Изглед за на плажа

Discussion in 'Мода и стил' started by Magnolija, Jul 19, 2011.

1. Solunn

Solunn Истакнат член

Купачите, некое кратко фустанче, наочари, торба за работите нормално, крпа, кремче за сончање, лабело обавезно, добра книга и некое овошје пример зелено јаболко

2. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

многу слиична сум и јас :)
    шминка не ставам, што ќе ми е :)

3. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Скоро исто ...

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Фустанче кратко, наочари за сонце, чешел за коса, косата фатена.
    Шминка што ќе ми е, да неможам да се избањам ко што треба.

5. GlamorousGirl

GlamorousGirl Истакнат член

Купаќи, Кратко фустанче или маичка и сукњичка (може и шорц) , ташна-колку да ми собере се што ќе понесам, апостолки, очила за сонце, пешкирче, крема за сончање и ПАРИ! :D
    Шминка-НЕ! :!:

6. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Купачи, јадранки, шешир така поголем, очила за сонце, чанта. А за попат додека одам носам од тие проѕирните пантолони и некоја маичка или некое постаро обично фустанче! Шминка не ставам освен сјај за усни! И понекогаш некои големи пластични обетки! :)

7. Hopeful

Hopeful Популарен член

Кога одам на плажа гледам да имам што е можно помалку облека и работи на мене и со мене, затоа што ем помалку место ми зафаќаат кога ги ставам в чанта, ем помалку време ми одзема преслекувањето, па на плажа одам, а не на пат околу светот. Облекувам купачи и некое лесно, памучно фустанче како за на плажа, или пак кратки пантолони (сукња) со маичка, на нозе апостолки, понекогаш носам и капче или шеширче на глава, наочари и чанта - средна по големина која инаку собира многу работи, иако јас ставам најмалку што можам. Внатре ја ставам крпата, книгата, несесерчето со најнеопходните работи (пари, лосион за сончање, карти, палома или влажни марамчиња, лабело), шишенце со вода и топката. Косата ја носам собрана, во репче, кокче или плетенка. Шминка за на плажа, па да бидам во панда-ефект, не благодарам!

8. Aniche

Aniche Истакнат член

Сега не сфаќам тие кои што не пишаа дека се против шминка на плажа всушност се шминкаат? :) Или па скоро педесет жени пишале на темава и како ниту една не става шминка?
    Јас носам папучки за на плажа, торбичка, перниче, новчаник, купачи, крпа, крем за заштита на телото и лицето, шешир, наочари, душек, чешел.
    Ма каква шминка и накит. Едвај чекам да сум на одмор и да го одморам лицето, да се изнакапам, изнаџиткам и нагњурам, а не како змија да пливам цело време со главата над вода за да не ми се расипе шминката и да не ми се намокри косата.
    Не одам на плажа за да бидам видена и не одам со страв дали некој познат што ќе ме види ќе ме оговара ако ме види без шминка.

Divinebutterfly likes this.
  9. Dayse

Dayse Истакнат член

Купачи, фустанче, чанта, јадранки, наочари. Се да ми  во тон!! Без грам шминка се разбира.

10. annii

annii Популарен член

Купачите на мене и некоја кошула подолга, летно фустанче или некоја рамбовка со памучен шорц. Очила за сонце, а доле како и секогаш апостолки. Торбата на рамо или пак во раце ќе соберам се што ми треба и шибам. ( Најосновното - пешкири за после бањање и за доле, крем за сончање, вода, сок, телефони, слушалки, нешто за гнетење и некоја добра книга).
    Обчино собирам што ми дојде при рака, па ако има нешто заборавено одма брат ми го враќам, јас да не се загубам. :wasntme: (А собата ни беше одма до плажата ).

11. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Купаќите на мене, рамбовка со шорцеви или фустанче, апостолки, ташна со крпа во неа и крема за сончање , наочари за сонце и тоа е тоа.Правац на плажа :D

12. Tanny

Tanny Популарен член

Купачи,фустан,куси пант ,рамбовка,млеко/крем за сончање,наочари, слушалки за тел, апостолки или сандалки, крпа и тоа :)

13. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Купачи,фустанче или куси анталончина со блузе,чанта за на плажа,лежалката враце и шубај аа и наочарчина да не заборавам :!:

14. ana.ubavkata

ana.ubavkata Истакнат член

на плажа,убави наочари, квалитетен костим за капење, косата фатена во реп лицето чисто се разбира без шминка,голема чанта со крпа добро списание, заштитна крема со фактор ,чешел за коса(некогаш) шешир,фустанче и се разбира шише вода и сокче при рака. :D

15. angel92

angel92 Популарен член

Тон шминка, капа, шал, нараквици, џемпер, капут, фармерки, сомотни панталони, чизми ... знаете најнормални работи :)

хахаха, се зезам... се знае, купаќи, сукњичка, блузе, ташна, апостолки, наочари, никаква шминка и некогаш капа... :)

16. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

17. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Купаќи,наочари,апостолки,чанта со крпа и крема за сончање,и фустанче или шорцеви и рамбовка.Косата врсана ворепче или пунџа :)

18. sirena4

sirena4 Истакнат член

купаќи.. фустанче за на плажа.. апостолки.. наочари.. и ташна во неа крема за сонце, лабело,марамчиња,крпа и правец на плажа :) :) :) никако со шминка :@

19. Elika

Elika Истакнат член

Апостолки,купаќи,ташна за пешкирот и слично,и фустанче или шорцеви и блуза :)

20. anabel-a

anabel-a Популарен член

[​IMG] :D

Шала на страна, на плажа претпочитам да не носам ни прстени ни алки, ни ланчиња, од причина што многу бргу ги губам. Секогаш носам некое капче или шеширче. За наочари да не зборам, секогаш се до мене :D
    Шминка не ставам.

Значи купаќи, некоја минималистичка суќничка или пак шорцеви, блуза... Фустанче некое тенко.. Апостолки, наочари, шеширче.. Тоа е тоа.