Извинете... Но морам да ја отворам оваа тема.

Discussion in 'Канта' started by Angel4eeee, Mar 10, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Ве молам за помош.Мојата баба која е на 64 годишна возраст доби болка во желудникот а покасно болката и престана и сеа има болка под ребрата.Беше на лекар и ставија инекција, но веке поминаа 3 саати а болките не и престанувааат сеуште. :doh: Повторно болки во желудникот и без прекин болки во ребрата.Сеа ке ја носат мојте пак на доктор.Ако знаете да ми кажете ве молам доколку ви е познато за симптомите за која болест се работи.Опасно ли е :?: :sweat: :worried:
    Ве молам одговорете а потоа можете и да ја заклучите темата.Ви благодарам однапред. :)

2. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Зар никој не знае????? ;(

3. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Има стотици болести и заболувања кои одговараат на симптомите на вашата баба. Штом болката не одговара на медикаментите против болка може да се работи за еден куп работи од кој како почести би ги издвоил:
    Жолчно каменче кое ги блокира жолчните патишта, акутен гастрит(воспаление на желудник), акутен апендицит, акутен панкреатит, ако има историја на чир може да се работи за перфорација или крварење на истиот и многу други работи.
    Наместо да и ставаат инјекции нека се позанимаваат со дијагностичкиот дел и нека направат крвна слика, мокрача, ехо, рентген и т.н.

4. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Ti blagodaaram mnogu. :)

5. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Сите симптоми и причини ги пронајдов во една болест акутен панкреатит. ;( ;( ;(

Thread Status:
Not open for further replies.