Изнајмен или купен фустан

Дискусија во 'Свадба' започната од ciribiribela, 7 октомври 2010.

1. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Mala e razlikata vo cena od iznajmen i sosien, moe mislenje e da si sosies po svoj vkus za 100 evra em nema da se mislis dali e celosen koga ke go vratis iznajmeniot a ne retko e cel celiot izgazen itn.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.483
    Допаѓања:
    37.726
    Не е баш мала разликата. Венчаниците чинат од 200 евра па нагоре. А изнајмените околу 100 евра.

3. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    186
    Па луѓе мислам повеќе од јасно е дека нема пак да го облечете, дека е само за еден ден :lol:
    АМА тоа не значи дека треба само заради тој факт да се изнајми. Според мене, најубаво е да се шие специјално за мене, не сакам да изберам некој што го има во триста примероци, па секој да може да го има. Од понундените модели може да си одберам детали што ми се допаѓаат и сите да ви вклопам во едно. Но, не сакам да купам веќе готова венчаница, освен ако не ми е ептен погодена по мој вкус. Сакам да си ја дизајнирам сама секако со голема помош од тие што ќе ја шијат, да биде со убави квалитетни материајли и да биде само моја. Изнајмување само ако некој не е во можност да си купи, ама мислам дека ако некој веќе е во можност да спрема свадба ќе може да си планира и за најбитниот детал.
    А дека некој изнајмил за да не му стои дома да фаќа прашина, извинете ама мислам дека е само изговор. Не потценувам никого, само јас така размислувам, дека треба да си ја чува секој за спомен, и дека треба да и се придаде значење, бидејќи тоа не е обичен фустан :)

4. elka.timova

elka.timova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    31
    Според мене секој фустан кој го носиш треба да е твој. Сепак и не знаеш кој се го носел ако е изнајмен. А за невестинските фустани секоја жена посакува да си има свој и кога ке го погледне да се секава на својата свадба. Тоа е мое меслење

5. branka-k

branka-k Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    Мое лично мислење е дека фустанот треба да биде купен, сепак да остане за спомен на невестата од нејзината свадба. Јас мојот го купив готов од Queen, ме чинеше малку повеќе , но за овој ден секој сака да изгледа убаво . Свесна сум дека се многу пари :$ но јас сакам на тој посебен ден да бидам најубава. Веќе сум нетрпелива за да го облечам :lol:

6. feminka33

feminka33 Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    И јас мислам дека треба да биде купен :)

7. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5

Љубави, ќе може да ми кажеш во кој бутик си ја изнајмила венчаницата? И јас сакам пошто да изнајмам.. Благодарам унапред :inlove:

8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    8.215
    Го заборавив името на бутикот, но верувам дека лесно ќе ја најдеш.Се наога на влезот на Велес од левата стана.Тоа е едно малечко тесно дуќанче со изложени венчаници(од десната одма спроти бутикот се наогаше еден мост) ти го кажувам за ориентација.Инаку има навистина убави венчаници, а и постојано жената ги надополнува со нови модели.Може да имаш среќа да ти се допадне некој нов модел и ти прва да го облечеш и да го вратиш и пак да платиш како за изнајмен кој веќе бил носен.Инаку она викаше дека фустаните се изнајмуваат двапати максимум трипати зависи од тоа во каква состојба е,и после се растураат и од нив прави други фустани обично тоа се фустаните за малечки невестичиња. Може и да ти сошие по твоја мерка венчаница и после да ја вратиш ама тогаш плаќаш малку повеќе.Ако си за изнајмување поубаво отиди си на време за да си избереш убав модел. Поздрав :*

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.483
    Допаѓања:
    37.726
    Во Велес има ефтини венчаници за изнајмување. Моја пријателка оттаму ја изнајми венчаницата за 5 000 денари. Со венчаницата имаше вел и ракавици.

10. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Нека си решат невестите како им одговара не се мешам само ова ми забоде очи, што има врска кој го носел пред тебе ако фустанот поминал на хемиско значи рецимо е чист? (на ова прабаба ми би рекла пази дете маѓии да не ти направат :D )

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.483
    Допаѓања:
    37.726
    И јас го делам истото мислење. Штом фустанот е перен на хемиско, не е битно кој го носел пред тоа. Поарно да носам изнајмен фустан, отколку да фрлам 300 евра и после свадбата фустанот да ми зафаќа место во плакар.

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Јас би купила, порано нека стои во некоја кутија, ама ќе си биде спомен еден и едниствен и најважно од се - само мој.

На eliesaab и Twinkles им се допаѓа ова.
  13. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Заборав да кажам, сестра ми исто онолкав фустан демек за спомен ќе го чувала...после 5 години се селеа го фрли целиот од молци изеден, тоа ти е. Спомените од свадбата се она што ни останува во душата а не она што ни ги полни плакарите ;)

На Sa5m, ilipili, Mama25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    и јас сакав само мој, си го шиев, и не се каам за парите што ги потрошив, бидејќи ми излезе баш таков каков го сакам, а таков и да барав немаше да најдам :)

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    91.209
    Изнајмен би сакала јас кога ќе дојде време за тоа :D А ако нема тако каков што ќе сакам ќе нарачам да ми го шијат ќе си платам повеќе па после они нека си го зинајмуваат :D :lol:

16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас дефинитивно би шиела :) само нека дојде време :lol:

17. sercee

sercee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    25
    Iskreno jas sum za pozajmen no nema model kako sto sakam ...
    Taka da ce kupam iako spomnav vo ,,svadba ili pari,, deka nema da pravam svadba tuku samo koktel no ce kupan fustan ...Neli sekoja devojka saka da e naj ubava na takov den :D

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Сеуште не можам да зборувам но би сакала или да купам или да сошијам, воглавно пак кај мене да остане.
    Ама ќе видиме како ќе биде па ќе одлучам.

19. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Ако знае некој може да ми каже колку од прилика кошта да се изнајми фустан ? Немам ни најмала предпоставка колку може да кошта изнајмување фустан и ако може некои линкови од салони , бутици каде изнајмуваат фустани бидејки јас сум за тоа не сакам да го купувам бидејки покрај сите тие огромни трошоци ако спасам 2-300 евра многу ке ми значат , ке ги искористам за нешто друго а што ако го ккупам ? Па тоа веке не се носи се знае само ке се подметнува од едно на друго место , битно е само тој ден да се носи .