Zdravo do site ke ve molam za mislenje Imam brzi krediti 6 A imam kredit i vo banka Poradi namaluvanje na prihodite ne sum vo moznost da plajkam rati za brzi krediti sega se zakanuvaat so celosna naplata ili so izvrsiteli. Na moe ime nema nisto nikakov imot. Kako mozat da naplatat.
Jas im kazav da me dadat na izvsitel isto imam brzi nekolku i vo banka...ke odam kaj narodniot pravobtanitel vo ponedelnik i ke se konsultiram zakonski poveke od edna tretina od plata ne mozat da mi zemat. Taka sto moze slobodno da se dogovorat koj prv ke naplaka...koj koga ke dojde na red neka naplaka....mozebi i podibra oocija e da me blokiraat nema da mozat da naplatat najmalku 5 godini zasto iste tolku imam kd bankarskiot kredit. I imam plus brzi. Koj uspee da naplati neka naplati...jas taka resiv ,pa ke vidime.
Eve sum nisto odgovaram posle 8 meseci.Gi drzev nekako vo zuvot do pred nova godina i je mozam veke. Gi pominav site banki nitu edna ne saka da redinasira losa bila kreditnata istorija ...nlb pobara ziranti ,ne znam uste dve me odbija isto baraa hipoteka, bubreg. Tigo ke me blokira prv...po nego ke sledat uste drugi , a u ponedelnik ke odam kaj narodniot pravobranitel, a edna prijatelka mi obezbedi i advokatka besplatno. Razbrav deka mozam da otvoram zastitena ska, ama za toa ke se konsultitiram so pravnite sluzbive prvo.
Епа како ако не блокираат 6 извршители кој ќе ме оправа...од што ќе наплатат .. Мене банката по два трајно нелози веќе ми кине 60 посто од плата ,од кој дел ќе земаат третина. Реално ме интересира прво дали е законски да ме задолжат 120 посто од плата па сега да ме извршуваат од остатокот неполни 40 посто. .Веројатно има некој закон. И не интересира дали имам право на заштитена сметка. Зашто ако не блокира некој ќе ми се држи платата...
Jas veke sum dadena na izvrsitel od credisimoi mi sopiraat 1 /5 od plata dodeka ne se isplati ovoj drug nemoze da ti sopira.i jas taka resiv se na izvrsitel kako kredit da plakam za 5 6 godini le isplatam a I kratat od kamata.mi bese celiot dolg okolu 150000 sega koga me dadoa na izvrsitel 110000den
И НЛБ и Комерцијална. Комерцијална не ја пушти апликацијата во старт ми рече,се НЛБ побара ,зашто висока беше сумата ..
Ти благодарам на одговорот ...не само тој кај мене неколку се, се кредитот ми е во Уни банка во доцнење е инаку втора рата ќе биде неплатена...кај кредисимо две рати сум исто во доцнење...не верувам дека после две години ,после три или шест неплатени блокираат ама прво вртат и пробуваат да преговараат...сега не знам како ќе биде. Бев кај адвокатка една ми ја предложија и таа ми рече тој е начинот за наплата...
Не сум јас уште на извршител. Тогаш кога аплицирав сите кредити беа во нормален тек и немав ништо во големо доцнење ..и уште не сум на извршител ,каснам по две рати за кредитот во банка и кај два брзи ,останатите се подмирени. Ама не можам да ги одржам бидејќи не рефинасираа ,најверојатно некој од нив ,банката ќе биде прва после три неплатени рати ќе го даде кредитот на наплатна агенција и после на извршител. Генерално најголем дел од банките во кредитна историја гледаат дали имаш брзи кредити. На пример комерцијална воопшто не затвара брзи, капитал повеќе од два не затвара, новата Алта Банка повеќе од 1000 евра брзи не затвара. Сите банки ги поминав ...тоа е.