Vaka sea da ve prasam drugar ima zemeno potrosuvacki i karticka so kredit plakjase no go izbrkaa od rabota posle 2 godd najde rabota no go dale na izvrsitel e sea on ja prefrli platata vo dr banka i mu zimaat 5000 ok no ne mu e stignato pismo deka kjr mu zimaat samo vo firma mu imaat kazano kako se vika i preziva drugarov go najde no ne e vo kancelarija a na tel ne kreva.E sea imase slucaj kaj sto na 2 pati mu pratija pari on glup dal od starata transakciska broj i sea nemoze da gi podigne bidejki e blokiran na starata transakciska a na ovaa novava da mu gi pratija kje gi zemese parite e sea neli ima pravo da si gi podigne na starata transakciska iako mu e blokirana a neli si zimaat na novava pari izvrsitelot?
Ziveam vo hrvatska ne plakam nisto neznam sto poprvo na izvrsitel vo banka 600 000 kredit kreditna 70 000 brzi krediti zemeni 40 000 okolu 210 000 denari kamati za vrakanje . I care? Planiram kuka mk samo da prefrlam na sestra i da prodademe . Da zemime po nekoj denar . Mk nikad vise ... Sto bi mi napravile smetki mk ne mi trebat . Kolku sto znam hr ne bi mi gibale ne bi imal probl da odam samo na odmor mk ? Ednas dvapati godisno . So rab dozvoli so nez drugi posledici .?
Kreditot da i ke go plakam kreditna ke zatvoram a brzive nez im nudev da imm vratamm kolku zediv za 800 evra zemeni 3500 evra baraat taka da bez . Sto ke bide zdravje .
A dali e mozno primer se vodam mk na adresa kaj roditelive a po druga hr vo hr . Da vlezat izvrsiteli doma da pravat popis?
Vaka luge bev mk ostanav bez rab itn zadicniv 3 4 rati kredit plakav dur bev vrab dve god use 3 god ostanato kreditnna brzi brzive od 800 evra zemeni za 9 meseci od tri mesta zemeno 4000 evra vbanka so se kreditna 9000 evra . Mk nitu planiram da se vrakam mi legna rabotava preku 20 god postoj i se siri ima prosperitet imam kolega 10 godini veke raboti tuka . Koj se posledicive ko ke stigne do izvrsitel da sum zel ke plakam ne velam da ne plakam no da gi stignam nemozam ili da platam se dali moze koga ke stigne do izvrsitel da se dogovori odredena suma do 100 evra da se plaka ? Da nemam probl so blokirana smetka mk iako ne mi treba no da nemam probl mk da si odam raet na odmor i da nemaat problem mojve zatoa sto tatkomi i majkami ziveat na ime na tatkomi glasi kukava da nemaat tie nekoj problemi ili a gi maltretiraat niv nekoj velat deka po mk adresa ako se vodam bezragzlika dali glasi na roditel mestoto vleguva izvrsitel pravi popis. Ve molam decki bez vreganje itn i jas sum sega so izvrsitelski problemi ...
На шо мислевте коа ги зимавте кредитите само да знам? Дека ќе го испиздрарите парите за секунда, и дека никој нема да ви ги бара после или да ве замара? и после ,,леле ми ѕвонат” ,,леле неам да платам”
Sto sakaat neka pravat ke plakam 70 do 100 evra sekoj mesec edno po edno resenie kolku da ne me gibaat.
И банките се тоа така ако гледаш. Законска лихва. Коа зимаш зајмица од маалски лихвар, знаете ти и он, и не му даваш гаранција дека ќе ги вратиш парите, па после има џумбуси.У банката се остава колатерал.
Rabotava vo Makedonija e dojdena deka samo narodot plakja i samo 5 % od naselenieto uziva, dodeka nie drugite rabotime za tie 5 %. Pa do koga, sekoj den dobivam zelba da ja napustam drzavata, i ne treba da im plakame
Prijatel/ka bev meseci bez rab dijdov tuka no nemozam za niv da rabotam neka stigne izvrsno resenie fino lepo ke mu kazam na minimalec sum hr i mozam do 100 evra da plakam . Meseco drugive ke cekaat bitno da nemam probl mk imam kuka na tatko ime ke prefrlam i na sess ako treba . Odam nekogas na odmor.
И како зимаш кредит знаејќи дека немаш работа и немаш прилив на средства за да го враќаш? Мене тоа ме чуди цело време. Да работиш, да земеш станбен кредит пример ќе сфатам.Зимаш плата па ќе ти кратат. А ако имаш празна ќеса, ја напуниш со 50,000 денари и ја испразниш за 1 ден на куропецањњ и глупости, како ќе ги вратиш парите?