Да откако банката ке го раскине договорот со тебе, избршителот го презема долгот и го плаќаш кај него. 1/3 е најмногу што може да ти сопира, повеќе не смее. Видов во друга тема имаш пишано дека за кредитот имаш и жирант. Имај на ум дека и жирантот ке биде вознемируван од страна на банката и од агенции за наплата, и ке биде барано од негова страна да го подмири долгот. Така да и тој ке си имс последици.
Значи стигнува се и одам во готово 2000 3000 за од Другар фала ти ептен значи јас без разлика од која причина не сум го плакал долгот стигнуваат опомени све и на крај извршител т На 18 000 денари плата колку би ми сопирал извршителот после неплатените рати и до кога би плакал извршител колку време рати и колку би изнесувало камати
Тоа нај точно ке ти пресмета извршителот, од 18 000, 1/3 е најмногу што смее да ти сопира. Ке ти сопира се до целосно исплаќање на долгог, зависи колку ти е долгот.
680 000 денари 55 рати преостанати месечна рата 11 и 700 ... Пошто цели плати на кредит неможам да ја подмирувам извршител ке ми блокира сметките јас ке одам кај него ке ми одблокира ке платам 2000-3000 денари и плус колку време ке плаќам тие 1/3 на тие пари ? Дали ке има плус
Јас не можам да ти направам пресметка колку време би плаќал, на колку рати итн. Тоа ке ти го каже извршителот. Името на извршителот ке го дознаеш откако ке добиеш писмо од него. Тоа што знаев ти одговорив. Еве доколку има некој стручен тука ке ти објасни по добро.
После одкако ке добијам од на нотар па не платам повторно добивам и од извршител писмо ? Прашањето ми е кога добивам од извршител кога би дознал навремено кој е и кога да одам кај него за 1/3 од плата
Одприлика се убаво ми објасни муабетот мие како и кога би го дознал кој е извршителот за да одам кај него да се договорам 1/3 од плата да ми држи
Не се труди, извршителот ке те најде. Кога си земал кредит, сигурно си пднел и потврда од работа ( Потврда за личен доход и примања),според неа ќе те најдат. Извршителот и на домашна адреса (според лк) ќе ти прати извршно решение. Штом ќе ти прати, ти ќе се јавиш кај него и ќе се договараш, но во последно време не се баш нешто во расположение општо сите Извршители.
Претежно за да стигне со судско решение до нотар , па да одреди нотарот извршител и да ги спроведат сите постапки до блокирање на ТС би поминале повеќе од два месеци , ама најважно е што доколку имаш работоспособен жиран со активни приходи износот на ратата по дифолт ќе си ја наплаќаат кај него така да мора лицето да го известиш за постапката која си и ситуациијата во која ќе го ставиш , втора работа ти кажуваш дека си работоспособен со редовни примања ,но при тоа висока ти е ратата и мислиш дека решение е извршителот имај си во предвид дека минималниот износ на дополнителни трошоци ( административни, судски, извршителски итн.) За овој износ на задолжување би била над 60000 ден ( оноа што го должиш + камата + трошоци ) ..... Битно исто така ако се спуштиш на извршител ќе бидеш заведен како финансиски неликвидно лице , блокиран на сите сметки и се што имаш на свое име земено ( минус салдо , кредитни картици , кредити брзи ) ќе биде доспеано и се додека си во постапка за исплата на износот+трошоци кој отприлика ќе го отплаќаш кај извршител според пресметка некаде 14 до 15години + година до две нема да имаш можност на никаков вид на кредитирање ики финасирање од ниту една финансиска институција....
Jas nesakam da stigne do zirant vo katastrofalni odnosi sme nitu imame kontakt nitu bi imale so zirantot bivsa sopruga... Imav 23 godini za povisoka suma trebase zirant togas na tie godini inace sakas da kazis ako stigne do izvrsitel kredito nema da mozam da plakam kreditna ili pak brzite krediti vo meguvreme?
I dali mozi da se dogovoram so izvrsitelot 1/3 od plata a drugiot iznos da mi se odblokira smetkata da platam da mi ostanuva mene od platata
Значи прво нешто што ќе направат е да пробаат да го наплатат кредитот од жирантот ( секако дека прво тоа ќе се случи и е неизбежно , без да проба да се наплати од жирант неможе да отиде на извршител) второ ќе ти ја блокираат сметката во банката каде ти е земен кредитот ( ако имаш таму минус салдо или кредитни картици и тие ќе бидат следствено блокирани) , ќе ти стигне нотарско решение за таа блокада и доделен извршител кој ќе испрати налог за блокада преку КИБС до сите банки каде фигурираш како корисник ( каде имаш сметки и на нив евентуален прилив ) со тоа одреден временски период приливот кој го имаш на сметка ќе ти биде стопиран , замрзнат ( нема да можеш да го користиш ) после договараш со извршителот за третина и тој ги одмрзнува сметките со што издава налог до банките за одлуката која е донесена ..... се ова е уште еднаш да напоменам откако ќе воочат дека жирантот неможе да го плаќа регуларниот износ на ратата ( нив не им се важни муабети туку по автоматизам ќе си издадат траен налог и ќе си наплаќаат од сметката на жирантот , затоа што кога потпишува жирантот знае на што се нафаќа ) . Отприлика процесот е таков , а брзите кредити ако имаш средства кои не поминуваат на сметка или додека не ти се блокирани средствата секако можеш да си ги плаќаш , ако таму доцниш над 200 дена те пуштаат во истава оваа постапка ...
Извршителот ќе ти запира 1/5 од плата доколку платата е до просечната односно 28.300 ден или 1/3 доколку е над таа сума. Блокирање и одбоккрање на сметка не зема извршителот туку банката во која ти е платата.
Fala vi mnogu muabetot mie tie brzite gi plakam preku elektronsko bankarstvo odnosno smetka da ne mi zamrzni prihodite da nemozam da gi plakam brzite . Primer ko ke me blokira da odam da se dogovoram so izvrsitel za da mi zema 1/3 i da mozam da gi plakam tie brzi..