Имам дечко, но вљубена сум во друг

Дискусија во 'Канта' започната од Noname05, 20 мај 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Noname05

Noname05 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Значи очајно ми треба совет Имам врска веќе повеќе од две години и дечко ми е како дар од Бога подобар да сакав да најдам нема да можев значи за него немам коментар се си е на место но проблем е тоа што со него се фатив за да го заборавам бившиот со кој одев една година и го сакав најмногу на свет, некако тоа ми успеа на почетпкот да го заборавам но еве веќе една година како го изневерувам мојот совршен дечко со бившиот . Знам дека сите ке ми кажете дека не е во ред тоа што му го правам позади грб ама кога срцето толки многу го сака бившиот неможам против себе и се беше совршено додека тој не си најде девојка и почнаа со тек на време нашоте односи да се ладат. Неможев да издржам и вчера ми реков дека конечно ни докде крајот и сега се каам и сеуште потајно се надевам дека некогаш ке бидеме заедно и не ми е јасно зошто ми вели дека е вљубен во мене а кога му реков дека конечно ке го оставам својот совршен дечко и ке бидам со него тој неможепе да ја остави девојка му која бај д веј јас го натерав да се фати со неа и плус излегувам понекогаш со неа во исто друштво ... Да се вратам на темата тој немаше никаков одговор кога толку многу тој порано ми зборуваше да го оставам дечко ми сега кога конечно би можеле да бидеме заедно тој несака . Дали ми враќа сега за се и дали ке ми се јави што мислите и дали грешам со тоа што имам дечко а преку уши сум вљубена во друг кој не е нималку сличен на сегашниот ... Многу ми е тешко незнам што да правам со себе ???

2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Неможев да издржам и вчера ми реков дека конечно ни докде крајот и сега се каам и сеуште потајно се надевам дека некогаш ке бидеме заедно и не ми е јасно зошто ми вели дека е вљубен во мене а кога му реков дека конечно ке го оставам својот совршен дечко и ке бидам со него тој неможепе да ја остави девојка му која бај д веј јас го натерав да се фати со неа и плус излегувам понекогаш со неа во исто друштво ... Да се вратам на темата тој немаше никаков одговор кога толку многу тој порано ми зборуваше да го оставам дечко ми сега кога конечно би можеле да бидеме заедно тој несака . Дали ми враќа сега за се и дали ке ми се јави што мислите и дали грешам со тоа што имам дечко а преку уши сум вљубена во друг кој не е нималку сличен на сегашниот ... Многу ми е тешко незнам што да правам со себе ???[/quote]

Како прво и основно колку и да е добар дечко ти ти не го сакаш, и тоа е прва и основна причина зашто треба да го оставиш. Не заслужува да го тегнеш за нос, заслужува и он да биде сакан од некоја ..
    Како второ изневерувањето е најлошата работа што си можела да ја направиш, ако си го сакала бившиот што мајката си барала со овој да се фатиш? чекај додека да помине да го преболиш или потајно надевај се дека ке се смириш, а не да си фатиш нов дечко па со него да си ја лечиш раната..
    И како тоа ти си му ја местел таа девојка? и како тоа во исто друштво искачате? дечко ти? бившиот и женската негова? ц ц ц болна работа..
    Нема да речам да сум на твое место зошто не сум била и нема да бидам, there's a thing called brain ама мој совет, ниту еден не ти треба, одвои малку време за себе, види што сакаш зошто ни самата не знаеш..
    расчисти и со двајцата и тек тогаш ке видиш..

На mila.pp и Noname05 им се допаѓа ова.
  3. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Не знам зошто се трудите да давате совети на некој кој нема проблем. Не знам каде тука гори. Сака еден е а со друг. Секогаш сум за љубовта пред било каков интерес. Но како што разбрав ( бившиот ) дечко има девојка а ова му е една авантура. Доколку имало љубов од двете (бивши ) страни ќе биле заедно без трети во врската.

На ParadisoGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ivona-Beyonce

Ivona-Beyonce Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Епа неможе многу долго да трае таа врска, сепак треба да раскинеш иако можеби таа врска е многу долга. Досега јас не сум била во долга врска и немам многу искуство, ама од другите зборувања подобро да раскинете... :!:

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.339
    -Ќе ти се јави за секс, биди сигурна
    -Не си вљубена ни во него туку во третото поголемо
    -А што да правиш со себе ?!?! Прво сакај се себе си и почитувај а потоа реши што ќе правиш со себе

...најискрено и најдобронамерно ;)

На verica94, Angel.m49, Twinkles и 7 други им се допаѓа ова.
  6. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.275
    ^^^^^

:rofl:

Славице ма.
    Ме натера пак да се најавам само за да те лјкнам :rofl:

На MoNaA.CeCe и slavica999 им се допаѓа ова.
  7. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Очигледно е бар за мене,дечкото кој ти е сегашен не го сакаш.
    Ако го сакаше немаше да го изневеруваш.
    Немаше ни да помислиш на тоа.
    :!:

На verica94, lobenickaa97 и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.575
    ^^ Срам да ви е, девојчето си има голем проблем (дури нова тема отворила) а вие мајтап ќе си терате.

Ти Славица, те нема те нема, па оп ќе испукаш од негде. :D

Јас мислам дека госпоѓицава треба вниманието да го пренасочи кон други работи-плетење, везење, перење, готвење, чистење по дома...Освен тоа што ќе биде корисно за нејзе, барем нема да мисли на бившиот.

На lobenickaa97, tinan, slavica999 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.275
    Шо бе плетење, везење, перење, готвење, чистење по дома....
    Ај ви се молам. Тоа се сега машки работи :|
    Си знае момето што си прави 8)
    Нема немажена да остане. Ете, еден ќе го сака, друг ќе биде таткото, а трет сето тоа ќе го финансира :clap:
    Брееее. Се треба да ви се каже ;)

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.575
    Не зезај :o а го имаш везено - коњи на поило?
    Јас еднаш го почнав, па го баталив. :D

На tinan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.339
    ` Ааааа па си требала да го довршиш како така ќе оставаш работа незавршена

12. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Многу голем проблем има девојчето луѓе.Па толку тешка одлука треба да се донесе,а таа може да ја реши само со тоа што ќе си го пренасочи вниманието кон плетење и везење. :rofl: Шала на страна,јас во тоа не гледам никаков голем проблем.Па дај бе не се омажила па толку да му ја мисли.Ако бива бива ако не не бива и готово крај се става.Не знам што толку мислење.А бившиот ако ја сака ќе и се врати а ако не нема.Тоа е друго нема.Тоа демек сакал да и врати се глупости живи освен ако не се по 15 години.Па да си се занесуваат само децата.Инаку не гледам зошто би ја жртвувал својата љубов само за да и врати мило за драго.

13. Noname05

Noname05 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ее многу ви благодарам колку толку се чувствувам подобро а и немам 15 години хаха :) сакам да кажам дека сето тоа што ми одговоривте јас го знам дека но многу е подобро кога ке го слишнеш од трети личности што не ги познаваш а и не напишав ибаво јас излегувам со девојка му на бившиот во исто друштво не сите заедно :) ии уште нешто се помалку губам нада дека некогаш ке бидам заедно со бившиот затоа што ако ти сакаш некого како што тој вели ке се јавеше бар на мин да ме чуе а од него ни трага ни глас а сегашниот е постар од мене 8 години и ме гледа за озбилно сака да се земеме еден ден ама мене не ми пада на памет уште ии не сакам да си признаам сама на себе дека со него сум само ради тоа што ги исполнива сите мои желби и знам дека подобар дечко нема да најдам пробав 2 пати да го оставам и верувајте ми беше страшно мислев дека ке се изврши самоубиство а за тоа што му правев позади грб не би сакала никогаш да дознае затоа што не заслужил. А бившиот го оставив затоа што врската ни беше катастрофа ист карактер сме се е мн ибаво ама премноги се каравме кога пред година дена пак ни сама незнам од каде стапив во контакт со него мислев дека се сменил и се беше и функционираше супер додека и тој не си фари друга и се одалечи од мене а вели дека не е вљубен во неа него во мене епа зошто тогаш не ме ферма ни 2 посто :(

14. Noname05

Noname05 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Хахахаха студирам ама на ништо неможам да се сконцентрирам на 5 мин гледам во моб дали ке ми се јави стварно се чувствувам како да не ни е судено а толку години се познаваме и со кој и да сум била пак со него завршувам :( се знам со бившиот иначе 7 години

15. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    582
    Девојче во случај да не си некој рандом трол. Ти немаш проблем за на форум. Ти имаш проблем со твојата психа... стварно срцка тој твојот дечко...можеш да го влечиш за нос колку сакаш а тој абер нема...абе злато е... Незнам што ти е прашањето тебе уствари. Ти треба да го оставиш тој што ти е, да не го правиш мајмун пред цел свет... па после ти оди си со кој сакаш...ваљда и тој твојот т.н совршен дечко заслужува некоја подобра од тебе. Стварно не ви го разбирам тоа... абе мојот дечко е најсрцка, најзлато...совршен е во секој поглед ама ете јас се сексам со уште еден до 2ца настрана...онака од разонода или па од носталгија... Дај не заебавај... Ептен ви е контрадикторно тоа...и не си првата која го напишала ова... Користете ги тоа главите малку, не ви се само за фризури

На senza.parole, Carevi и Daydream им се допаѓа ова.
  16. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    195
    Same shit here.

17. Carevi

Carevi Нов член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4

Тој бившиот тебе да те сакаше ке ја оставеше таа уште пред многу време ,и што мислиш сега кога можете да бидете заедно зошто не е со тебе? Затоа што не те сака туку само си добра во кревет. Поздрав и мани се од бившиот има разлог зошто не треба да се враќаш на истите гомна 2 пати

18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.119
    Допаѓања:
    13.387
    Скарај се на дечкото очигледно не го сакаш, па на мира мувкај се со бившиот ќе видиш може чека ти да бидеш слободна па после и он да се скара. Ако видиш дека абер нема од скарување со неговата кажи му или скарај се или чао. Ако не се скара наџи нову љубав ни прв ни последен ќе видиш дека кога ќе види дека не попушташ ќе и се скара ( ако навистина осеќа нешто према тебе) а ако не се скара очигледно е немој да жалиш воопшто за него оти не те заслужувал.
    Јас во животот се заљубив исто како тебе и мислев дека таква љубов е еднаш во животот но сум се излажала, после две неуспешни врски една од 1 месец и една од 6 годнини ја најдов љубовта на својот живот - мојот маж, и не ми иде ни малку напамет некој друг.

19. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Ako tolku mnogu si go sakas bivsiot zaso ne raskina so decko ti toash koa pocna da se gledas povtorno so bivsiot ??? ne te svakjam ti imas psihicki problemi mnogu normalno deka ke mu skurci na bivsiot da se gleda so tebe samo koa ke ti frkne

20. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    жал ми е за детето што бараш 2 години со него ако не го сакаш тој заслужува подобра а не некоја на која што ќе биде во 2 план и тој бифшиот ќе раскинеше со таа неговата ако те сака затоа што знае дека ти во секој момент можеш да раскинеш со твојот сегашен дечко за да бидеш со него, најубаво раскини со сегашниот или не го варај а за изневерувањето најубаво признај му и почнете од почеток а ако мислиш дека ќе реагира бурно не му признавај и засакај го повеќе и заборави на другите па јас бе девојко да имам врска од 2 години мојот дечко ќе го чувам како очите во главата :tmi: :tmi: :tmi: :tmi: :!: :!:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.