Mala e razlikata vo cena od iznajmen i sosien, moe mislenje e da si sosies po svoj vkus za 100 evra em nema da se mislis dali e celosen koga ke go vratis iznajmeniot a ne retko e cel celiot izgazen itn.
Па луѓе мислам повеќе од јасно е дека нема пак да го облечете, дека е само за еден ден АМА тоа не значи дека треба само заради тој факт да се изнајми. Според мене, најубаво е да се шие специјално за мене, не сакам да изберам некој што го има во триста примероци, па секој да може да го има. Од понундените модели може да си одберам детали што ми се допаѓаат и сите да ви вклопам во едно. Но, не сакам да купам веќе готова венчаница, освен ако не ми е ептен погодена по мој вкус. Сакам да си ја дизајнирам сама секако со голема помош од тие што ќе ја шијат, да биде со убави квалитетни материајли и да биде само моја. Изнајмување само ако некој не е во можност да си купи, ама мислам дека ако некој веќе е во можност да спрема свадба ќе може да си планира и за најбитниот детал. А дека некој изнајмил за да не му стои дома да фаќа прашина, извинете ама мислам дека е само изговор. Не потценувам никого, само јас така размислувам, дека треба да си ја чува секој за спомен, и дека треба да и се придаде значење, бидејќи тоа не е обичен фустан
Според мене секој фустан кој го носиш треба да е твој. Сепак и не знаеш кој се го носел ако е изнајмен. А за невестинските фустани секоја жена посакува да си има свој и кога ке го погледне да се секава на својата свадба. Тоа е мое меслење
Мое лично мислење е дека фустанот треба да биде купен, сепак да остане за спомен на невестата од нејзината свадба. Јас мојот го купив готов од Queen, ме чинеше малку повеќе , но за овој ден секој сака да изгледа убаво . Свесна сум дека се многу пари но јас сакам на тој посебен ден да бидам најубава. Веќе сум нетрпелива за да го облечам
Љубави, ќе може да ми кажеш во кој бутик си ја изнајмила венчаницата? И јас сакам пошто да изнајмам.. Благодарам унапред
Го заборавив името на бутикот, но верувам дека лесно ќе ја најдеш.Се наога на влезот на Велес од левата стана.Тоа е едно малечко тесно дуќанче со изложени венчаници(од десната одма спроти бутикот се наогаше еден мост) ти го кажувам за ориентација.Инаку има навистина убави венчаници, а и постојано жената ги надополнува со нови модели.Може да имаш среќа да ти се допадне некој нов модел и ти прва да го облечеш и да го вратиш и пак да платиш како за изнајмен кој веќе бил носен.Инаку она викаше дека фустаните се изнајмуваат двапати максимум трипати зависи од тоа во каква состојба е,и после се растураат и од нив прави други фустани обично тоа се фустаните за малечки невестичиња. Може и да ти сошие по твоја мерка венчаница и после да ја вратиш ама тогаш плаќаш малку повеќе.Ако си за изнајмување поубаво отиди си на време за да си избереш убав модел. Поздрав
Во Велес има ефтини венчаници за изнајмување. Моја пријателка оттаму ја изнајми венчаницата за 5 000 денари. Со венчаницата имаше вел и ракавици.
Нека си решат невестите како им одговара не се мешам само ова ми забоде очи, што има врска кој го носел пред тебе ако фустанот поминал на хемиско значи рецимо е чист? (на ова прабаба ми би рекла пази дете маѓии да не ти направат )
И јас го делам истото мислење. Штом фустанот е перен на хемиско, не е битно кој го носел пред тоа. Поарно да носам изнајмен фустан, отколку да фрлам 300 евра и после свадбата фустанот да ми зафаќа место во плакар.
Јас би купила, порано нека стои во некоја кутија, ама ќе си биде спомен еден и едниствен и најважно од се - само мој.
Заборав да кажам, сестра ми исто онолкав фустан демек за спомен ќе го чувала...после 5 години се селеа го фрли целиот од молци изеден, тоа ти е. Спомените од свадбата се она што ни останува во душата а не она што ни ги полни плакарите
и јас сакав само мој, си го шиев, и не се каам за парите што ги потрошив, бидејќи ми излезе баш таков каков го сакам, а таков и да барав немаше да најдам
Изнајмен би сакала јас кога ќе дојде време за тоа А ако нема тако каков што ќе сакам ќе нарачам да ми го шијат ќе си платам повеќе па после они нека си го зинајмуваат
Iskreno jas sum za pozajmen no nema model kako sto sakam ... Taka da ce kupam iako spomnav vo ,,svadba ili pari,, deka nema da pravam svadba tuku samo koktel no ce kupan fustan ...Neli sekoja devojka saka da e naj ubava na takov den
Сеуште не можам да зборувам но би сакала или да купам или да сошијам, воглавно пак кај мене да остане. Ама ќе видиме како ќе биде па ќе одлучам.
Ако знае некој може да ми каже колку од прилика кошта да се изнајми фустан ? Немам ни најмала предпоставка колку може да кошта изнајмување фустан и ако може некои линкови од салони , бутици каде изнајмуваат фустани бидејки јас сум за тоа не сакам да го купувам бидејки покрај сите тие огромни трошоци ако спасам 2-300 евра многу ке ми значат , ке ги искористам за нешто друго а што ако го ккупам ? Па тоа веке не се носи се знае само ке се подметнува од едно на друго место , битно е само тој ден да се носи .