Извршители

Дискусија во 'Правни совети' започната од none75, 8 јули 2012.

1. Sooocial_under

Sooocial_under Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Pozdrav imav prasanje kon grupava ili po detalno koj ima iskustvo imam zemeno kredit iute monimaks bev vraboten u privatna firma znaci so dogovor po mesec pred mesec ne bez so zdravje dobar I imam praeno opercia ima mesec I 1 nedela so lezim doma firmava kaj bev vraboten mi go iskluci dogovorov zaradi 1 ne vraboteni denovi problemov e deka kasnim so rative ova e 2 rata I neznaem kako da se snajdam deka take se rabotive filialive mi se zakanuvat do izvrsitel ne sa krivi ni tia sostojbava e zaebana kaj mene koj ima iskustvo ili nesto vake dali e mozno nekoj sovet pozdrav .

2. User5163

User5163 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво имам едно прашање. Даден сум на два извршители, и веќе едниот ми стопира 1/3 од плата и сакав да прашам сега доколку направам прилив на банкомат дали вториот извршител смее да ми ги одземе тие?

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.463
    Допаѓања:
    37.693
    Ќе ти ги земе ако имаш прилив на средства. Ако си завршил со првиот извршител. Не сум сигурна дали двајцата извршители можат да работат во исто време.

4. Sooocial_under

Sooocial_under Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Da ima pravda I zakon ovie filialive nikogas nemase da rabotat kako e mozno 5 filiali da ti davat kredit manje vise dali si vraboten ili ne nema matematika kako ge im gi vratis parite nazad. Sam imav pred 3 godini u 5 filiali dolg im gi plativ sve sea imam u 7 bev vraboten pod dogovor mesecno imav operacia na koleno I fakticki firmava zaradi bolovanjeto mi davase otkaz sea sum ne vraboten I kako primer jas da im gi platim koga nemam pari da palim cigare ne nesto drugo ova e pravda li na koj da ides da mu se bunis nikoj nisto jas Sam sebesi vikam greska e so idemo da zemamo ama I logicno ne e da ti davat u 5 filiali ????????????????

5. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    336
    Некој што работи/работел кај извршител да сподели искуство и што точно треба да знаеш, што конкретно се работи?

6. AnickaC

AnickaC Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Ti dojdoa li doma

7. Agamali

Agamali Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dali izvrsitel smee da blokira smetka dodeka si na porodilno otsustvo i veke isplakas eden izvrsitel, a ima i drugi koi se na red za isplata. Blokadata e izvrsena bez prethodno izvestuvanje do rabotodavec ili na adresa

8. Agamali

Agamali Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dali izvrsitel smee da blokira smetka dodeka si na porodilno otsustvo i veke isplakas eden izvrsitel, a ima i drugi koi se na red za isplata. Blokadata e izvrsena bez prethodno izvestuvanje do rabotodavec ili na adresa

9. Agamali

Agamali Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    A dali dokolku si na porodilno i veke plakas eden izvrsitel smee drug da te blokira i da ti zeme pari od smetka

10. СимеонСК

СимеонСК Нов член

Се зачлени на:
    31 декември 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво едно прашање да ме упатите со брзиве кредити .
    Имам од 6 места брзи кредити поточно 5 оти два се од исто место . Сум во работен однос имам земено околу 200 000 денари. Како оди процедурава за извршување јас им реков да ме дадат на извршител со оглед на тоа дека платава ми се води околу 26 000 а 13 500 плаќам кредит рата во банка и друг брз. Они што не зборуваат. Им реков дадете ме на извршител ке ми држат на плата. Искуства со брзиве ? СН , Мони Макс , Флекс и Кредисимо и Креди Јес.
    Кога можам им кревам еднаш неделно до два им велам истото они вака така дури дома ке вртеле на блиски ке иделе дома јас им реков неможам таква ми е состојбата.

11. ibr.pk1990

ibr.pk1990 Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nov sum na forumot mi treba sovet?
    Dali moze izvrsitel da mi blokira sredstva sto gi dobivame od Ministerstvo za trud i socijalna politika za dete so posebni potrebi.
    Vi blagodaram

12. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Здраво, дали некој е упатен околу ова со Eos matrix... кредит пред 15 години префрлен на друго име кој не е платен од страна на другото лице, парите сега ги бараат од нас...ако 15 години не си го отплаќале што па сега нас не бараат?

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.215
    Допаѓања:
    21.106
    Сеа да наплатат ваљда со се камати се, арно сте се направиле и вие на удрени ама и тие за повеќе пари да земат.. :)

14. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Кредитот е префрлен судски и тие кредити тогаш ги ставиле во мирување па така човекот не ги платил парите, а сега ние што сме должни...

15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.215
    Допаѓања:
    21.106
    Ах деликатна ситуација не се разбирам тогаш многу, @Forca можеби би можел да те советува

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Ви благодарам сепак на одговорот

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  17. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    220
    Здраво,
    имам една ситуација па некој нозе да ме посоветува.
    Се работа за кредит за кој по хипоитека беше ставен имот.Кредитот престана да се уплака и дојде до извршување на имотот!
    Цела оваа постапка одеше преку извршител.Ова беше пред 2 години.
    Сега побаравме потврда од извршителот дека е затворен долгот да ја однесеме во банката за да ни дадат потврда дека е се чисто ни викаат дека не е затворен долгот во целост???
    Како е возможно кога е извршен имотот кој го обезбедувал кредитот???

18. blagetogorgiev

blagetogorgiev Нов член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    luge dali moze dokolku plakas eden izvrsitel vo banka a stignuva sms od profi kredit deka sum dadena na izvrsitel dali moze dva izvrsiteli istovremeno da sopiirat od smetka i daii e mozno blokiranje na istata

19. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    787
    Гледав на страната на Комора на извршители, но не најдов опција за пријавување извршител. Како може да пријавам извршител? Барав да ми дадат спецификација, за да го исплатам целиот долг наеднаш, со месеци ми даваат различни суми.

20. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.114
    Работата е во тоа што течат камати на камати (народски кажано), секогаш прво се плаќаат трошоци на постапка, па камати, па главно побарување, и износот што е овој месец, ќе биде различен другиот месец, затоа што кога отплаќаш една сума од таа сума се покриваат прво камата на трошоци на постапка, па трошоци на постапка, после камата на главно побарување и на крај главниот долг ако остане нешто, и другиот месец пак ќе се зголеми долгот, решение е наеднаш се' да се плати како што е наведно во налогот за извршување, и после да се оди кај изврштел колку се должи уште до тој - тој датум, и да се плати истиот ден, инаку другиот ден долгот пак расте, како да кажам системска глупост е ова, али тоа се законите, ова е магичен круг и затоа извршителите толку многу земаат (наплаќаат) заради камати, и за секои дејствија што ќе ги направат наплаќаат награда и плус камата на тоа. Катастрофа...

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.