Изнајмен или купен фустан

Дискусија во 'Свадба' започната од ciribiribela, 7 октомври 2010.

1. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    купен секако, ако треба нека е обиЧен бел фустан од 50 евра купен од обиЧен бутик.

2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.622
    Купен сакам да си го имам во шкаф цел живот и да го покажувам на внуците

3. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Задолжително купен !
    Да му се невиди ,еднаш планирам да се мажам ,не сто пати ! :lol:
    Па уште да носам фустан што го носеле сто невести пред мене?!? Нема шанси !
    Евентуално ако не најдам каков што сакам ,ќе си сошијам ,да си биде мој ,единствено јас да го носам , дури ни на децата нема да му го давам да си играат ! :devil:

4. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Сум правела муабет со невести на оваа тема и сум размислувала што е попаметно ;)
    Мои блиски кои веќе биле невести велат дека е подобро да се изнајми,оти после ќе ти виси во шкаф на закачалка и ќе собира прашина, па на крај ќе заврши како играчка на малите деца! Можеби фустанот би бил драг спомен од прекрасниот момент-свадба, ама како што слушам ретко кој го отвара шкафот за да си го види невестинскиот фустан или пак да си го облече со цел да си ги освежи сеќавањата :lol: ! Изгледа подобар спомен од свадбата се фотографиите и снименото видео :?:

Сепак јас не би сакала да носам изнајмен фустан, ќе си сакам свој кој јас со ќејф ќе си го одберам,кој ќе биде специјално за мене и во него ќе се чувствувам единствена и најубава на тој ден! Можеби потоа ќе собира прашина забутан во некој ќош, но на значајниот ден го сакам свој, за себе, по мој мерак и без да му ја мислам дали ќе го оштетам или не!

5. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Купен-денес, утре и во вечни векови-амин :rofl: да остане со мене...
    Да си го носам на маскембали, ќерка ми да го влече по улица...
    Спомен си е, и кога после 20 години кога ќе го погледнам да си се присетам колку сум била згодна, во какви времиња сме живееле, што било во мода, што сум сакала да носам...

И фотографијата е спомен да, но ова е материјално има некаква вредност, особено кога со 40 и кусур ќе се обидеш да го внесеш гзот во него, а кога си се мажела танка си била, па не иде, тегни лево-десно нејќе па нејќе...

За некој се изгубени пари за мене не се, ако немам пари нема воопшто и да правам свадба. Кога веќе сум се решила и имам финансии за да угостам 100 и кусур гости сигрно дека имам можност да одделам некоја пристојна сума за венчален фустан. Не се притресувам јас да биде Вера Ванг со Сваровски, но ете докај 200-300 евра може да се сошие некое поуникатно невестинско хаљинче отколку венчаницата во која сум се венчавала јас да ја гледам и на други девојки.
    Малце сум себична по овие прашања, но сакам да сум уникатна и единствена ништо повеќе.

6. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Јас купив!
    Скоро бев невеста, и воопшто не ни размислував. Сакав да биде САМО мој. И така и беше, ми го сошија уникатен, ист јас како што сакав. Мој ден, мој фустан :)

7. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    купен
    јас не би изнајмила затоа што сакам фустанот да биде само мој :)

8. lejdiii

lejdiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    дефинитивно купен да ми остане за спомен и сеќавање

9. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Сакам купен фустан, да си ми остане :)

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Купен. И тоа шиен кај нејдобрата шивачка која ке го направи по моја мера и ке биде еден и единствен како што мене ми се допага. А не, ке го изнајмам знаејки дека некој пред мене пак го носел. Јок, нема шанси. :)

На KalaV му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Секако дека купен, па еднаш во животот си невеста. :)

На wildfire му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Јас би купен. Не мора да е фустанот од бајките,и да е 1000 евра,само да е мој,и по моја мерка и желба.

Сакам да им го покажувам на ќерките,внуците и така натаму,и сакам кога ќе го погледнам да ми се вратат сите чувства и случки од тој ден.

А ако е изнајмен...верувам дека ќе го чувствувам туѓ кога ќе го облечам,и нема да бидам толку исполнета.

13. wildfire

wildfire Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    ми се свиѓа тоа што го направила мајка ми. купила прилично скап фустан кој скоро после свадбата го направила во суќња и кошулка (зборуваме за модели на венчални фустани од пред 30тина год :D )
    иако не би го направила јас тоа, не би ни изнајмила, би ми сошил некој за пристојна сума :D

14. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Јас сум уште мала ама би сакала купен вустам можеби еднаш ќе го облечам и ќе ми стои во плакарот ама би сакала кога ќе го видам да се потсетам... :D

15. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Јас сакам да си купам.Сеуште се мислам каде,целестра или жана,
    Мислев дека целестра се поарни ама пак жана како повеќе да ми ја испофалија....моделот го имам горе долу,сакам шампањ боја,а во целестра би ме чинел повеќе отколку жана. :worried: :?: :?: :?:
    Горе долу вака би бил-
    Сакам обавезно и вел да носам,а позади ќе биде со гол грб но не целиот и под голиот грб ќе се спуштаат копчиња за затегнување,незнам дали објаснив убаво.За горниот дел сеуште се мислам ,некако сакам со мали чипкани ракавчиња,ама надолу ќе биде вака,вака ќе се шири,малку повеќе од овој на сликата,со ваква нешто чипка.
    И,што мислите вие ви се допаѓа ли :wasntme:

Прикачени фајлови:

На kate21, eleni23, guguence и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Мене ми се допаѓа 8)
    Баш тоа што е едноставно а убаво! Чипката е сон!
    И јас мислам дека подобро би било со мали ракавчиња од чипка.
    Go girl ;)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Маца и јас си одбрав прекрасен модел во селестра ама кога разгледав низ мавровка дека ги има истите чипки (дури некаде и поубави) а фустаните се поефтини за минимум 200 еур без размислување си уплатив во мавровка. Не би ги препорачала сите бутици нормално, некои се стварно кич ама ќе видиш кој ќе ти фати око, јас сум мноооогу пребирлива :angel: и кога за мене се најде таму тогаш може за секој :lol: Бев на проба, фустанот е идентичен, чипката иста а заштедив минимум 300 еур кои ќе си ги искористам за накит ;)
    Тоа ти е моја искрена и добронамерна препорака, сепак ти си невеста и сама си одлучуваш. Со среќа ;)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Сакам да изнајмам фустан ем ефтино ем нема потоа да ти фаќа прашина по полакарите и потоа ќерките или пак внуките да ти го носат за на прочка

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    4.228
    Јас би сакала да си го купам фустанот... Сепак тој ден е мој и сакам мој лично да си биде фустанот... па што и ако миседи во плакарот, може некогаш идниот маж ќе сака да изиграваме младоженец и невеста па ќе го носам само за негови очи :D :D :D како и да е, до финансиите си е тоа... :)

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    мојот си го купив и не се покајав ако не јас децата ќе ми го влечат некое време по некој маскенбали ќе кажуват на мама фустанот

На eutixismena му/ѝ се допаѓа ова.