  11. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Баш вакво со був?? :o

12. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13

Има други бои од сакото? Мене ми треба црно, ама по другите продавници се над 1500 :(

13. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Еве ја Унирвезална, може некој да ми објасни каде е точно тоа Бебел Фешн?

Прикачени фајлови:

• Capture.JPG
      Capture.JPG
      Големина на фајлот:
      85,6 KB
      Прегледи:
      519
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Во ова зградава кај што пишува ICTC или мааалку подоле, не можам точно да видам. :D

А кај се ова бувовиве на Бит-пазар, јас не можам да ги најдам?? :^)

15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Не, тоа ICTC е зградата на ќошот , сега има друг кафич, порано беше Карма на Командантот, сега е некој кафич Фан, а пред тоа има Тутунска Банка, значи ги одминуваш и Тутунска, и Фан кафичот и вртиш на ќошето, само ја следиш уличката. 4-от објект на сликава би му дошло Бабел, тој е еден ред, има следно пицерија, па некоја ординација, па нешто за јадење, па некој кафич и тука треба да дојде.
    Еден ред е се на се, на мала маалска уличка, нема шанси да не го видите. :)

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Буфови, обетки, ланчиња какви ти душа сака на бит пазар кај бугарките по 100 денари, евентуално можеш и за 80 да најдеш :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    А кај се тие бугарките?
    Ако не ти е тешко да објасниш? :hai:

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

Aбе не ми е тешко ама не знам како, многу е комплицирано.. Едино да отидеш и да прашаш :( немој да мислиш дека не сакам да ти објаснам ама многу е тешко, знаеш како е таму хаос ..

На Lola-M му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.736
    Не ми се смеј ама вака :D влегуваш во пазарот, нели чорапи, шминки, банани, па продавничка. Тука доаѓа другиот дел од пазарот, одиш по патеката што е до продавничките, значи низ пазарот ама по првата патека од десна страна. Доаѓа од лева страна тезга со обувки и домати :D и поминуваш помеѓу нив и ете ги бугарите.
    Има и уште еден влез, значи по главната улица пред влезот на женски пазар има влез што е одма кај бугариве ама прво има она за чешми, тушеви и такви старчици на тезгите.
    И трета опција си прашуваш :wasntme:

20. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    јас земав малце помало бувче од ова за 80 на битпазар-кај бугарките :D